Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה של המוסך שאני מכיר, אין דאגה בנושא הזה - אם כי, מבחינתי שיקח הכי הרבה שהבחור מוכן לשלם.

מגיע לו שישלם! אבל אני לא הולך לדחוף בכוון הזה. בא לי שזה יהיה מאחורי, שיתן תכסף, ולהתראות.

Peugeot 208 GTI 2016

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שים לב שאם אתה מתקן את הדלת (צובע אותה) יש לך ירידת ערך מסויימת לדעתי 1% מה שמשמעותי ברכב כמו שלך אז אם אתה סוגר איתו מחוץ לביטוח שישלם גם על ירידת הערך כי אתה תצטרך להוריד אותה כשתמכור את האוטו.

נ.ב

לא יודע אם יש יותר ירידת ערך אם אתה צובע גם דלת גם כנף וגם את הקורה למטה.

פורסם
שים לב שאם אתה מתקן את הדלת (צובע אותה) יש לך ירידת ערך מסויימת לדעתי 1% מה שמשמעותי ברכב כמו שלך אז אם אתה סוגר איתו מחוץ לביטוח שישלם גם על ירידת הערך כי אתה תצטרך להוריד אותה כשתמכור את האוטו.

נ.ב

לא יודע אם יש יותר ירידת ערך אם אתה צובע גם דלת גם כנף וגם את הקורה למטה.

ואם אני מפעיל ביטוח? אני מקבל את סכום ירידת הערך??? (כלומר את הביטוח שלו!)

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

ברור, אם שמאי קובע ירידת ערך אז הביטוח שלו ישלם גם את התיקון וגם ירידת ערך.

אני לא חושב שיהיה לו שווה לשלם את שניהם מחוץ לביטוח (1000 ש"ח תיקון ועוד 1% ירידת ערך) כי זה יהיה מעל ההשתתפות העצמית שלו.

פורסם
ברור, אם שמאי קובע ירידת ערך אז הביטוח שלו ישלם גם את התיקון וגם ירידת ערך.

אני לא חושב שיהיה לו שווה לשלם את שניהם מחוץ לביטוח (1000 ש"ח תיקון ועוד 1% ירידת ערך) כי זה יהיה מעל ההשתתפות העצמית שלו.

צריך לזכור שגם הפרמיה שלו עולה! ואם יש לו ותק ארוך ללא תביעות, זה גם יכול לדפוק אותו.

בכל מקרה אדבר איתו ונראה מה הולך.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

בכל תביעה הפרמיה תעלה. הכי קטנה או גדולה. ולגבי הרכב, לא זה לא פגיעת שאסי. שא ברכה ותיקון קליל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

את הקורה התחתונה תדאג שהפחח ינקה ע"י פוליש כי אם תצבע זה באמת עלול להתפרש כתאונה לא נעימה לרכב - ואת הדלת והכנף תתקן (מאחר והתגרדה שכבה של צבע מהדלת והכנף, עדיף יהיה לתקן את זה כמו שצריך כי להערכתי לא ניתן העלים לחלוטין גירודים כאלה ללא מילוי וצבע).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
צריך לזכור שגם הפרמיה שלו עולה! ואם יש לו ותק ארוך ללא תביעות, זה גם יכול לדפוק אותו.

בכל מקרה אדבר איתו ונראה מה הולך.

שיהיה בהצלחה, תחזור לעדכן.

פורסם

תודה לכולם על המידע.

עדכון : דברתי עם האדון, הוא טען שבחברת הביטוח שלו (או אולי סוכן ביטוח?) מוקד תביעות ביום שלישי סוגרים ב 14:00, והוא היה עסוק עד השעה הזו. לכן, הוא ביקש שאמתין עד מחר בצהריים כדי שהוא יוכל להתייעץ איתם.

מבדיקה קטנה באתר כלל, לא מצאתי אף מוקד שנסגר ב 14:00.. גם התקשרתי ולמוקד 24 שלהם ואמרו לי שמוקד תביעות נסגר ב 17:00. אני אמתין עד מחר ב 14:00, ומעבר לזה אני מזיז עניינים בלי לחכות לו.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אל תחשוב פעמיים

לך לביטוח, ותתקן רק במורשה. שם יחליפו לך כנף ודלת.

אתה לא צריך להיות נחמד עם אנשים שנכנסו בך ולרדוף אחריהם. שהביטוח יטפל בזה.

אם הוא יימצא אשם (ולפי התמונות הוא אשם כי הוא על אי תנועה) הפרמיה של הביטוח שלך לא תעלה בכלל.

אתה גם יכול לתבוע אותו על יום עבודה שהיית צריך לקחת את האוטו לפחח.

מהביטוח תקבל רכב חליפי ולא תבזבז את הזמן שלך. הצבע צריך להתייבש ולהיתפס לילה שלם. חבל שתיסע כך מכרמיאל.

אגב, תואר "דוקטור" יכול להגיע גם למי שעשה תואר שלישי בהיסטוריה. יותר מזה, החוק בישראל לא מונע ממך לקרוא לעצמך דוקטור. בדיוק כמו דוקטור שקשוקה ודוקטור שווארמה (בניגוד למהנדס או עורך דין).

ובינינו, הוא נוסע בקוואליר ישנה. הוא לא כזה "דוקטור" חשוב. (והוא גם מלמד באוניברסיטה, שם משלמים פחות ממכללה). אבל נעזוב את זה. לדעתי הוא יינסה להתחמק בתקווה שתעזוב אותו בשקט. לך לביטוח.

פורסם
אל תחשוב פעמיים

לך לביטוח, ותתקן רק במורשה. שם יחליפו לך כנף ודלת.

יחליפו לו דלת וכנף :shock: , אני גם קיבלתי כיפוף קטן בכנף (יש לי בפורום הודעה בנושא) וסריטות בדלת האחורית, ובצ'מפיון אמרו שצריך לתקן ולצבוע, מדובר באיביזה 2012

האם אני יכול ללחוץ עליהם ולהחליף,, עדיין לא תקנתי את זה ??

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אני חושב שסרק ,במחילה, נסחף מעט.

על נזק כזה אין צורך להחליף חלקי פח.

(אני בכלל עדיין בדעה שאפשר לקבל תוצאה מעולה בלי לצבוע את כל המשטח).

מי שחושב שלהחליף ולתקן כמה שיותר ע"ח הביטוח משרת את מטרותיו, טועה.

כשתבוא למכור, תיקון+צביעה פחות מפחיד מהחלפת חלקי פח.

תיקון צבע קטן עדיף על צביעה של כל המשטח, שתקפוץ לכל בודק בבדיקת עובי צבע.

(ומעניין שאותם אנשים מגיבים בפורום "יעוץ ברכישה" למי שמעלה בדיקה שבה כתוב "הוחלפו חלקי פח מחוברים בברגים" בצעקות "שאסי,שאסי תברח מהר!!!")

אבל לבחור שאין לו בכלל כיפופים בפח הם מציעים להחליף דלת בגלל קילופון בצבע.

(והם כנראה חושבים שהדלת מגיעה מיצרן צבועה בצבע הרכב. אז היא לא. היא מגיעה בצבע יסוד שחור זמני והיא מלוטשת ונצבעת בארץ.)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

השתכנעתי לטפל בנושא דרך ביטוח.

אגש למוסך, אכניס את הרכב לתיקון, דברתי עם הביטוח שלי, הוסבר לי שאני נותן צ'ק דחוי ל 90 יום,

ובזמן הזה אני מקבל את הכסף מהביטוח של הרכב הפוגע, והם פודים את הצ'ק שלי.

להחליף דלת וכנף על זה?? נשמע מוגזם.

צריך לצבוע!

מישהו ממליץ לי על מוסך מורשה טוב? אני מכוון כלפי יוסי ספטון בפ"ת.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
שמע, אין לי זמן לדברים האלה.

אם לא תהיה ברירה, זה מה שיהיה - את מה שמגיע לי אקבל.

אבל אם המשטרה אומרת לי בטלפון, "אם אין פגיעה בנפש, אנחנו לא מגיעים למקום" - אז למה שאני אתאמץ לחינם?

התקשרתי איך שקרתה התאונה ואמרתי להם שהבחור עשה עברת תנועה מאוד מסוכנת שנגמרה בתאונה ובמזל לא בהרוג.

לא עניין אותם.

למרבה הצער, במדינה מתרחשות עשרות אלפי תאונות קטנות כאלה של נ"ב (נזק בלבד) ולמשטרה אין יכולת לצאת ולבדוק אותן. מספר הבוחנים הוא קטן ולפעמים לא מצליחים להגיע גם לתאונות של פצועים קל ורק הולכים לתחקר את הפצועים בבית חולים. זאת בעיה של תקציב ותקנים שהמשטרה לא מקבלת וכמובן שמי שנדפק זה אנחנו האזרחים. אתה אבל לא צריך את המשטרה בשביל זה אלא לתבוע את הביטוח שלך שיתבעו את הביטוח שלו. הבעיה היא אם הוא לא מודה ואז יפול עליך ההשתתפות העצמית. בכל מקרה, בדיוק בשביל זה יש ביטוח. בהצלחה

פורסם

עדכון :

דברתי עם הבחור פעם נוספת, הוא החליט שהוא לא רוצה לעשות שום דבר במזומן ומעדיף שאפנה לביטוח.

כשהוא אמר ביטוח, הוא אמר : "כל אחד יפנה לביטוח שלו"

אז אמרתי לו, אני מכתוון לתבוע את הביטוח שלך כי אתה אשם בתאונה, והוא לא הודה ולא הכחיש, הוא כל הזמן התחמק.

שוחחתי איתו כמה דקות טובות בניסיון לחלץ ממנו הודאה, למרות שיש לי את התמונות שמוכיחות שהוא עבר על החוק בברור,

ובסופו של דבר אחרי שלחצתי עליו כמה דקות טובות הוא ניתק... (שילך לעזעזל).

אם חברת הביטוח שלו לא תודה, סוכנת הביטוח שלי המליצה לי לקחת את כל החומר וללכת לבית משפט לתביעות קטנות - וכך אעשה.

אז עכשיו כל שנותר זה לדווח מקרה תאונה לחברת הביטוח שלי, והם יטפלו בזה עבורי - במקביל אני מחפש מוסך טוב,

אני מתכנן ללכת ליוסי סטפון אלא אם מישהו יגיד לי שזה לא רעיון טוב.

רעיונות? :)

נ.ב. מישהוא התייחס לעניין הדוקטור, אז הוא רופא. מקווה שבחיים לא אפול עליו בתור מטופל.

Peugeot 208 GTI 2016

• תוכן חדש...