Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויה נעימה עם המכס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כשבועיים פרסמתי כאן שהמכס עיכב לי פילטר(שעלותו 77 דולר כולל משלוח, והמוכר הצהיר עליו 20 דולר). כמובן דרשו אישור משרד התחבורה, ואז התחיל ה"טרטור".

הדפסתי כ-20 מסמכים(רשיון רכב, רשיון שלי, ת"ז, קבלה, ציטוטים מ-EBAY שהפילטר כביכול מתאים לרכב שלי, אישור יבוא אישי, אישור שיחרור מהיר ובקשה לזרז את התהליך כי הפריט נמצא כבר כמעט חודש במכס וכו'...) שמשרד התחבורה יכול או ירצה לבקש אי פעם כדי לאשר את הפילטר, את כל זה הבאתי ושמתי בדלפק של משרד התחבורה בת"א. לא ציפיתי לקבל תשובה חיובית, ומהירה, אך הפלא ופלא שבוע ויומיים אחרי שהשארתי את הטפסים הגיע אליי מכתב חתמו לי על הכל ואישרו(אפילו תאריך התימה הוא באותו יום שהשארתי את הטפסים).

איך שראיתי את התשובה היום של משרד התחבורה, ישר רצתי למכס/דואר בת"א. בראש כבר אמרתי לעצמי שאני הולך לשלם מכס + מע"מ + דמי אחסנה של שבוע.

הגעתי למכס/דואר בת"א, הגעתי מול פקידה שבדקה את הפריט ב-EBAY ואז אמרה שיש בעיה ואמרה שאני צריך לקרוא לדוד. לא הבנתי בהתחלה על מה מדובר וחיפשתי את דוד שהתפנה אליי אחרי 10 דקות, ואמר שיש בעיה. הזמין אותי למשרד שלו ושאל אותי כמה שאלות אמינות האם ת"ז הזהות שלי היא שלי והאם אני באמת זה שרכש את זה, כמובן שעניתי לו שזה אני ואין לי דבר להסתיר ממנו. כששאלתי על מה מדובר הוא הראה לי במסך של EBAY שהפריט עולה 144 דולר. כנראה שבחודש ימים המוכר שממנו קניתי העלה את המחיר ודוד חשב שאני מנסה לעקוץ פה. הסברתי לו יפה שאני רכשתי את זה במחיר שמופיע בקבלה והראתי לו גם תדפיס של EBAY שזה אכן המחיר ששילמתי.

דוד חייך ואמר היום זה יום המזל שלך, אני רואה שאתה לא מנסה לעבוד עליי ואני מאמין לך, חתם על המסמכים ורשם יש לשחרר ללא עלות נוספת, כלומר שילמתי 0 שקלים.

יצאתי מחוייך מרוצה מהמקום. אולי בהחלט מקרה חד פעמי אבל ראיתי המון אנשים מתוסכלים יוצאים משם. אפילו בחור שמשרד התחבורה ביקש ממנו אישור על מסילה(כמו שיש למגירות וארונות)?!?(כולם שם צחקו כשפתחו את החבילה שלו דוד והפקידים)

אז במידה ואתם עומדים כיום מול רשויות המיסים והדואר אל תתיאשו, לפעמים יש שם עם מי לדבר :)

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

שמח שתקלת בחוויה חיובית. תמיד טוב לשמוע. לצערנו חבר פורום אחר עבר חוויה אחרת (בוחן צריך לאשר את המוצר ולסוע במיוחד וכו וכו). חבל רק שאין קו אחיד ושזה תלוי מזל. כן ירבו מקרים כמו שלך.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

במדינה בה כל שני וחמישי יש רמאויות, כבר אפשר להבין למה המכס כל כך עקשן עם כולם.

הבעיה היא שדוקא הקומבינטורים מכירים את כל הפרצות בחוק וככה מצליחים לייבא בקלות, ואולי האזרח התמים צריך להטרטר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
במדינה בה כל שני וחמישי יש רמאויות, כבר אפשר להבין למה המכס כל כך עקשן עם כולם.

הבעיה היא שדוקא הקומבינטורים מכירים את כל הפרצות בחוק וככה מצליחים לייבא בקלות, ואולי האזרח התמים צריך להטרטר.

הבעיה היא לא הקומבינטורים אלא המדינה, שחונקת את האזרחים.

אם לא היו חונקים את האזרחים לא היה ל"קומבינטורים" סיבה להיות קומבינטורים.

ולגבי הנושא, שמח שהלך לך "חלק"- אבל בוא לא נשכח כמה טרטרו אותך.....

תתחדש

פורסם

אותו דוד אולי עזר לך, אבל במקרה שלי החליט לדפוק אותי למרות שהצגתי לו קבלה אמיתית עם סכום אמיתי וקבלות אמיתיות והיה אטום כמו קיר.

זה הגיע למצב שאתה בתור אזרח שלא עושה עבירה, צריך להודות ולהגיד מילה טובה על אנשים במכס, שעושים את העבודה שהם צריכים לעשות. ומודה להם על זה שהם לא החליטו לדפוק לך את האלמנט בגלל שזה יום מזל.

פשוט גועל נפש של מכס \ חוקים או לא יודע איך לתאר את זה שיכולים לעשות מה שבראש שלהם למרות שכל מה שהצגתי להם תיקני וחוקי.

הם יודעים שלאנשים אין כח לבזבז שם זמן, וכל הנסיעות והכאב ראש, אז מחליטים להתנג איך שבא להם בלי שיקול דעת.

כמו שאמרתי לעצמי אחרי שיצאתי משם, מאחל להם שה 500 שקל שקנסו אותי ילך להם לצרות של החיים ולא להנאות.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

חבל שטיב השירות של גוף ממשלתי כזה גדול וקריטי לאזרחים תלוי באם אשתו של דוד נתנה לו אתמול.

עד שהשיטה לא תשתנה או תתייעל, נמשיך לראות שירשורי "חוויה נעימה" אחרי שהמכס ביזבז לנו "רק" חצי יום של טירטורים ומסעות שיכנועים מול איזו פקידה שבטוחה שכולם שקרנים.

ו"רק" עוד כמה שעות נוספות כדי להדפיס 70 אישורים שונים. והכול בשביל איזו חתיכחת גומי.

חבל שלא מאמצים את השיטה של ארה"ב. קודם כל מניחים שאתה אזרח ישר ודובר אמת ומתייחסים אליך בהתאם.

אבל אם תופסים אותך משקר מקמבן או מזייף מסמכים, נכנסים בך כל כך חזק שהדבר הבא שתבוא לשחרר במכס זה קונטיינר של וזלין.

מעניין כמה כסף המכס מכניס למדינה ביחס להוצאות התפעול שלו.

פורסם

אני לעומת זאת עדיין מחכה שיגיע " מפקח על התעבורה " מטעם משרד התחבורה למכס בירושלים על מנת

לבדוק פיסית את הפילטר אוויר שהזמנתי ואשר הגיע לארץ ויושב במכס מה 14.01.12 כלומר מעל לחודש ימים.

וזאת לאחר שקיבלתי את אישור משרד התחבורה המיוחל בדאר .....

המפקח מטעם משרד התחבורה אמור להגיע (לפי בירור עם משרד התחבורה ברח המלאכה 8 בתל אביב ) אןלי

ביום ג הקרוב.......

תחזיק לי אצבעות - לך היה מזל......

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
הבעיה היא לא הקומבינטורים אלא המדינה, שחונקת את האזרחים.

אם לא היו חונקים את האזרחים לא היה ל"קומבינטורים" סיבה להיות קומבינטורים.

ולגבי הנושא, שמח שהלך לך "חלק"- אבל בוא לא נשכח כמה טרטרו אותך.....

תתחדש

חה חה.

מדינה מלאה באזרחים קומבינטורים שרק מחפשים לדפוק ולעשוק, וזה בכלל לא קשור לכמה המדינה "חונקת" את האזרחים.

הבעיה של המדינה בראש ובראשונה הם האזרחים המחורבנים שלה, הגסות רוח, הזלזול בחוק, וכו'.

פורסם

מה שעצוב זאת העובדה שהתרוצצת, שלחת מכתבים, דיברת עם אנשים ובזבזת זמן יקר על מנת לשחרר פילטר מסכן של 70 דולר ואתה מרגיש שהכל נכון.

אז זהו שלא!

זה לא סביר ולא הגיוני כל מסע היסורים שצריך לעבור כדי לקבל חלק חילוף, בטח אחד שהוא לא בטיחותי כמו פילטר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
חה חה.

מדינה מלאה באזרחים קומבינטורים שרק מחפשים לדפוק ולעשוק, וזה בכלל לא קשור לכמה המדינה "חונקת" את האזרחים.

הבעיה של המדינה בראש ובראשונה הם האזרחים המחורבנים שלה, הגסות רוח, הזלזול בחוק, וכו'.

מסכים עם זה שהישראלים הם לא שיא התרבות, אבל זה שההגבלות על האזרח במדינה הזאת מוגזמות זה ידוע.

הקומבינטורים, שככה אתה מכנה אותם, לא מחפשים לדפוק ולעשוק- הם מחפשים להתגונן מהעושק שמתרחש כאן!

אני לא מבין מה גורם לך להצדיק את הטרטור הזה.. לא מדובר על רכב,מדובר על חלק מסכן שעולה 100$.

אתה פקיד מכס במקרה?

פורסם

חברה, בשום פנים ואופן אני לא מגונן על המכס.

אני חושב שהכל עניין של גישה, אני ניסיתי להיות הכי נחמד בגישה שלי לכל פקיד שדיברתי איתו, ולשחק אותה תמים ולא מכיר את החוקים.

לא ניסיתי להתלהם ולא ניסיתי להוכיח שהמכס או עובדיהם הם חבורה של בטלנים שרק מחפשים לעשות עלינו קופה.

אני לא יודע מה כל אחד שעבר פה את התהליך הזה עשה או איך הוא התבטא מול גורמי המכס והתחבורה, אני מנסה להציג כאן צד שני למטבע, נכון אולי הצד השני הוא לא 50% אלא 5%, אבל גם זה קורה.

אני גם חושב שטרטור של רק להגיע לת"א להניח מסמכים, לחכות שבוע וחצי ואז לבזבז עוד זמן בשביל לנסוע למכס זה בלאגן לא קטן.

במדינה כמו שלנו זה בהכרח לא צריך להיות כך, האם להתקומם ולעשות הפגנות יפתור את זה? אני בספק אחרי "ההצלחה" של הפגנת יוקר המחייה.

arama, אני מבין את התסכול שלך. אני חושב שצריך להיות מענה שווה בכל סניפי המכס. כרגע כנראה ת"א הוא המושקע ביותר מבחינת כח אדם. אם הייתה לך דרך לשלוח את הפריט לת"א או לכתובת אחרת במרכז אולי הסיפור שלך היה נגמר מהר יותר ולא היית צריך לחכות הרבה זמן.

בכל מקרה אני ממליץ לך לא להתייאש ולנסות לדבר איתם בצורה הכי חיובית שיש, בלי טענות ובלי התלהמות. בסופו של דבר הם אלו שמחזיקים בפילטר שלך ומילה לא במקום אתה תעכב את זה עוד יותר.

אני מחזיק לך אצבעות שזה יעבור מהיר וקליל כמו אצלי.

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

מה שלא מגלים לכם הוא שהמדינה מרוויחה מהתפיסה על מוצרי הדואר והתפיסות בנתב״ג בשווי 0.1 מהתל״ג השנתי של מדינת ישראל והמעניין בסיפור - הכסף הזה מכסה את הוצאות המכס והפיקוח .זאת אומרת משכורות וכו, מסקנה

האמריקנים והקנדים גם הפסיקו להתעסק בזוטות כי העלות של המכס על דברים קטנים איננה תורמת מאומה למדינה,פה מעניין שזה תורם למנגנון

פורסם
חברה, בשום פנים ואופן אני לא מגונן על המכס.

אני חושב שהכל עניין של גישה, אני ניסיתי להיות הכי נחמד בגישה שלי לכל פקיד שדיברתי איתו, ולשחק אותה תמים ולא מכיר את החוקים.

לא ניסיתי להתלהם ולא ניסיתי להוכיח שהמכס או עובדיהם הם חבורה של בטלנים שרק מחפשים לעשות עלינו קופה.

אני לא יודע מה כל אחד שעבר פה את התהליך הזה עשה או איך הוא התבטא מול גורמי המכס והתחבורה, אני מנסה להציג כאן צד שני למטבע, נכון אולי הצד השני הוא לא 50% אלא 5%, אבל גם זה קורה.

אני גם חושב שטרטור של רק להגיע לת"א להניח מסמכים, לחכות שבוע וחצי ואז לבזבז עוד זמן בשביל לנסוע למכס זה בלאגן לא קטן.

במדינה כמו שלנו זה בהכרח לא צריך להיות כך, האם להתקומם ולעשות הפגנות יפתור את זה? אני בספק אחרי "ההצלחה" של הפגנת יוקר המחייה.

arama, אני מבין את התסכול שלך. אני חושב שצריך להיות מענה שווה בכל סניפי המכס. כרגע כנראה ת"א הוא המושקע ביותר מבחינת כח אדם. אם הייתה לך דרך לשלוח את הפריט לת"א או לכתובת אחרת במרכז אולי הסיפור שלך היה נגמר מהר יותר ולא היית צריך לחכות הרבה זמן.

בכל מקרה אני ממליץ לך לא להתייאש ולנסות לדבר איתם בצורה הכי חיובית שיש, בלי טענות ובלי התלהמות. בסופו של דבר הם אלו שמחזיקים בפילטר שלך ומילה לא במקום אתה תעכב את זה עוד יותר.

אני מחזיק לך אצבעות שזה יעבור מהיר וקליל כמו אצלי.

ביקשתי והתחננתי בצורה הכי דיפלומטית בעולם להעביר את הפריט לת"א אך נענתי בשלילה .

מה נעשה נחכה בסבלנות עוד כמה ימים

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
מסכים עם זה שהישראלים הם לא שיא התרבות, אבל זה שההגבלות על האזרח במדינה הזאת מוגזמות זה ידוע.

הקומבינטורים, שככה אתה מכנה אותם, לא מחפשים לדפוק ולעשוק- הם מחפשים להתגונן מהעושק שמתרחש כאן!

אני לא מבין מה גורם לך להצדיק את הטרטור הזה.. לא מדובר על רכב,מדובר על חלק מסכן שעולה 100$.

אתה פקיד מכס במקרה?

למה בכל פעם שמישהו בפורום אומר דברים שהם נגד ה״זרם״ ישר מתחילות הקונספירציות?

לא פקיד מכס ולא כלום, ״בעמנו אנו חיים״ ואני רואה מי האזרחים פה ואל תגיד לי שהם רק מנסים להתחמק מהעושק.. אוי אוי אם כולם היו משלמים מיסים, עובדים ולא חיים על הביטוח לאומי, היה פה שוויץ.

(כמובן שאני מכליל, ברור שיש גם אזרחים הגונים במדינה, שלצערי הם סוחבים על גבם את כל השאר).

• תוכן חדש...