Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לא מצאתי מקום טוב יותר לשאול את השאלה חוץ מהשרשור הזה,,

אחרי שכמעט החלטתי שאני קונה את החיישנים הנ"ל: http://www.groupon.co.il/deals/haifa-iw/balilanisim/3184040

קראתי כמה פוסטים פה ופחדתי מאיכות ההרכבה שאמורים לקבל בקופונים כאלה,, חשוב לציין שהמרכיב זה "ניסים בלילה" בחיפה,

מישהו מכיר ת'חיישנים, את המקום,, האם אתם ממליצים??? בצ'מפיון ביקשו ממני 700 שקל :shock:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוץ מלרשום רק אין צורך חבל מיותר וכו' אין כאן דעות רציניות, ואני אסביר.

החיישנים עצמם ללא ספק מועילים וכבר חלקנו ראו בעיניהם איך "הצילו" אותם החיישנים מתאונות שבקלות היו יכולות להיגמר באסון.

שלא נדבר על הרכבים המודרניים שבהם אחורי הרכב גבוהים מאוד והשמשה האחורית רק מתכווצת.

אל תהיו עקשניים סתם כי זה כביכול יוצא לכם מהכיס.

ולמי שיש זיכרון ייזכר כמוני בחקיקה שעברנו עם האפודות הזוהרות רק לפני כמה שנים בודדות, גם שם היו אנשים מגזימים שרשמו דברים בסגנון של: "מישהו בכנסת קיבל מעטפה" וכדומה. ועל האפודות הזוהרות אין מערערים עד כמה זה תורם..

לעניין ההתקנה. יהיו יבואנים שיבחרו להזמין חיישנים מהיצרן ויהיו כאלה שיתקינו מקומי.

גם אם ההתקנה תהיה מקומית, עדיין מדובר על רכב חדש באחריות!. ככה שבמקרה בעיות(לא שיש בעיות בכל רכב שני כמו שמגזימים כאן), יש להתקנה "אבא ואמא".

להיסגר ולהגיד "אני יודע להחנות, אני מסתכל טוב טוב, אני מלך החניות" זה יפה, אבל לדרוס ילד בבוקר שגרתי שלכם ביציאה מהחניה זה לא משהו שאתם רוצים על המצפון.

פורסם

לא ראיתי שמישהו כתב את זה כאן אבל ישנה סיבה לכך שהחיישנים מצפצפים מרחק מסויים מהקיר ולא כשהרכ מאוד מאוד צמוד. הבחנתי בכך כשחניתי עם המאזדה 2, אם אתה מחנה כש"התחת" של הרכב צמוד לקיר לא ניתן לפתוח את הבגאז', אם משאירים מרווח מהקיר (כמו שעושים חיישני הרוורס) אז ניתן לפתוח את הבגאז'.

פורסם
חוץ מלרשום רק אין צורך חבל מיותר וכו' אין כאן דעות רציניות, ואני אסביר.

החיישנים עצמם ללא ספק מועילים וכבר חלקנו ראו בעיניהם איך "הצילו" אותם החיישנים מתאונות שבקלות היו יכולות להיגמר באסון.

שלא נדבר על הרכבים המודרניים שבהם אחורי הרכב גבוהים מאוד והשמשה האחורית רק מתכווצת.

אל תהיו עקשניים סתם כי זה כביכול יוצא לכם מהכיס.

ולמי שיש זיכרון ייזכר כמוני בחקיקה שעברנו עם האפודות הזוהרות רק לפני כמה שנים בודדות, גם שם היו אנשים מגזימים שרשמו דברים בסגנון של: "מישהו בכנסת קיבל מעטפה" וכדומה. ועל האפודות הזוהרות אין מערערים עד כמה זה תורם..

לעניין ההתקנה. יהיו יבואנים שיבחרו להזמין חיישנים מהיצרן ויהיו כאלה שיתקינו מקומי.

גם אם ההתקנה תהיה מקומית, עדיין מדובר על רכב חדש באחריות!. ככה שבמקרה בעיות(לא שיש בעיות בכל רכב שני כמו שמגזימים כאן), יש להתקנה "אבא ואמא".

להיסגר ולהגיד "אני יודע להחנות, אני מסתכל טוב טוב, אני מלך החניות" זה יפה, אבל לדרוס ילד בבוקר שגרתי שלכם ביציאה מהחניה זה לא משהו שאתם רוצים על המצפון.

האפודים הזוהרים לא תרמו בכלום. גם ככה מספר האנשים שנהרגו בשנה בעת שהמתינו לגרר \ החליפו גלגל היה באחדות בודדות. וגם עכשיו זה ככה. היה את הזוג שנדרס לפני כמה חודשים, האפוד הזוהר לא עזר להם.

למי שנוסע רוורס ב-30 קמ"ש שום חיישן חניה לא יעזור. איך בדיוק אתה יכול לדרוס ילד קטן במהירות חניה?! עם משאית אולי, לא עם רכב פרטי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

למי שראה בתוכנית התחקירים של אמנון לוי על הלוביסטים, מה דעתכם? איזו חברה ואיזה ח"כ עומדים מאחורי זה הפעם?

פורסם
בשאיפה לצמצם את הגורם האנושי, אתמול אושרה בוועדת הכלכלה הצעת חוק על פיה כל רכב חדש שימכר בארץ יהיה מצויד במערכת חיישני רוורס או במצלמה

http://www.mako.co.il/cars-cars-news/safety/Article-8f86f5120371531006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153

מה דעתכם?

בעלי חוש הומור בריא - אתם מוזמנים לראות את פרוטוקול ישיבת הועדה

http://www.oknesset.org/committee/meeting/5437/

בישיבה נכחו שני נבחרי ציבור מכובדים של הרשות המחוקקת:

היו"ר - ח"כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד) וח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) שהוא גם יוזם הצעת החוק (במשותף עם ח"כ גפני).

אני מקווה שההצעה לא תעבור את הקריאה הראשונה.

אם המדינה רוצה לחייב התקנת מערכות בטיחות בכלי רכב חדשים - תואיל ותקזז את ההפרש בעלות מן המיסים המוטלים על הרכב. כך לא יגלגלו עלויות אלה על האזרח ולא נראה התקנות מקומיות של מערכות סיניות שאפשר לקנות ב- 100 ש"ח.

פורסם
האפודים הזוהרים לא תרמו בכלום. גם ככה מספר האנשים שנהרגו בשנה בעת שהמתינו לגרר \ החליפו גלגל היה באחדות בודדות. וגם עכשיו זה ככה. היה את הזוג שנדרס לפני כמה חודשים, האפוד הזוהר לא עזר להם.

למי שנוסע רוורס ב-30 קמ"ש שום חיישן חניה לא יעזור. איך בדיוק אתה יכול לדרוס ילד קטן במהירות חניה?! עם משאית אולי, לא עם רכב פרטי.

יהיו תמיד אנשים שייפגעו מתאונות בצד הדרך, כי נהגים לא "לוקחים" מרווח ביטחון גדול מספיק מרכב העומד בשוליים.

את זה בדיוק האפודה ממזערת למינימום.

ולגבי הרוורס, חבל שאני לא יכול עדיין להעלות קישורים, אז תגובתי היא פשוט שתחפש בגוגל "נדרס בחנייה" ואתה תהיה מופתע כמה תינוקות וילדים קטנים נדרסו "במהירות חנייה".

אני ספרתי 6 ילדים פצועים בינוני עד קשה מהשנה-שנה וחצי האחרונה. וזה בחיפוש של 2 דקות בערך.

בקיצור תפתח קצת את הראש ותבין שאם לכל הרכבים בתאונות המצערות האלו היו חיישנים, כנראה לא היית קורא/שומע עליהם.

פורסם

חיישני רוורס זה דבר מצוין וכן לובי, לא לובי, טוב שמחייבים את זה עכשיו בכל רכב. לא מדובר על נסיעה ב 30 קמ"ש לחוכמולוג שכתב את זה כאן, אלא כדי למנוע דריסה של ילד שמסתתר מאחורי פגוש המכונית בשעת משחק או למנוע דפיקה של רכב אחר ביציאה מחניה. גם אם זה עולה לך כמה מאות שקלים, הם יחסכו לך את זה מהר מאוד בעלויות של פחחות במקרה הטוב ודריסה במקרה הטראגי.

אני הייתי מוסיף לזה גם מלמת רוורס שיראו לאן נוסעים ולא רק ישמעו אבל זה כבר מחייב מסך מולטימדיה והוצאה כספית גבוהה הרבה יותר.

פורסם

פעוט שזוחל על הרצפה גלאי רוורס לא יגלה. ואף ילד לא יכול למות מפגיעה של רכב ב-5 קמ"ש. (לזה הייתה הכוונה במי שנוסע רווס ב-30 קמ"ש גלאי רוורס לא יעזור)

ואם אתם לא מסוגלים לנסוע רוורס בלי חיישני חניה ובלי לפגוע ברכבים, אולי עדיף שתוותרו על נהיגה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
יהיו תמיד אנשים שייפגעו מתאונות בצד הדרך, כי נהגים לא "לוקחים" מרווח ביטחון גדול מספיק מרכב העומד בשוליים. את זה בדיוק האפודה ממזערת למינימום.

לא נכון. לא אפוד זוהר ולא משולש אזהרה הם מה שיציל נהג שנעצר בצד הכביש, אפילו אם השול רחב. מה שיעזור זה רק מעבר של הנהג והנוסעים מעבר לגדר הבטיחות ואם אי אפשר - להישאר חגורים בתוך הרכב. וזה מבלי להיכנס לפתרון הטוב ביותר שהוא לא לעצור בצד הדרך. האפוד, המשולש ורצוי גם אורות מצוקה (ובחלק מן הארצות מקובל גם להשתמש במספר קונוסים, בבד תלוי על אנטנת הרכב, ובפתיחת מכסה המנוע ותא המטען) משמשים כאמצעי בטיחות נוספים - רק לאחר שנקטנו בכל האמצעים הללו.

ובחזרה לנושא החיישנים - כמובן שהסתמכות עיוורת עליהם היא מסוכנת, אבל ככלי עזר תרומתם מבורכת! בנסיעה לאחור - כל אמצעי נוסף שיכול לעזור - מבורך. כל שלושת המראות (ואולי מראת עזר קטנה), יציאה מהרכב, היעזרות בנוסע\עובר אורח, מבט אחורה לשני הצדדים, מבט אחורה מחוץ לחלון הנהג, שינוי זווית ההסתכלות במראה על ידי הטיית הראש וכן - גם חיישני רוורס - כל אלו אמצעים כשרים ויש להשתמש בכולם!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמה שאתה תמים.

אחד הסיפורים הידועים ביותר של הצעת חוק שבושלה מחוץ לכותלי הכנסת הוא סיפורו של חוק האפודים הזוהרים. חוק זה, שעבר בכנסת בינואר 2006, כופה על כל בעלי הרכב בישראל להחזיק ברשותם אפוד זוהר ולצאת מהרכב לשולי הכביש רק כשלגופם אפוד כזה. בציבור הרחב החוק מזוהה עם חבר הכנסת גלעד ארדן, שקידם בין השאר גם את חוק הקסדות, הכופה על רוכבי אופניים לחבוש קסדה. אלא שבין מסדרונות הכנסת מוכרת ההצעה כ"חוק 3M", והיא רשומה דווקא על שם חברת הלובינג גלעד - יחסי ממשל ולובינג, שאפילו מתגאה בו באתר האינטרנט שלה.

את השאר תוכל לקרוא כאן.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/075/240.html

פורסם

צריך לצרף לכל הצעת חוק טופס "גילוי נאות" שיחייב את מגישי ההצעה לציין מי הם הלוביסטים (והגורמים המסחריים המעסיקים אותם) העומדים מאחריה. זו אינה בדיחה.

אינני מתנגד לחיישני רוורס. זה אמצעי חיובי ועשוי למנוע תאונות, אך גלאים קדמיים הם חשובים יותר ועשויים למנוע אבדות נפש ופגיעות גוף חמורות יותר שכן מהירות הנסיעה בתאונות חזית גבוהה יותר, ושכיחות התאונות האלה גדולה מאלו הנגרמות מנסיעה לאחור.

השאלה האם יש לחייב בחוק את השימוש בהם היא שאלה כלכלית ומוסרית חשובה אשר צריכה להיות מבוססת על מחקר מדעי שיטתי ורב היקף ולא על דווח אנקדוטלי מן העיתונות.

הלגיטימיות של ההצעה להתקנת חיישנים אינה נקבעת רק מקלות היישום שלה ועלותה הנמוכה.

• תוכן חדש...