Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לעדכן ולהעזר בדעתכם בנושא:

בתחילת השבוע כתבתי כאן על אדם שנוהג (בשבוע האחרון) לשרוט לי את הרכב.

בהתחלה חשדתי באחד השכנים, אבל היום לאחר בדיקה מעמיקה שלי בשיתוף המצלמות במקום, החשוד הינו שכן אחר,

אותו שכן אשר לפני כחודש הרעיש נורא בשעות הלילה המאוחרת וביקשתי ממנו להנמיך את המוזיקה, לדעתי זו הסיבה שהוא רוצה

לפגוע בי ולכן החליט לעשות את המעשה נבלה הזה.

אז אלו הממצאים:

יש לנו מספר מצלמות בבניין, מצלמה אחת נמצאת בכניסה דרכה ניתן לראות תת כל מי שיוצא מהבניין ונכנס אליו.

מצלמה שניה ממוקנת בחניה, רואים רק את הפגוש הקדמי של הרכב שלי, אבל כל מי שיוצא מהבניין חייב לעבור או דרך הרכבים או לצאת ישירות החוצה וניתן לראות מי יוצא ולאיזה כיוון.

עברתי במצלמות על כל הימים (לילות) בהם נעשתה החבלה הזו, כל האנשים שיצאו מהבניין לא עברו דרך הרכב שלי וניתן לראות אותם בבירור יוצאים ישירות החוצה, הוא האדם היחידי שעבר דרך הרכב, מדובר בפעמיים שונות ובדיוק בימים בהם נשרט הרכב!

בכל היומיים שנעשה בהם המעשה נבלה הנל, אותו חשוד נראה בברור כי הוא יוצא מהכניסה ועובר דרך הרכב שלי על מנת לצאת מהחניה, (דבר אשר אין בו צורך אלא אם כן אתה רוצה להאריך את הדרך שלך החוצה).

בדקתי גם האם אותו אדם נוהג לצאת בדרך הארוכה (דרך הרכב שלי) כל הזמן, וגיליתי שהוא אף פעם לא עבר דרך הרכב שלי, מלבד הפעמיים המוזכרים בהם הרכב נשרט.

עכשיו אני שואל אתכם מה דעתכם על כך, אשמח לקבל תשובות ענייניות בלבד.

האם המשטרה תרצה לעיין בצילומים האלו והאם היא תחקור את אותו אדם, מה לדעתכם כדאי לי לעשות...

תודה על זמנכם היקר.

המון אפליקציות לאייפון מדהימות בעברית

אפליקציות iPhone apps בחנות האמריקאית

פורסם

אני לא בטוח שבערוצים המשפטיים זה ייחשב כראיה אבל אני הייתי שומר עותקים של הסרטון ומתייעץ עם עורך דין.

מה שברור הוא שאתה לא צריך להתעמת איתו שירות בשלב הזה כי זה בן אדם שלא אכפת לו מאחרים.

אם אתה כן צריך להתעמת איתו (לא מומלץ), תביא איתך עוד שני אנשים. אחד שיעזור במקרה של אלימות מצידו ואחד שיתעד הכל בוידאו.

פורסם

לא חושב שזה יכול לשמש כראיה. הוא יכול לטעון שהיה צירוף מקרים שבימים בהם רואים אותו יוצא מהחניה, הגיעה הפרחח ששורט לך את הרכב ושרט לך את הרכב.

אבל כמו שנאמר פה, תשמור את הסרטונים האלה.

תנסה אולי לחנות ככה שיראו את הרכב במצלמות.

פורסם

כל עוד אין לך צילום, בו רואים בבירור מוחלט את הפנים של מי שעושה את זה, כולל המעשה עצמו - אין לך מה לפנות למשטרה.

בשירשור הקודם בנושא, רשמת שהחשוד הוא סוג של עבריין, או משהו בסגנון, ואתה לא רוצה להתעסק איתו. האם המקרים האלה ממשיכים, או שפסקו אחרי הפעמיים? אם פסקו - עזוב את הסיפור הזה ותמשיך הלאה, אם ממשיכים - תחנה במקום אחר בחניה, כך שכל הרכב יכנס לשדה הראיה של המצלמה.

נ.ב. עצוב מאוד, שלאנשים נורמטיביים כמעט ואין מה לעשות במצבים כאלה :-(

פורסם
כל עוד אין לך צילום, בו רואים בבירור מוחלט את הפנים של מי שעושה את זה, כולל המעשה עצמו - אין לך מה לפנות למשטרה.

בשירשור הקודם בנושא, רשמת שהחשוד הוא סוג של עבריין, או משהו בסגנון, ואתה לא רוצה להתעסק איתו. האם המקרים האלה ממשיכים, או שפסקו אחרי הפעמיים? אם פסקו - עזוב את הסיפור הזה ותמשיך הלאה, אם ממשיכים - תחנה במקום אחר בחניה, כך שכל הרכב יכנס לשדה הראיה של המצלמה.

נ.ב. עצוב מאוד, שלאנשים נורמטיביים כמעט ואין מה לעשות במצבים כאלה :-(

בשירשור הקודם חשדתי במישהו אחר, לאחר שצפיתי בכל המצלמות בימים שזה קרה, מדובר באדם אחר, אדם בוגר אבא למשפחה בן 50+

אני לא יודע אם הוא "עבריין" מלבד מעשה העבריינות שהוא ביצע.

אז אתם אומרים שהמשטרה לא תחקור עם הממצאים האלו שיש לי נכון ?

פורסם

האמת שאני לא עו"ד (וגם לא אהיה בתקופה הקרובה.), אבל עניין הראיה הזו היא ראיה נסיבתית במלוא מובן המילה, שכן אתה רואה אותו מסתובב בחניון בדרך הארוכה (בקלות יוכל לטעון שרצה להרהר על החיים.), במקרה הזה צריכים לעשות היקש לכך שמאחר והוא עשה סיבוב, והייתם מסוכסכים, הרכב שלך נשרט, אגב, בראיה ישירה לצורך העניין רואים אותו שורט את הרכב ואז נחסך ממך הרבה. ככה שעם כל הכבוד, אני בספק עד כמה זה יכול לבסס לך תלונה, תלונה כמובן אתה יכול להגיש בכל שלב וכמעט בכל עילה, אם אתה רוצה שהיא לא תסגר אז צריך משהו רציני יותר מן הסתם.

בנוסף לעיל, על מנת שבאמת יורשע בדבר כלשהו צריכים להוכיח מעל ספק סביר שזה אכן הוא, וכמו שאתה מבין מהצילומים שברשותך אפילו אתה בספק, ככה שביהמ"ש ככה הנראה לא יגיע לשלב של דיון במעשה שכן ספק אם יוחלט להגיש בכלל כתב אישום.

פורסם

ואולי מחר תחשוד במישהו חדש?

כדאי שתהיה בטוח ב-100% לפני שאתה סתם מאשים מישהו.

גם אם אתה ממש בטוח שזה הוא, המשטרה לא תעזור לך.

ההקלטה שלך לא באמת מוכיחה משהו.

אתה יכול לנסות לשלוח לו מכתב מעו"ד עם דרישה לפיצוי.

תרשום שיש לך הקלטה שלו בוידאו ואם הוא לא רוצה תיק פלילי, הליכים משפטיים ותוספת הוצאות על משפט+עו"ד, כדאי לו לשלם.

אם זה יעבוד, אחלה. אם לא, אין לך הרבה מה לעשות כרגע.

פורסם

תרשום שיש לך הקלטה שלו בוידאו ואם הוא לא רוצה תיק פלילי, הליכים משפטיים ותוספת הוצאות על משפט+עו"ד, כדאי לו לשלם.

אי אפשר סתם לפנות לאנשים בטענה של אם לא תעשה ככה וככה אז יפתח לך תיק פלילי, כמו שאמרתי מקודם, במקרה הטוב המשטרה לא תחקור אפילו, במקרה הרע שבו היא כן תחקור ככה הנראה השכן יצא זכאי ואם זה אכן יגיע לביהמ"ש יקירנו ככל הנראה ישא בעלויות העו"ד שלו+פיצויים נזיקיים כאלו ואחרים + הוצאות ביהמ"ש, שככל הנראה הם יהיו פי כמה מעלות תיקון השריטות. עד שאין ודאות לא עושים דבר.

כמו כן, בהתייחסות כמובן גם להודעתי הקודמת, אין המידע מהווה יעוץ משפטי מכל סוג שהוא, ועליך לקחת את הדברים בערבון מוגבל ולבדוק אותם בשנית ואף בשלישית אם צריך.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

פורסם
ואולי מחר תחשוד במישהו חדש?

כדאי שתהיה בטוח ב-100% לפני שאתה סתם מאשים מישהו.

גם אם אתה ממש בטוח שזה הוא, המשטרה לא תעזור לך.

ההקלטה שלך לא באמת מוכיחה משהו.

חשוב לי לציין כי בחשוד הראשון לא הייתי בטוח כי עדיין לא ראיתי את הוידאו, אחרי שישבתי ימים שלמים וצפיתי בכל אדם שנכנס או יצא מהבניין וראיתי לאן הוא פנה, אני בטוח שזה הוא ב 99%, הוא היחידי מכל האנשים שנכנסו או יצאו באותם שעות שיצא דווקא דרך הרכב שלי, הכל מתחבר לכך שהוא ביצע את זה (נכון צריך 100% אבל כרגע זה מה שיש לי).

* נכון אני לא גר בשוויץ, אם הייתי גר שם זה היה מספיק לחקירה, כאן בישראל אתה צריך לבצע את החקירה והצילומים בזמן אמת כדי שיתייחסו לזה, אחרכך מתפלאים שזו מדינת עבריינות.

פורסם
אי אפשר סתם לפנות לאנשים בטענה של אם לא תעשה ככה וככה אז יפתח לך תיק פלילי, כמו שאמרתי מקודם, במקרה הטוב המשטרה לא תחקור אפילו, במקרה הרע שבו היא כן תחקור ככה הנראה השכן יצא זכאי ואם זה אכן יגיע לביהמ"ש יקירנו ככל הנראה ישא בעלויות העו"ד שלו+פיצויים נזיקיים כאלו ואחרים + הוצאות ביהמ"ש, שככל הנראה הם יהיו פי כמה מעלות תיקון השריטות. עד שאין ודאות לא עושים דבר.

כמו כן, בהתייחסות כמובן גם להודעתי הקודמת, אין המידע מהווה יעוץ משפטי מכל סוג שהוא, ועליך לקחת את הדברים בערבון מוגבל ולבדוק אותם בשנית ואף בשלישית אם צריך.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

כמו שאמרתי, רק לשלוח מכתב "איום". בלי כוונה ללכת למשפט אמיתי.

ברור שאף שופט לא יפסוק לטובתו על סמך ה"ראיה" הזאת.

אבל זה ששרט לא צריך לדעת את זה :)

* נכון אני לא גר בשוויץ, אם הייתי גר שם זה היה מספיק לחקירה, כאן בישראל אתה צריך לבצע את החקירה והצילומים בזמן אמת כדי שיתייחסו לזה, אחרכך מתפלאים שזו מדינת עבריינות.

ומה היו עושים בשוויץ? מקסימום מזמנים אותו לתת עדות ולהגיד "זה לא אני".

אפילו אתה לא בטוח ב-100% שזה הוא.

פורסם
חשוב לי לציין כי בחשוד הראשון לא הייתי בטוח כי עדיין לא ראיתי את הוידאו, אחרי שישבתי ימים שלמים וצפיתי בכל אדם שנכנס או יצא מהבניין וראיתי לאן הוא פנה, אני בטוח שזה הוא ב 99%, הוא היחידי מכל האנשים שנכנסו או יצאו באותם שעות שיצא דווקא דרך הרכב שלי, הכל מתחבר לכך שהוא ביצע את זה (נכון צריך 100% אבל כרגע זה מה שיש לי).

אתה צריך להפריד, באופן סובייקטיבי אתה בטוח ב99 אחוז.. באופן עובדתי אין לך אפילו אחוזים שמתקרבים לזה.. אתה בטוח בכך בגלל ההיסטוריה המשותפת שלכם וכו, אולם זה לא רלוונטי בכלל לביצוע העבירה, עד שלא יהיה בידך משהו שמראה כי שכנך, הוא זה ששרט את הרכב תוכל להמשיך להגיד שאתה בטוח שזה הוא ולא לעשות כלום.
פורסם

מציעה לך למקם את המצלמות או הרכב בצורה יותר ברורה, ולבוא אליו שוב ולהעיר לו על משהו, כל דבר, זה ירגיז אותו בצורה כזאת שכנראה שוב ישרוט לך את האוטו או יוריד לך אוויר.

מקס.

פורסם

אותי לימדו שלא מאיימים אם לא מתכוונים...

בקיצור - אני במקומך הייתי ניגש אליו, ואומר לו שיש צילומים, ואתה יודע שזה הוא. והתיקון עולה ככה וככה, ואם עד היום בערב הוא לא מפצה אותך עבור עלות התיקון, אתה תפעל ככל שתהיה צריך.

זה לכל הפחות ימנע ממנו להמשיך. אבל כנראה זה השלב שבו אם מדובר באדם נורמלי ולא בעבריין מועד, הבטן שלו תתהפך והוא ירגיש "שיט, נתפסתי", ויתחיל לדבר שטויות. זה ההבדל בין בנאדם נורמטיבי לעבריין, שבמקרה כזה יגיד לך ללכת לחפש.

אסף.

• תוכן חדש...