Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה על רכב ידני- הרגעה וטיפים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי 6 שנים מהטסט, חזרתי לנהוג על רכב ידני (בתקופה הזאת נהגתי על אקסנט אוטומטית).

ההרגשה שלי אחרי השעה הראשונה זאת אותה הרגשה אחרי הכישלון בטסט הראשון, סוג של חוסר אונים כזה.

אני זוכר שלאחר תקופת למידה קצרה ביותר בזמן שיעורי הנהיגה, הנהיגה זרמה לי מאוד, ולכן לא פחדתי להיכנס "להרפתקאה" של חזרה לגיר ידני.

האוטו כבה לי כבר בשנייה הראשונה שעליתי עליו, ולאחריו עוד פעמיים או שלוש.

אחרי שכבר עברתי את המשוכה הזאת, בעליות הרכב הדרדר לי אחורה במצב שאם אני נמצא במקום עמוס (בכוונה נסעתי למקום שומם בצהרי שבת) אני נכנס ברכב מאחוריי. על זה כבר לא הצלחתי להתגבר וחזרתי הביתה מבואס מהחיים.

כמובן שישר ביררתי את המספר טלפון של המורה נהיגה לרענון מיידי, אבל מחיפוש קטן בגוגל (שהביא לינקים לפורום הזה) הבנתי שיש טיפה הבדל ברגישות בין דיזל לבנזין. לדעתכם שיעור שמוקדש ברובו לזינוק בעלייה עם רכב דיזל, יעזור לי ברכב הבנזין שלי? או שעדיף להמשיך לתרגל על הרכב שלי במקומות מבודדים? הפחד שלי זה להרוס את הרכב שלי עם כל הניסויים האלה..

אשמח לעוד טיפים בנוגע לנהיגה בידני, ולתגובות כמו "תוך שבוע-שבועיים אתה מתרגל" וכו' להעלאת המצב רוח :)

פורסם

תברר עם הרכב שלך במקום ריק איפה איזור ההצמדה/הפרדה בדוושת הקלאצ', תתאמן על להישאר באיזור הזה, ותראה איך תוך כמה ימים אתה עושה זינוק בעליה כמו גדול.

פורסם

אין פה פתרונות קסם חוץ מתרגול,רק אל תתרגל יותר מידי זינוקים,בדובלי שהייתה לי תירגלתי עד כזאת רמה שיצא עשן מהקלאץ,לכן כשאתה מתרגל תתן לו להתקרר.

הדיזל יותר סלחני,אך לא חושב שיש טעם להתחיל בו כי זה קל,ברגע שתתפוס את הרגע שהמצמד מתחיל לתפוס גם הזינוקים יהיו קלים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דבר ראשון תרגע כל מי שעבר מאוטומטי לידני לאחר שש שנים נכבה לו האוטו אפילו יותר מפעם אחת.

הפתרון של לנסוע כמה ימים בכבישים ריקים (שישי שבת בתוך השכונה במידה ואתה גר באיזור שקט) הוא פתרון טוב ביותר, כמו גם לתרגל קצת בחניון פתוח דוגמאת פארק הירקון.

גם הפתרון של ללכת למורה נהיגה לשיעור אחד הוא פתרון סביר.

אבל לפי דעתי תעשה את מה שאני עשיתי עם אחותי הקטנה, בקש מאבא/אח/חבר שיבוא וישב איתך נסיעה אחת או שתיים ויתן לך טיפים קטנים שגם ירעננו את הזכרון שלך וגם ירגילו אותך לשינויים הקטנים שיש בנסיעה עם הילוכים לאומת אוטומט.

והדבר הכי חשוב בלי פאניקה, אז האוטו יכבה לך כמה פעמים, אז זינוק בעליה תדאג להרגיש שהרכב רועד לפני שאתה משחרר את הברקס לא יקרה כלום, אחרי שבוע אתה בכלל תשכח את זה שהילוכים זה שונה מרכב עם גיר אוטומטי, וכשתחזור לאוטומט לא תבין לאיפה נעלם הקלאץ.

פורסם

אז כמו שאמרו לפני PRACTICE MAKES PERFECT', זה רק להתרגל לנקודת הניתוק בקלאצ

ואם אתה רוצה להשתמש בציטים, תמיד אפשר להרים האנדברקס בזינוק בעליה על מנת למנוע התדרדרות על הרכב שמאחוריך..

אברה קדברה

פורסם

תודה רבה לכולם,

בעניין התרגול- כמה נזק ייגרם לרכב בזמן הזה? אחת הסיבות להחלטה לחזור לגיר הרגיל הייתה הרכב הספציפי הזה, והעובדה שהבעלים הקודם והיחיד שלו התייחס אליו יותר טוב מאיך שהוא מתייחס לבן שלו, ומבאס אותי לפגוע בזה.

פורסם

בתור אחד שחווה משהו דומה,

רק אחרי 4 שנים שכן פה ושם נהגתי על הילוכים אבל לא באופן קבוע ולא יותר מ10 מקרים במהלך הזמן,

וגם הרכב החדש והידני שלי בשבוע הראשון כבר העלה בי רצון למכור אותו,

אבל מתרגלים!

בבנזין צריך לשים דגש על להוסיף גז כשעוזבים את הקלאץ'

תתן טיפה גז (לא צריך יותר מ1500 סל"ד לרוב,בעליה אפשר קצת יותר)ותוך כדי תרים את הקלאץ לאט לאט והאוטו כבר יסע לבד.

תתרגל הרבה אבל לא ברצף כדי שהקלאץ' יספיק להתקרר.

טיפ לעליות קשות יותר או תמרוני חניה בעליה וכו',משוך בלם יד,תן קצת גז ותרים את הקלאץ ואיך שהאוטו מתחיל ליסוע שחרר בלם יד,זה נשמע מורכב אבל לא באמת.

הכי חשוב בהתחלה הכל בעדינות אחר כך תלמד להכיר איפה הנקודה של הקלאץ.

פורסם

תנסה למצוא איזה מורה נהיגה עם רכב בנזין או שתתרגל במקומות בלי תנועה.

אם תפגע ברכב מאחוריך או תעלה על בן אדם, או סתם תתקע באמצע הכביש - הצרות שלך יהיו גדולות יותר.

פורסם

נראה קשה לחזור לידני...

אחרי ה"פינוק" של האוטומט זה נראה כמו משימה בלתי אפשרית ביומיים הראשונים להתרגל לאוטו חח.

תגידו גיר ידני עם מנוע טורבו בנזין לא נכבה כ"כ בקלות כמו מנוע רגיל נכון?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

תרגול תרגול תרגול ועוד פעם תרגול.

מזכיר לי נסיעת מבחן לרנו מגאן ספורט ביחד עם כתב רכב מהולל:wink:.

מתניע עם הכפתור, משלב הילוך, לוחץ על הגז והופ..הרכב כבה:-D.

ככה זה כשאתה 5 שנים על אוטומט בלבד.

כל אותה הנסיעה התבלבלו לי ההילוכים והקלאץ' כמעט עלה באש.

אבל לקראת הסוף (זאת היתה נסיעה ארוכה ארוכה) כבר זרמתי עם הגיר ואפילו זינוק בעליה של מודיעין הלך טוב.:lol:

אם אתה לא חסר קוארדינציה לגמרי, תרגול ואתה בסדר.

פורסם

כמו שקודמי אמרו, הכל עניין של תרגול.

עם התרגול גם תגיע השליטה שלך במצמד.

רק מה שמאוד חשוב שאחרי הנסיון המר שהיה לך היום אל תחדל מלנסות שוב.

נסה להיזכר בחומר שלמדת בשיעורים לגבי העבודה עם הקלאצ'.

מה גם שאף פעם לא בושה לקחת שיעור נהיגה (למרות שכבר יש לך רשיון) רק על מנת לתרגל על הרכב של המורה את העבודה עם הקלאצ'.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

קודם כל בינתיים תעשה זינוק בעלייה בעזרת בלם היד.

פרט לזה כמו שקודמיי אמרו הרבה תרגול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אל תהיה בלחץ ואל תמהר , גם בתחילת הנסיעה וגם בהחלפת הילוכים בהמשך - יותר רגש לנקודת החיכוך של הקלאצ'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות,

עם המורה קבעתי לשלישי לאיזה שיעור רענון, ואתם עשיתם לי חשק לעשות עוד סיבוב מחר כשאני אחזור מהעבודה.

האמת שנחמד לשמוע שאני לא היחיד עם בעיה מסוג זה וזה לגמרי הרגיע אותי קצת.

פורסם

תתמיד, זה הכי חשוב!

אחרי 5 שנים על אוטומט, ניסיתי לנהוג על ידני, הנסיעה הרגילה זרמה בלי בעיה עד שהגעתי לזינוק בעליה, שם בבושת פנים ולאחר אינספור נסיונות וצפצופים מאחורה, פיניתי את ההגה לנהג עם נסיון שחילץ אותנו משום :)

לא הייתה לי הזדמנות לנסות שוב, אך היום אני יודע שזה לא כמו רכיבה על אופניים, זה משהו ששוכחים עם הזמן, במיוחד אחרי שנים ארוכות על אוטומט.

שיהיה בהצלחה! אל תתייאש...

• תוכן חדש...