Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למישהו יצא לתקן ולטפל במשאיות האלו ?אין ספק, חילוץ מוטות רדיוס אחוריים מהווה את חלומו הרטוב של כל מכונאי בחימוש.

דווקא בתור חשמלאי בחיל חימוש מאוד אהבתי את הריאו, במיוחד את הקאמינס 2.5:twisted: אהבתי לטפל בריאוסים כמעט כמו בג'פסים :lol:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתור מלווה קאמינס גורר איתו עוד (כבר לא זוכר כמה טון) טונות של עגלה למשאבי שדה וחזרה לחיפה בגשם (חצי הדרך) .

י"ק או נ"מ?

בכל מקרה אין כמו לראות מישהו מנסה לעלות על ריאו מחליק, תופס את האגזוז הרותח כדי לא ליפול ואז עדיין נופל רק בצרחות.

מת על הרעש שלה, וגם על הנסיעה הקופצנית שגרמה לי לדמיין כאילו אני במלחמת העולם השניה.

פורסם

אני שמעתי מחבר שהיה חימושניק שלריו יש מנוע 14 ליטר!

אין לי שום ביסוס מאחורי המידע וכמובן זה לפי שמועות עם זה לא ככה אשמח לשמוע פרטים על זה.

מנוע 14 ליטר :shock: איך הוא לא יהיה רועש.

פורסם

סוס עבודה בלתי נגמר. 6X6ועבירות שטח מרשימה.

גם בנויה באופן שקל לטפל בה.

חן, מוטות הרדיוס האלו זה סיפור, פטיש 5 קילו וחולצים, זוג-סדי עצירה כדי שהסרן "לא יברח" ולא מעט כוח פיזי.

ה-2.5 עם מנוע דטרויט-דיזל והדגמים הרב דלקיים הם צרה צרורה, חלשים ומזהמים יותר ופחות אמינים.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
למישהו יצא לתקן ולטפל במשאיות האלו ?אין ספק, חילוץ מוטות רדיוס אחוריים מהווה את חלומו הרטוב של כל מכונאי בחימוש.

ומה בנוגע לפילץ'? תן לי הכל רק לא פילץ'!

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

הצליל בהחלט מיוחד. :-D

אבל המועקה האמיתית היא נסיעת לילה חורפית בשטח במושב הנוסע.

הקור המקפיא של צאלים בלילה והנסיעה הלילית, תמיד מזכירים לי לוחמת גרילה של המאה הקודמת.

חוויה אשר נקטעת במהרה, תוך התנתקות הקשר הטרוויאלי כל כך בין התחת למושב ועם קבלת מכה חזקה הנגרמת מפגישה לוהטת בין הקסדה שעל הראש ותקרת המשאית.

"האם זה עוד כיס אוויר בטיסה לתאילנד?"

"לא, סתם נמנמתי לרגע, עדיין במילואים"

זמין 8)

פורסם
אני שמעתי מחבר שהיה חימושניק שלריו יש מנוע 14 ליטר!

אין לי שום ביסוס מאחורי המידע וכמובן זה לפי שמועות עם זה לא ככה אשמח לשמוע פרטים על זה.

מנוע 14 ליטר :shock: איך הוא לא יהיה רועש.

אכן כן - 855 אינצ'ים מעוקבים שהם 14,011 סמ"ק.

המנוע מפיק 250 כ"ס וכ-100 קג"מ של מומנט - די מעט בסטנדרטים של ימינו אבל האמינות של המנועים הללו מוחלטת כמעט לחלוטין.

פורסם

הרעשים החזקים באים מכיוון הסרן האחורי, הצמיגים ומעט מהגיר.

כמובן שגם המנוע מוסיף את שלו.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
ומה בנוגע לפילץ'? תן לי הכל רק לא פילץ'!

אצלנו\בתקופה שלנו, קוראים לזה "פילס", אני דווקא אוהב, עבודה מאתגרת ולא משעממת,

עדיף מלהוריד מחזיר שמן לגלגל או גלגל תנופה לא עלינו :lol:

Audi A3 2.0T 300HP

Kia Sportage Premium

פורסם
צודק טעות שלי, התכונתי ל5 טון :oops:

ובקשר לאמינות המוחלטת שלהם, אני בספק בקשר לזה!

אצלנו ביחידה היו הרבה ריאוסים - כולם דיזל 5 טון והאמינות המכנית שלהם - 100% (התקלות היחידות היו מצברים - בעייה קלה לפתרון)

הנהגים שהיו אצלנו וניסו להמנע מנסיעות לצפון הרחוק (והרחוק יותר :lol: ) לא הצליחו מעולם להרוס אפילו קלאץ של המפלצות הללו (והם ניסו הרבה).

אלה באמת מפלצות ולא משנה כמה מטען היה (תיבות קשר) וגנרטורים - תמיד היה רעש מטורף אבל סחיבה תמיד היתה.

אכן בנסיעות הרבות שהיו ראיתי יחידות אחרות עם כלי רכב ריאו בנזין 2.5 שלא סוחבים אבל אין ממש השוואה ל5 טון הזה.

אחת הבעיות היתה להחליף גלגל שזו משימה מטורפת ויש מנוף להוריד את הגלגל - חח.

מסקרן לדעת כמה מומנט יש למנוע המטורף הזה.

קובי

:-)

פורסם

רכב נהדר שעושה מצויין את השימוש שאליו הוא נועד.

מכוער, מגושם, רועש, אפס איבזור, גמני אהבתי את הצליל שלו - כמו שצריכה להיות משאית.

תמיד נוסע, מגיע לכל מקום בהר, במדבר, סלעים.

באיזה תרגיל בנגב הובלתי שיירה של ריוס בדרכים שג'יפ התקשה לעבור בהן. אל תהיו לי "גיבורים" ותגידו מה-הם-יודעים, מדובר בנהגים ותיקים ומנוסים מאוד. היו דיונות שעברנו בקושי רב, רק אחרי שכמה ריוס עלו בהן ופילסו נתיב לאבירים/נ.נ. (של פעם) וג'יפים, כי ה'קטנים' לא יכלו לעבור אותן.

הכייף שלי היה לעצור בראש אחד ההרים שצפה על כל פיתחת רפיח, לשלוח את החברה להכין קפה ולנוח לקראת ההמשך, בתירוץ שאני צריך ללכת לראש ההר כדי להתביית על הסביבה. האמת היתה שקיעה צבעונית מדהימה ממקום שרק ריו יכול להביא אותי אליו...

כעת תרגיל בשבילכם, שהיה נושא התערבות באחת ההפוגות בלבנון:

יש ריו, שני חיילים, גלגל שהוחלף מונח בשכיבה מאחוריה על האדמה. איך שניהם מרימים אותו לארגז? (מי שמכיר יודע שהוא ענק וכבד מאוד).

אין פה התחכמויות, לא מנוף, לא שיפוע, לא יוזמן מסוק, לא רכב אחר ולא עוד חיילים. מצב אמיתי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

איכס.הזכרת לי נשכחות .בצבא הייתי נוסע על כאלו (לא זוכר נפח ודגם) מהצפון לנגב .הרעש היה נורא ,חום המנוע היה בלתי נסבל ותמיד ,אבל תמיד נסעתי עם אטמי אזניים.הרכב הזה הוא זוועה בכל קנה מידה .אני מעדיף ללכת ברגל (או לרכב על חמור :lol: ) .

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

• תוכן חדש...