Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות - קיה פיקנטו 1.25 EX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז אחרי קצת יותר מאלפיים קילומטרים אני מרגיש מוכן לכתוב את ההתרשמות שלי מהפיקנטו.

למי שלא מכיר, הפיקנטו היא מכונית השייכת לקטגוריית המיני ומגיעה לישראל בשתי גרסאות:

א. ידנית 1.0 ל׳ מנוע 3 צילינדרים 69 כ״ס

ב. אוטומטית 1.25 ל׳ מנוע 4 צילינדרים 85 כ״ס המגיעה בשתי רמות אבזור: LX ו-EX.

לי יש את הגרסה האוטומטית ברמת האבזור הגבוהה יותר, ה-EX.

מבחינה חיצונית:

אין ספק (לפחות מבחינתי) שהעיצוב החיצוני הוא אחד הצדדים החזקים של הפיקנטו. היא עוצבה ע״י פיטר שרייר שהגיע לקיה מאאודי ותחת ידו הפכה ממכונית מיני בעיצוב חמוד, עגלגל ומאופק למכונית מיני עם עיצוב מוחצן ואגרסיבי שכולל קווים זוויתיים הנמתחים לכל אורך הרכב משני הצדדים עד לפנסים האחוריים. השמשה האחורית עגלגלה, כמעט בועתית וגובלת בחלקה העליון בספויילר שממשיך באלגנטיות את הגג. הפרונט שרירי עם פנסים בולטים, משוכים לאחור, מכסה מנוע מוגבה ופנסי ערפל זוויתיים הנמצאים משני צידי הגריל המסיבי. פשוט תענוג.

הגרסה המאובזרת מגיעה עם מראות בצבע הרכב, חישוקי אלומיניום, ידיות כסופות, פנסי ערפל ומפתח מתקפל.

תא נוסעים:

תא הנוסעים, באופן מפתיע, מרגיש מרווח מאוד, מקדימה ומאחורה, עם מרווח מספק לרגליים ולראש. כדי להשיג את תחושת המרחב הזו החליטו בקיה להקטין את תא המטען (200 ליטר) ולהשתמש בטריק המוכר של שמשה קדמית מתוחה לפנים. ההרגשה דומה יותר לישיבה ביונדאי גטס מאשר בסוזוקי אלטו. 

המושב האחורי יאכלס בנוחות שני מבוגרים אך הייתה גם פעם אחת שישבו מאחור שלוש נשים לנסיעה קצרה של 20 דקות שבסופה לא שמעתי תלונות מיוחדות. אולי לא היה להן נעים? ;)

הרכב מגיע עם מערכת שמע של קיה מובנית בקונסולה. המערכת מאוד נעימה לעין עם מסך LCD בצבע אדום הניתן להחשכה בלילה. המערכת אולי נעימה לעין, אבל לאוזן היא לא עושה הרבה, בלשון המעטה. בפיקנטו יש ארבעה רמקולים אנמיים מאוד עם חוסרים מורגשים במיוחד בתדרים הנמוכים.

הדשבורד עצמו מרווח מאוד עם קווי מתאר ״גליים״ בחלק העליון ופס כסוף בחלק התחתון הנמשך מצד אחד של הדשבורד לצד השני ומוסיף תחושה של יוקרה. בחלק התחתון נוכל למצוא את מה שאני אוהב לקרוא לו ״ארגז הצעצועים״ הכולל מתקנים לאחיזת כוסות הנשלפים בלחיצת כפתור (אחד לכל צד) בתנועה מעגלית - ממש הייטק! כמו כן נוכל למצוא שקע לחיבור התקני iDevice המאפשר לשלוט עליהם מהמערכת, שקעי AUX USB ושקע 12v. בין הנוסע לנהג ישנו עוד מקום לאחסון פיצ׳פקעס וכוס נוספת.

בצד הנוסע נוכל למצוא תא כפפות עמוק ודי נגיש. מתחת לכסא הנוסע יש מגירה לאחסון... משהו. כמו כן מקומות אחסון לבקבוקים בדלתות וכיסים בגב המושבים הקדמיים. אפשר לראות שלקיה היה חשוב לנצל כל סנטימטר בתא הנוסעים.

לוח המחוונים קריא וברור, כולל גם מד סל״ד (שעון טורים) ובעיצוב ספורטיבי. מחשב הדרך ברור וכולל מידע מפורט על כל הפרמטרים של הנסיעה וצריכת הדלק. הפרמטרים ניתנים גם לאיפוס, חבל רק שכדי להגיע לכפתור האיפוס צריך להשחיל את היד דרך ההגה. אחד הדברים שחסרים לי הוא מד חום המנוע וכך נשארה רק נורית ״נדפקת״ שנדלקת כשחום המנוע גבוה מדי. איכות החומרים בתא הנוסעים היא טובה וללא קרקושים מיותרים.

ההגה מתכוונן למעלה ולמטה אך לא לעומק. גם כאן אפשר לראות את אותו עיטור כסוף  שקיים בדשבורד, בחלק התחתון של ההגה. ההגה עצמו, אגב, מעוצב כך שידמה לאותו עיצוב ״פה הנמר״ שמאפיין את דגמי קיה האחרונים.

בגרסה המאובזרת יותר, כמו שלי, ההגה מגיע עם כיסוי עור יפה ונעים למגע.

המושבים הקדמיים נוחים מאוד, האחוריים קצת נוקשים לטעמי. כסא הנהג מתכוונן גם לגובה, לא הייתה לי בעיה למצוא תנוחת נהיגה נוחה. בדגמים המיובאים לארץ אין בקרת אקלים ולכן המזגן הוא מזגן מכני. נהגתי עם הרכב רק בתקופת החורף ולכן אני יכול לספר רק על החימום שעובד מצויין ומגיע לטמפרטורות גבוהות מאוד תוך דקה וחצי, שתיים. מפריע רק שאת פתחי האוורור במרכז הקונסולה לא ניתן לסגור מה שגורם לי לפעמים לכוון אותם הרחק ממני ואפילו להנמיך את הטמפרטורה.

בתא המטען (עם מגש) ניכרת ההקרבה בנפח שנעשתה לטובת המרווח בתא הנוסעים ולכן לא יוכל להכיל יותר מהקניות השבועיות שלכם או מזוודת טרולי בגודל סטנדרטי מהסוג שלוקחים לנסיעה לחו״ל פלוס תיק גב, וזהו. כדי לרכך את המכה, דאגו בקיה שאת המושבים האחוריים ניתן יהיה לקפל כך שיישרו קו עם רצפת תא המטען מה שמגדיל את נפח ההטענה ל-600 ליטר. המושבים ניתנים לקיפול בתצורה של 40-60.

בנסיעה:

אחד הדברים שחבר שלי שם לב אליו בפעם הראשונה שנהג על הרכב היה עד כמה הוא שקט. לדבריו, זה גרם לו להערכת חסר בתחושת המהירות שבה הרכב נוסע. לחבר, אגב, יש פאביה 2008 1.6. אני חייב להסכים איתו. המנוע שקט מאוד גם בסל״ד גבוה.

המנוע, 1.25 ל׳, 85 כ״ס בהחלט מספק ומנפק מומנט נאה כבר ב-2-2.5K סל״ד ואין לרכב בעיה לשמור על מהירות נסיעה בינעירונית גם כשהרכב מלא - שיוט במהירות 100 קמ״ש מתבצע בקצת פחות מ-3K סל״ד. לתיבת ההילוכים של הרכב יש רצון משלה. לפעמים נדמה לי שאני יכול להעביר הילוכים בטלפתיה ולפעמים נדמה שעצבנתי אותה באותו יום ומחליטה להעביר הילוך מוקדם מדי, במיוחד משלישי לרביעי בעליות, כך שאני מוצא את עצמי לוחץ עוד קצת על דוושת הגז או שולח יד למוט ההילוכים. מעבר לזה היא בסדר גמור. לא קרה מצב שהגיר נתקע בהילוך סרק ובירידה היא תחזיק את הרכב ולא תעביר למעלה. בפקקים אין שום בעיה גם כן, העברת ההילוכים חלקה וכמעט לא מורגשת. 

ההגה מתקשה ומתרכך בהתאם למהירות, קל מאוד בחנייה.

המתלים מכויילים קצת קשה מדי, כך שאני נאלץ להאט לפני כל באמפר והעיניים שלי מחפשות כל הזמן מהמורות בכביש (לא בהכרח דבר רע כשאני חושב על זה) אבל בתמורה מקבלים תחושת יציבות גבוהה בפניות במהירויות גבוהות ואין תחושת נדנדה גם בכח G צידי גבוה.

צריכת הדלק הוא אחד הנושאים החשובים ביותר לבעלי מכוניות מיני שכן זהו אחד השיקולים המרכזיים ברכישת רכב קטן וזהו גם אחד הנושאים השנויים ביותר במחלוקת בקרב בעלי הפיקנטו. חלקם מדווחים על צריכת דלק מצויינת של 5 ליטר למאה קילומטר וחלקם על צריכה מזעזעת של 8 למאה. בהנחה שכל המנועים שיוצאים מהמפעל של יונדאי ומגיעים לפיקנטו הם אותו דבר אני מניח שההבדל נובע מטעויות בהרצה וסגנון הנהיגה. רכב עם תיבת הילוכים פלנטרית בעלת 4 הילוכים יצרוך מן הסתם יותר דלק מרכב עם תיבה ידנית ומנוע קטן יותר אבל אצלי בנסיעה משולבת שכוללת עמידה של 20 דקות בממוצע ביום בפקקים ואת העליות לירושלים, צריכת הדלק מגיעה ליחס של 1:15 (נתונים בפועל, לא מחשב). בשיוט על כביש 6 במהירות 100 קמ״ש המחשב דיווח על צריכה של 5.2 ליטר למאה ק״מ. נכון, הנתונים האלה רחוקים מהבטחות היצרן אבל זה נתון שלקחתי בחשבון מראש כשרכשתי את הרכב. 

לסיכום, שביעות הרצון שלי מהרכב היא גבוהה מאוד. פנים הרכב מעניק תחושת נהיגה הדומה לזו שמקבלים ברכב גדול יותר ורואים את כמות המחשבה שהושקעה בניצול מירבי של מרווח הפנים של הרכב כדי להגיע לאיזון המיטבי לטעמי בין נוחות ושימושיות מצד אחד לגודל שמתאים לקטגוריית המיני מצד שני. האבזור העשיר שמגיע כסטנדרט בכל הגרסאות וכולל 4 חלונות חשמליים, 6 כריות אויר (5 כוכבי בטיחות) ומזגן, בתוספת האחריות המורחבת לשבע שנים, הופך את החבילה למשתלמת במיוחד.

אם יש משהו שממש מפריע לי ברכב זו מערכת השמע שדורשת שדרוג מיידי, דבר שצריך לקחת בחשבון בחישוב המחיר הסופי של הרכב.

הנהיגה ברכב מהנה והמנוע החזק, בשילוב עם כיול מתלים נוקשה מאפשר לי לנהוג נהיגה קצת יותר ספורטיבית כשמתחשק. כמו כן, העיצוב החיצוני האגרסיבי קולע בדיוק לטעמי, וזה לא פחות חשוב.

פורסם

תודה על הסקירה,את לגבי המגש,קנית קיט או שגמי 2012 באים איתו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסקירה טובה, מה שהכי חשוב שאתה מרוצה מי הרכב=))

היום: סקודה פאביה 2012 ידני

פעם: סיוויק 1.6 2003,ניסן אלמרה פרפקט 2006

פורסם

גם אני רכשתי את הקיה פיקנטו 1.25 EX לפני 3 שבועות וגם אני מרוצה.

הסיקור ששלחת מקיף וממצה. אוסיף מספר התרשמויות שלי.

תדלקתי רק פעם אחת וקצת התאכזבתי מצריכה של 1:12.5 (מדוד) וזה למרות נסיעה רגועה במצב ECO - נסיעה עירונית/בין עירונית משולבת.

מקווה שבפעמים הבאות המספרים יהיו טובים יותר. מחשב הדרך מראה על 6.9 ליטר ל-100 ק"מ (1:14.5)

אגב, המזגן מקפיא.

דבר נוסף ששמתי לב אליו, יש ברכב תופעה של אדים בשמשות - כמעט בכל נסיעה (בימי החורף), אני נאלץ להפעיל את מפשיר האדים מספר פעמים במהלך הנסיעה.

כמו כן, המעבר ממצב D בתיבת ההילוכים למצב R או למצב P הוא לא כל כך נוח ולוקח קצת זמן להתרגל (חבר שלי לא הצליח לעשות זאת).

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

"הנהיגה ברכב מהנה והמנוע החזק, בשילוב עם כיול מתלים נוקשה מאפשר לי לנהוג נהיגה קצת יותר ספורטיבית כשמתחשק"

אתה אמיתי אחי?

פורסם
"הנהיגה ברכב מהנה והמנוע החזק, בשילוב עם כיול מתלים נוקשה מאפשר לי לנהוג נהיגה קצת יותר ספורטיבית כשמתחשק"

אתה אמיתי אחי?

אמיתי גבר, אפילו יותר מסאבלימינל... :wink:

פורסם
גם אני רכשתי את הקיה פיקנטו 1.25 EX לפני 3 שבועות וגם אני מרוצה.

הסיקור ששלחת מקיף וממצה. אוסיף מספר התרשמויות שלי.

תדלקתי רק פעם אחת וקצת התאכזבתי מצריכה של 1:12.5 (מדוד) וזה למרות נסיעה רגועה במצב ECO - נסיעה עירונית/בין עירונית משולבת.

מקווה שבפעמים הבאות המספרים יהיו טובים יותר. מחשב הדרך מראה על 6.9 ליטר ל-100 ק"מ (1:14.5)

אגב, המזגן מקפיא.

דבר נוסף ששמתי לב אליו, יש ברכב תופעה של אדים בשמשות - כמעט בכל נסיעה (בימי החורף), אני נאלץ להפעיל את מפשיר האדים מספר פעמים במהלך הנסיעה.

כמו כן, המעבר ממצב D בתיבת ההילוכים למצב R או למצב P הוא לא כל כך נוח ולוקח קצת זמן להתרגל (חבר שלי לא הצליח לעשות זאת).

נאה, רק ההערה לגבי המזגן מעט לא רלבנטית לעונה בה אפשר לקפוא גם בלעדיו.

פורסם

סקירה מעולה, אבל לא שינית את דעתי, זה פשוט רכב טיפשי, כל הקטגוריה טיפשית.

עדיף להוסיף עוד עשיריה ולקנות משהו נורמלי או לקנות יד שניה.

קצת פרספקטיבה, בתוספת של פחות מ-5 אלף ממחיר ה-spec שקנית ניתן לקנות כבר פולו ידנית (במבצע הנוכחי).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אבל אם הוא צריך רכב אוטומטי?

מה לא נורמלי בפיקנטו או בקטגוריה? מי שנוסע לבד ללא משפחה באמת צריך רכב יותר גדול? זוג צריך רכב יותר גדול?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

באופן כללי מבלי להיכנס לדוגמאות ספציפיות, מדובר ברכבים לא בטיחותיים, הן אקטיבית והן פסיבית, איטיים, לא מהנים לנהיגה ובעלי איכות חומרים והרכבה נחותים. אבל הבעיה הכי גדולה מבחינתי זה שהתמורה על הפנים, אני מעדיף להוציא 80 ולקבל משהו ששווה את זה במקום להוציא 70 ולקבל משהו שלא.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...