Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

29 ימי גשם ואספלט ישראלי מצוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהבתי את הכתיבה ותודה על השיתוף, היה מעניין לקרוא.

דבר נוסף הוא שכל חורף נסיעה רגילה בעיר הופכת לבעיה ממשית למי שיש לו רכב נמוך. מעבר לזה שהכבישים מלאי בורות, הם פשוט הופכים לנהרות שוצפים וכל מעבר של נהר שכזה מלווה בדופק מואץ שלא יהיו נזקים לרכב מזה שהוא הפך זמנית לסירת קאנו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
ני נוסע בנתיב ימני באילון דרום שכולם מסביבי ב100+ למרות שמאוד גשום ואני סביב ה85 -כי גשום (עליית מחירי הדלק משפיעה לרעה על הסטודנטים:sad: )

ואני רואה שבהמשך יש מכונית תקועה בשול, אני לא אוהב לעבור קרוב לידם לכן התחלתי להיתרחק שמאלה עד הקו של הנתיב שלי(היו מיקרים שהם פותחים דלתות וכו בלי לשים לב שהם כמעט על הכביש!)

ושאני מיתקרב עוד יותר לרכב התקוע אני קולט עוד רכב קטן אחריו ושאני ממש עובר ליד הרכב אני קולט שנהג הרכב השני קופץ באלכסון!!! לנתיב שלי ובנס הצלחתי להגיב ולישבור הגה בעדינות וליסטות שמאלה ולהיתחמק מימנו! (מזל שאני אוהב לישמור נתיב שמאלי לידי פנוי לכל צרה)

- פחות קשור למצב הכביש, אבל בחורף יש גם הגבלה בשדה הראייה בגלל אדים וטיפות של גשם שמצתברים על החלונות, בעיקר הצדדיים. בנוסף בימי גשם יש פחות אור ואז גם כאילו מחשיך מוקדם יותר.

מסכנה - נהגים לא רואים אחד את השני - שימו לב!!

נ.ב - כל הכבוד על נסיעה הבטוחה, "כולם 100+" לא נורא אם אני אסע לאט יותר (בצד ימין).

פורסם
הבנת נכון. הצמיג הרחב יותר מחלק את המשקל על שטח פנים רחב יותר בכך מאפשר ציפה בפחות משקל, מהירות ועומק.

לגבי הבלימה: ברוב הרכבים החדשים מערכת הABS או ESP ייכנסו לפעולה מיד בתחילת הציפה בין אם לחצתם על דוושת הבלם או לא.

אני מסכים שבלימה חזקה יכולה לזרוק אתכם אם קיימת ציפה על צד אחד של הרכב (נדיר אבל קורה) אבל חשוב גם להבין שהדרך היחידה לצאת ממצב זה היא להאיט את מהירות הרכב.

לפני שנתיים שנסעתי בכביש 2 עם land crusier חוויתי ציפה ועברו יותר מ5 שניות שבהם הרכב היה ללא שליטה ובהן סטיתי 3 מסלולים.

המזל היה שהכביש היה פנוי. בסוף הצלחתי לחזור לשליטה רגע לפני פגיעה בקו ההפרדה.

אם הייתי בסיבוב או בזווית זה היה נגמר אחרת...

אם לא לחצת על הבלמים, מערכת ה- ABS בכלל לא נכנסת לפעולה ולכן אינה רלבנטית.

ESP גם לא יכנס בהכרח לפעולה במצב של ציפה כי המערכת לא תזהה מצב של אבדן יציבוות. כל עוד מצב הציפה הוא בכביש ישר (זה 95% מהמקרים) והרכב סה"כ שומר על נתיבו (למרות תחושת אבדן השליטה והיכולת להיגוי) בקרת היציבות לא תתערב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אם לא לחצת על הבלמים, מערכת ה- ABS בכלל לא נכנסת לפעולה ולכן אינה רלבנטית.

ESP גם לא יכנס בהכרח לפעולה במצב של ציפה כי המערכת לא תזהה מצב של אבדן יציבוות. כל עוד מצב הציפה הוא בכביש ישר (זה 95% מהמקרים) והרכב סה"כ שומר על נתיבו (למרות תחושת אבדן השליטה והיכולת להיגוי) בקרת היציבות לא תתערב.

הESP נכנסת לפעולה בוודאות ומניסיון אישי. החיישנים שמפעילים אותה מנטרים את מהירות הסיבוב של כל גלגל בנפרד ביחס לשאר הגלגלים וכשהיא מזהה הבדלים בין הגלגלים היא נכנסת לפעולה על-מנת להחזיר את המצב לקדמותו. במקרה הזה עד תום הציפה היא תמשיך "לפמפם" מכיוון שעד תום הציפה הגלגלים לעולם לא יסתובבו במהירות שווה (למעט רכבי הנעת AWD) שבהם הכוח המגיע לכלל הגלגלים זהה וגם אם הרכב אפילו בסיבוב או עיקול קטן הדיפרנציאל ישנה את יחס הכוחות ובכך יפעיל את המערכת. ציפה היא החלקה לכל דבר וזה מה שהמערכת בנוייה למנוע עצמאית וללא כל התערבות מצד הנהג - לא בטוח שהיא יעילה בלעשות זאת אך הנתונים שמתקבלים במצב זה מפעילים אותה ללא כל ספק.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

הESP לא עובד רק בלחיצה על הבלם. הוא מזהה החלקה של אחד הגלגלים ומשתמש בבלמים כדי לבלום את הגלגל הרלוונטי.

אחרת הוא לא היה כזה מועיל, כי אתה יכול להחליק בסיבוב גם בלי לגעת בברקס. ובדיוק במצב הזה הESP יכול להציל אותך.

אתה אולי מדבר על בקרת משיכה, שזה משהו אחר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
הESP נכנסת לפעולה בוודאות ומניסיון אישי. החיישנים שמפעילים אותה מנטרים את מהירות הסיבוב של כל גלגל בנפרד ביחס לשאר הגלגלים וכשהיא מזהה הבדלים בין הגלגלים היא נכנסת לפעולה על-מנת להחזיר את המצב לקדמותו. במקרה הזה עד תום הציפה היא תמשיך "לפמפם" מכיוון שעד תום הציפה הגלגלים לעולם לא יסתובבו במהירות שווה (למעט רכבי הנעת AWD) שבהם הכוח המגיע לכלל הגלגלים זהה וגם אם הרכב אפילו בסיבוב או עיקול קטן הדיפרנציאל ישנה את יחס הכוחות ובכך יפעיל את המערכת. ציפה היא החלקה לכל דבר וזה מה שהמערכת בנוייה למנוע עצמאית וללא כל התערבות מצד הנהג - לא בטוח שהיא יעילה בלעשות זאת אך הנתונים שמתקבלים במצב זה מפעילים אותה ללא כל ספק.

מערכת בקרת יציבות (ESP) אינה מסתמכת רק על הפרשים במהירות בין הגלגלים אלא מסתמכת גם על חיישנים G המנטרים את הכוחות הפועלים על הרכב (האם הרכב בסיבוב חד? האם היתה העברת כח חדה ע"י שינוי כיוון מהיר?) ובחלק מהמערכות גם מצב ההגה ועוד. הפרשים בין מהירות גלגלים אינה תנאי מיידי להפעלת בקרת יציבות מאחר והפרשים כאלו מתרחשים גם כשאין החלקה (האצה על משטח חלק, סתם סיבוב שבו הגלגלים הפנימי איטי יותר מהחיצוני)

ה-ESP לא יפמפם כי אין לו מה. מקסימום הוא יגביל את הסל"ד במידה ואתה על הגז.

הESP לא עובד רק בלחיצה על הבלם. הוא מזהה החלקה של אחד הגלגלים ומשתמש בבלמים כדי לבלום את הגלגל הרלוונטי.

אחרת הוא לא היה כזה מועיל, כי אתה יכול להחליק בסיבוב גם בלי לגעת בברקס. ובדיוק במצב הזה הESP יכול להציל אותך.

אתה אולי מדבר על בקרת משיכה, שזה משהו אחר.

חלק ממערכות בקרת היציבות גם מגבילות את כח המנוע (מעבר לבלימת הגלגל הרלבנטי).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
הESP נכנסת לפעולה בוודאות ומניסיון אישי. החיישנים שמפעילים אותה מנטרים את מהירות הסיבוב של כל גלגל בנפרד ביחס לשאר הגלגלים וכשהיא מזהה הבדלים בין הגלגלים היא נכנסת לפעולה על-מנת להחזיר את המצב לקדמותו. ציפה היא החלקה לכל דבר וזה מה שהמערכת בנוייה למנוע עצמאית וללא כל התערבות מצד הנהג - לא בטוח שהיא יעילה בלעשות זאת אך הנתונים שמתקבלים במצב זה מפעילים אותה ללא כל ספק.

במצב של ציפה, ובמשטחים דלי אחיזה בכלל (כמו קרח או משטח החלקה מאפוקסי המדמה קרח) ההפרשים בין מהירויות הסיבוב של הגלגלים השונים קטנים ולכן יכולת המערכת לזהות את ההחלקה קטנה. לכן בקרות יציבות מתקדמות לרוב לא מסתמכות על נתוני מהירות סיבוב הגלגלים אלא על השוואה מתמדת בין כיוון סיבוב ההגה לבין מידת הסבסוב (Yaw) של המרכב עצמו.

התערבות המערכת במצב של ציפה תלויה, איפוא, במצב המסוים שבו נתקלים וגם באופי המערכת. אם מדובר בכניסה מהירה ורטובה לשלולית עמוקה, הרי שעצם ההתנגדות של מי השלולית לתנועת הרכב ולסיבוב הגלגלים תגרום להפעלת המערכת בכל מקרה, ולצערי אני מכיר מקרה של נהגת (דודה שלי) שיצאה משלולית כזאת בנסיעה ישרה רק הודות לבקרת היציבות ולהרבה מזל, כמובן מבלי שהיא עצמה הבינה מה קרה וכמה קרוב היא היתה לסחרור מרהיב.

אבל, כמו שציינתי, ציפה יכולה גם להיגרם בנסיעה מהירה (מ-80 קמ"ש ומעלה, תלוי בתנאים) על פני "סתם" כביש רטוב, ובמצב זה - מעטות המערכות שיוכלו לזהות את המצב בזמן, לפני שתיגרם החלקה שממנה אין דרך חזרה. במצב כזה כמות האחיזה קטנה כל כך, שלמערכת עצמה אין כמעט עם מה לעבוד.

בנוסף, בקרת היציבות מתקשה מאוד לתקן מצב שבו גלגליו הקדמיים של הרכב הם שמחליקים, כיוון שאז המערכת נדרשת לבלום את הגלגל האחורי-פנימי, שהוא הגלגל בעל האחיזה הגרועה ביותר עקב העברת המשקל ולעתים (כמעט ורק בתנאים יבשים) הוא אף מונף באוויר ומאבד כל קשר עם הכביש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...