Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפינה הימנית - מאזדה 2 סדאן, סופר מיני בעבר, משפחתית קומפקטית עם תא מטען נפרד בהווה.

בפינה השמאלית - יונדאי i25, הסבתא-רבא של האקסנט, שהמציאה את הקטגוריה באמצע שנות התשעים.

ובמרכז - קיה ריו החדשה, העולה החדשה שמצטרפת לקרב על ליבה של המשפחה הצעירה.

אז מי היא המשפחתית הקומפקטית הטובה ביותר? התשובה, כך הסתבר לנו, לא כל כך פשוטה.

קארספורום משווה - קיה ריו החדשה, מאזדה 2 סדאן ויונדאי i25.

KYM-2.jpg

KYM-3.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

שתי הקוראניות חדשות, המאזדה לא. לא פלא. מה גם שבאמת המאזדה מכוערת מאוד עם התחת הגועלי הזה, אבל מצד שני מי שרוצה להנות יקנה אותה 8) .

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
באותו טווח מחיר יש אלטרנטיבה הרבה יותר טובה - פורד פוקוס.

פוקוס 1.6 אוטומטית עולה 123 אלף ש"ח. קיה ריו עולה 106 אלף ש"ח.

לא ממש אותו המחיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי הקיה מנצחת (אפילו המשפחתית שלנו היא קיה סיד), אבל בכלל כל ההתקדמות מצד הקוריאניות בשנים האחרונות מדהימה בעיניי.

נ.ב.

היה נחמד לפגוש אתכם.. זיו אתה יכול להיות דוגמן הבית של קסטרו:lol:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

המיצוב של קיה ויונאי עלה בשנים האחרונות פלאים, עוד כמה שנים צריכים לשים כמודל את השינוי התדמיתי שלהן ולפעול על פניו, פשוט מדהים.

אני אישית לא חובב רכבים קטנים עם תחת. תשימו את הריו הזו מול ריו האצ'בק - הבדל של שמיים וארץ...

פורסם

אני אישית נוהג ב-I25 כבר תקופה לא קצרה, כמובן בדגם הליסינג הנפוץ 1.4 ובגימור בסיסי ואני דיי מאוכזב.

האכזבה היא כנראה שהתרגלתי ליותר עם ה-I30 לפני והקיה פורטה.

הרכב לא נוח בכלל, קופצני מדי ומעביר יותר מדי מפני הכביש אל תא הנוסעים, גם ביחס לקופצניות של שאר דגמי הקונצרן זה מוגזם ואני מגיע לפעמים למצבים שאני ממש מרפה מהדוושות או מפחד להפנות את ההגה בצורה חדה כי הרכב מרגיש חסר אחיזה בכבישים משובשים מאוד.

נקודה שניה זה הביצועים ב-1.4 שלי אישית מאוד מזכירים את האקסנט והריו היוצאות, הדוושה היא מין מתג ON/OFF וברגע שעוברים נקודה מסויימת היא מורידה הילוך והמנוע מרעיש ומרעיש אבל לא ממש קורה משהו, אני לא יודע אם יש הבדל בין ה-1.4 של יונדאי לבין זה שמשמש את הריו החדשה אבל צריכת דלק כמו שהשגתם לא קיבלתי מעולם, הממוצע שלי איתה הוא 10.5 ק"מ לליטר ואני רוב הזמן משתדל להיות רגוע עם הדוושה.

אני מקווה שבקרוב אני אוכל לעבור לרכב אחר, אפילו ליסינג שכבר היה בשימוש או רכב מצי ההשכרה.

שבת שלום.

פורסם

לא נהגתי בהן אבל מהתרשמות באולם התצוגה של קיה, ה-Rio החדשה עושה רושם טוב של הנדסת אנוש ואיכות גימור פנימי.

גם העיצוב החיצוני שלה עולה בעיני על זה של ה- i25 (שהיא מכונית נאה כשלעצמה ושיפור אדיר לעומת האקסנט).

אני מעדיף את גרסת 5 דלתות.

ל-Rio יש גם גרסת דיזל 1.4 ידני שנראית לי אופציה הגיונית לנוהגים 30K+ בשנה.

חבל שאין להן גם גרסאות "ספורטיביות" יותר.

פורסם
שתי הקוראניות חדשות, המאזדה לא. לא פלא. מה גם שבאמת המאזדה מכוערת מאוד עם התחת הגועלי הזה, אבל מצד שני מי שרוצה להנות יקנה אותה 8) .

מה שנכון נכון.

אני חושב שהמאזדה החדשה מעט יותר מאובזרת וגם כוללת בקרת שיוט.

פורסם

ואחרי שלוש או 4 שנים כשבעלי הקוריאניות ירצו לרכוש רכב חדש הם יגלו שזה שקנה את המזדה עשה את ההחלטה הנכונה.

פורסם

לא ברור לי למה להעדיף מכונית מסגמנט ה"כאילו משפחתיות" הזה - המכוניות הללו נחותות ולא שימושיות כמשפחתיות לעומת אלטרנטיבות ראויות בהרבה.

דוגמאות למי שממש חייב אוט':

- סקודה פאביה סטיישן 1.2TSI - עדיפה בכל פרמטר מהנ"ל (מנוע + גיר הטובים בקטגוריה, צריכת דלק, מרווח, תא מטען ענק וסופר שימושי) ב-108K ש"ח

- סיאט איביזה סטיישן (Flow) - מחיר של 108K ש"ח (ראו פאביה - הבדלים לא גדולים בין השתיים)

- ניסן נוט (לאוהבי "מזרחיות") - מחיר 109K ש"ח מציעה מרווח וביצועים עדיפים עם שימושיות טובה.

ולמי שאין רגל (שמאל) מעץ, אז המבחר משתבח:

- רומסטר TSI ידנית - 101K ש"ח - בעיני התמורה הטובה ביותר לרכב משפחתי מוצלח מאד (מרווח מאד, וורסטילי, תט מטען, מנוע מעולה המציע ביצועים כמעט ספורטיביים עם צריכת דלק של מנוע דיזל דור קודם)

- יונדאי i30 סטיישן: מנוע 1.4 (עם אופציה לדימום מנוע בשעת עצירה) או מנוע ה-1.6 הסטנדרטי. עם גירים ידניים מקבלים תמורה טובה, 109K ש"ח או 111K ש"ח

- פורד פוקוס החדשה שעדיפה בגרסת הסטיישן השימושית (לא מבין איך אפשר בלי סטיישן או מיקרוואן למשפחה) ב-111K ש"ח

- סקודה אוקטביה 1.2 - 113K ש"ח, לא סטיישן אך שימושית בזכות תא המטען הייחודי (והענק).

- רנו פלואנס דיזל ידנית: למרות שהיא סדאן, היא מציעה את תא הנוסעים המרווח ביותר ומנוע דיזל מודרני, חזק וסופר חסכוני ב-113K ש"ח.

לאור הרשימה (החלקית) הנ"ל, לא רואה שום סיבה הגיונית לבחור בשלושת הנבחנות...

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מאזדה 2 זה חתיכת נבלה מתה, לא ייאומן שיש עדיין פראיירים שמשחתים על הדרעק הזה לשווא את מיטב כספם באולמות התצוגה של דלק מוטורס.

עם איכות חומרים שהיתה מבישה כבר בתחילת העשור הקודם, אבזור דל על גבול המעליב, עיצוב מכוער במיוחד והנדסת אנוש שרחוקה מלהיות משובחת, הדרך היחידה שבה ראוי לנהוג בשרץ הזה היא לכלול אותו במסגרת חוק הגריטה ולהכחיש את העובדה שאי פעם הוא זיהם את כבישי הארץ.

לאור הרשימה (החלקית) הנ"ל, לא רואה שום סיבה הגיונית לבחור בשלוש הנבחנות...

Amen, brother!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...