Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

חיפשתי על הנושא בגוגל והגעתי הרבה פעמים לפורום הזה וראיתי שנותנים תשובות ענייניות וטובות...

הבאסה זה שלא ידעתי אם להסתמך על ההודעות שראיתי כי הן נורא ישנות (שנים...)

הזמנתי רכב חדש שאמור להגיע בימים הקרובים ממש, וכעת הרכב הישן עומד למכירה, הביטוח על הישן חודש בלית ברירה לפני חודשיים.

מה הפרוצדורה המקובלת בענייני הביטוח במקרים כאלו?

יש לי חברה שעובדת בחברת ביטוח גדולה ויכולה לתת לי הצעה טובה משנתנו לי בסוכנות הביטוח שאני נמצאת בה (אמרתי שאני שוקלת לקנות רכב... וכמה יעלה *אם*...)

אם אעשה את הביטוח אצלה, וביום שאמכור את הרכב הישן אתקשר לחברת הביטוח לבטל את הביטוח ולקבל את ההחזרים על החובה והמקיף - אני אמורה להתקל בבעיות מסוימות ודרישות לתשלום קנסות כלשהם?

חברתי שעובדת בחברת הביטוח אומרת שלא ושאסור להם עקב העובדה שזה ביטול עקב מכירת הרכב... ושגם אי אפשר להודיע על זה מראש כיוון שמכירה מתבצעת מהיום להיום (בפועל כלומר, אי אפשר לצפות תאריך ספציפי..)

מה דעתכם בנושא?

מה הנהלים שקיימים וידועים קיום ומה זכותי על פי חוק?

המון תודה, מורן.

פורסם

מדוע שלא תשאלי את המבטח שלך כיצד מחושב ההחזר במקרה של ביטול הפוליסה?

למיטב ידיעתי בכל מקרה צריך הודעה של 21 יום לפני כניסת הביטול לתוקף.

אם הביטול נעשה אחרי ה-9 בחודש, הוא יכנס לתוקפו רק בחודש שלאחריו ולכן יקוזז מן ההחזר חודש שלם נוסף.

לעיתים כדאי להעביר את הביטוח לרכב החדש כדי להמנע מהפסד. בדקי עם המבטח כמה תצטרכי להוסיף עבור הרכב החדש.

האם תהיי זקוקה לביטוח לשני כלי הרכב במקביל (תמכרי את הרכב רק לאחר קבלת הרכב החדש)? במקרה זה את חייבת בשתי פוליסות ביטוח.

פורסם

במקרה של מכירת הרכב את מקבלת את ההחזר מיום בו הודעת לחברת הביטוח על המכירה.

ההחזר הוא יחסי כלומר מספר הימים עבורם שילמת את הביטוח שנה בד"כ במכנה ומספר הימים עד לסיום השנה במונהX סכום הפרמיה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בנוסף למה שאמר הצ'יף:

א. בביטוח חובה ביטול עקב מכירת הרכב מעניק לך החזר מלא על כל התקופה שלא נוצלה. (מחלקים את דמי הביטוח ב-12 ומשיבים לך עבור החודשים שלא נוצלו לפי המפתח שנתן הצ'יף).

כאן חברתך צודקת, ויתכן שלכך התכוונה.

ב. בביטוח מקיף החישוב יותר מסובך: 10% מהסכום השנתי עבור כל חודש בו הביטוח היה בתוקף, ובנוסף עוד 10% קנס, סתם ככה כי מותר להם.

את הכסף הם מחוייבים לתת לך תוך 30 יום.

על כל חריגה מהנהלים הר"מ את יכולה להתלונן (או לכל הפחות לאיים בתלונה,זה בד"כ יעיל מאד)למפקח על הביטוח (יש להם נציב פניות למקרים כאלה) והחברה הסוררת תטופל בהתאם.

את צריכה לעשות את החשבון במלואו ולראות אם העניין משתלם לך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

קודם כל תודה רבה על המענה המהיר מכולכם :)

שנית : כלומר בביטוח החובה ההחזר הוא הוגן ומלא ופשוט יחסית למס' הימים שלא נוצלו?

ובמקיף יש קנסות למרות שזה עקב מכירת רכב? (לפי מה שהיא אמרה הקנסות שציינתם היו תקפים אם סתם הייתי עוזבת באמצע החוזה, ואילו אם זה מכירה אז אסור להם לקחת לי קנס... לכן אני מבולבלת בנושא...)

וכדי שאבין את העניין של הקנס (ממש סורי על החפירה, לא רוצה להשאיר לעצמי מקום של ספק אח"כ..) =

אם אני משלמת לדוגמא 2000 שקל על המקיף, (לאחר הנחת ותק והעדר תביעות... מניחה שלא מחישים את המחיר הראשוני לפני ההנחות)

וחידשנו את הביטוח סה"כ לפני חודשיים - אז אשלם 200 כפול חודשיים = 400 ש"ח, + 200 ש"ח ככה סתם?

כלומר עוד 600 שקל קנס סה"כ על זה שמכרתי את הרכב, נכון?

שוב האם זה למרות שזה עקב מכירת רכב... פשוט יש כמה דעות על כך באינטרנט וגם מה שהיא אמרה שונה מזה... :S

פורסם

התשלום עבור החודשים בהם היית מבוטחת איננו קנס. זה תשלום עבור התקופה היחסית.

את התשלום של 10% לא כל הסוכנים גובים. בררי אצל המבטח שלך.

פורסם

מתוך האתר הרשמי של המפקח על הביטוח במשרד האוצר:

(ראי שאלה מס'1 תחת "ביטוח מקיף")

http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/pniyot/faq.asp

הצ'יף צודק, הם לא "מחוייבים" לקנוס אותך, אבל כשאת עוזבת אותם לטובת חברה אחרת, הם בד"כ יעשו זאת.

לפני חצי שנה, כשעמדתי בפני אותה דילמה, (כבר קניתי את המאזדה ולא מכרתי את ההונדה במשך חודשיים) ביטוח ישיר "ויתרו" לי, "ברוב טובם" על הקנסות, לאות תודה על "נאמנותי" כשבחרתי להישאר איתם.

(זה מתוך רוח הדברים של הנציגה החביבה שלהם).

בכל מקרה, גם ללא הקנסות, השיטה של 10% מהפרמיה עבור כל חודש שימוש, יוצא שאחרי 9 חודשי פרמיה, אין טעם לבייל את מכתב ביטול הפוליסה:

9X10%=90%

+

10% "דמי עזיבה"

=

חבל על הבול...

*דא"ג - לתשובה מוסמכת אין צורך לפנות למבטח, די אם תעייני בפוליסה שקיבלת, לקראת הסוף, בסעיף "ביטול הפוליסה", ותראי מה רשום שם.

אין להם סיבה לבוא לקראתך, אם את כבר לא לקוחה שלהם.

פורסם

מזל ששאלתי -

ה10% פר חודש זה לא קנס?

אם יש כרגע תשלומים באשראי של 2000 שקל נגיד, אז פשוט מחזירים לי 1600 שקל (נשים בצד את ה10% הנוספים לרגע לשם ההבנה של ה10% האלו..) ויצא ששילמתי 400 שקל לחודשיים על הביטוח נקי מקנסות?

(כלומר יחד עם הקנס לדוגמא אז יצא 600 ש"ח לחודשיים של ביטוח+קנס?)

בחובה - פר יום,

מקיף - פר חודש (כפול 10%)? (תאכלס?)

אם כך, זה באמת לא נחשב קנס, פשוט תשלום יחסי...

נכון מה שהבנתי?...

ושוב תודה על ההסברים הסבלניים :)

בעצם האופציות הן להתחיל אצל הסוכנות שלי ביטוח חדש לרכב החדש

וכשהרכב ימכר לבטל את הביטוח (ואז לפני החתימה של החוזה החדש להקליט שהיא לא תחייב דמי ביטול על הישן כי עשיתי ביטוח נוסף אחר? :S)

או להתחיל במקום אחר ביטוח חדש ולא לשנות אצלה כלום ופשוט לבטל מתי שיימכר ולספוג 200 שקל קנס, שאולי בביטוח החדש במקום האחר יתקזז לי ועדיין ישתלם...

אגב יש דעות כאן על ביטוח ישיר? ידועים במשהו שלילי כלשהו?... :S

פורסם

אני כבר 15 שנה בביטוח ישיר - 2 רכבים ודירה.

היו לי מספר תביעות קטנות במהלך שנים אלו.

ביטוח ישיר תמיד היו הוגנים, ושילמו (לי או למי שפגעתי ברכושו) בלי ויכוחים מיותרים.

בדייהו של האישה, הייתה לנו תביעה מסובכת נגד אידיוט שפירק לה חצי אוטו והתכחש.

הגיע עד בתי משפט והוצל"פ. גרר אותנו שנה וחצי עד ששילם.

בכל הזמן הזה ביטוח ישיר העמידו לרשותנו את המחלקה המשפטית שלהם (כתבו מכתבים, תדרכו אותנו לפני ההופעה בת"ק) למרות שלפי הפוליסה (צד ג' בסיסי) לא היו מחוייבים לכך.

הסוף היה ממש כמו בפרסומות שלהם:

כתבתי מכתב תודה לבחורה מהמחלקה המשפטית אחרי שקיבלנו את התשלום מההוצל"פ, עם העתק לבוסים שלה.

התשובה שקיבלתי היתה בנוסח "מודים לך על מכתבך, אך אין בכך יוצא דופן, זה סטנדרט השירות שאנו מחוייבים לו".

הם אמנם לא הוציאו כסף מכיסם, ובכ"ז, במחווה הקטנה הזו ,אותי הם הרוויחו בזה כלקוח נאמן לעתיד.

פורסם

וואו יפה מאוד, נשמע שממש עמדו לצידך... עוד לא נתקלתי בשירות כזה בארץ בעצמי, בשום תחום לצערי =\ חחח

פורסם

(ניסיתי לערוך את התגובה הקודמת ולהוסיף אבל לא נתן לי לערוך..)

דיברתי עכשיו עם המבטחת הקיימת שלי שאלתי אותה מה קורה במצב של חפיפה בין שני הרכבים, אמרה שנעשה פוליסה חדשה לרכב החדש ובבוא הזמן נבטל את הישן... כששאלתי אם זה בכל זאת יהיה המחיר שאמרה (מקיף לרכב החדש), אז היא אמרה שכשנבטל את הפוליסה הישנה אז זה יהיה המחיר שאמרה, כלומר שלפני זה - זה יהיה יותר. בלי הנחות מסויימות שיש על הרכב הישן...

כשהתעקשתי לדעת מה יהיה בערך המחיר ולמה אי אפשר פשוט להעתיק את ההנחות לרכב החדש באותו רגע, אז היא סוג של התחמקה ופשוט אמרה שאפשר בזמן עשיית הפוליסה החדשה להעביר את המקיף לרכב החדש (עם ההנחות שיש לי) וברכב הישן להשאיר חובה+ג' עד רגע המכירה (המיוחל)

נשמע בסדר, לא?

נראה לי שבשיחות הבאות פשוט אקליט את השיחה וגם אשאל אותה (בזמן הקלטה) שאין לי קנס או משהו עקב הפוליסה הישנה שבוטלה... סה"כ הוספתי להם כסף, רכב חדש פוליסה יקרה יותר... =\

פורסם

העברה של המקיף הקיים לרכב החדש (והשארת הרכב הישן עם חובה+ג' עד למכירה) זה רעיון לא רע אבל...

החסרון הוא במקרה של גניבה או תאונה עצמית, אם תתרחש חו"ח עד למכירה. אם מדובר ברכב יקר ומועד לגניבה, שקלי זאת היטב.

הרכב החדש שווה ודאי יותר מן הישן. האם את צריכה להוסיף כסף עבור ההפרש בפוליסה של המקיף של הרכב החדש?

פורסם

כן, בערך 1000 שקל הבדל

הרכב הישן שלי הוא טויוטה שנת 99, המקיף שלו עלה משהו כמו 2070+- אחרי הנחות, והחדש היא הציעה לי 3088 (יאריס חדשה),

הרכב הישן לא יהיה הרבה בנסיעות אם בכלל, עד המכירה... ואיני חושבת שזהו דגם שמועד לגניבות, משפחתית צנועה בת 13 שנים... בלי ג'אנטים או שיפורים מיוחדים למינהם... מה דעתך?

אגב אני בת 23 ובנובמבר 2012אהיה בת 24, כלומר שיהיה לי חודש-3 חודשים שכבר לא אהיה נהגת צעירה. זו שאני מכירה שעובדת בחברת ביטוח אמרה שפשוט באותו יום שאני כבר לא נהגת צעירה אני מתקשרת ומחזיריםליאת ההפרש היחסי... זה נכון? זה הנוהל בדר"כ?

פורסם

אלו לא שאלות לפורום אלא למבטח. לכל חברה ולכן פוליסה יש כללים אחרים.

החברה שלך עובדת בחברה א' ואילו הביטוח נעשה בחברה ב'.

לכן צריך להסתכל בפוליסה או פשוט להתקשר למבטחת ולברר.

פורסם

הגיוני, פשוט קיבלתי ממנה את הרושם שזה ההליך הקבוע בחוק... אמרה לי די בהחלטיות "את מתקשרת אליה ופשוט אומרת לה אני כבר בת 24 ומאותו רגע עד סוף הפוליסה מזכים אותך בסכום היחסי..." טוב זה עוד רחוק ולא קריטי כרגע...

מקווה שילך חלק המעבר של הביטוחים...

תודה על הדעות והעצות :)

• תוכן חדש...