Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Yulianx ,דווקא בדוגמא של דיבור בנייד אתה טועה ובגדול.

יש אלף שקל קנס והמוני נהגי ישראל מצפצפים על החוק,

ולפעמים גם חוטפים. אין נסיעה שאני לא נתקל בשניים שלושה

נהגים שמדברים בנייד שהוא צמוד לאוזן.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז מה ימנע תאונות? לתת לכל רוצח על הכביש מענק ?

העניין של החמרת הענישה מיותר לחלוטין. יש מישהו שבאמת חושב שנהג האוטובוס קם באותו בוקר ואמר לעצמו וואלה היום אני הולך להתאבד עם האוטובוס ואני אעשה את זה על משאית?.

תאונות קורות ולכן קוראים להן תאונות, זה לא שמישהו עשה בכוונה אלא זה פשוט קרה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
העניין של החמרת הענישה מיותר לחלוטין. יש מישהו שבאמת חושב שנהג האוטובוס קם באותו בוקר ואמר לעצמו וואלה היום אני הולך להתאבד עם האוטובוס ואני אעשה את זה על משאית?.

תאונות קורות ולכן קוראים להן תאונות, זה לא שמישהו עשה בכוונה אלא זה פשוט קרה.

אני מתנגד לגישתך. אמנם תאונה לרוב, כך רוצה אני להאמין, אינה מתוכננת מראש, אלא שנהיגה רשלנית הטומנת בחובה חוסר זהירות ותשומת לב ראויים והתעלמות מחוקי התנועה, יש להתייחס אליה, לדעתי, כאל כוונה תחילה. הרי אם אותו נהג היה נוהג בצורה אחראית יותר, התאונה הזו לא הייתה מתרחשת ואנו שואפים להביא נהגים בכלל ובפרט נהגים מקצועיים לנהיגה אחראית על ידי ענישה מרתיעה כלפי התנהגות שאינה אחראית על הכביש. אם תשאל כל נהג שגרם או שהיה מעורב בתאונה היה רוצה שזה לא היה קורה, אלא שמישהו עשה משהו שלא היה צריך להיעשות אשר הוביל לתאונה.

פורסם

הדוגמא של דיבור לנייד היא דוגמא טובה. מבחינה סטטיסטית אין הבדל בין דיבור בדיבורית או ע"י החזקה ביד, שניהם מעלים את הסיכוי לתאונה באותה מידה. ילד ברכב מעלה את הסיכון לתאונה יותר משניהם. נהיגה בעייפות מסוכנת כמו אם לא יותר מנהיגה בשיכרות.

אז מה? לא ניסע לעבודה? לא נחזור הביתה מהעבודה? לא נקח ילדים לגן?

קיצר הכל חרטא ברטא, מצחיק אותי שאנשים חושבים שקנס גדול יותר יגרום לאנשים להיזהר לא להסתכן במוות בתאונת דרכים...

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אבל תאונות לא קורות סתם,נהג שנירדם ועשה תאונה,צריך להיענש בגלל שעלה על ההגה לא עירני,נהג שרוצה להיות מגניב ונוסע במהירוית מופרזת ומאבד שליטה צריך להיענש.

לדעתי ואולי הרבה פה לא יסכימו איתו רוב הפעמים הנהג רוב הפעמים כן אשם.

אודרי=בגלל זה רשמתי באזור שלי,אולי במרכז התנועה הרבה יותר גדולה ואתה נתקל בזה הרבה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אבל תאונות לא קורות סתם,נהג שנירדם ועשה תאונה,צריך להיענש בגלל שעלה על ההגה לא עירני,נהג שרוצה להיות מגניב ונוסע במהירוית מופרזת ומאבד שליטה צריך להיענש.

לדעתי ואולי הרבה פה לא יסכימו איתו רוב הפעמים הנהג רוב הפעמים כן אשם.

בדיוק כך. כל מי שנוהג בצורה חסרת אחריות לא באמת רוצה שתקרה תאונה אבל נהיגה חסרת אחריות צריכה לגרור ענישה מרתיעה ככל האפשר שכן מדובר בכלי נשק. גם מי שמשחק בנשק לא רוצה לפלוט כדור ולהרוג.

פורסם
אני מתנגד לגישתך. אמנם תאונה לרוב, כך רוצה אני להאמין, אינה מתוכננת מראש, אלא שנהיגה רשלנית הטומנת בחובה חוסר זהירות ותשומת לב ראויים והתעלמות מחוקי התנועה, יש להתייחס אליה, לדעתי, כאל כוונה תחילה. הרי אם אותו נהג היה נוהג בצורה אחראית יותר, התאונה הזו לא הייתה מתרחשת ואנו שואפים להביא נהגים בכלל ובפרט נהגים מקצועיים לנהיגה אחראית על ידי ענישה מרתיעה כלפי התנהגות שאינה אחראית על הכביש. אם תשאל כל נהג שגרם או שהיה מעורב בתאונה היה רוצה שזה לא היה קורה, אלא שמישהו עשה משהו שלא היה צריך להיעשות אשר הוביל לתאונה.

אם נהג גורם ברשלנות תורמת לתאונה הרי שבהחלט מגיע לו עונש. אבל להחליט שהנהג אשם ככלל, ולהחמיר ענישה לא יתן מענה לנושא. מעבר לכך, מה רציתם שיקרה במדינה שבה נוסעים (אם אני לא טועה) 2.5 מיליון כלי רכב על הכביש כל יום? שלא יהיה הרוג אחד ביום בממוצע?

אני לא רואה הבדל בין נהג רגיל לנהג "מקצועי", שניהם נוהגים.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ברור שיהיו,אף אחד לא הולך להיות צדיק בכביש ולנהוג לפי הכללים,אך לדעתי אפשר למזער את ההרוגים על ידי מתן עונשים כבדים יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תן לי דוגמא לעבירה שנעשית לא במודע.

פורסם

כל עבירה שנעשית בכביש שלא במתכוון היא עבירה שלא נעשית במודע. יש מיליונים כאלה ביום. לשוחח בטלפון ללא דיבורית זו עבירה שנעשית במודע, זו עבירה שצריך לאכוף ולהחמיר בה. אבל עבירות כמו מעבר באור אדום (בכוונה אני לוקח דוגמא קיצונית) ברובן לא נעשות במודע. יש פה מישהו שחשב פעם " היום אני אעבור באדום ונראה כמה ישחק לי המזל"?

fiat x1/9

פורסם
תסביר לי איך לדעתך עבירות שנעשות שלא במודע יושפעו מענישה חמורה?

למה נהג אחראי עוצר כאשר הולך רגל חוצה את הכביש, ומאט לפני מעברי חציה, ועוצר במעבר חציה ושם לב זהירות יתרה להולכי רגל ? כי ידוע לכל מה ההשלכות של דריסת הולך רגל, גם כשאתה לא אשם. כשאתה מעניש ומעניש חזק ויוצר רתיעה סביב התנהגות מסוימת, מאחורי הקלעים אתה מכניס לאנשים לראש "שימו לב!!!". מתקיים גם יחס הפוך. תקל בענישה וראה איך אנשים פחות מתייחסים לזה ברצינות.

פורסם

איך זה לא במודע?

הרי לפני זה אור ירוק מתחיל להבהב וסיכוי אחרון יש לך גם או צהוב,כך שמי שעובר, עובר במודע או שנסע בכזאת מהירות שלא יכל לעצור.

פורסם
כל עבירה שנעשית בכביש שלא במתכוון היא עבירה שלא נעשית במודע. יש מיליונים כאלה ביום. לשוחח בטלפון ללא דיבורית זו עבירה שנעשית במודע, זו עבירה שצריך לאכוף ולהחמיר בה. אבל עבירות כמו מעבר באור אדום (בכוונה אני לוקח דוגמא קיצונית) ברובן לא נעשות במודע. יש פה מישהו שחשב פעם " היום אני אעבור באדום ונראה כמה ישחק לי המזל"?

מספיק לבן אדם סביר לחשוב על ההשלכות של מעבר באור אדום כדי להבין כמה חשוב שזה לא יקרה ולהשקיע מראש את תשומת הלב הנדרשת כדי שזה לא יקרה.

פורסם

את הירוק המהבהב והצהוב רואה מי שמודע לכביש, מי שהוסחה דעתו לא רואה. ישנם כמה צמתים הצמודים אחד לשני וכשאתה מגיע לראשון אתה בכלל מסתכל על הרמזור של השני ואופס עברת באדום. אתה עומד בנתיב הפונה שמאלה והאור ברמזור של התנועה שממשיכה ישר מתחלף ואתה נוסע לפיו ולא לפי הרמזור המיועד לנתיב השמאלי בלבד ואופס עברת באדום. לא חסר דוגמאות כאלה.

fiat x1/9

• תוכן חדש...