Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתונים האלה, הI30 רכב מאוד מאוד מאוד צמא, חסכוני? אולי בחלומות שלך

מניסיון עם 3 רכבים מדובר ברכב שבהחלט ראוי להיקרא חסכוני. 12.5 ק"מ לליטר זה לא חסכוני?

הרכב הפרטי שלי מאז הטיפול מגרד מלמטה את ה-13 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת אצל 2 נהגות שלא ממש מתעניינות בנהיגה חסכונית.

כמו שציינתי כבר המון פעמים הניסיון שלי עם I30 הוא עשיר ביותר וגם הרכב הפרטי שלי הוא I30 שגם נוסעת לא מעט ואני מרוצה מאוד, גם מצריכת הדלק.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא כל כך מבין מה נותנת הבדיקה הזאת. באותה מידה אני יכול לספר לך (וזה גם נכון) שהגולף 160 שהיתה לי הציגה בנתונים דומים 4.8/100, ושה- GTI שלי מציגה נתונים קרובים מאוד לשלך. אבל כל זה לא רלבנטי, כי בסופו של דבר, לאורך זמן כשאני מודד דלק מול ק"מ בתדלוקים, צריכת הדלק הממוצעת שלי היא 1:10.5, ולא משנה מה כותב מחשב הדרך בנסיעה לא מייצגת. באותה מידה אתה יכול למדוד צריכת דלק בירידה של קפלן מול העליה של קפלן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

להביא תמונה של מצב ריגעי בתצוגה- בעיני זה נתון לא אמין.

יש משהו מעניין עם כביש 4 מרעננה למורשה ומשם בכביש 5 עד גלילות: שמתי לב שבנסיעה רגועה בקטעים האלו בלילה, וליטוף עדין של הדוושה, במהירויות סביב ה-90, אפשר להגיע לצריכה נמוכה מאוד, בסניק הגעתי גם ל-3.8 ליטר ל-100 ק"מ.

זה קורה רק שם, לצערי. אולי השיפוע המתון בירידה, אולי יש סגולות מיוחדות לכבישים האלו.

ברגע שנכנסים לאיילון, מישור מדוגם למופת, הצריכה עולה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

יש כבישים משופעים שבחלק גדול מהם אנחנו לא שמים לב לכך - רק אם מסתכלים על צריכת הדלק. וזה בדיוק כמו שאתה אומר, יש כבישים שאני נוהג בהם קבוע, וצריכת הדלק נשארת קבועה באותם קטעים (נניח לדוגמא באילון מהשלום עד ההגנה 6 ליטר ל-100 ק"מ, אח"כ 5.3 ליטר ל-100 ק"מ וכו', כמובן שאני לא זוכר את הצריכה של המחשב בדיוק, אבל ההבדלים הם כאלה).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
להביא תמונה של מצב ריגעי בתצוגה- בעיני זה נתון לא אמין.

זה לא רגעי, זה ממוצע מרגע האיפוס האחרון.

לפי פותח התראד מדובר בממוצע של נסיעה מתל אביב לכפר סבא

Aprilia Shiver 750

פורסם

כמו שנאמר - זה לא רגעי. זה ממוצע של חצי שעה נסיעה מת"א (קפלן) לכפר סבא -דרך איילון, 5 ו-4. הנקודה בפוסט הזה היתה להראות שגם בנסיעה "אמיתית" אפשר להגיע לצריכת דלק טובה מאוד במידה והנהג משתדל באופן אקטיבי לחסוך בדלק. זו לא תמונה של מחשב הדרך לאחר חמש דקות של שיוט - אלא ניסיון להראות כמה הנהג הוא מרכיב קריטי בתצרוכת הדלק. במידה ומשתדלים - וכמובן, בתנאים מתאימים - כבישים בין עירוניים, מיעוט רמזורים, תנועה זורמת יחסית, אפשר להגיע לצריכה דומה למה שהיצרן מפרסם.

פורסם
יחסית לתמונה שבסמלון שלך, ה-I30 חסכונית :wink:

זאת תמונה ישנה, חוץ מזה תן לי להפתיע אותך, הצריכת דלק של הI30CW שיש לי היום מעבודה מאוד מאוד דומה לפוקוס 2 ליטר שבסמלון, בממוצע 1:8 (זה לא בנסיעה סופר רגועה,95% מהנסיעות שלי הם בכבישים בין עירוניים)

כמובן שהייתי מעדיף את הפוקוס על הפחית הקוריאנית הזאת, אבל זה לא לעוד הרבה זמן, עוד איזה חודש תגיע הפוקוס טורר החדשה שלי :p

פורסם

נתונים נוספים - נסיעה עירונית מאזור עזריאלי בת"א ליכין סנטר בפתח תקווה - מלבד גיחה קצרה לכביש 4 מאזור קניון איילון ועד הכניסה לפתח תקווה. מצב ActiveEco, האצות מתחת ל-2500 סל"ד. רגוע אך משעמם... לא מעט רמזורים, די עמוס אך לא פקוק.

Fuel1.jpg

Fuel2.jpg

ואני מדגיש שוב - נהגתי בכדי לנסות ולהגיע לתצרוכת הדלק הטובה ביותר. כנראה לא קל לנהוג ככה כל הזמן ואני לא רוצה שאנשים יחשבו שזו צריכת הדלק שהם יקבלו מבלי להתאמץ לנהוג ירוק.

פורסם

אני לא בטוח שזה יהיה רלוונטי מכיוון שמספיקה נסיעה אחת בסל"ד גבוה יותר או נהיגה עם האצות חזקות בשביל לשנות לחלוטין את צריכת הדלק... השאלה אם אנחנו רוצים למדוד את צריכת הדלק כאשר מנסים באופן יזום לנהוג ירוק - או צריכת הדלק בנהיגה ספורטיבית יותר שזה סובייקטיבי לכל נהג ונהג.

פורסם

אמי מחכה לוולוסטר "סופרים" שעתידה להגיע עד אפריל בערך.

אשמח לדעת מהי הצריכה הממוצעת ביום יום(טבעי לחלוטין שכולל את מגוון סוגי הנהיגה).

המסלול שלה הוא בעיקר רעננה - ר''ג וחזרה ,השאר עירוני,אני חושב שזה מכניס אותה למסלול הקלאסי של יתר העדר.

תודה מראש.

ד''א

שמתי לב שצצו להן כמה וולוסטרים למכירה,האם ישנה סיבה מיוחדת?(צריכת דלק,חוסר נוחות,חוסר מחץ או תקלות כלשהן שהתגלו בזמן הקצר הנ''ל?).

פורסם

חבר ככה לא בודקים צריכת דלק, תדלק פול, אפס, חלק אין פשוט מזה.

בעבודתי יוצא לי לקבל פה ושם איזו משפחתומטית לסופי שבוע, אני יכול להגיד לך שאת הרכב האחרון שקיבלתי (הלסנסר החדשה)מחשב הדרך היה אופטימי מאוד, (יותר אופטימי מכת בודהה אחרי סופ"ש גוינטים+ שפונגל ברקע), והראה צריכה של 8 ליטר ל100 ק"מ (1:12.5) רק שעברתי 480 ק"מ מהמיכל המלא ונדרשו 53 ליטרים על מנת למלא אותו שוב(באיזור ה1:9).

אגב מה שיפה כאן, שהבחור עם הGTI צורך פחות מהלנסר ומהיר ממנה פי שניים. מי אמר שרכב ספורטיבי לא חסכוני?

נ.ב

זה פורום רכב, אתה אמור לרשום על צריכת דלק מקסימום שורה אחת, ולפתוח תרד שלם על איך הרכב מתנהג,

זה הרבה יותר מעניין:-D

פורסם
אני לא בטוח שזה יהיה רלוונטי מכיוון שמספיקה נסיעה אחת בסל"ד גבוה יותר או נהיגה עם האצות חזקות בשביל לשנות לחלוטין את צריכת הדלק... השאלה אם אנחנו רוצים למדוד את צריכת הדלק כאשר מנסים באופן יזום לנהוג ירוק - או צריכת הדלק בנהיגה ספורטיבית יותר שזה סובייקטיבי לכל נהג ונהג.

תבצע את בדיקת הצריכה כמו שכתבו לך (תמלא פול, תאפס, ותחלק), ואח"כ תגיד מה יצא והמסקנות שלך (שבתוכן תרשום איך נהגת - סל"ד גבוה, נמוך, ירוק, התפרעת, וכמובן את מסלולי הנהיגה שלך - בינעירוני עירוני, מה הרוב וכו').

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שמתי לב שצצו להן כמה וולוסטרים למכירה,האם ישנה סיבה מיוחדת?(צריכת דלק,חוסר נוחות,חוסר מחץ או תקלות כלשהן שהתגלו בזמן הקצר הנ''ל?).

זאת לא איזו מכונית אקזוטית שאין למצוא יד שנייה:? הרכב נמכר במספרים מאוד יפים.

פורסם
זאת תמונה ישנה, חוץ מזה תן לי להפתיע אותך, הצריכת דלק של הI30CW שיש לי היום מעבודה מאוד מאוד דומה לפוקוס 2 ליטר שבסמלון, בממוצע 1:8 (זה לא בנסיעה סופר רגועה,95% מהנסיעות שלי הם בכבישים בין עירוניים)

כמובן שהייתי מעדיף את הפוקוס על הפחית הקוריאנית הזאת, אבל זה לא לעוד הרבה זמן, עוד איזה חודש תגיע הפוקוס טורר החדשה שלי :p

הרגע חזרתי מנסיעה עם חבר מהעבודה ותדלקנו בדרך.

תצרוכת משולבת: 1:12.7 (שזה 50% פקקים ו-50% בינעירוני בנסיעה רגועה).

וגם יצא לי לנהוג מספיק ברכב בעצמי. לא יודע איך אפשר לנסוע איתו כל היום עם הגז עד הסוף כי זו גם ככה עגלה שרק עושה רעש

(בתור אחד עם FR שדיי מתקשה לנהוג בליסומטיות).

אבל שוב, אם נשווה את זה לרכבי ליסינג רבים אחרים שיצא לי לנסוע ולנהוג בהם, היא אחת החסכוניות בקטגוריה (בערך כמו קורולה אוטומטית).

השברולט קרוז הייתה הגרועה בקטגוריה אגב.

• תוכן חדש...