Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט אם להחליף מורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כפיר, יכול להיות בהמשך הוא יקח אותי למקומות שבהם נוהגים טסטרים לקחת.

היום בבוקר היה לי עוד שיעור כפול, משעה 9 עד 10:20. הפעם לא נסענו מחוץ לעיר (זה מה שרציתי, לא רציתי רק כביש מהיר לתת גז לשלב להילוך 4 וככה עובר לו הזמן. זה לא מלמד בכלל).

נסענו היום בעיר, לאחר מכן הוא לקח אותי למגרש ריק, תירגלנו שם אחיזה נכונה בהגה, ואיך לסובב בצורה נכונה את ההגה יד אחר יד (לא ידעתי את השיטה הזאת). הוא קרא לזה "שמיניות".

הוא גם נתן לי פעם ראשונה לשלב להילוך רוורס R.

רציתי לבצע היום עקיפה, לא נתן לי :lol:

אה, והיום תפסתי אותו על חם כשהוא עוזר לי עם הקלאץ והברקס,אני ידעתי שאמורים לעזור.

אבל חשבתי שאני נוהג לבד ושוואלה הולך לי מצוין, כניראה הוא יושב בשקט בשקט אבל עושה את העבודה שלו :twisted:

זהו, היה שיעור באמת מלמד. כאלה שיעורים אני אוהב.

אני לא אוהב רק לעלות לכביש מהיר, לנסוע 90-100 לשלב 4-5 ורק לשחק עם ההגה, מה עשינו בזה? פעם אחת אפשר, פעמיים. אבל כבר 6 שיעורים רק נהגתי בכביש מהיר. תודה לאל היום לפחות למדנו משהו חדש.

מחר יש לי שיעור רגיל, אם אני אראה שהשיעורים הרגילים יותר טובים מהכפולים אני כניראה אמשיך כל יום רגיל.

תודה למי שקרא. ללומדים - בהצלחה.

למי שיש רישיון (חח, רוב הפורום :oops:) - תהנו וסעו בזהירות.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מזכיר לי את המורה שלמדתי איתו. מה הסיכוי שאתה גר בצפון?

בכל מקרה, לכל מורה יש את השיטות שלו. יש מורים שעובדים איתך שלב אחר שלב, ויש מורים שזורקים אותך למים ישר בשיעור הראשון.

פורסם

בלימוד נהיגה ובכלל מקובל ללכת מן הקל אל הכבד ואני משער שכולם יסכימו שנהיגה בכביש הפתוח קלה מנהיגה ברחובות העיר הרוחשים ובכך מורה הנהיגה צודק. ייתכן שבאופן זה הוא מנסה להטמיע בך הרגלי הסתכלות נכונים (מבט רחוק), התמקמות בכביש ומשמעת נתיבים, שאותם קל יותר לתרגל בכביש הפתוח, ואם זה המצב, זה טוב.

בכלל, התיאור שלך הוא של שיטת לימוד מסודרת ומובנית (החל בעבודת הגה וכן הלאה) וזה גם כן טוב. מה שמרשים אותי במיוחד הוא שהמורה מקפיד על פרטים קטנים כמו כיוון המושב. לדעתי זה חשוב מאוד, בתנאי שמלמדים נכון. מה הוא הסביר לך?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה רואה,לאט לאט אתם מתחילים ללמוד דברים נוספים והוא לקח אותך לעיר,אתה תיראה במשך השיעורים תגיע גם לדברים היותר קשים.

למרות שלדעתי בחיים האמיתים השיטה שמלמדים בשיעורי נהיגה לגבי סיבוב ההגה לא שימושית,רוב הנהגים שאני מכיר אם צריך לסובב בחינה למשל מסובבים עם יד אחת. אך לטסט כמובן תשתמש בשיטה הזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חן - אתה שואל מה הוא הסביר לי על כיון המושב? זה היה בשיעור הראשון, הוא אמר

שאתה נכנס, אתה שם יד שמאל על ההגה, יד ימין על הכפתור שמקריב / מרחיק את המושב, ופשוט מתקרב או מתרחק כמה שצריך עד שאתה מרגיש שהרגלים נוגעות בקלות בגז, ברקס, קלאץ.

וזהו. אחרי שכיונת מושב, חגורה, מראות, מתניע, מוריד בלם יד, ונוסע לאט לאט.

דרך אגב יש לי בעיה ממש רצינית, אני ממש מקווה שאני אלמד את זה בקרוב:

אני נצמד יותר מידי למדרכות, למעקה בטיחות, ולמכוניות חונות. נצמד לימין מהפחד של המכוניות מלפנים, אני רואה שהם צמודות אלי, אז אני סוטה טיפה ימינה כל פעם שחס וחלילה לא יקרה משהו.

אני כאילו לא מייחס חשיבות רבה לצד הימני של הרכב, כפי שאני מייחס חשיבות רבה לצד השמאלי (ברור, כי אני הרי יושב בצד השמאלי, והצד הימני אני נוטה לשכוח אותו).

להביט במראה הימנית לפני מעבר לנתיב אני עושה כמובן. אבל חוץ מזה, לא מתייחס.

אבל בסדר, זה קל לעבוד על זה, נכון? בסה"כ להכניס לעצמך לראש "תתחיל להסתכל יותר על המראה הימנית לא רק כשאתה עובר נתיב וסוטה או פונה ימינה, לא להיצמד למדרכות, לשמור מרווח ביטחון מרכבים חונים בצד"

יוליאן - השיטה דווקא נוחה מאוד אני חייב לציין, יד אחרי יד.

לנהוג בעיר אני יותר אוהב. ככה אתה לומד את כל המקומות המסוכנים, לומד איך להיזהר, איך לנהוג נכון, איך לעצור נכון לפני כיכר / מעבר חציה / קו עצירה.

בעיר גם עובדים יותר עם ההילוכים, שזה טוב זה תירגול ונקלט לאט. ולא כמו כביש מהיר שילבת הילוך אתה שוכח ממנו ורק הרגל על הגז.

פורסם

תנוחת ישיבה יעילה היא קצת יותר מורכבת ממה שהמורה שלך לימד אותך ואם תקפיד עליה - זה מאוד יעזור לך לנהוג. אם אתה יכול ללחוץ על כל הדוושות בלי ליישר את הברכיים - המרחק סביר. עכשיו תכוון את גב המושב וגם את ההגה עצמו (אם אפשר) כך שתוכל להניח את שורש היד על החלק העליון של ההגה. כוון את הגובה כך שתהיה במרחק של ארבעה-חמישה אצבעות מהתקרה.

גם כיוון המראות שווה השקעה ואני מוכן להתערב שמורה הנהיגה לא לימד אותך כראוי. דאג לפתיחה רחבה שבה אינך רואה את הרכב במראה השמאלית ללא הסטת הראש, וכי במראה הימנית אינך רואה את דופן הרכב אלא אם כן אתה מסובב את הראש עד הסוף ימינה. אני מציין את זה כי כדאי שתתרגל מעכשיו!

עניין ההיצמדות לימין הוא נפוץ מאוד וגם לי היתה את הבעיה הזאת. זה נפתר עם הזמן, ואם תשאל על כך את המורה אולי הוא יוכל לעזור לך בכך. השיטה להתמקמות נכונה בנתיב היא דווקא לא על ידי שימוש במראות (שאותן אתה אמור לבדוק כל כמה שניות, בלי קשר) אלא על ידי האופן שבו אתה מסתכל קדימה. ככל שתתרגל להביט רחוק יותר קדימה, קו הנסיעה שלך יהיה ישר ומדויק יותר, ותוכל להתמקם ביתר דיוק וקלות.

אגב, שים לב שהיצמדות לימין זה לא תמיד דבר רע! בכביש הפתוח, למשל, אתה אמור להיות צמוד לימין הקיצוני (כלומר, ממש ליד קו השוליים מימין) כדי לפתוח עוד מרחק הצדה מרכבים שעוקפים משמאלך. זה חשוב שבעתיים בכביש חד-מסלולי, כדי שלהרחיק את עצמך מתנועה נגדית. תמיד תשתמש בכל רוחב הנתיב ולפי הצורך תיצמד שמאלה או ימינה.

פורסם
אהלן, תודה לך על ההתיחסות.

ראשית, אתחיל מהסוף, כי זה באמת נשמע מדברי שכתבתי שזה יראה לכם שהוא חאפר.

כי פשוט זה מה שהבנתי (אל תשכח ידידי, אני לא מבין כלום בנהיגה. וממה שאני רואה זה לא נהוג שבשיעור ראשון תלמיד שמעולם לא החזיק הגה, יוצא לכביש ראשי נוהג על 100 ומשלב הילוך5. אם זה נהוג, וזה מעשה בסדר - כמובן שאני מתנצל. אבל חלילה לא אמרתי שהוא חאפר, אמרתי שזה יראה לאנשים כאילו הוא חאפר).

אני גר בירושלים ונהוג פה שבשיעור ראשון אתה הולך עם המורה לכביש בגין שמותר לסוע בו 80 כדי "לשבור את הקרח", גם אצלי בשיעורי נהיגה הם אף פעם לא התחילו בנושא מסויים. כל פעם שהייתי מגיע לשיעור הייתי מתחיל נסיעה ועם הזמן המורה היה מתחיל לשאול אלות ומלמד דרך התשובות שלי.

אני אצטט חלק מתגובה שלי שהגבתי למעלה:

פשוט חשוב לי שחלילה לא יבינו שאני מלכלך עליו, חס וחלילה. אני רק אומר שאני מרגיש אישית שאני לא כ"כ מתקדם.

אני אולי באמת אנסה לבקש ממנו לנסוע בעיר. פשוט הוא בטח רואה שאנחנו עושים כפולות תמיד, אז יש המון זמן והוא אומר בוא נוציא אותו מחוץ לעיר. אני אנסה, פשוט לא נעים לי. אני לא אחד שמתערב, ולא אחד שפעם קובע דברים וזה. כפי שאמרתי אני רגיל שאני התלמיד, הוא המורה. הוא אומר - אני מבצע. אולי זה בכלל יבוא ממנו, אין לדעת.

אמרת לנסות לזכור איפה כל הילוך נמצא, בוא אני אנסה לכתוב אם אני כבר מגיב..

הילוך ראשון - הכי שמאלה, למעלה

הילוך שני - הכי שמאלה, למטה

הילוך שלישי - באמצע למעלה

הילוך רביעי - באמצע למטה

הילוך חמישי - הכי ימינה למעלה

R רוורס אני לא כזה זוכר, לא עשיתי אף פעם. אני חושב אולי ימינה והכי למטה.

זה נקלט לאט לאט בראש. פשוט הוא אמר לי לכל מעבר של הילוך יש את התנועה העדינה שלו, לא תופסים בכל היד כמו שאנחנו רגילים לראות בסרטי מירוצים, אלא עם הצד של כף היד.

תודה לך.

שיהיה לך בהצלחה בשיעורים!

* רציתי גם להודות אישית לחבר הפורום היקר ששלח לי הודעה בפרטי, לצערי אני לא יכול להשיב להודעות פרטיות כי המונה שלי לא מספיק בכדי לשלוח הודעות פרטיות. ממש תודה לך!

5 תווים

פורסם

חן - תודה רבה לך חבר!

אני מאוד מעריך את העזרה שלך, עזרת לי מאוד.

את האמת, אני לא ידעתי שאפשר לכוון את גב המושב, פעם הבאה אשאל את המורה (למרות שזה מרגיש בסדר, ככה כולם יושבים אצלו. בדרך כלל מה שתלמידים מכוונים כשנכנסים זה המרחק של המושב מהדוושות וכל תלמיד את המרחק שנוח לו, אבל גב המושב נישאר אותו הדבר אצל כולם כנ"ל ההגה).

אמרת שהדרך הטובה ביותר היא לבדוק האם אתה מצליח ללחוץ עם הרגל על כל הדוושות בלי ליישר את הברכים - מחר אני אבדוק גם את זה, אם אני יושב במרחק נכון ומצליח ללחוץ עם הרגל על כל הדוושות עד הסוף בלי ליישר עד הברכים.

לכוון את ההגה אני לא יודע איך, אני גם לא חושב שזה משנה כי אף תלמיד שראיתי אצלו לא מכוון לא את ההגה ולא את גב המושב, אז כניראה שזה מותאם בגובה המתאים לכולם.

בקשר לכיוון המראות - זה עוד לא למדנו. הוא רק אמר בשיעור הראשון שזה מה שצריך לעשות כשנכנסים לרכב: מושב קדימה או אחורה, חגורה, מראות. אבל בתכלס עוד לא למדנו לכוון מראות.

אני אמתין קצת ניראה מתי הוא ילמד אותי. או שאולי זה כמו שאמרתי שאף אחד לא מכוון אצלו את ההגה וגב המושב, אז אולי המראות מכוונות ככה שהן מתאימות לכולם. או שאני מדבר שטויות עכשיו, אני לא יודע. כי פשוט יוצא לי לראות תלמידים אחרים אצלו ואף אחד לא מכון לא את גב המושב, לא את המראות, ולא את ההגה. אך ורק כיסא מתקרב או מתרחק.

תודה לך על התגובה המנומקת והמחכימה מאוד!

ותודה על הטיפ בקשר להיצמדות לימין, להסתכל כמה שיותר קדימה וככה לאט לאט זה יעבור לי. אני בסה"כ בשיעור 8/9. אני ממש מחכה ליום שהוא יפסיק להתערב בקלאץ (בברקס הוא חייב להתערב תמיד, למנוע סכנות) ברגע שהוא יפסיק להתערב בקלאץ' אני אדע באמת אם אני יודע לנהוג טוב או לא.

תודה חן! :)

פורסם

אני תמיד שמח לעזור, במיוחד לנהגים של העתיד!

שים לב שאין כזה דבר כיוונון אחד שמתאים לכל הנהגים, ואני תמיד ממליץ לנצל את כל אפשרויות הכוונון וברכבים חדשים - יש הרבה אפשרויות: כיון מרחק מושב, כיוון זוית המשענת, כיוון גובה, כיוון ההגה עצמו לגובה ולמרחק, הטית המושב עצמו ולפעמים אפילו הזזה של הדוושות עצמן או של תמיכת המושב בירכיים או בגב התחתון.

שים לב שאת עניין המראות ציינתי כיוון שאני כמעט בטוח שמורה הנהיגה ילמד אותך אחרת ממה שאני הסברתי, ולא בצדק! רוב מורי הנהיגה מלמדים פתיחה "צרה" של המראות כך שרואים בהם את המכונית עצמה. היתרון: קל יותר לכוון וגם להתמצא. החסרון: לא רואים מספיק טוב לצדדים (איתי מישהו נכשל בטסט בגלל השטח המת הזה). תעדכן.

עלה והצלח!

פורסם

שוב תודה לך, חן היקר. עזרת מאוד.

לי, וגם לשאר הנהגים לעתיד, התלמידים שלומדים שיגיעו אל האשכול הזה הזה דרך "גוגל". תודה.

נהג מתחיל - חח, אתה נוכל:evil:, אני לא כתבתי שד! אתה ערכת לי את ההודעה :twisted:

פורסם

סופרמן, צחוק בצד, וקבל נא את ההערה שלי ברוח טובה, אמרת שאתה "שולט טוב" ברכב; לדעתי שליטה אמיתית ברכב נמדדת בעיקר במצב חירום בו אתה נדרש לבצע החלטות מצילות חיים בפרק זמן של חלקיק שניה, וליישם אותן בהצלחה עד לניטרול מצב החירום.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני למדתי נהיגה בערך באותה המתכונת כמוך. בשיעור הראשון בכמה דקות הראשונות ומורה נתן לי את ההגה, הברקס והגז, ואמר שההילוכים בינתיים שלו. ככה נהגתי כ10 דקות, שלאחריהן המורה אמר איפה לעצור בחניון, והסביר איך הולך כל העניין של ההילוכים, נתן לתרגל על יבש בעמידה, ואחרי זה יצאנו לנסיעה. מאז ועד הטסט אני שלטתי על הכל, כמובן שבשיעורים הראשונים המורה קצת עזר עם הדוושות, אבל ניתן היה להרגיש מתי הוא עוזר ומתי הוא לא. לגבי הנושאים- כשיגיע הזמן, המורה ילמד אותך זינוקים בעליה וחניות, ועד אז פשוט תנהג, אין נושאים שצריך ממש ללמד, הכל נלמד תוך כדי תנועה רגילה.

גם לי היה יוצא לנסוע קצת בכביש בינעירוני, אבל מדובר היה על נסיעה של 2 וחצי ק"מ. (חיפה-נשר, להחזיר\לקחת תלמיד)

לא אהבתי את הנסיעה הלוך-חזור, כי זה כ10-15 דקות שנשרפות סתם.

בעיקרון תבקש מהמורה נהיגה שלך שיתן לך שיעורים ככה שתיסע כמה שפחות בבינעירוני, ויותר בתוך העיר בעיקר במסלולי הטסטים- כי בסופו של דבר, את רוב הטסט תעשה בתוך העיר, וחשוב שתתרגל את זה כמה שיותר.

לא יודע איך אצלך בעיר, אבל אצלי שיעור על ידני עלה 85 ש"ח, ואוטמט בין 90 ל100.

אם תעבור מורה תנסה למצוא משהו יותר זול, אבל עם זאת תשתדל שלא להתפשר על הרמה של המורה, עובדה שאני הצלחתי למצוא מורה שהוא גם איכותי, גם זול, וגם רכב חדש והרבה יותר מעניין מכל האוקטביות שכולם לומדים עליהן (סיויק 2010 ידנית 140 כ"ס).

תקציב של 2500 ש"ח לא יספיק לרישיון, כך שעדיף שתתחיל כבר מעכשיו להשיג עוד כסף כך שלא תתקע בלי כסף להמשיך ללמוד, ממש לקראת הטסט שלך.

והכי חשוב, בהצלחה!

פורסם
ליטה אמיתית ברכב נמדדת בעיקר במצב חירום בו אתה נדרש לבצע החלטות מצילות חיים בפרק זמן של חלקיק שניה

אני דווקא לא מסכים. תגובה, גם במצב חירום, אסור שתהיה אינסטנקטיבית. צריך לתכנן קדימה באופן שבו מצב החירום יימנע, או (במצב שבו כל אמצעי המניעה כשלו) מצב החירום יהיה צפוי ומתוכנן. למה אני מתכוון? תחשוב על רחוב צר עם ילדים. במצב כזה כל נהג יגביר עירנות למקסימום ומיד יעביר בראש את התרחיש שבו ילד עובר פתאום מולו ומאלץ אותו לבלום.

כלומר, גם אם מצב החירום קורה, זו אינה הפתעה גמורה, כיוון שאתה מוכן אליו ברמה כלשהי ולכן תגובתך גם כן מתוכננת, וכן זמן התגובה מתקצר ועוד. עכשיו מה שצריך לעשות זה לייבא את שיטת הפעולה הזאת לכל מצב בכביש: צומת שבו נהג אחר יכול לעבור באדום, רכב עומד בצד שיכול לצאת פתאום, רכב ממול שיכול לבלום לפתע ועוד.

כלומר, על הנהג מוטלת האחריות לזהות כל סכנה אפשרית בהמשך הדרך, לתכנן את התגובה שלו (כדי למנוע ממצב החירום להתרחש) וגם להכין "תכנית ב'" למצב שבו כן קורה מצב חירום ויש להגיב ולהיות מוכן מראש עם האפשרות של בלימת חירום ועם נתיב מילוט (לצורך בלימה והתחמקות ממכשול).

פורסם

לפי דעתי זאת טעות להתחיל בכפולים יום אחרי יום.....מה ציפית שאחרי שבועיים מהרגע שנכנסת לראשונה לרכב יגישו אותך לטסט?

קח את הדברים יותר באיזי , שניים שלושה שעורים בודדים בשבוע.

הזמן הוא אלמנט חשוב ואתה לא מספיק להפנים את מה שאתה לומד וגם השיפור שלך יהיה יותר איטי.

אם רוב הנסיעות שלך הם על כבישים בין עירוניים אז אתה צודק שכך לא תתקדם לכלום.

אני חושב שבכל הלימוד שלי יצאתי לכביש מהיר פעמיים או שלוש וזה הכל.

90% מהשיעורים הם בנסיעה עירונית שם מתרגלים השתלבות בתנועה,העברת הילוכים ובעצם מה לא?

נסיעה בינעירונית מונוטונית ומשעממת מטיבעה.

איך הגעת למורה הזה , דרך ספר טלפונים? אני בטוי שמשהו שאתה מכיר הפנה אותך אליו , אז דבר איתו..

זה שהוא שם עליך ידיים זה הטרדה מינית :sissies:

• תוכן חדש...