Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט אם להחליף מורה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלומר, גם אם מצב החירום קורה, זו אינה הפתעה גמורה, כיוון שאתה מוכן אליו ברמה כלשהי ולכן תגובתך גם כן מתוכננת, וכן זמן התגובה מתקצר ועוד. עכשיו מה שצריך לעשות זה לייבא את שיטת הפעולה הזאת לכל מצב בכביש: צומת שבו נהג אחר יכול לעבור באדום, רכב עומד בצד שיכול לצאת פתאום, רכב ממול שיכול לבלום לפתע ועוד.

לפני תחילת נסיעה אחרי עמידה באדום, תמיד מסתכלים לצדדים שאין מישהו ש'שורף', החוק הזה הציל אותי לא מעט פעמים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא רק בזינוק מעמידה, גם 'סתם' בנסיעה! תמיד מבט לצדדים ו"ליווי" (במבט) של רכבים מאטים בנתיבים החוצים כדי לוודא את עצירתם. זה ייהרג ובל יעבור...זו בעצם "תכנית א' " שמטרתה למנוע את מצב החירום, אבל אם בכל זאת קורה מצב חירום - אתה מוכן אליו כיוון שמלכתחילה חשבת על הסיטואציה.

אם אתה לא לוקח מראש את בלימת החירום בחשבון, אין מצב שתוכל גם לבלום, גם לשמור את כוח המנוע זמין, גם לבדוק מראות, גם לזהות נתיב מילוט וגם לחמוק אליו. בדרך כלל, בתרגול בלימת חירום (שנעשה כמובן במגרש סטרילי) לפחות חלק מן האלמנטים הללו לא באים לידי ביטוי.

בנוסף, בתרגול הסיטואציה ידועה מראש וגם נתיב המילוט מוכן מראש. לכן, כדי שנוכל לבצע באותה יעילות גם במצב אמת, עלינו ליצור מצב דומה לזה שבמגרש - על ידי תכנון מראש גם של האפשרות שנאלץ לבלום, וגם תכנון של נתיב המילוט מראש!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אל תעשה שיעורים כפולים, סתם ביזבוז לא נותן כלום וסתם מעייף.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
******לדעתי שליטה אמיתית ברכב נמדדת בעיקר במצב חירום בו אתה נדרש לבצע החלטות מצילות חיים בפרק זמן של חלקיק שניה, וליישם אותן בהצלחה עד לניטרול מצב החירום.

אני דווקא לא מסכים. תגובה, גם במצב חירום, אסור שתהיה אינסטנקטיבית.****

מה הקשר בין סוג התגובה שתיארתי לבין תגובה אינסטיקטיבית?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הקשר הוא שאת ה"החלטות מצילות החיים" לא מבצעים בשברירי השניה שבמהלכם אתה נקלע לתוך מצב החירום, כיון שאז תגובתך האינסטינקטיבית כמעט לעולם לא תהיה מספיק טובה, אלא להחליט עוד מראש!

בבלימה צריך גם לבלום, גם לשמור על כוח המנוע (על ידי לחיצת מצמד ברכב ידני), גם לראות שהכל בסדר מאחור ואם צריך אז גם לחפש נתיב מילוט ועוד להספיק לברוח אליו. האם אפשר לבצע את כל זה באותם שברירי שניה? לא! לכן, צריך מראש להיות מוכנים לאפשרות שנאלץ לבלום, ומראש לדעת מה הולך מאחורינו ולאן נוכל לברוח הצדה, אם מרחק העצירה לא יספיק או על כל צרה שלא תבוא מאחור.

פורסם

אני אבאר ביתר פירוט: החלטות מצילות חיים שצריך לקבל בשברירי שניה מבוססות על הנסיון שלך ועל המצב בו אתה נמצא. אם אתה לא יודע איך הרכב יתנהג כתוצאה מפעולה מסויימת שאתה נוקט, לא תוכל לקבל החלטה טובה ותנהג בפזיזות בשעת חירום (אינסטינקט כמו שאתה קורא לזה).

אני מסכים איתך לגמרי שחלק משמעותי מאד הוא מראש לוודא שאתה נמצא על הכביש בסיטואציה בטיחותית (שמירת מרחק, שמירה על נתיב, מהירות סבירה וכדומה).

הנקודה שלי היא שבעיני המדד האמיתי לשליטה ברכב הוא לא עד כמה יפה אתה עושה חניה ברוורס או באיזו אלגנטיות אתה פונה ימינה או שמאלה, אלא איך אתה מפעיל את הרכב בשעת חירום.

אני חושב שאנחנו מבינים אחד את השני.

שבת שלום

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

R רוורס אני לא כזה זוכר, לא עשיתי אף פעם. אני חושב אולי ימינה והכי למטה.

R יכול להשתנות מרכב לרכב לדוגמה בסובארו R נמצא מתחת להילוך חמישי (הכי ימינה למטה)

ובסקודה שלי הוא נמצא משמאל להילוך ראשון עם לחיצה.

דרך אגב אני לא זוכר שהמורה שלי החליף איתי הילוכים, בשיעור הראשון היינו במגרש חנייה גדול ותרגלתי שם החלפה לבד עד שהייתי בטוח לצאת לכביש,

לי ניראה מוזר דווקא שאתה נוהג רק בכבישים מהירים כי כל המהות של נהיגה זה השתלבות בנהיגה בעיר.

פורסם
החלטות מצילות חיים שצריך לקבל בשברירי שניה מבוססות על הנסיון שלך ועל המצב בו אתה נמצא. אני מסכים איתך לגמרי שחלק משמעותי מאד הוא מראש לוודא שאתה נמצא על הכביש בסיטואציה בטיחותית (שמירת מרחק, שמירה על נתיב, מהירות סבירה וכדומה).

אנחנו מסכימים עקרונית, ובכל זאת לא ירדת לסוף דעתי, ואני חושב שדוגמה תהיה טובה יותר. אני אתן לך דוגמה לתגובה של שלושה נהגים שנתקלים במשהו חלק על הכביש, כמו שלולית שמן: האחד, אינו רואה את השלולית מראש, עולה עליה ומתחיל להחליק אבל הודות למיומנות שלו שולט בהחלקה באופן וירטואוזי ומצליח להחזיר לעצמו את השליטה לאחר שהוא החליק ב-90 מעלות לכיוון הנסיעה.

הנהג השני רואה מראש את השלולית כיוון שהוא תמיד מביט רחוק ומתכנן קדימה וגם "קורא" את הכביש. הוא גם יודע מה נמצא מאחוריו כיון שהוא בודק מראות באופן תדיר. הוא יודע שיש תנועה מאחוריו ולכן הוא מראש תכנן בראש נתיב מילוט, לכל צרה שלא תבוא, אל השוליים הימניים. הוא מתחיל בבלימת חירום תוך סטיה בתנועה קלה לשול הימני ועובר את השלולית ללא החלקה או אף נעצר לפניה.

הנהג השלישי נוקט באותו סדר פעולות כמו הנהג השלישי אבל בכל זאת נקלע להחלקה (עקב נסיבות שאינן תלויות בו עצמו כמו כמות השמן על הכביש), אבל לאחר שהוא הוריד מהירות, ותכנן קו נסיעה ישר דרך השלולית וצפה את האפשרות שהרכב יחליק, הוא מסוגל לבצע גם את סדר הפעולות שביצע הנהג הראשון ולהיחלץ מההחלקה, אבל באופן הרבה יותר מדויק ולכן פחות וירטואוזי ודרמטי (נגיד, לאחר סבסוב של 30 מעלות בלבד).

איזהו הנהג המיומן באמת? הראשון, שהחליק לרוחב הכביש והשתלט על העניין בתגובה טבעית ובאופן הרבה יותר זריז ואגרסיבי? השני, שמנע את מצב החירום אבל לכן גם לא נדרש לתפעול מורכב של הרכב, או השלישי שעשה הכל כדי למנוע או לפחות למזער את מצב החירום? לדעתי, זה הנהג השלישי!

• תוכן חדש...