Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא צביעת ג'אנטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

מאוד מעניין אותי כל עניין צביעת הג'אנטים.

יש לי מס' חששות בעניין. עשיתי חיפוש ונראה לי שעברתי על כל הפרוייקטים של צביעת הג'אנטים.

אני רוצה לשמוע אולי מהחבר'ה שעשו את הפרוייקט (באופן עצמאי) - מה עמידות הצבע שהשתמשתם? (בסוף ג'אנט זה לא קאליפר שאם יירד ממנו קצת הצבע אז לא נורא. יש המלצות לצבעים מסוימים? חברה מסוימת?

האם באמת נדרש צבע עמיד בחום? או שמספיקה צביעה ע"י צבע בסיס, צבע ג'אנט ולכה.

אני רוצה לצבוע בשחור + ליפ כסף. אני יותר נוטה שזה יהיה בצבע מט (ז"א בלי סיום של לכה)

מישהו יכול להאיר את עיניי בעניין?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

לצערי, לא היו לי ג'אנטים מעולם.

אבל זה לא אומר שאני לא מבין דבר או שניים על צביעה (חובבן).

להבנתי, צריך צבע עמיד בחום (עקב הקירבה לברקסים). ייתכן שאני טועה ומטעה, חכה לעוד תגובות בנושא.

לגבי מט ולכה,

הכל תלוי בלקה שתבחר, יש כאלה בגימור מט, כך שזה לא יבריק בעיניים. אבל צריך את הלכה בכל מקרה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היי, תודה על התגובה.

צבעתי את הקאליפרים שלי בצבע הכי זול שיש והם הרבה יותר קרובים לברקסים (חום) מאשר הג'אנטים כל זאת ולא ירד הצבע.

בגדול ממה שאמר לי איזה שהוא בחור מטמבוריה באשדוד, שאם משתמשים בצבע עמיד בחום, לא ניתן לבצע עם צבע בסיס ועם לכה מהסיבה שגם הם צריכים להיות עמידים בחום.

בכל מקרה, ככה אני רוצה שיראה הג'אנט בסוף (גלגל קידמי לעומת האחורי המקורי). התמונה מאוד גסה ונבצעה בצייר. מקווה שיהיה אפשר להבין מה הרעיון הכללי.

zdzvt41muity.jpg

פורסם

אני צבעתי לפני שנתיים את הגאנטים לשחורים. השתמשתי בספריי צבע של דופלי קולור. אפילו פירסמתי מיני מדריך בנושא.

עברו מאז שנתיים , חורף גשם, קיץ, אין ספור שטיפות, פירוק גלגלים במוסך, החלפת סט צמיגים.

הצבע לא ירד ולא התקלף, הכל תלוי בהכנה של הגאנטים לצביעה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• אחראי פורום
פורסם

אכן שם המשחק הוא הכנה נכונה של המשטח לצבע.

אין צורך בצבעים עמידים בחום גבוה, כן יש צורך בצבעים איכותיים יותר מהספריי הזול שכולם קונים.

צבע בסיס טוב רק יעזור לצבע העליון להיתפס יותר טוב ושימוש במקשה בכל אחת מהשכבות תתן את החוזק הסופי.

לכה איכותית תהיה טובה גם למראה אך גם תתן חוזק לצביעה כולה.

כך עשיתי בעצמי (גם מופיע פה בפורום) ואין שום נזק אחרי 3 שנים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...