Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי רנו מגאן בליסינג משלמה-סיקסט. אני משלם תשלום חודשי קבוע ומקבל דלק, ביטוח, ועוד. בפועל אני מנצל חלק קטן ממכסת הדלק העומדת לרשותי בכל חודש. לחבר יש רכב פרטי, והוא נאלץ לשלם על הדלק שלו ישירות. הואיל והוא סטודנט ומחירי הדלק גבוהים, זה קשה לו.

חשבתי לעזור לו ולתרום את החלק מהמכסה שלי שאני לא צורך. הבנתי שאי-אפשר פשוט לנסוע איתו לתחנת-דלק ולתדלק לו, משום שזה עובד עם דלקן שמחובר לרכב שלי, וגם כנראה זה נוגד את החוזה. לכן חשבתי על פתרון אחר - אני אשאב דלק מהמכונית שלי ואתדלק את שלו. נגיד חצי מיכל לאחר כל תדלוק (המכונית שלו חסכונית בהרבה, ומיכל הדלק קטן יותר, כך שזה אמור להספיק).

רציתי לדעת האם עלולים לעשות לי בעיות משלמה-סיקסט? כלומר, הם עלולים לטעון שזה גורם נזק לאוטו או משהו כזה? מבחינת החוזה זה בסדר, בדקתי ובשום מקום לא כתוב שאסור לשאוב דלק. רציתי גם לדעת האם יש סכנה כלשהי בכל התהליך, לי או לאחד הרכבים? ובנוסף רציתי גם לדעת היכן ניתן לרכוש משאבת דלק, וכמה היא צפויה לעלות (אחת בסיסית, מהירות השאיבה לא משנה לי כ"כ), ובנוסף כיצד השאיבה מתבצעת - האם ישירות מרכב לרכב, או באמצעות מיכל? אם ישירות, כיצד אדע מתי להפסיק? אני מעוניין לשאוב כחצי מיכל, לא יותר.

תודה-רבה על התשובות 8)

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובכן, קודם כל זו גניבה.

אם אין לך בעיה עם האמור מעלה, תדע שאם פתאום תתדלק "בצורה מחשידה" בשלמה-סיקסט יתחילו להתעניין בך בצורה מיוחדת.

וסתם כהערת אגב: אתה בטח לא היחיד שחשב על זה. צא מנקודת הנחה שלא עשו את שלמה באצבע...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בעבר גם אני רציתי לשאוב דלק מהרכב של אבי - לא היה לו מכסת דלק כלשהי וזה היה מאזדהליסינג משלמה סיקסט...

גם הבוס שלו וגם מאחרים שמעתי שזה גניבה .

וכן , שלמה יכולים לעשות בעיות ...

Miata ND2

פורסם

הכל אפשרי כל עוד תתכנן איך לעשות זאת שלא יתפסו אותך. זו גניבה - כן יעשו לך בעיות על זה ולדעתי אף יקחו לך את ההטבה הזאת.

פורסם

תשמע אם מקום העבודה או מה שלא יהיה חשוב לך, אל תתעסק בקטנות כאלה.

יום אחד יעשו מעכב, יראו שהרכב שלך תדלק X ליטר ונסע 5X ק"מ, במקום שיסע 12X ק"מ. (צריכה כאילו, במגאן הנוכחית זה 1\12 ככה).

ואז יגידו לך שאתה גנבת.

אתה יכול לעשות משהו אחר, שכמה אנשים סיפרו לי שלא תפסו אותם, הם בעלי רכב חברה וטרקטורון פרטי.

כל שבוע שאבו בערך 5 ליטר ככה מהרכב ושמו בטרקטורון, לטווח של כמה שנים זה חיסכון גדול!

(5 ליטר ככה בשבוע זה סטייה קטנה, כי הצריכה מחושבת בנהיגה איטית וחסכונית מאוד, ואילו בנהיגה שרובה בקיקים ופול גז, הצריכה גם מגיעה לפי 2. אף אחד לא אסר עליך לנהוג בפרעות.)

בעקרון אם מצויין שיש לך מכסה חודשים, אז זה אפילו לא גניבה, אתה משלם אתה יכול לדרוש לפי החוזה.

פורסם

אבל בחוזה אין שום סעיף שאוסר, אני לא מבין למה זאת גניבה?

כלומר, אני מבין למה מוסרית זאת גניבה (למרות שגם על זה אפשר להתווכח), אבל מבחינה חוקית אני מאמין שהטיעון של גניבה ממש לא תופס, כי מרגע שתדלקתי הדלק שייך לי (שלמה סיקסט מימנו לי אותו) ואני עושה בו כרצוני.

פורסם

מי שכותב שזו גניבה שיביא סימוכין בבקשה.

אם לבנאדם יש מכסת דלק חודשית זכותו לנצל אותה עד תום, מה כבר ההבדל אם יסע עד ראש פינה וחזרה רק כדי לשרוף דלק או שיתן לחבר שלו?

למעשה הוא שילם מראש על הדלק הזה כמו בתוכנית פריפייד.

פורסם

כל הסכם כפוף לקיומו בתום לב .

וכאן אין תום לב בקיום ההסכם.

לנסוע עד לאיבוד ההכרה לראש פינה ( מה יש לו לעשות שם :-D ) זה בסדר .

לשאוב מהמיכל זה לא בסדר.

וכדי שיהיה קצת סדר

מה תנאי ההסכם ?

אתה משלם X ומקבל כמות דלק בליטרים קבועה או קילומטרג' לחודש

מה קורה אם נסעת יותר מהקילומטרג' או צרכת יותר מהכמות?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

החברה שלך משלמת על הדלק לא חברת הליסינג.

אם אתה מקבל קיצבה חודשית קבועה ואתה חורג ממנה אתה מתדלק על חשבונך?

במידה וכן תבקש לקבל את הדלק בצורת כרטיס תידלוק כך תוכל לתדלק בלי להתחיל לשאוב דלק.

בכל מקרה תתיעץ עם הקצין רכב או המעסיק שלך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לו מקום העבודה היה רוצה לצ'פר בסכום כלשהו הייתי פשוט מקבל אותו לחשבון.

ע"פ דוחות הדלקנים קל מאוד לראות צירכת דלק לא סבירה של הרכב - ומשם הדרך ללשכת העבודה (אולי גם בלי פיצויים ועם תביעה משפטית) קצרה מאוד.

סיפורך מזכיר לי סיפור שסיפר קצין הרכב באחת מחברות ההייטק בהן עבדתי.

הוא סיפר שבסוף שנות השבעים ניהל צי של חברה בה היה צי של כ-30 מכוניות מסוג פורד אסקורט.

ממוצע הצריכה של כולן היה כ-10 ק"מ/לליטר, ורק אחד בבדידות מזהרת עם 6 ק"מ/לליטר.

קצין הרכב זימן אותו לשיחה שתוכנה היה בערך כך:

קצין הרכב: "האם לאשתך יש מכונית משלה?" (די נדיר בשנות השבעים)

עובד: "כן."

קצין הרכב: "אבקש ממך להפסיק לשאוב דלק לטובת הרכב של אשתך, אחרת אאלץ לנקוט בצעדים לא נעימים"

...

מיותר לציין שמהר מאד הרכב הנ"ל התיישר עם ממוצע צרכית הדלק של הארגון כולו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בשום שורה הוא לא הזכיר שהחבר הוא רכב חברה, הוא אמר שהרכב הוא ליסינג והוא משלם תשלום קבוע שכולל כמה דברים ואחד מהם הוא מכסת דלק מסוימת, אם הוא משלם על מכסת דלק מסוימת ואין שום סעיף בחוזה על זה שאסור לו לשאוב דלק, אז למה זה נחשב גניבה?? לפי דעתי אין פה משהו לא תקין, זה לא שהמעסיק שלו משלם על הדלק והוא שואב אותו כדי לתת למישהו אחר.

פורסם

אתם לא מבדילים בין ליסינג כהטבה או בהגבלת קילומטראז' לבין ליסינג שהעובד משלם עליו מחיר מלא בהגבלת דלק (~3.5K מהברוטו) כמו שמתואר במקרה כאן.

ליסינג חודשי עולה למעביד כ2K , יתרת הסכום 1.5K בהתאם למה שסוכם הולכת על הדלק, שלמעשה העובד שילם עליו מראש וזה יורד לו מהמשכורת. למעשה העובד קנה מראש X דלק לחודש. למה שלא יעשה עם הדלק הזה מה שהוא רוצה?

אני מדבר כמובן מתוך הנחה שהעובד משלם מהברוטו את העלות הריאלית המלאה של הרכב והדלק, והמגבלה היא על הדלק ולא על הקילומטראז'.

כמובן שאם המגבלה היא על הקילומטראז' זאת רמאות, אבל פותח השרשור מדבר במפורש על מכסת דלק.

פורסם

כפי שכתבתי אנחנו עוסקים בניחושים ופותח השרשור עוסק בשאיבה.

יבהיר לנו מה תנאי העיסקה נדע אם מדובר ברובין הוד מודרני או בסתם גנב/ רמאי .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...