Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט כל רכב פרטי יכול להגיע למצב של העלמת שטח מת אפקטיבי בטווח של נתיב לכל צד, בעזרת מראות היצרן בלבד! מראות נוספות אפשריות לשימוש ככלי עזר בלבד (רצוי בעת חניה בלבד), וגם במקרה זה לא הייתי ממליץ על העיגולים הללו שנדבקים למראה עצמה אלא למראות הקטנות שמרכיבים מעל המראה המקורית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שוב אומר - יש רכבים שהמראות של היצרן בהם גרועות!

הבדלים שמיים וארץ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רכבים עם בעיית שדה ראיה - כמעט ולא פגשתי. אני יודע שהיתה בעיה בדגמים ישנים של פיז'ו עקב המיקום של המראה הימנית, וכמובן שיש בעיה ברוב המסחריות והמשאיות. בכל זאת, אני לא חושב שצריך סתם להוסיף עוד מראות. אתה למעשה יוצר מצב שבו במקום לבדוק שתי מראות במעבר נתיב, אתה בודק לפחות שלושה. גם אמדן המרחק במראה הנוספת לרוב בעייתי עקב גודלה ועקב העיוות שלה.

מה שכן אפשר לעשות זה להיות יצירתי ולהסיט את הראש באופן שמאפשר לשנות את זוית ההסתכלות במראה, כמו הישענות קדימה (כדי לקבל שדה ראיה רחב יותר לצדדים) או להסיט את הראש לכיוון המראה כדי לקבל שדה ראיה "צר" יותר, ולא פחות חשוב - לעבור נתיב הכי מאוחר שאפשר והכי בהדרגה שאפשר.

פורסם

רואים שפותח השרשור אינו אופנוען.

כל אופנוען שהוא גם נהג יודע מתוך אינסטינקט להפנות את המבט לפני כל פניה או השתלבות, בשני הכיוונים.

לא במקרה קוראים לזה בסלנג הבריטי/אמריקאי life saver. זה עושה את ההבדל בין אופנוען חי לאופנוען מת

או פצוע קשה, וגם במכונית מבט נוסף הצידה יכול להיות מאד שימושי.

אין שום בעיה עם המראות, על אף דברי המומחים למיניהם שנשבעים (בשלט רחוק) שאתה לא יודע לכוון אותן.

בשורה התחתונה, מבט נוסף הצידה היה עוזר לך להימנע מהסיטואציה, לכן מומלץ לאמץ את הטכניקה לעתיד.

פורסם

במראה הקטנה לא מודדים מרחק - אם במראה הקטנה יש רכב אחר שלא רואים אותו במראה הגדולה, זה אומר שהרכב הזה נמצא לידך.

פותח השרשור יכול לעשות בדיקה - בכל פעם שרכב אחר מתכוון עוקף אותו משמאל, אפשר לראות, האם יש מצב שבו הרכב הזה נעלם משדה ראייה + מראה, ובהתאם לזה לכוון את המראה השמאלית.

אם הוא לא מצליח להעלים איזור מת, אני בכל זאת ממליץ על מראה קטנה נוספת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
במראה הקטנה לא מודדים מרחק - אם במראה הקטנה יש רכב אחר שלא רואים אותו במראה הגדולה, זה אומר שהרכב הזה נמצא לידך.

אם כבר, אז אני חושב שעדיף להיפך - את המראה המקורית לכוון הצדה לשטח המת (שעות 4 ו-8 ) ואת המראות הנוספות לכוון אחורה, לשעות 7 ו-5.

כל אופנוען שהוא גם נהג יודע מתוך אינסטינקט להפנות את המבט לפני כל פניה או השתלבות, בשני הכיוונים.

למיטב הבנתי ברכב (בניגוד לדו"ג) לא צריך להעיף מבט לצד, מלבד במצבים מסוימים בנהיגה עירונית, אבל אם יש לך אסמכתה מקצועית מאייזיק אז אולי אני צריך לעשות בירורים...

פורסם
רכבים עם בעיית שדה ראיה - כמעט ולא פגשתי.

נו טוב, מה שתגיד, שיהיה.:roll:

יש הבדלים של שמים וארץ בין הרכבים השונים, לא משנה אם הם חדשים או לא.

במעברים מסוימים צריך תמיד להסיט מעט את הראש, אלה החיים.

טוב להקפיד על כך גם ברכב עם מראות טובות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

במעברים מסוימים (כמו השתלבות בזווית בעיר) - כן. אבל אלו שטחים מתים שאותם המראות מעולם לא נועדו לכסות. אני בכוונה דיברתי על שטח מת אפקטיבי, שפירושו שתוכל לראות אופנוע\קטנוע במרחק של נתיב לכל צד באופן רצוף וזה נכון כמעט בכל רכב.

פורסם

הפתרון קל מאוד, ונעוץ בזווית ההשתלבות. גם מראות מכוונות פרפקט לא יתנו שדה ראיה רחב מספיק במקרים רבים, והפתרון הוא פשוט להשתלב במקביל לתנועה, ולא בזווית. למשל: כשאני בכביש רב מסלולי ועובר נתיבים, אני אף פעם לא עובר מספר נתיבים בבת אחת (ואני תמיד עובר נתיבים לאט מאוד, במיוחד אם אני נוסע מהר). תמיד עובר נתיב אחד ובודק מחדש את המראות. ככה אתה מכניס את הרכבים שמאחורה לשטח האפקטיבי שמכסות המראות.

בקיצור, צריך להשתלב לכביש? פשוט תתיישר במקביל אליו וכך המראות שלך יראו משהו. סיבוב ראש לא עוזר במאום במקרים כאלו כי אין כמעט שדה ראיה מתוך האוטו (נחסם על ידי קורות B וC), רק מראות. וכמובן, להשתלב לאט לאט ועם איתות, יש סיכוי מסויים שנוהג מאחוריכם יצור תבוני כך שגם אם פישלתם לא תיגרם תאונה באופן אוטומטי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
"אלה איפשרו לי להגיע לוותק של הנהיגה שלי מבלי להיות מעורב בתאונה" - את המשפט הזה הייתי מוחק מטעמי עין הרע ומטעמים נוספים שלא ייאמרו.

למעשה אתה לא נתת ממש תשובה מלכתחילה. אמרתי לך כבר, באת בנימה מזלזלת ואמרת "אני ותיק - אני צודק". גם אם אתה צודק ואני אתן לך כבוד ואגיד שאני אפילו מאמין למה שאתה אומר, אלא שהגישה איתה באת ואתה ממשיך לדגול בה לא מאפשרת להתייחס לדבריך ברצינות ושוב, תראה את תגובות האחרות (כ-ל התגובות כאן חוץ משלך) ותבין את ההבדל המהותי. כל מה שאמרת כאן מהתחלה עד הסוף מתבסס על עוקצנות ויהירות, לעומת תגובות ענייניות שניתנו כאן, כל התגובות חוץ משלך.

אני לא יודע למה נפגעת כ"כ, אל תהיה כזה נחיתי ויהיה לך יותר קל לכל החיים, אף אחד לא חושב לפגוע בך רק בס"ה לתת לך עצה טובה, ואם היה לך קצת יותר שכל, הייתה כן מקבל עצה ממי שיש הרבה יותר נסיון ממך, וכ"ש לזה שזה סתם הגיון גם, ומקווה שלא יהיה לך שום תאונות.

בהצלחה

פורסם

חבר לא יעזור כלום, לכולם זה קורה ההרגל הזה לסמוך על המראה.

הכי בטוח להפנות את הראש קצת שמאלה לוודא במבט עין שהשטח פנוי ואז להיכנס.

ברגע שתתחיל בהרגל הזה אתה תעשה את זה בהמשך מתוך אינסטינקט.

פורסם

מה בטוח בזה? שאתה מנותק משדה הראיה לפנים לפרק זמן כלשהו, לעתים יותר משניה? ברכב מודרני (להבדיל מדו"ג) הצורך בבדיקה כזאת בעת מעבר נתיב לא קיים, וגם היעילות שלה לא טובה עקב הסתרת שדה ראיה על ידי קורות הגג. המצבים היחידים בהם יש צורך לעשות זאת הם בהשתלבויות מאוד מסוימות בעיר.

פורסם

תודה רבה לכולם. אני אקח את הדברים בחשבון. אני חושב שאני כן הולך לקנות מראות קטנות נוספות לא יקרות, ולו לשם הניסיון. אני אקנה לא את אלה שנדבקות על המראה עצמה אלא מראות קטנות מעליהן, נפרדות, שלא יפריעו למצב הרגיל, ככה שאני אוכל לבחור אם להסתכל בהן או לא ואני אראה איך זה עוזר לי. אני אנסה עוד כמה דברים ובינתיים אם אני לא בטוח אני באמת אסיט את הראש.

להוא שאמר שרואים שאני לא אופנוען - שים לב שיש הבדל בין אופנוע לרכב במובן זה שלאופנוע אין מחסומים שונים שמסתירים לו את שדה הראיה אחורה, כך שקל יחסית להסתכל פיזית, ככה ששם זה באמת יותר טריוויאלי בעוד שברכב יש הרבה דברים שמסתירים וכמו שנאמר, כשאתה מסובב את הראש אתה מתנתק מהחלק העיקרי, מה שמקדימה, ואני כן מוכן לקבל את זה כשאתה בעצירה ופחות מוכן לקבל את זה תוך כדי תנועה.

ישה - אחרי התגובות האחרות שנוספו, אני מקווה שנוכחת שאפשר גם אפשר להגיב עניינית.

תודה שוב לכולם.

פורסם
להוא שאמר שרואים שאני לא אופנוען - שים לב שיש הבדל בין אופנוע לרכב במובן זה שלאופנוע אין מחסומים שונים שמסתירים לו את שדה הראיה אחורה, כך שקל יחסית להסתכל פיזית, ככה ששם זה באמת יותר טריוויאלי בעוד שברכב יש הרבה דברים שמסתירים וכמו שנאמר, כשאתה מסובב את הראש אתה מתנתק מהחלק העיקרי, מה שמקדימה, ואני כן מוכן לקבל את זה כשאתה בעצירה ופחות מוכן לקבל את זה תוך כדי תנועה.

כמובן שיש הבדל בין אופנוע למכונית, אך עדיין כדאי לנסות ולמצוא את הקואורדינציה בין מבט קדימה, אחורה ולצדדים. לא רק בהשתלבות, אלא באופן כללי, תו"כ הנסיעה. כשאני נוהג, אני מעיף מבטים מסביב כל הזמן (במראות) וסורק את מה שמתרחש 5-6 מכוניות מלפניי, 2-3 מכוניות מאחוריי וגם בצדדים. הפניית הראש היא השלב הבא, ואת זה אני עושה בכל פניה או מעבר נתיב. גם לשינוי תנוחת הנהיגה יש מקום, וכך אני מוצא עצמי מזיז את כל פלג הגוף העליון בכניסה לפניה עיוורת או מחלף מתעקל. הכל חלק מהטכניקה, והכל עוזר למנוע את התאונה הבאה.

בשנים האחרונות יצא לי לעבור בין לא מעט מכוניות, מסמארט ועד טרנזיט, והטכניקה הזאת סייעה לי בכל פעם להסתגל מהר לרכב חדש. בסופו של דבר אתה צריך לעשות את מה שיגרום לך להרגיש בנח ובשליטה, בין אם זה הפניית הראש, התקנת מראות או כל דבר אחר. רק שים לב שלא תתרגל יותר מדי לאביזרי ה"נוחות" ותפסיק להסתמך על האינסטינקטים והמראות המקוריות של הרכב.

פורסם

אני מסכים עם דריש, הפניית מבט היא טכניקה טבעית למי שרוכב, ועוברת איתנו גם למכונית. לא מדובר על מבט בוחן לאחור, אלא הצצה חטופה מעבר לכתף. קורות B ו-C לא מפריעות, בסה"כ מדובר על הצצה לחלון האחורי.

מבחינת אובדן המבט לפנים - זה לא שונה מהצצה חטופה בצג הרדיו/GPS וכו'.

אני עושה את זה המון, כולל במעבר נתיב בכביש מהיר. מעין השלמה לשדה הראיה של המראות, או ווידוא אחרון.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...