Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

לאחר פניה, עמידה קצרה בנתיב השתלבות קטן, עמדתי להשתלב לכביש שהתנועה בו זורמת, לא ראיתי במראה אף רכב, אלא ששניה לפני שכבר באתי להיכנס רכב עבר לידי. לציין שההשתלבות הייתה שמאלה. אני מסיק שברגע שהסתכלתי במראה הוא היה צמוד לקצה האחורי של הרכב שלי וכך לא נכנס למראה.

המראות שלי כוונו עפ"י ההנחיות השונות ברשת ושל בתי הספר ללימוד נהיגה מתקדמת - פתוחות כמה שיותר, מבלי שרואים את הצד של הרכב.

אם הייתי משתלב ביתר פזיזות הייתה נגרמת תאונה ולכן זה די מדאיג.

האם כדאי במצב כזה להוסיף מראות קטנות שכולם קוראים להימנע מהן ?

מה בעצם היה לא בסדר?

תודה.

תודה רבה לכולם. אני אקח את הדברים בחשבון. אני חושב שאני כן הולך לקנות מראות קטנות נוספות לא יקרות, ולו לשם הניסיון. אני אקנה לא את אלה שנדבקות על המראה עצמה אלא מראות קטנות מעליהן, נפרדות, שלא יפריעו למצב הרגיל, ככה שאני אוכל לבחור אם להסתכל בהן או לא ואני אראה איך זה עוזר לי. אני אנסה עוד כמה דברים ןבינתיים אם אני לא בטוח אני באמת אסיט את הראש.

להוא שאמר שרואים שאני לא אופנוען - שים לב שיש הבדל בין אופנוע לרכב במובן זה שלאופנוע אין מחסומים שונים שמסתירים לו את שדה הראיה אחורה, כך שקל יחסית להסתכל פיזית, ככה ששם זה באמת יותר טריוויאלי בעוד שברכב יש הרבה דברים שמסתירים וכמו שנאמר, כשאתה מסובב את הראש אתה מתנתק מהחלק העיקרי, מה שמקדימה, ואני כן מוכן לקבל את זה כשאתה בעצירה ופחות מוכן לקבל את זה תוך כדי תנועה.

ישה - אחרי התגובות האחרות שנוספו, אני מקווה שנוכחת שאפשר גם אפשר להגיב עניינית.

תודה שוב לכולם.

נכנסת לשרשור עם תובנה שמשהו לא בסדר. מצויין !!

כל הכותבים , למעט שניים שסומכים רק על המראות, מסכימים גם שצריכים להסיט את הראש ולא להסתמך רק על המראות.

יצאת מהשרשור עם 2 תובנות חדשות.

להרכיב מראות נוספות ולהסיט את הראש. מצויין!!

זו הייתה המלצתי לך מלכתחילה .

אז תגובתי הייתה סופר עיניינית , ומה לעשות שהיא מסתמכת ומוכיחה את עצמה במהלך עשרות השנים שאני נוהג בג'ונגל הישראל ללא תאונה ולא רק על המקובל אצל מורי הנהיגה ובתי הספר ללימוד נהיגה מתקדמת.

אז בוא ספר לי על מה אתה מתעצבן ומה אתה רוצה ללמד אותי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז תגובתי הייתה סופר עיניינית , ומה לעשות שהיא מסתמכת ומוכיחה את עצמה במהלך עשרות השנים שאני נוהג בג'ונגל הישראל ללא תאונה ולא רק על המקובל אצל מורי הנהיגה ובתי הספר ללימוד נהיגה מתקדמת.

עם כל הכבוד, אין מביאים ראיה מן הנסיון. ההוכחה היחידה שיש לה חשיבות היא זו המודגשת באות שמנה, אלא שבבתי הספר ללימוד נהיגה מתקדמת בישראל לא מלמדים להסיט את הראש. המדריך שלי (וגם אחרים, כמו און יעקבסון, לדוגמה) הוא גם רוכב דו"ג וגם הוא ציין בפני שאין צורך בהסטת הראש.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לפי הפרופיל שלך אתה בן 21 ואני שמח שכבר למדת אצל טובים וגדולים בתורה. מצויין!!

איך אתה מסביר אז שבמהלך הקילומטרג' שאני נסעתי עד היום לא עשיתי תאונה ולא הגעתי למצב של כמעט תאונה כפי שפותח השרשור כמעט חווה ולכן הוא פתח את השרשור..

מזל? אני לא חושב כך. ואתה?

וגם אתה בחלק מן המצבים מציע להעיף מבט, אז אז אתה סותר את עצמך לא?

ומעניין שגם אחרים חושבים שבמצבים מסויימים רצוי לא להסתמך רק על המראות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
נכנסת לשרשור עם תובנה שמשהו לא בסדר. מצויין !!

כל הכותבים , למעט שניים שסומכים רק על המראות, מסכימים גם שצריכים להסיט את הראש ולא להסתמך רק על המראות.

יצאת מהשרשור עם 2 תובנות חדשות.

להרכיב מראות נוספות ולהסיט את הראש. מצויין!!

זו הייתה המלצתי לך מלכתחילה .

אז בוא ספר לי על מה אתה מתעצבן ומה אתה רוצה ללמד אותי.

ישה היקר.

אני שוב מפנה אותך לתגובות שלך לעומת תגובות אחרות.

פורסם
לפי הפרופיל שלך אתה בן 21 ואני שמח שכבר למדת אצל טובים וגדולים בתורה. מצויין!!

איך אתה מסביר אז שבמהלך הקילומטרג' שאני נסעתי עד היום לא עשיתי תאונה ולא הגעתי למצב של כמעט תאונה כפי שפותח השרשור כמעט חווה ולכן הוא פתח את השרשור..

מזל? אני לא חושב כך. ואתה?

וגם אתה בחלק מן המצבים מציע להעיף מבט, אז אז אתה סותר את עצמך לא?

ומעניין שגם אחרים חושבים שבמצבים מסויימים רצוי לא להסתמך רק על המראות.

שילוב בין מיומנות ומזל (אגב, מי שצועק "אני מיומן" אף פעם לא יזכה ליחס טוב).

אם אתה עובר באור ירוק במהירות אני מניח שאתה לא עוצר להסתכל לצדדים, ואם מישהו עובר באדום מלא, אז אתה לא יכול לעשות הרבה. אתה חולף על פני רכב שנוסע כמו שצריך, ופתאום החליט להתכופף ולהרים משהו וסטה לנתיבך בדיוק בדיוק כשעברת לידו - גם אין הרבה מה לעשות, אז זה מזל. גם חבר שלי לאחרונה נסע בשקט בשקט בתוך מתחם של קניות ונהגת יצאה עליו ברוורס בפול גז. דברים קורים אז לא צריך להתייהר בשטויות.

פורסם

אני לא עוצר אבל אני בודק אם יש מטורף כזה.

חפש הודעות שלי שמדברים בשרשורים אחרים על ההתנהלות שלי בכבישים שאיפשרו לי להגיע לכאן ללא פגע.

אז לא מדובר במיומנות ולא במזל אלא בידיעה שאני עולה לשדה קרב שבו כל אחד מסביבי הוא אויב פוטנציאלי ואני מנסה לחשוב מה הוא חושב ועלול לעשות ובכך להיות מוכן לפעולה "מפתיעה "

קרא את שכתבתי בהודעה 10

ושים לב איך אתה קובע איך אני נוהג ומסתבר שאני ממש לא נוהג כפי שאתה חושב שאני נוהג.

חומר למחשבה בשבילך.

המשפט תהיה חכם ולא צודק הוא אחד מהמשפטים שבהם אני דוגל ונוקט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
שילוב בין מיומנות ומזל (אגב, מי שצועק "אני מיומן" אף פעם לא יזכה ליחס טוב).

אם אתה עובר באור ירוק במהירות אני מניח שאתה לא עוצר להסתכל לצדדים, ואם מישהו עובר באדום מלא, אז אתה לא יכול לעשות הרבה.

אני לא מאמין במזל בנהיגה. אני מאמין במיומנות, מודעות לסכנות וידע כיצד להגיב. דווקא את הדוגמה שהבאת של פגיעת חזית-צד בצומת קל למנוע על ידי מבט לשני צדי הצומת לפני המעבר, והאטה קלה אם צריך.

איך אתה מסביר אז שבמהלך הקילומטרג' שאני נסעתי עד היום לא עשיתי תאונה ולא הגעתי למצב של כמעט תאונה כפי שפותח השרשור כמעט חווה ולכן הוא פתח את השרשור..מזל? אני לא חושב כך. ואתה? וגם אתה בחלק מן המצבים מציע להעיף מבט, אז אז אתה סותר את עצמך לא?

קודם כל נבהיר שאני לא מזלזל בניסיון הנהיגה שלך או של אף אחד, אבל אני הרציונליסט הנצחי ואני מחפש תשובה שיהיה בה גם הגיון (שיסביר למשל מדוע נדרש מבט הצדה במעבר נתיב שבו אין שטח מת אפקטיבי) וגם סימוכין של איש מקצוע כמו מדריך נהיגה מתקדמת, ולא של "סתם" נהג - מנוסה אמפירית ככל שיהיה.

אבי, למשל, הוא נהג משאית עם ותק של עשרות שנים ורבבות קילומטרים - ללא תאונות. אף על פי כן אינני מחשיב אותו לאיש מקצוע ואינני מחקה את נהיגתו. הוא, למשל, אינו שומר מספיק מרחק (במשאית!) ואותי לא תראה עושה דבר כזה אפילו בחלום בלילה!

אני גם לא סותר את עצמי מהסיבה הפשוטה שאני התייחסתי לנושא של מעברי נתיבים. במצב זה, בהנחה שכיוון המראות תקין, אין שטח מת אפקטיבי וממילא אין צורך בהפנית המבט. בעיר אנו לעתים צריכים להשתלב בזוויות שהמראות מעולם לא יועדו לכסות, ולכן כן צריך להעיף מבט.

פורסם
אני לא מאמין במזל בנהיגה. אני מאמין במיומנות, מודעות לסכנות וידע כיצד להגיב. דווקא את הדוגמה שהבאת של פגיעת חזית-צד בצומת קל למנוע על ידי מבט לשני צדי הצומת לפני המעבר, והאטה קלה אם צריך.

קודם כל נבהיר שאני לא מזלזל בניסיון הנהיגה שלך או של אף אחד, אבל אני הרציונליסט הנצחי ואני מחפש תשובה שיהיה בה גם הגיון (שיסביר למשל מדוע נדרש מבט הצדה במעבר נתיב שבו אין שטח מת אפקטיבי) וגם סימוכין של איש מקצוע כמו מדריך נהיגה מתקדמת, ולא של "סתם" נהג - מנוסה אמפירית ככל שיהיה.

אבי, למשל, הוא נהג משאית עם ותק של עשרות שנים ורבבות קילומטרים - ללא תאונות. אף על פי כן אינני מחשיב אותו לאיש מקצוע ואינני מחקה את נהיגתו. הוא, למשל, אינו שומר מספיק מרחק (במשאית!) ואותי לא תראה עושה דבר כזה אפילו בחלום בלילה!

אני גם לא סותר את עצמי מהסיבה הפשוטה שאני התייחסתי לנושא של מעברי נתיבים. במצב זה, בהנחה שכיוון המראות תקין, אין שטח מת אפקטיבי וממילא אין צורך בהפנית המבט. בעיר אנו לעתים צריכים להשתלב בזוויות שהמראות מעולם לא יועדו לכסות, ולכן כן צריך להעיף מבט.

מסכים איתך. עוד דוגמא - נהגי מוניות הכי מנוסים כי הם נוהגים המון אבל רובם נוהגים בברבריות ולא שומרים מרחק - האם מהדוגמאות האלה עליי להסיק שאי שמירת מרחק היא דבר תקין משום שנהגים מנוסים רבים נוקטים בדרך זו???

לגבי מזל לא מזל, גם אני לא מאמין במזל, אבל אין תחום בחיים שהמזל לא משחק בו.

אתה באמת מאט כשאתה עובר צומת עם אור ירוק ??? לא ראיתי ולא שמעתי מימיי מישהו שעושה את זה. אני מאט לפני שאני מתקרב לצומת אבל לא כשאני כבר בצומת אם כי אני בריכוז מוגבר בצומת. אם אני רק מתחיל נסיעה מאור אדום אני עושה בדיקה יסודית, כי זה גם המצב שזה בהחלט אפשרי וגם המצב שבו אחדים מהצד השני עלולים לגנוב רמזור (כי זה השניות בשינויי האורות מירוק לאדום).

פורסם

אני מאט כאשר הצומת עיוור (לא רואים את התנועה החוצה) או אם אני מגיע ממש במהירות. בנוסף, כאשר אני ממש נכנס לצומת אני תמיד אבל תמיד עוזב את הגז לרגע, כדי להיות מוכן לבלום. שוב, לא הסקתי את זה מהנסיון שלי או של נהג אחר. למדתי את זה ממדריכי נהיגה מתקדמת!

אני לעולם לא חוצה צומת בלי מבט לצדדים. אם אני מגיע בתנועה אז מבט לעבר התנועה החוצה לרוב יגלה בקלות נהג שלא עומד לעצור בזמן. גם אם אני מזנק בירוק, כאשר אני ראשון או שני בטור, אני תמיד נכנס לצומת בזחילה, מוודא תנועה חוצה ורק אז מאיץ דרך הצומת. תאונות חזית-צד הן קשות, ואני מסרב לקבל את הרמזור הירוק כתעודת אחריות לשלומי, כאשר המציאות היא שכל חצי שעה בערך מישהו עובר באדום בכל צומת! מי שלא נשמר לנפשו במעבר צמתים פשוט משלה את עצמו.

פורסם

ALEXEY,

המון נכתב כאן.

יש באמת כמה מצבים בהם אי אפשר לסמוך על המראה, במיוחד כאשר אלה:

השתלבות של שני כבישים, אחרי פניות, כביש עם יותר מ 2 נתיבים ועוד...

אבל במצב של נסיעה ישרה בכביש עם 2 נתיבים, אסור שהיה מצב בו אתה לא רואה את הרכב שנוסע מבקביל וצמוד אליך במראה או בחלון הצדדי הקדמי, מבלי שתסובב את הראש אחורנית. לא יודע מה אתה צריך לעשות בשביל זה - לכוון אחרת את המראה או לקנות מראה נוספת או להדביק מראה קטנה.

הניסיון שלי לא כזה גדול כמו של ישה, אבל הוא מעל חצי מיליון ק"מ וללא תאונות .

בכל פעם שנתקלתי ברכב עם בעיית מראה, מיד טיפלתי במצב שדה הראייה כך או אחרת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...