Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי הדבר נובע משילוב של מספר גורמים ולא רק במורה הנהיגה.

מורה נהיגה מלמד את התלמיד במינימום השיעורים שיש לו לעבור את הטסט,

שזה אומר לתפעל את הרכב, לבצע חניה ולהשתלב בתנועה.

גורם נוסף הוא "לימוד עצמי" כל נהג במהלך השנים רואה את דפוסי הנהיגה של הנהגים מסביבו,

לומד את דפוסי הנהיגה שלהם ומסגל אותם לעצמו.

ילד אשר נוסע עם הוריו ורואה את אביו משוחח בנייד בזמן נהיגה נוסע ללא חגורה, לא חוגר את הילד,

מסגל לעצמו ברוב המקרים את אותה הדרך.

לכן לא ניתן להאשים רק גום אחד בכל הנושא.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הטענה שמורי נהיגה מלמדים רק לעבור טסט היא נכונה ברמה שאתם לא מתארים בכלל.

בתור תלמיד שבשיעורי נהיגה למד להעביר הילוך כל 20 קמ"ש, ברגע שהתחלתי את המלווה אבא שלי פשוט כיסה לי את הלוח שעונים ואמר לי "תנהג" עד שלמדתי להעביר הילוכים לא כמו רובוט.

Way down the lane away, Living for another day

פורסם
אני חייב לשאול אותך פותח השרשור שאלה אחת.. איפה או מתי ראית לאחרונה מורה לנהיגה שמלמד לנהוג?

המורים לנהיגה מלמדים אך ורק דבר אחד והוא : איך לעבור את הטסט.

אני לפחות לא נתקלתי מעולם במורה לנהיגה שמלמד באמת נהיגה.

אתחיל בזה שלמזלי היה לי מורה נהיגה די מבוגר שהיה מלמד נהיגה בשביל הכיף ולא בשביל הכסף, הוא היה מספר לי שהוא מלמד נהיגה כדי להירגע מהעבודה הראשונה :), מוזר

בכל מקרה הוא תמיד טען שיש הבדל בין לנהוג לבין לדעת נהיגה אמיתית, למשל הוא היה מדגים לי כיצד לא לפחד מהאוטו, כיצד לשניה ניתן לעזוב את ההגה בשני הידים כדי לתת את התחושה שהרכב ממשיך ישר ולא צריך לפחד מכלום, היה לו גם קטע שהוא היה שם את קופסת הסיגריות על הדשבורד ואומר " סע, תעביר הילוך בין ראשון לשני ואני לא רוצה לראות את הוקפסא נופלת".

או נהגיה על חצץ, הוא היה שם את הקופסא שוב ואומר סע באופו יציב בלי לשחק עם הגז ותראה שהקופסא לא נופלת.

לקראת סיום לימוד הנהיגה הוא תמיד אומר שנהג טוב הוא זה שיודע לנהוג, להדליק סיגריה ולהחזיק סנוויץ ביד, הכול בו זמנית, אבל לצערו עדין לא קיים הרובוט שיעשה את זה :).

נקודה של לימוד נהיגה גרועה יצא לי פעם לפני כמה שנים, נהג "ל" חדש והמורה עצרו ליד חנות שווארמה, לא היה מקום חניה אז המורה מסביר לתלמיד כיצד עולים על המדרכה וחונים באדום לבן ,הם רעבים ( לציין שאחרי הסיבוב יש חניה ).

שהמורה יצא החוצה , פניתי למורה בשאלה

" אתה חושב שבתור מורה נהיגה אתה מלמד את התלמיד משהו נכון לעשות ??"

המורה סתכל עלי כאילו נפלתי מהחלל, אבל אז נפל לו האסימון אמר "תודה" נכנס לאוטו ונסע להחנות במקום אחר.

אבל כמו שאמרו אחרים, גם הדוגמאות של מורי הנהיגה יכולים לגרום ללימוד גרוע ומנהגים מקולקלים לנהג החדש

פורסם

עם כל הכבוד המשפט "בישראל מלמדים רק לעבור טסט" הוא נכון בכל העולם. בשום מקום בעולם לא מלמדים נהיגה אמיתית. לא בגרמניה, לא באנגליה, לא בשוויץ, לא ביפן ולא בשום מקום. בשיעורי נהיגה מלמדים את הבסיס, יסודות ומשם תלמידים מתפתחים לבד.

בישראל יש הרבה תאונות ממספר סיבות: א. עומס רב על הכבישים בגלל היעדר תחבורה ציבורית יעילה ונגישה ב. תשתיות מיושנות, תכנון ערים לקוי (ע"ע ערי גוש דן)

פורסם

בואו לא נגזים. כמו שכבר נאמר, גם מורה נהיגה טוב לא יכול להוציא תלמיד נהיגה מושלם, וזה גם מה שמקובל במדינות אחרות. השאלה היא איזה חינוך ואילו הרגלי נהיגה התלמיד סופג בבית, מה משדרים לו הנהגים מסביבו ועוד. אבל, אני אישית מכיר לפחות חמישה מורי נהיגה שכן מלמדים לנהוג, ולא רק לעבור טסט; ובכל מקרה, איך שלא תסובבו את זה, התלמיד לומד נהיגה על אותו הכביש הציבורי אתכם - ולכן להגיד שהוא בכלל לא לומד לנהוג זה גם כן לא נכון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מורים מלמדים יסודות נכונים; איתות, ידיים על ההגה, מראות, שמירת מרחק, חניות. מה אתם רוצים? מסלול הכשרה של נהג מקצועי? מי שרוצה להגדיל ראש תמיד לקחת קורס מתקדם או לקרוא חומר באינטרנט. הבעיה שרוב האוכלוסיה לא מתעניינת, לא מבינה ומבחינתם רכב זה רק כלי לעבור מנקודה א' לנקודה ב'. ככה זה בכל העולם. אמת אוניברסלית. רוצים פחות תאונות? תשקיעו בתחבורה ציבורית ותשתית.

פורסם

המקור הוא לדעתי בלימוד גרוע, וב"תלמד לטסט, אח"כ תעשה מה שב- Z שלך" (נא לקרוא כ"תנהג כמו בן אדם" בשפת העמחא:roll: ).

עיין ערך למשל כל עומו שמחליט שהוא רוצה להסתובב ע-כ-ש-י-ו (אז מה אם הוא חוסם 2 נתיבים בכביש ראשי ומעכב את כל התנועה) על המקום, או עומו שעומד באמצע הכביש כי הוא מחכה למישהו שירד (ביפ! ביייייפ! משה, רד כבר! מה? מה הבעייה ש'ך?! אני רק עומד רגע, מה, אין סבלנות יא Z?!), ועוד כמה, "בקטנות" ככה.

מיום ליום אני יותר ויותר רוצה לנהוג על טנק בכביש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מסכים עם נהגת שודים.

זה נובע ממספר גורמים. מורי נהיגה, נהגים בכביש ועוד.

אי אפשר להצביע על גורם אחד, ולהגיד "הכל בגלל זה..."

פורסם

בהחלט זה קשור לאופי,אני יכול להעיד על עצמי שגם ב 2 בלילה אם יש פניה אני מאותת גם אין אף אחד,כי האופי שלי זה שיש חוק,ואותו אוכפים ולא עוקפים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
עם כל הכבוד המשפט "בישראל מלמדים רק לעבור טסט" הוא נכון בכל העולם. בשום מקום בעולם לא מלמדים נהיגה אמיתית. לא בגרמניה, לא באנגליה, לא בשוויץ, לא ביפן ולא בשום מקום. בשיעורי נהיגה מלמדים את הבסיס, יסודות ומשם תלמידים מתפתחים לבד.

אם אני לא טועה, כל תלמיד נהיגה בפינלנד חייב לעבור שיעורים שאצלינו נכללים במסגרות של הקורסים השונים לנהיגה מתקדמת.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

זה בגלל מזג האוויר הסקנדינבי. בכל מצב אחר, תרגול החלקות מקומו יכירנו בהוליווד ולא ברמת גן. מה שחשוב בחיים האמיתיים זה דברים כמו שמירת רווח, ניהול התנועה, צפי והכנה וכדומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בתור נהג חדש (עברתי טסט בנובמבר) אני חייב לציין שלפי דעתי ומהניסיון שיש לי עם נהגים (לפני כן היה לי רק רישיון לקטנוע כמה שנים) הבעיה היא לא במורי הנהיגה- אלא באופי הנהג (בעיקר עצבנות) ברכישת הרגלי נהיגה לא נכונים ובעיקר: הסחות דעת בזמן הנהיגה (פלאפון\איפור\דיבורים ברכב), אם תנטרלו את שניהם- מספר התאונות יפחת משמעותית.

פורסם
בהחלט זה קשור לאופי,אני יכול להעיד על עצמי שגם ב 2 בלילה אם יש פניה אני מאותת גם אין אף אחד,כי האופי שלי זה שיש חוק,ואותו אוכפים ולא עוקפים.

1+

גם אני ככה :-)

• תוכן חדש...