Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי, אם לומר לך את האמת, אני מתחיל לצחוק, לגחך ולזלזל. אתה לוקח את צ'ילה שהיא מדינה שנמצאת שנות אור הרחק מאחורי ישראל, מפגרת המון שנים מאחורי ישראל ומשום מה, אתה מחליט להשוות את מחירי המכוניות בין ציל'ה לבין ישראל. ניחא, היית משווה מחירי מכוניות בין נוורווגיה שהיא המקום מס 1 בעולם היום מבחינת איכות חיים הייתי אומר דיינו. אבל להשוות את ישראל לציל'ה זה כמו להשוות פורד פיאסטה ישנה לפולו חדשה TSI. בציל'ה היום מתים ממחלות שבישראל מזמן לא שמעו עליהן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסתבר שאתה לא יודע כלום על צ'ילה. על אילו מחלות אתה מדבר בכלל?

אבל זה לא העניין פה.

כמה פעמים אני יכול לחזור על זה?

לא מעניין אותי מה המצב של האזרח הפשוט של המדינות האלו, אלא ספציפית שלי!

לא אמרתי שצ'ילה יותר טובה.

פה בארץ אני מרוויח ממוצע או מתחת לממוצע, וזה אומר שאני לעולם לא אהיה מסוגל לקנות חדש.

שם אני מרוויח 4-5 פעמים מה שמרוויח הממוצע, וזה מה שאכפת לי כי שם אני יכול ליצור לעצמי חיים טובים יותר.

לא כל אחד יכול, אני כן!

זה פתטי ששמים לי עובדות בפה, כשאפילו לא אמרתי אותן.

ומה שניסיתי להראות עם הגראפים האלו (שמשקפים את רוב העולם), זה שבכל העולם אפשר לקנות רכב ישן והוא יהיה שווה משהו, אז ימשיך לנסוע הרבה זמן, אבל בארץ אפשר לקנות אותו בהרבה מאוד כסף ורק כי הוא חדש הוא יעלה הרבה, אבל בעצם לא יהיה לי שום ערך אחרי כמה שנים.

שימו לב שההפרש באחוזים בין רכב חדש ובין רכב בן 20 הוא בדיוק הפוך.

פה רכב חדש עולה כפול מאשר שם.

אבל רכב בן 15 או יותר יעלה לכם שם הרבה יותר מפה.

בין השאר זה כי דאגו לו וזה רכב במצב נסיעה, לא כמו הגרוטאות שיש בארץ, שכולן עם מי ברז ותחזוקה מחפירה.

אני חוזר ואומר, די לשים לי מילים בפה! אני מתייחס פה רק למצב שלי בתור צעיר משכיל שעובר לגור לשם, לא כמישהו ממעמד הפועלים המקומי.

אני גם לא סובל את ההצדקה הלאומנית שאומרת שבארץ הכי טוב, גם אם אונסים אותנו מבחינת מיסים, מונופולים כלכליים ומילואים.

כן, להיות ח"כ בארץ זה טוב.

להיות סטודנט בלי תמיכה ממשפחה פחות או יותר מבוססת זה לא.

פורסם

עזוב, ההתעקשות שלך כבר לא מצדיקה תגובה שלי יותר. מעניין לי את הטוכעס שבתימן מכונית עולה הרבה פחות מבארץ (במציאות לא אבל אם אתה משווה את צ'ילה אז למה לא את תימן). איכות חיים זה נגזרת של כמה פקטורים. מכונית היא לא היחידה.

בכל מקרה, תהיי בריא, תצליח, שכל משאלותייך יתגשמו לטובה, תלבש את הסוודר הכחול ושלא תשתה לי שמה חשיש.

ואם כבר, אל תשכח לדאוג לציפורים הקטנות.

http://www.youtube.com/watch?v=axFLuVXOiCk

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סתם בשביל להציק :-P

יש סוכנויות כאלו בארץ?

http://www.youtube.com/watch?v=Drbrd68z5UQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ורכבים כאלו יש פה?

http://www.youtube.com/watch?v=MUf0QQV3ahM&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

חלאס יוסי, אין מה להשוות.

רוצה לראות מה אני רואה כל יום?

GTI 2007 ידנית ב9500 דולר שזה מה? 35K ש"ח...

ImageDeposit_dot_com_FREE_Hosting_BIG_UserID_184729_Image_number_27F449C527.jpg

לא מועיל בשיט. מדינה אחרת עולם אחר, פה בפחות מ350K ש"ח יש לך גייארדו או R8.

haters will hate

פורסם

יוסי או שאתה מט***ם או שאתה עושה את עצמך. ככל שאתה מתלהב ששם המכוניות יותר זולות ולפיכך, לכאורה החיים שם יותר דבש, אני מתחיל לחשוש שאתה לא עושה את עצמך.

פורסם

עזוב, זה מילא. בשבילו העיקר זה להתלהב ממחיר נמוך של רכבים ובאותה נשימה לציין ש"שלא הייתי מגדל את הילדים שלי שם" - וכמובן לחיות במציאות בה החלק השני של המשפט נעלם כאילו לא היה...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא אמרתי שזה מה שמגדיר את רמת החיים.

יש המון דברים שמגדירים את רמת החיים.

ביותר מהודעה אחת ביקשתי ישירות שלא תשימו לי מילים בפה.

אחרי בדיקה די מדוקדקת של עלויות כלליות של מחייה שם, שמתי לב שבאמת הכל עולה פחות, גם אם אני חי בשכונה הרבה יותר טובה מזו שאני חי בה כרגע.

המשכורת שאני מתחיל להרוויח שם (כן, כבר יש לי עבודה בחו"ל) תכסה את כל העלויות של המחייה שלי וגם תשאיר לי כמה אלפים ביד כל חודש, וזה למרות שאני אגור בבניין בן פחות מ10 עם Bell Boy וחניה תת קרקעית.

ואני ממש לא רואה את הסתירה.

בשבילי כרגע מתאים לחיות שם אבל לא הייתי מגדל את הילדים שלי שם, בדיוק כמו שלא הייתי מגדל אותם בתל אביב או כל עיר באזור המרכז.

אתם יוצאים מנקודת הנחה שאני אומר שזה יותר טוב מישראל אבל לא אמרתי כזה דבר.

פורסם

אז עשה טובה, תעבור לצ'ילה ותפסיק לזבל לנו במוח על כמה שטוב "שם" ומחורבן פה.

אם פה במקצוע שלך אתה מרוויח ממוצע~ ושם מעל הממוצע (שלהם או שלנו?) אז תשנה ת'מקצוע, או תשנה כתובת.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רק לידע קהילות יהודיות בדרום אמריקה חיות מאוד טוב והמצב הסוציו אקונומי שלהם הוא הרבה מעל הממוצע.

לא מזמן שמעתי על הקהילה היהודית בפנמה, אחת הקהילות העשירות בעולם.

מה שלא ציינת זה שעדיף להיות עני בארץ מאשר עני בצ'ילה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אם פה במקצוע שלך אתה מרוויח ממוצע~ ושם מעל הממוצע (שלהם או שלנו?) אז תשנה ת'מקצוע, או תשנה כתובת.

אני עובר באמצע פברואר. מה אתה רוצה ממני?

וכרגע אני עוד לא עובד במקצוע שלי. שם אני כן אעבוד.

רק לידע קהילות יהודיות בדרום אמריקה חיות מאוד טוב והמצב הסוציו אקונומי שלהם הוא הרבה מעל הממוצע.

לא מזמן שמעתי על הקהילה היהודית בפנמה, אחת הקהילות העשירות בעולם.

מה שלא ציינת זה שעדיף להיות עני בארץ מאשר עני בצ'ילה.

הכל נכון.

שם העניים הם הרבה יותר עניים מפה והיהודים חיים ברמת חיים שבארץ אי אפשר לחלום עליה, אלא אם אתה שייך לעשירון העליון.

שם היהודים הם העשירון העליון.

לי יש מזל שאני מגיע לשם עם עבודה, עם כסף ואני שייך לקהילה הנכונה.

פורסם

מה הסיפור? הוא לא מזבל במוח לאף אחד, אם אני זוכר נכון אף אחד לא כיוון לך נשק לראש והכריח אותך להכנס לשרשור.

haters will hate

פורסם

חברים,

נראה לי שמיותר כבר כל הדיון הזה ״איפה טוב יותר לחיות״, לכל אחד יש שיקולים שונים וכל אחד מגדיר את ה-״טוב יותר״ בצורה שונה.

מי שטוב לו מחוץ לגבולות המדינה- שייבושם לו, מי שטוב לו בתוך גבולות המדינה- שייבושם לו.

אין צורך לגרור כל דיון לנושא הזה, זה מיותר וסתם יוצר אנטיגוניזם (הרי הספיק הדיון הקודם שבו אלה שעזבו את הארץ תוארו כאנטי ציונים ועוכרי ישראל).

שכל אחד יחייב בשלום היכן שטוב לו, לכל מקום היתרונות והחסרונות.

בהצלחה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...