Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מארגן לעצמי כמה חודשים בחו"ל בסמסטר הבא (סביר להניח שבצ'ילה כי יש לי אזרחות ויש לי כמה פרוייקטים מעניינים לעשות שם מבחינת עבודה).

בשביל זה אני בודק אופציות של קניית רכב לכמה חודשים.

בשביל זה שמתי תקציב תיאורטי של שלושה מליון פזו (3000000), שהם בערך 22058 ש"ח ובדקתי מה אפשר למצוא שם במחיר הזה.

רק לקנה מידה בסיסי, מאזדה 3 שנחשבת שם ליקרה עולה 1000000, כלומר 73000 ש"ח.

במחיר של 3000000 מצאתי אלפי רכבים, שרובם ככולם יותר שמורים מהרכבים שיש בארץ, בין אם זה בגלל שכל פעם שחונים שם יש מישהו שמכוון (ולוקח כסף בשביל "לשמור" על האוטו), ואם זה בגלל ששם התחזוקה היא יותר נורמלית ואין את השמש הישראלית שהורסת הכל.

כל רכב שפה יש ב40000, שם יש בפחות מ10000.

בשביל לצחוק קצת הגדרתי את השנים 2006-2012 ולחצתי על חיפוש, בהנחה שאני אמצא שניים-שלושה רכבים שנכנסו בקיר.

להפתעתי זה לא מה שקרה.

מה שמצאתי זה מלאי עצום של רכבים חדשים מהחברה, פלוס רכבים משומשים במצב טוב שפשוט המחירון שלהם הלך לקיבינימאט.

אני לא מדבר על אחד או שניים, אלא על עשרות ואפילו מאות רכבים מכל דגם.

ברור לי לגמרי שהרכבים האלו הם לא "הרכב שכל אחד היה רוצה" ורובם די זבל, אבל אפשר לקנות שם חדשים מהחברה במחירים האלו.

דוגמאות לרכבים שמצאתי:

סוזוקי מרוטי שנת 2008

סוזוקי אלטו בגרסה הדרום אמריקאית (חדש)

משהו מוזר: SMA MAPLE נראה לי שזה סיני אבל זה הרבה אוטו בשביל 22000 ש"ח... (2009)

שברולט קורסה בגרסה ברזילאית (דווקא די טוב, ויש גם סטיישן וגם טנדר, כמו באוסטרליה...) (2005-2007)

פיאט אונו (כן, אונו!) שנת 2006 (ושם זה חוקי לשים לזה טורבו אם רוצים...)

פיאט PALIO (לא משנה מה זה, זה אחלה אוטו למדינות מתפתחות). (2006-2007)

דייהו מאטיס בכמויות מסחריות משנת 2008-2009 (שם קוראים לזה ספארק). (2006-2010)

תמונות להמחשה.

(אגב, טווינגו שנת 2000 עם מנוע 1400 עולה 9000 ש"ח)

1-chevrolet-spark-2008-chile.jpg

1298915382_171646041_6-CHEVROLET-CORSA-STATION-AnO-2004-Chile.jpg

fiat_palio_2008_01.jpg

fire.jpg

sma-tx.jpg

suzuki+alto+1+1+dlx+santiago+region+metropolitana+chile__63B589_1.jpg

Suzuki-Maruti-2007-dd9ce.jpg

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אישית לא הייתי גורם לעצמי עצבים שנייה אחת עבור נושא כל כך שולי .

אל תתעצבן יוסף ,בסוף הכל מסתדר ,תראה איך בארץ מחירים בשמיים וכולם מסודרים פיקס .

אגב ..השמש הישראלית זוהי מתנת אל שניתנה לנו מברכת שמיים .

תיירים משלמים עליה בכל מקום בעולם כסף רב .

קח למשל, כיצד השחר הפציע הבוקר לתוך יום מדהים ,שווה לקחת איזה טרנטע שלי ולצאת קצת .

פורסם

עוד מציאות מעניינות בטווח המחירים הזה:

(אני רק מציין רכבים שיש יותר מ20 מכוניות למכירה מאותו דגם ושנה)

קליאו סדאן 1600 שנת 2006 (יש המון כאלו)

אלפא רומיאו 145\146 שנת 1996 (משום מה גם יש המון)

אלפא רומיאו 155

אופל (שברולט) אסטרה (יש יותר מ500 למכירה משנות ה2000)

קוואליר כמו זבל (הדור האחרון עם מנועים גדולים)

קורסה (יש יותר מ1000)

שברולט LUV (פה קוראים לזה איסוזו איפון). יש אותם כמו זבל. אחת המכוניות הכי פופולריות שאי פעם היו שם).

קרייזלרים למיניהם (ניאון, סטראטוס...)

סיטרואן קסרה מכל הדורות והשנים

סיטרואן ZX (הביאו לשם כמעט כולן בגרסת וולקן...)

הונדה אינטגרה שנת 96.

Acura-Integra.jpg

הונדה פרליוד מאותן שנים.

250px-Prelude_4th_gen.jpg

יונדאי (כל הדגמים כולל סונטות בנות 5)

לאנטיסים וארטיסים (323\626)

ניסאן פרימרה שנות ה2000.

ניסאן סנטרה 2 (חבל שיש רק 2 בארץ)

1637675_1.jpg

ניסאן TSURU

NISSAN-V16_2.jpg

פג'ו 106, 206, 205 (שנת 99), 306, 405 (שנת 99), 406 (יחסית ישנות)

סמסונג SQ5 (חדי ההבחנה יקלטו שזה בעצם ניסאן)

rensams001.jpg

אימפרזות מכל הסוגים (לא אוהבים שם מנועים קטנים אז הרוב זה 2000 או 2500).

לגאסי יש שם המון מהדורות של 96 וקדימה. זה נחשב שם לרכב יוקרתי ולא מוכרים אותו עם נפח של פחות מ2000. חוץ מזה, הוא בעיקר סטיישן 4X4, כלומר אאוטבאק.

טויוטה TERCEL. רכב בינוני ביותר אבל עושה את העבודה.

שוב, חבל שלא הביאו אותו הנה.

tercel-1996.jpg

טויוטה ECHO

c450489a.jpg

VW Gol

2040706.003.1M.jpg

וכו' וכו' וכו'

ובלי קשר, ליטר בנזין עולה שם 4.5 ש"ח :evil:

פורסם

איזה שטויות במיץ. אני תמיד נפעם לראות איך אנשים מעיזים להשוות את ישראל שהיא אחת המדינות המתפתחות ביותר בעולם למדינות נידחות. רק לשם השוואה, שבוע שעבר קרה מקרה שלא ייאמן. ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, כן, כפי ששמעת. הראשונה בעולם בה אשה הצליחה להיכנס להיריון מביצית שלה שהופרתה והוקפאה לפני 18 שנים. ואתה עושה לי השוואה עם צ'ילה?

Jeusus Christ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רוב הרשימה הארוכה שלך זה רכבים שכבר נחשבים לאשפה מוטורית שגם פה אפשר להשיג במחירים מצחיקים, ועוד כמה רכבים ייחודיים למדינות עולם שלישי שתודה לאל שלא הגיעו לפה בכלל. כי מספיק שיש לנו פה את האוואו.

V5

פורסם
איזה שטויות במיץ. אני תמיד נפעם לראות איך אנשים מעיזים להשוות את ישראל שהיא אחת המדינות המתפתחות ביותר בעולם למדינות נידחות. רק לשם השוואה, שבוע שעבר קרה מקרה שלא ייאמן. ישראל היא המדינה הראשונה בעולם, כן, כפי ששמעת. הראשונה בעולם בה אשה הצליחה להיכנס להיריון מביצית שלה שהופרתה והוקפאה לפני 18 שנים. ואתה עושה לי השוואה עם צ'ילה?

Jeusus Christ.

מגיע כבוד ופרגון לרפואה ולמדע בישראל .

בכלל ,ישראת זו פנינה ,אוהב אותה מאוד .

מוכן לוותר על השפע הנוצץ של רכבים בצ'ילה תמורת חיים במקום שהוא ללא ספק נחלת אבותיי .

אם תוכל להביא איזה קישור על ההשג הזה אפילו בהודעה פרטית או איך שתרצה ,בטוח שגם אחרים מסתקרנים .

בשורה טובה על הבוקר .תודה לך .

פורסם
רוב הרשימה הארוכה שלך זה רכבים שכבר נחשבים לאשפה מוטורית שגם פה אפשר להשיג במחירים מצחיקים, ועוד כמה רכבים ייחודיים למדינות עולם שלישי שתודה לאל שלא הגיעו לפה בכלל. כי מספיק שיש לנו פה את האוואו.

מיכאל

אני מסתפק באשפה הזו במידה והיא תעלה ממש גרושים כאן .

ואם לא אין לי להלין על איש ,טוב לי עם מה שיש לי .

פורסם

Jeusus Christ.

אני הולך לסטות מהנושא, מי שלא בקטע מוזמן לעבור לפוסט הבא (במלים אחרות, אני לא עומד לדבר על מכוניות...).

מעבר להיותה מתנשאת וחוצפנית בצורה בלתי רגילה, הגישה שלך פשוט שגויה.

צ'ילה היא אולי לא בדיוק מערב אירופה - אבל הרבה יותר קרובה ממה שאתה חושב. היא חברה ב-OECD, היא בדרך להפוך רשמית למדינה מפותחחת ולא מתפתחת (ממה שאני מבין - ואני לא מבין הרבה - זה בעיקר עניין פורמלי, מבחינת המספרים היבשים צ'ילה כבר נחשבת 'מפותחת').

תוחלת חיים, אבטלה חינוך - המספרים שם ממש לא רחוקים מהמספרים של ישראל. ושם הכל במגמת עליה מטורפת (לשם השוואה אצלנו התל"ג לנפש עלה ב-20% מאז 2001 ובצ'ילה ביותר מ-50%).

אז בישראל יש לנו רפואה מתקדמת (שקורסת לגמרי ומטפלת בתיירים עשירים לפני ישראלים) ויש לנו צבא חזק ומגניב ויש לנו 'חוסן כלכלי' כמדינה (שמתבטא במחמאות לפישר אבל ממש לא מתבטא במצב של האזרח הממוצע) וכו' וכו'. מצד שני, בפרספקטיבות כאלה ואחרות, ישראל ממש לא מפותחת. אם תיקח מדדים כמו יוקר מחיה או אחוזי חדירה של דת (שגורר אחריו גם פריון מוגבר ועוד השלכות 'שליליות' בקטע של מפותח/מתפתח) תקבל מספרים מאד גרועים שיותר קרובים לאפריקה מאשר לאירופה.

אז כן, השוואה עם צ'ילה היא בהחלט במקום. עם כל הכבוד (ובאמת יש כבוד!) לדברים כמו המקרה המדהים שתארת, להפוך את צ'ילה לאיזה חור נידח זה פשוט אבסורד.

אח"כ ישראלים כועסים כשבחו"ל שואלים אותם אם יש להם גמלים והם גרים במדבר.... אבל אנחנו עושים אותו דבר :|

פורסם

יוסי אתה בכיין כתמיד.

אין מה להשוות רמת חיים\משכורות בין מדינה מערבית לבין מדינות עולם שלישי, אתה צריך לדעת את זה יותר טוב מכולם, אתה הרי אנתרופולוג.

פורסם

ישראלי שכועס על שאלת המדבר והגמל אינו מכיר את ארצו .

יש כאן גמל ויש שני מדבריות קטנים ויפיפיים,פעם היו שלושה מדבריות .

ויש כאן מקום מדהים להתגורר בו ,למרות הסכסוך המתמשך .

תראה כולם נוסעים לצ'ילה וחוזרים לגור בגליל למשל .

כך גם להודו ,קמצ'טקה ,ועוד .

במקום לכעוס יש להסביר פנים ,להפגין ידע גאוגרפי והסטורי ,לדעת היטב את הנתונים הארכיאולוגים שמצביעים ללא ספק על סיבת הימצאותו של הגמל ושאר המקנה באזור ,אין לי ספק שעם הסבר מלומד המקשיבים יחזקו את דעתם שיש כאן גמל ושני מדבריות ,מאידך יש כאן ארץ שופעת שאולי ללא הסכסוך כאן היתה בעושר הרוחני ובתרבותה ומדעים השונים שלה ורמת התרבות של אזרחיה יכולה לרכוש את צ'ילה .

בנתיים ולא אפרט ,צ'ילה רוכשת מאיתנו הרבה ידע ,המומחים שלה יודעים שיש כאן גמל ,שני מדבריות והון אנושי מדהים .

ולעניינו ...יש בה בארץ הנכספת שלנו מכוניות ברמה גבוהה מאשר בצ'ילה ,לרוב האנשים .

איש לא צוחק לא על צ'ילה ולא על כל מדינה אחרת ,מה שכן וניתן להתפאר בו בגדול אלו הייסורים שעברנו כאן ובאירופה ומאוד עשן הגענו לאן שהגענו .

פורסם

למה להשוות לצ'ילה? אתה תמיד יכול להכנס לאתרי מכירות בארה"ב ולראות את הפערים, זה לא משהו חדש.

ודרך אגב, המחירים פה גבוהים מאוד בבשביל רכב חדש, אבל הרכבים המשומשים פה די זולים. אתה מוזמן לראות כמה עולה פורד פוקוס 2004 בארה"ב וכמה בישראל, כמעט אותו מחיר.

פורסם

אפשר, פשוט כבר הייתי באתרים צ'יליאניים בשביל לבדוק.

לי אין טיפת לאומניות או לאומיות אז אני יכול להגיד מה שבא לי לגבי המדינה וכל מדינה אחרת.

וגם אם הייתה לי, נולדתי שם בכל מקרה אז זה אותו דבר מבחינתי.

לדעתי זו לא רק זכות שיש לנו לבקר את המדינה והממשלה, אלא חובה!

כשהגעתי לארץ זה היה בשביל להתגייס, מתוך אהבה למדינה.

ראיתי את צ'ילה כמדינה נוראית שכל מה שיש בה זה סבל ואלימות.

כיום אני רואה את ישראל בצורה לא זהה אבל יש מגמה לכיוון הזה.

אי אפשר להתקיים פה כמו שצריך אם להורים שלך אין כבר דירה משלהם, האלימות ברחובות מתחילה לעלות (פעם לא היו מקומות שבהם מפחיד להסתובב בלילה. כיום יש), ולנהוג פה זה בלתי נסבל ויש תרבות אגרסיבית מאוד, שלבן אדם מנומס היא קשה כי חושבים שנימוס הוא סוג של חולשה.

והכי גרוע? לאומניות והחשיבה שישראל והעם היהודי במרכז העולם. אני ממש לא מסכים עם זה וזה מעצבן אותי לראות אנשים חכמים שחושבים שיש להם זכות על אחרים בגלל מוצא.

בגלל זה אני לוקח חופש של כמה חודשים בחו"ל.

מקווה לחזור עם נקודת מבט חדשה ולהעריך מחדש את המדינה.

במקרה הטוב, אני אעריך את הכל מחדש.

במקרה הרע אני אסיים את הלימודים ואעוף לי מפה.

שם פוקוס 2004 עולה בין 3500000 ו4000000, כלומר 25000 ש"ח - 29000 ש"ח.

העניין הוא שאתה קונה רכב והמחירון שלו לא מתרסק כמו פה.

הוא נשמר במשך שנים, אז אתה יכול לראות כמה דברים מעניינים מסתובבים להם במצב מושלם ועם צבע חדש, כי אין סיבה להחליף את הרכב.

החלקים גם עולים פחות מחצי ממה שהם עולים פה.

כשרציתי להחליף את תיבה של המרצדס לידנית, הוא אמר לי "מחיר של תיבה אוטומטית הוא 200000 יותר ממה שעולה ידנית, וזה מה שגובים על העבודה אז זה לא יעלה לך גרוש".

נראה אותך מקבל הצעה כזאת בארץ.

וזה מהמוסך של היבואן!

פורסם
אני הולך לסטות מהנושא, מי שלא בקטע מוזמן לעבור לפוסט הבא (במלים אחרות, אני לא עומד לדבר על מכוניות...).

מעבר להיותה מתנשאת וחוצפנית בצורה בלתי רגילה, הגישה שלך פשוט שגויה.

צ'ילה היא אולי לא בדיוק מערב אירופה - אבל הרבה יותר קרובה ממה שאתה חושב. היא חברה ב-OECD, היא בדרך להפוך רשמית למדינה מפותחחת ולא מתפתחת (ממה שאני מבין - ואני לא מבין הרבה - זה בעיקר עניין פורמלי, מבחינת המספרים היבשים צ'ילה כבר נחשבת 'מפותחת').

תוחלת חיים, אבטלה חינוך - המספרים שם ממש לא רחוקים מהמספרים של ישראל. ושם הכל במגמת עליה מטורפת (לשם השוואה אצלנו התל"ג לנפש עלה ב-20% מאז 2001 ובצ'ילה ביותר מ-50%).

אז בישראל יש לנו רפואה מתקדמת (שקורסת לגמרי ומטפלת בתיירים עשירים לפני ישראלים) ויש לנו צבא חזק ומגניב ויש לנו 'חוסן כלכלי' כמדינה (שמתבטא במחמאות לפישר אבל ממש לא מתבטא במצב של האזרח הממוצע) וכו' וכו'. מצד שני, בפרספקטיבות כאלה ואחרות, ישראל ממש לא מפותחת. אם תיקח מדדים כמו יוקר מחיה או אחוזי חדירה של דת (שגורר אחריו גם פריון מוגבר ועוד השלכות 'שליליות' בקטע של מפותח/מתפתח) תקבל מספרים מאד גרועים שיותר קרובים לאפריקה מאשר לאירופה.

אז כן, השוואה עם צ'ילה היא בהחלט במקום. עם כל הכבוד (ובאמת יש כבוד!) לדברים כמו המקרה המדהים שתארת, להפוך את צ'ילה לאיזה חור נידח זה פשוט אבסורד.

אח"כ ישראלים כועסים כשבחו"ל שואלים אותם אם יש להם גמלים והם גרים במדבר.... אבל אנחנו עושים אותו דבר :|

העלת כאן נקודה טובה מאוד. ברשותך אני אענה לך. ישנן בין 41 ל 44 מדינות אשר חברות באירגון הOECD. ישראל היא האחרונה ברשימה של המדינות הללו. כן, למרבה הצער למרות שמדינת ישראל מדורגת היום במקום 15 בעולם מבחינת איכות חיים, כאשר נורווגיה היא מספר אחת בעולם מבחינת אירגון ה OECD ישראל מדורגת האחרונה ומפגרת המון מאחורי כל המדינות הללו. שוב פעם, מבחינת 190 המדינות בעולם בערך ישראל מדורגת במקום ה 15. כל מדינה שנמצאת בין 1 ל 30 נחשבת למדינה המתפתחת ביותר בעולם וכמובן באיכות החיים שלה. זהו מדד שנמדד על ידי האו"ם כל שנתיים.

מבחינת אירגון ה OECD ישראל נמצאת מאחור. מדוע זאת? סיבה פשוטה ביותר. כאשר יש לך עוגה אחת ואתה צריך לחלק אותה בין הרבה ילדים, כל ילד יקבל נתח קטן יותר. מדינת ישראל היא המובילה ביותר בממוצע הילודה מבין כל מדינות החברות ב OECD. כאשר כל מדינה מסתפקת בילד אחד או שניים, בישראל ישנם משפחות עם 12 ילדים ויותר. ממוצע הילודה בישראל הוא 3 ילדים למשפחה כאשר משפחה אחרת במדינות החברות ב OECD נע בין 1.5 ל 3. ישראל כאמור היא המובילה בעניין הזה. זה לא אומר שבמדינות אחרות יש פחות אנשים מבישראל אלא שבארצות אחרות זוגות עושים פחות ילדים ובכך מסוגלים להעניק יותר לכל ילד ונטל גידול הילד לא נופל על המדינה כמו בישראל.

למה להשוות לצ'ילה? אתה תמיד יכול להכנס לאתרי מכירות בארה"ב ולראות את הפערים, זה לא משהו חדש.

ודרך אגב, המחירים פה גבוהים מאוד בבשביל רכב חדש, אבל הרכבים המשומשים פה די זולים. אתה מוזמן לראות כמה עולה פורד פוקוס 2004 בארה"ב וכמה בישראל, כמעט אותו מחיר.

איזה יופי שהעלית את פורד פוקוס. אין לך מושג עד כמה זה משרת את מה שאני עומד להסביר כרגע. קח פורד פוקוס חדשה 2012. הדגם הכי פשוט בארה"ב עולה 17 אלף דולר פלוס מע"מ שנע בין 7 ל 12 אחוזים. קח משפחה של 3 נפשות כלומר אבא, אמא וילד אחד. בישראל הם ישלמו פרוטות יחסית על ביטוח בריאות כאשר באמריקה הם ישלמו הון תועפות. פוליסת ביטוח רפואי ל 3 נפשות בארה"ב הוא בערך 1200 דולר לחודש וזאת מבלי להזדקק לרופא. אז תסתכל על זה ככה, בכדי "לזכות" באפשרות לקנות את אותה פורד פוקוס מסכנה ב 17 אלף דולר המשפחה בעלת 3 הנפשות תצטרך להוציא בשנה אחת בלבד עוד $14,400 על ביטוח בריאות. תוסיף את זה ל 17 אלף שהפוקוס עולה ותקבל 31,400. תוסיף עוד את ה 7 אחוזי מע"מ ל 17 אלף ותקבל 18190 דולר. כלומר סה"כ תעלה הפוקוס למשפחה אמריקאית $32,590 תכפיל את זה בשער הדולר $3.72 ומה תקבל? 121,235 אלף ש"ח. וכמה עולה פוקוס בישראל?

אז משפחה ישראלית תשלם 121 אלף שח עבור הפוקוס. למרות שבארה"ב היא עולה הרבה פחות המשפחה הישראלית שילמה בעצם על הוצאות הביטוח הרפואי שלה להרבה שנים לעומת המשפחה האמריקאית ששנה אחרי זה שוב פעם תצטרך לשלם 14,400 דולר עבור בטוח רפואי וגם שנה אחרי זה ואחרי זה. הבנת?

לעומת זאת, קח מרצדס E 350 חדשה שעולה שם 60 אלף דולר פלוס מע"מ. קח את אותה מכונית בישראל ומחירה עובר בקלות את ה 500 אלף ש"ח. נכון, במצב כזה שווה לחיות שם אבל כמה אנשים יש להם שם לשים 60 אלף דולר על מכונית? לא הרבה, במיוחד לא במצב הכלכלי שהולך שם היום. אנשים עם 3 ילדים גם שם בקושי גומרים את החודש. ממש עוזר לי לחיות עם 3 ילדים ולחשוב איך לפרנס את המשפחה שלי בקושי כאשר אני יכול לקנות מרצדס במחיר "רק" 60 אלף דולר פלוס מיסים כאשר בישראל היא שווה מעל 200 אלף דולר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בוא נשאל אחרת, המחירים שם למכוניות ובכללי יקרים או זולים ביחס למשכורות שהם מקבלים?

הכל יחסי!

הבהרה: מה שאני עומד לכתוב פה זו לא התנשאות מכל סוג שהוא, אלא הצגה של העובדות כפי שהן בשטח.

אני לא מבסוט מזה ואני לא בעד הפרדה מעמדית כמו שאני מצייר אותה פה, אבל עובדה שהצ'יליאני הטיפוסי הוא אדם שלא ממש יודע לקרוא ולכתוב ברמה גבוהה והוא לא ממש אינטליגנטי, וזה מסיבות תרבותיות ולא גנטיות.

אז זהו, ששם יש שני מעמדות.

יש את המעמד הנמוך, שהוא ה"עם".

אצלם יש משכורת מינימום של 300 דולר לחודש.

רוב האנשים מרוויחים בערך 400 כי כמעט אף אחד לא משלם שכר מינימום.

רוה מי שמרוויח ככה לא באמת מתקיים בכבוד והם חיים בדירות קטנות ומחורבנות עם עוד אנשים, חלקם קרובי משפחה וחלקם לא.

בגלל שאני יהודי ועם השכלה אקדמית, אני שייך למעמד שונה לחלוטין והמשכורת שלי מתחילה בערך מ2500 דולר לחודש, ששם מאפשרים לי לחיות ברמה של 4000 דולר פה (בעצם, מינימום של 14000 ש"ח).

אם יהיה לי תואר שני, זה כבר יותר מ99.5% מהאוכלוסיה (או יותר), אז המשכורת מזנקת יותר גבוהה כי אנשים שם פשוט לא עושים תואר שני, בניגוד לארץ שכל אחד יכול לעשות את זה אם הוא מספיק רוצה.

זה אומר ששם אני יכול לעבוד בפחות ולחיות יותר טוב.

גם העבודות שיכולים להציע לי הן שונות לחלוטין כי בן אדם מהמעמד שלי לא מנקה שם שום דבר, אלא עובד במשרד כמנהל.

אין שם התערבבות עם ה"עם".

פה אני עושה ייעוץ ארגוני במפעל בבקרים, ובערב אני עובד בקבלה בבאולינג (לא שלי) ומחלק נעליים ללקוחות, ובין שתי העבודות מרוויח משכורת של 4000, אבל זה בקושי מכסה לי את השכ"ד, שכ"ל וההוצאות של האוטו.

(אני לא יכול לעבוד יותר שעות כי אני גם לומד).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...