Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטן 98 ל1.2 tsi

nburrack
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

מנועי ה-1.2, 1.4 (עם ובלי מגדש על) וה-2.0 ליטר תוכננו לעבוד אופטימאלית (כח + צריכת דלק) עם אוקטן 98.

בספר הרכב (ועל דלתית פתח התדלוק) מצויין במפורש שמנועים אלו זקוקים למינימום אוקטן 95. אם תדלק באוקטן גבוה יותר הביצועים וצריכת הדלק ישתפרו (אני מתעצל להביא את ספר הרכב שלי, אך זאת רוח הדברים).

מנסיון אישי שלי, יש שיפור מורגש בהחלט בביצועים ובצריכת הדלק בשימוש באוקטן 98. אני משתמש בכרטיס תדלוק של דור-אלון (ספידומט) ללא עלות, המקנה הנחה של 110 א"ג לליטר, כך שהפער מול מחיר 95 אוקטן לא דרמטי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מני, אני תדלקתי 98 באופן קבוע - עד שיצא עדכון התוכנה המקורי, מאז עברתי ל-95 והשינוי בפועל הפך מזערי לחלוטין בכל מידה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנועי ה-1.2, 1.4 (עם ובלי מגדש על) וה-2.0 ליטר תוכננו לעבוד אופטימאלית (כח + צריכת דלק) עם אוקטן 98.

בספר הרכב (ועל דלתית פתח התדלוק) מצויין במפורש שמנועים אלו זקוקים למינימום אוקטן 95. אם תדלק באוקטן גבוה יותר הביצועים וצריכת הדלק ישתפרו (אני מתעצל להביא את ספר הרכב שלי, אך זאת רוח הדברים).

מנסיון אישי שלי, יש שיפור מורגש בהחלט בביצועים ובצריכת הדלק בשימוש באוקטן 98. אני משתמש בכרטיס תדלוק של דור-אלון (ספידומט) ללא עלות, המקנה הנחה של 110 א"ג לליטר, כך שהפער מול מחיר 95 אוקטן לא דרמטי.

כמה זה יוצא בפועל לליטר?

התחלופה של 98 בדור אלון גבוהה?

how it's like to drive :twisted:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המחיר הנוכחי הוא 7.98 ש"ח לליטר לאחר הנחה.

אוראל, אין קסמים - שינוי במיפוי מחשב ניהול המנוע חייב להתבטא בתערובת עשירה יותר של דלק ו/או איחור של ההצתה.

אני לא עדכנתי את עדכון התוכנה במכונית שלי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Toyota Avensis 2.0 AT  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מני, בכנות - זה לא מטריד אותי כל עוד אין שינוי (לרעה) בביצועים או בצריכת הדלק, ומניסיוני אין שום שינוי.

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום סיבה נראית לעין לתדלק 98.

כמו שאוראל אמר, ההבדלים זניחים עד לא מורגשים למעט בכיס כמובן.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת אומרת שהמחשב רכב הגיע מצ'כיה כבר עם התוכנה?

כל כמה זמן יוצא עידכון תוכנה? והאם יש דרך לדעת עליו?

גש למוסך. אם יקפוץ במחשב - עדכון L12, משמע אתה צריך לעדכן.

ומני, כפי שאמרתי, כעת על 95 הביצועים מאוד דומים ל-98 ואין סיבה ממשית להמשיך לתדלק 98.

חששתי שהביצועים ישונמכו ואאלץ להחזיר את התוכנה הקודמת, אך טעיתי - וטוב שכך. הורגש שיפור :-)

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע לגבי מנוע 1.2 ו-1.4 אבל בארה"ב נמכרות מכוניות של פולקוואגן ואאודי עם מנוע ה-2.0 טורבו ושם נדרש דלק "פרימיום" שזה 91 אוקטן ולא מספיק "רגולר" שזה 87 אוקטן ...

ההבדלים בעלויות הדלק אינם זניחים לכן עדיף להימנע מרכישת רכב הדורש רק דלק 98 אוקטן. זה אולי גם מעיד משהו לגבי רגישות המנוע ועלול להוות מקור לצרות בעתיד כי הדלק בבורות בתחנות הדלק איננו בדיוק 98 אוקטן ...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גש למוסך. אם יקפוץ במחשב - עדכון L12, משמע אתה צריך לעדכן.

ומני, כפי שאמרתי, כעת על 95 הביצועים מאוד דומים ל-98 ואין סיבה ממשית להמשיך לתדלק 98.

חששתי שהביצועים ישונמכו ואאלץ להחזיר את התוכנה הקודמת, אך טעיתי - וטוב שכך. הורגש שיפור :-)

ה L12 לא היה עידכון של DSG שנכבה בהילוך ראשון ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...