Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין על מה להתלהם, זה טבעו של הגוף הנדון.

עוד מעט הם יציעו שלא ננהג ובכך לא נעשה תאונות.

safe sex is no sex

אני מתפלא שלא שמים דגש על מי שמעשן/מתגלח/מתאפר בנהיגה.

בואו נתחיל שם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי יש דיבורית שאיתה אני אפילו לא צריך להסתכל על הטלפון.

היא נדלקת באופן אוטומטי כשאני מתקרב יותר מ30 מטר מהאוטו ואין לה שום סוג של כבל.

אני מטעין אותה למשך שעה פעם בחודש (במהלך נסיעה, עם המצית) והיא פועלת מצוין.

250 שקל הכי חכמים שאי פעם הוצאתי.

• אחראי פורום
פורסם

שינסו לצפות כמה תאונות יקרו כשנהגים יבלמו בפתאומיות לשוליים כדי לענות לשיחה, אם חוק כזה יאושר.

אני לא רואה סיכוי לחוק כזה לעבור, למרות שאני מסכים שגם עם דיבורית הפוקוס טיפה מטשטש.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לחוקים יש לגיטימציה בפני הציבור רק אם הציבור יכול לעמוד בהם ולציבור נראה שהחוק פרופורציונאלי וצודק.

כיום זה מספיק קשה, ומי שאין לו דיבורית הוא פשוט דביל, כי זה עולה מעט כסף והרבה יותר נוח.

אם התנועה בארץ הייתה זורמת ולהגיע ממקום למקום היה לוקח כמה דקות, לא הייתה בעיה, אבל רוב האנשים נוסעים, והרבה!

כיום התרבות של התקשורת לא מאפשרת להתנתק בכאלו רמות.

אם מישהו לא עונה לטלפון והוא תקוע בפקק של שעתיים כי מישהו התהפך בכביש 6, זה יעשה יותר נזק מתועלת.

לפעמים לדבר עם מישהו כשאני בנסיעה בין תל אביב לחיפה בלילה, זה מה שעוזר לי להעביר את הנסיעה.

בלי יכולת תקשורת, נדפקנו.

לפני 15 שנה ל95% מאיתנו לא היה טלפון ברכב ולא דיברנו בזמן נהיגה.

ככה שלא יפלו השמיים אם התרבות של התקשורת תשתנה שוב ויתחיל להיות מקובל להיות לא זמין שעתיים כי עסקת בהפעלה של מכונה במשקל טון+ שדורשת את מלוא תשומת הלב של המפעיל על מנת למנוע פגיעה פיזית חמורה.

זה לא יעשה שום נזק לאף אחד כי גם האדם שמתקשר אליך יבין שאם אתה לא עונה כנראה שאתה בנהיגה ומן הסתם תחזור אליו כאשר תתפנה.

כך שאני ממש לא מסכים איתך לגבי ה"נדפקנו".

אבל כמו שכבר אמרתי - אתה יכול להיות רגוע כי איסור מוחלט לא יעבור אף פעם, זה לא קיים בשום מדינה בעולם כרגע ולדעתי גם לא יהיה קיים.

מה שכן יכול להיות, כפי שאני מכיר את המדינה הזו, זה איסור רק על נהגים חדשים או צעירים. זה מגזר שאוהבים להטיל עליו מגבלות שונות ומשונות (חלקן בצדק וחלקן ממש לא) כי אין לו שום ייצוג פוליטי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לאור זאת, אין זה מפתיע לגלות שברשות בחרו להתחיל את ההתמודדות עם היסח הדעת באמצעות הסברה. אלא שגם הסברה עלולה להתברר כמוגבלת ביעילותה. על-פי הרשות עצמה, "גם כאשר אנשים מכירים בסיכון שבשימוש בטלפון בזמן הנהיגה, הם ממשיכים להשתמש בו".

או במילים אחרות: כל הערסים והמניאקים שמדברים בטלפון תוך כדי נהיגה ומצפצפים על החוקים ועל החיים של הסובבים סביבם, ישימו פס על מה שנגיד או נעשה. כי תאכלס? זה מה שהם עושים עד עכשיו! אז ננסה, אבל כנראה ששום דבר טוב לא יצא מזה!

:roll:

אבל מדינת ישראל כהרגלה-> :brickwall:

בהצלחה עם זה!

אגב, wil, החלק האחרון שאמרת, על נהגים צעירים וחדשים; כל כך נכון!!! פשוט ניסחת את זה בצורה מושלמת!

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

נחלק זאת לשניים

שיחה בנייד גוזלת מערנות הנהג וכל מי שנמצא על הכביש זמן רב ושם לב לסביבתו יכול לזהות לא פעם ולא פעמיים , לפי התנהלות הרכב שלפניו שהבן אדם עסוק בשיחת טלפון.

עזוב את אלה שחייבים גם לנפנף בידיים בשעת השיחה או סתם מתעצבנים כי מנהל הבנק מודיע להם שהוא מחזיר את השיק.

וכמובן שאני לא מדבר על אלה שאין להם דיבורית ,וביד אחד מדברים ,ביד השניה אוכלים ,וביד השלישית מגרדים בביצים.

אני סבור שהחוק לא יעבור , בגלל לובי של החברות שאנחנו כולם אוהבים לשנוא חברות הסללולאר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני שונא לדבר בדיבורית ואפילו לא אוהב שהנוסעים מדברים איתי בזמן הנהיגה, אבל יש לי דיבורית BT בתוך הרדיו, ולפעמים אני משתמש בה בלית ברירה.

אז אם החוק יעבור, כל מערכות הרדיו עם BT יצאו מחוץ לחוק? נשמע לי לא סביר.

ויל - החיים לפני 15 שנה לא מתאימים לחיים של היום.

בגישה הזאת, למה שלא נחזור לכרכרות וסוסים כי מכוניות גורמות להרבה תאונות דרכים.

אנחנו צריכים לחשוב איך לעזור לאנשים להגיע הביתה בשלום, למרות כל הטכנולוגיה החדישה שמסבה תשומת לב, ואי אפשר לאסור כל דבר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני נוסע עם דיבורית Bluetooth ליד האוזן הימנית (Jabra BT2080).

בתכל'ס, אף אחד לא יכול להגיד לי כלום (ראיתם סמלון שלי :roll:) אבל אם כן - לשלוח אותם למקום שבו חשוך, מסריח, והוא מאחור....

(המחסן :lol: מה חשבתם :lol:?!)

:twisted:
פורסם
מה לעשות בני אדם לא יכולים לעשות שני דברים בו זמנית, משהו חייב לבוא ע"ח משהו אחר.

היכולת לבצע שתי פעולות (או יותר) במקביל, היא יכולת שמשתנה בין אדם לאדם, אבל היא בהחלט יכולת קיימת (אחרת לא היו לנו טייסי קרב).

אין גבול:?

שלב הבא אסור לדבר עם הנוסעים ברכב.

גם מה שנאמר פה לגבי שיחה עם הנוסע הוא לא נכון: יש הבדל מהותי בין שיחה בטלפון לבין שיחה עם הנוסע. גם מבחינה אמפירית, אבל גם מבחינת פעולת המוח בשיחה. שיחה רגועה עם הנוסע היא סבירה ומקובלת, כל עוד הסיטואציה בכביש לא מורכבת במיוחד, להבדיל מעומסי תנועה, נהיגה עירונית צפופה או נהיגה במזג אוויר מכביד.

כפי שכבר נכתב כאן, מחקרית כבר הודגם שיש הבדל מהותי בין שיחה עם אדם שאיתך ברכב לשיחה בסלולרי, מבחינת רמת הקשב שנדרשת והיכולת להתייחס בו"ז לנעשה בכביש. כמובן שזה תלוי גם בתשומת הלב הנדרשת מהנהג.

שאלה: כמה מכם מכבים את המערכת באוטו כשהם נוהגים במקום חדש ו/או איבדו את דרכם?

רק שיהיה ברור: נשים לא יכולות להתרכז (באופן סביר) בשני דברים בו זמנית יותר טוב מגברים. זוהי פשוט יכולת שהיא מעבר ליכולות השכליות של רוב בני האדם. לנשים יש חלוקת קשב טובה יותר (לא תמיד - עניין סטטיסטי) שמאפשרת להם להעביר את תשומת הלב מפעולה אחת לאחרת בקצב מהיר יותר, אבל לא לבצע שני פעולות בו זמנית.

מבחינה מעשית (היכולת לנהוג ולדבר), זה הבדל סמנטי.

לחוקים יש לגיטימציה בפני הציבור רק אם הציבור יכול לעמוד בהם ולציבור נראה שהחוק פרופורציונאלי וצודק.

לפני לא מעט שנים זה נראה לא פרופורציונאלי ולא צודק לאסור עישון במקומות ציבוריים. עם זאת, עם הזמן, כשהתברר היקף נזקי העישון, החקיקה המגבילה הותאמה לרמת הזנק שהעישון גורם, והפכה למקובלת ולגיטימית.

שינסו לצפות כמה תאונות יקרו כשנהגים יבלמו בפתאומיות לשוליים כדי לענות לשיחה, אם חוק כזה יאושר.

למה שיחליפו עבירה אחת בעבירה שנייה?

בכל מקרה, זה עוד רחוק מלהיות חוק. עד שחקיקה כזו לא תעבור בארה"ב (שם מקור ההמלצה), לא נראה את החוק הזה כאן.

בכל מקרה, מי שזה מעניין אותו ורוצה להתייחס לעניין בקצת רצינות, יש לא מעט מחקרים וניירות עמדה של ארגוני בטיחות בדרכים בעניין, כאשר הבעייתיות היא, כמובן, הוכחת הקשר הסטטיסטי בין דיבור לתאונות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מעניין אם קיים מחקר שבדק : % תאונות כשהנהג לבד ברכב , לבין % התאונות כשהנהג עם אשתו / חברתו /פילגשו ברכב.

אין ספק שבהמשך למה ש falou כתב כאן

"שאלה: כמה מכם מכבים את המערכת באוטו כשהם נוהגים במקום חדש ו/או איבדו את דרכם?"

המחקר הבא יהיה השפעת מערכות שמע בווליום גבוה שבה הנהג מנותק מהסביבה by far על התאונות

טוב, בשביל מחקרים כאלה יש לנו את אור ירוק :lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עבדתי בסקרים של אור ירוק.

אני הייתי זה שמחלק את הסקרים שלהם ואני יודע מה זה שווה ואיך מנתחים את זה בשביל שיראו את מה שהם רוצים, שלא באמת קשור למציאות.

בולשיט אחד גדול ומוטה.

פורסם

יוסי, אף אחד לא לקוח את אור ירוק ברצינות. ההמלצה הזו באה מארה"ב, ובהיותך אדם רציני, אתה יכול לגגל מחקרים רציניים וללמוד אותם.

יש כאן סוגיה מהותית, לא פופוליסטית, שדורשת התייחסות.

דעתי האישית, הפתרון יבוא ממערכות מניעת תאונות אלקטרוניות. זה, לדעתי, הכיוון של התעשייה - הוצאת השליטה/מניעת תאונה מהגורם האנושי. לגרום לאנשים עכשיו להפסיק לדבר בזמן נהיגה זה מאוד קשה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לדעתי הם הגזימו הפעם.

נכון שכל פעולה שהיא לא נהיגה מפריעה לנהג.

אבל יש נהגים רבים שמבלים ברכב שעות רבות במהלך היום, והדיבורית זה חלק חשוב בעבודה שלהם.

גם לשחרר נפיחה ברכב מסיט את תשומת הלב מנהיגה, אבל אני לא רואה שמוציאים את העניין הזה מחוץ לחוק. :twisted:

קל וחומר גם להתעטש :twisted:.

ניסיתם פעם להתעטש בלי לעצום את העיניים ?

alfa 156 2.5.

פורסם

עוד חומר קריאה מעניין בנושא-

יוסי,

דווקא ממך לא ציפיתי לתגובה כזאת.

אין לי דיבורית באוטו ואני לא עונה לשיחות תוך כדי נהיגה (מעביר את הסלולרי ל'שקט' לפני כל נסיעה).

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...