Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4154573,00.html

במקום הרפורמה (נכון לעכשיו) משרד התחבורה החליט ליישם את הרעיון הבא - רישיון נהיגה מדורג.

הוצאת הרישיון תוקדם לגיל 16 ו9 חודשים, תקופת נהג חדש תקוצר לשנה וחצי וזמן המלווה יעלה מ3 חודשים ל6 חודשים (3 חודשים ראשונים בכל מהלך היממה וב3 חודשים האחרונים הנהיגה עם מלווה תתבצע רק בשעות הלילה)

אין לי מושג מתי הרעיון הזה ייכנס ליישום אבל בהחלט יוזמה יותר ממבורכת לדעתי, רעיון יותר יעיל מהרפורמה שבספק אם הייתה נכנסת בשלב כלשהו ב3 שנים הקרובות

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם

זה לא בדיוק קיצור תקופת ה"נהג חדש" לשנה וחצי אלא שינוי סמנטי.

בחצי שנה הראשונה יינתן "היתר" שהוא עדיין לא רשיון נהיגה.

אז יחד עם החצי שנה הראשונה מדובר בסך הכל בשנתיים עד סיום "נהג חדש" - ללא שינוי.

לדעתי שינוי סביר.

המטרה, שיהיו יותר שעות ליווי - טובה מאוד.

השאלה היא אם זה יצליח להשיג את המטרה.

לא שיש לי רעיון יותר טוב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה שיותר מצחיק זה שהם מחייבים במהלך חצי השנה עם המלווה 50 שעות נהיגה עם מלווה ביום ו 50 שעות בלילה.

כאילו באמת אפשר לאכוף את זה.

Miata ND2

פורסם

לגשת לטסט - ע"פ תיקון החוק החדש - כן!

(לא שאני כזה מבין גדול בחוקים - קראתי את זה לפני כמה ימים ב"ישראל היום")

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

הגדלת המלווה- מבורך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין לי בעיה עם הגדלת המלווה , אלא יש לי בעיה עם הורדת הגיל !

שיקול הדעת של הצעירים בימיינו לא משהו . (ואני יודע שיש מצב שיסקלו אותי באבנים עכשיו)

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

אתה לא טועה, אבל גם שיקול הדעת של הרבה "מבוגרים" הוא פשוט בתחת. סליחה על הצרפתית שלי, כמו שאומרים.

אין לי בעייה עם הורדת הגיל, יש לי בעייה עם העובדה שאין שום חינוך נלווה להוצאת הרישיון, כגון חובה לעבור קורס נהיגה מתקדמת על מנת להוציא אותו, ועוד כמה דברים שניתן לעשות. מי שרוצה להשתולל, ישתולל, ולא משנה באיזה גיל הוא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שיקול הדעת של הצעירים בימיינו לא משהו . (ואני יודע שיש מצב שיסקלו אותי באבנים עכשיו)

אני לא אסקול אותך :lol: אבל אני חייב לחלוק על דעתך כאן

נער שאינו כשיר לעלות על ההגה מבחינה מנטלית בגיל 16 ו-9 חודשים, לא יבצע שינוי דרסטי כל כך עד גיל 17, 18 ואף עד הפיכתו למבוגר, לצורך העניין. השלושה חודשים הללו, לא הם יהוו את ההבדל בין כשיר לנהיגה או לא, אבל הכפלת המלווה כן תורמת לדעתי.

סה"כ נראה שינוי סביר. רק התוצאות יגידו אם הוא היה שווה משהו.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

אם חשבת שהולכים לסקול אותך אני חושב שבגלל הדיעה שלי יצלבו ויסקלו אותי.

לדעתי כל המהלכים הללו לא יעזרו. תסתכלו טוב טוב על עצמכם ותענו בכנות באיזה גיל התחלתם לנהוג בשיקול דעת שנחשב לבוגר.

תאונות יקרו, במיוחד אצל נהגים צעירים כי מה לעשות בנים מתבגרים לאט יותר. לא משנה כמה ענישה מחמירה תהיה ולא משנה כמה זמן תקופת מלווה. ברגע שנהג צעיר עולה לבד על הרכב כל תקופת המלווה נמחקת בשניה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

במקום להשקיע בכל הרפורמות האלה..למה לא להשקיע בחינוך?בלימוד?למה להתעסק בגילאים מחקרים מלווים ונהג חדש צעיר או פריך?

הכל מבורך ואני חושב שהרעיון עצמו לא רע כל כך בהגדרתו אבל אני לא חושב שזו הבעיה האמיתית.

למה שהמדינה לא תחייב עד תום הנהג החדש לבצע לפחות קורס אחד של נהיגה בטיחותית ותסבסד אותו?

מי מאיתנו שלא עבר קורס כזה אף פעם ולא נקלע לאף מצב מצוקה יודע באמת איך מרגישה בלימת חירום כשאתה מפוצץ את הבלמים?מי מאיתנו יודע באמת איך לבלום ולהתחמק ממכשול כמו שצריך?מי יודע לרדת לשוליים כמו שצריך?תת היגוי -היגוי יתר-כיצד לשלוט בכל אחד מהם כשאתה נקלע אליו?מרחקי בלימה?מראות ותנוחת נהיגה שבאמת יכוונו כמו שצריך?

ביננו אם אף אחד לא באמת מתרגל דברים כאלה בשיעורי נהיגה איך אפשר לצפות ממנו שברגע אמת ידע להתמודד עם זה?

יש המון מצבים ותאונות שהיו יכולים להמנע עם הנהג היה לפחות יודע כיצד זה נראה ואם היה לו את הכלי והידע להגיב.

לטעמי טוב תעשה המדינה אם תסבסד קורס רציני של נהיגה בטיחותית וכל נהג חדש יחוייב לבצע אותו עד תום התקופה.

אני יכול להעיד על עצמי אישית שעד שלא עשיתי את הקורס הראשון בחיי פשוט לא ידעתי מעשית איך נראות הסיטואציות האלו ואיך לצאת מהן ,רק תאורטית.

לדעתי במקום להתעסק בלהזיז חודשים לפה או לשם שתתחיל להתעמק קצת יותר בחינוך והסברה.

פורסם
במקום להשקיע בכל הרפורמות האלה..למה לא להשקיע בחינוך?בלימוד?

+1! נכון מאוד

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אנחנו צריכים ללמוד קצת מארצות הברית בחוקים שלנו, הרישיון לדעתי רעיון מעולה, אני לא מבין למה אנשים מתנגדים אם יש פה הורים

מעניין מה הם היו מעדיפים לתת לילדים שלהם לעשות רישיון על אופנוע בגיל 16 כמו שמותר כרגע או רישיון לאוטו בגיל 16 ו9..

vw 1302 super beetle

פורסם

זה לא שהילד מציב עובדה להורה,אני עושה רישיון על אופנוע וזהו,ההורה מציב עובדה לילד,אומרים לו לא וסיימנו סיפור.

לדעתי זה מוקדם,אתה באמת רוצה לנהוג בסביבת ילדים שרק מתים לנסות מה הם עשו בNEED FOR SPEED?

בגיל כזה הפוזה והדאווין מאוד חזק,לדעתי צריך ההפך לתת רישיון בגיל יותר מאוחר.

אבל זאת דעתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לתת יותר מאוחר מגיל 17?

בגיל 18 חלק כבר עם נשק אז מכונית לא?

לא נשמע הזוי שיתנו נשק לפני רכב?

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

• תוכן חדש...