Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נסה גם להפעיל שפירצרים,פעם משהו רשם את זה בתור פיתרון,וזה באמת עובד המים אכן מגיעים עד לשמשה של הרכב הקודם.

המתזים שלך לא מכוונים כראוי אם הם מגיעים לרכב מאחוריך. הפתרון הוא קודם כל, אם אפשר, פשוט לעבור נתיב. אם אי אפשר, אז עוזבים גז כדי להאט קצת או להגדיל את המרחק מהרכב ממול בעוד שניה. אחר כך אפשר לאותת עם אותות המצוקה כדי להעביר מסר ל"לחצן" ואם זה לא עובד - אז מגדילים מרחק מקדימה בעוד שניה.

אני לא יודע מה איתכם אבל תמיד שאני עומד ברמזור ובא רכב במשקל של מעל כמה טונים טובים אני ישר מתקדם עוד

איזה חצי מטר, במיוחד שזה אוטובוס אני לא סובל שהם עושים את זה הם ניצמדים כלכך לישבן שלי ברמזור שיש רווח שהולך

רגל לא יכול לעבור. לגבי משאיות אני תמיד עובר למסלול השני כדי שלא תיהיה מאחורי משאית, אני מנסה לדמיין בזמן בלימת חירום את ההבדל בין בלימה של רכב פרטי ששוקל 1.5 טון מקסימום למשאית ששוקלת 10-20 טון עם ברקסים חורקים עם רעש שעוד מעט הם מתפרקים מהמשאית.

אני תמיד אבל תמיד עוצר מוקדם ומשאיר מקום קדימה וגם מתכנן נתיב מילוט הצדה כך שאם משאית\אוטובוס\כל רכב שבאים מאחורי לא יוכל לעצור בזמן, אוכל לשחרר לו כמה מטרים ואף להימלט הצדה (לטפס על מדרכה, לרדת לשוליים, לעלות על אי תנועה משורטט) ולמנוע פגיעה.

לגבי בלימת חירום: אתה אמור לתכנן מראש נתיב מילוט שתוכל לסטות אליו במהלך הבלימה (אם תאלץ לבלום) כדי למנוע פגיעה מאחור וגם מלפנים, אם מרחק העצירה לא מספיק. חפש שוליים פנויים, נתיב ריק, כביש חוצה שהתנועה בו עומדת וכדומה בכל שלב בנהיגה שבו קיימת אפשרות שתאלץ לבלום בחדות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדובר על רכב חדש אז לא חושב שהם לא מכוונים,כמובן זה לא עובד במהירות איטית,הבעיה שיש כאלה נהגים איך שאתה מתקדם טיפה ישר מתקדמים איתך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אי שמירת מרחק, ראשי תיבות - אשם - העבירה שגורמת לכל תאונות הדרכים אבל לא נאכפת כלל וכלל.

סומך על הברקסים שלך או לא סומך על הברקסים שלך, אם אתה לא שומר מרחק מהרכב מקדימה, ונמרץ מספיק כדי להספיק לבלום טוב, אתה תקבל חזק מאחורה מזה שלא הספיק.

הוצעו פה פתרונות אך לא ראיתי שהם תמיד עובדים.

פורסם

אכיפה של אי-שמירת מרחק זה בעייתי כיוון שהחוק מדבר על מינימום של שניה אחת, שזה גם משהו, אבל בכל זאת לחלוטין לא מספק מבחינת בטיחות - המרחק הבטוח המינימלי הוא שתי שניות. לגבי הפתרונות: עובדים יפה. על מה שמאחוריך אין לך שליטה ישירה, על מה שלפניך - כן. לכן, הגדלת מרחק מלפנים תאפשר לך לבלום יותר בקלות, אם תצטרך, ולהימנע מפגיעה מאחור.

נ.ב. אם יש צורך לבלום בלימה חזקה, קודם כל נועצים את הדוושה ברצפה. רק אחר כך, כאשר רואים שאנחנו הולכים לעצור מוקדם, כדאי לשחרר קצת ולאפשר לבלימה "להימרח" על כל המרחק האפשרי כדי לא להיפגע מאחור. כמובן שמומלץ גם לתכנן נתיב מילוט הצדה כפי שציינתי לפני כן.

פורסם
אכיפה של אי-שמירת מרחק זה בעייתי כיוון שהחוק מדבר על מינימום של שניה אחת, שזה גם משהו, אבל בכל זאת לחלוטין לא מספק מבחינת בטיחות - המרחק הבטוח המינימלי הוא שתי שניות. לגבי הפתרונות: עובדים יפה. על מה שמאחוריך אין לך שליטה ישירה, על מה שלפניך - כן. לכן, הגדלת מרחק מלפנים תאפשר לך לבלום יותר בקלות, אם תצטרך, ולהימנע מפגיעה מאחור.

נ.ב. אם יש צורך לבלום בלימה חזקה, קודם כל נועצים את הדוושה ברצפה. רק אחר כך, כאשר רואים שאנחנו הולכים לעצור מוקדם, כדאי לשחרר קצת ולאפשר לבלימה "להימרח" על כל המרחק האפשרי כדי לא להיפגע מאחור. כמובן שמומלץ גם לתכנן נתיב מילוט הצדה כפי שציינתי לפני כן.

בעייתי לאכיפה - כן - אבל לא עד כדי כך ולא בגלל השניות. כשרכב נמצא ממש צמוד לרכב זה מסוכן. אני לא סופר שניות כשאני נוהג. אני שומר על מרחק קבוע רחוק מספיק מהרכב לפניי, ואם הוא מאט, אני מרגיש את זה ומאט איתו ושומר כל הזמן פחות או יותר על אותו המרחק.

הפתרונות עובדים במובן זה שאם יש לחוץ תורן (דביל יש לומר) לרוב הוא לא יחכה ולא ייצמד אלא יעקוף בהזדמנות הראשונה שיש לו (אפשר גם בברוטאליות וכשהוא חותך אותך מקדימה או מאחורה או שניהם ביחד). הנקודה היא כשאין אפשרות לעקוף. אז כן, אני יכול לשמור מרחק גדול מהרכב לפניי ולהאט, אבל עדיין אני לא רואה את הפנסים שלו כשאני מסתכל במראה והוא ממש ממש צמוד וזה לא נעים.

פורסם
בעייתי לאכיפה - כן - אבל לא עד כדי כך ולא בגלל השניות. כשרכב נמצא ממש צמוד לרכב זה מסוכן. אני לא סופר שניות כשאני נוהג. אני שומר על מרחק קבוע רחוק מספיק מהרכב לפניי, ואם הוא מאט, אני מרגיש את זה ומאט איתו ושומר כל הזמן פחות או יותר על אותו המרחק.

אם אתה לא סופר שניות אז ייתכן שגם אתה חלק מהבעיה! מהיום והלאה תנסה בכל נסיעה לבדוק את המרחק בפועל (על ידי ספירת שניות לפי "אלף-מאה-עשרים-ואחת, אלף-מאה-עשרים-ושתיים") לפחות פעם אחת. חכה שהמכונית שלפניך תעבור על פני סימן כלשהו על פני הכביש עצמו (צביעה, תפר באספלט, צל) ותספור. ייתכן שתפתיע את עצמך!

פורסם
אם אתה לא סופר שניות אז ייתכן שגם אתה חלק מהבעיה! מהיום והלאה תנסה בכל נסיעה לבדוק את המרחק בפועל (על ידי ספירת שניות לפי "אלף-מאה-עשרים-ואחת, אלף-מאה-עשרים-ושתיים") לפחות פעם אחת. חכה שהמכונית שלפניך תעבור על פני סימן כלשהו על פני הכביש עצמו (צביעה, תפר באספלט, צל) ותספור. ייתכן שתפתיע את עצמך!

אם אתה חושב שאני לא שומר מרחק מהרכב לפניי אתה טועה.

פורסם

לא אמרתי שאתה לא שומר, אמרתי שייתכן שאתה לא שומר מספיק. תתפלא כמה נהגים שומרים מרחק "לפי החוש" כמוך או לפי שיטת מדידה שונה ממה שציינתי - ובטוחים שהם בסדר, עד שמגלים שהם לא. במהירויות שיוט בינעירוניות, גם מרחק מסוכן של כשניה אחת עלול להיראות בטוח, אפילו שמדובר ברמת סיכון גבוהה. אני גם שומר מרחק, זה לא מונע ממני לבדוק את עצמי מחדש פעם-פעמיים בכל נסיעה!

פורסם
לא אמרתי שאתה לא שומר, אמרתי שייתכן שאתה לא שומר מספיק. תתפלא כמה נהגים שומרים מרחק "לפי החוש" כמוך או לפי שיטת מדידה שונה ממה שציינתי - ובטוחים שהם בסדר, עד שמגלים שהם לא. במהירויות שיוט בינעירוניות, גם מרחק מסוכן של כשניה אחת עלול להיראות בטוח, אפילו שמדובר ברמת סיכון גבוהה. אני גם שומר מרחק, זה לא מונע ממני לבדוק את עצמי מחדש פעם-פעמיים בכל נסיעה!

תראה.

השאיפה שלי היא לא להגיע למרחק המינימלי שמותר לי עפ"י חוק או מבחינה בטיחותית. מבחינתי, כמה שרחוק יותר טוב, ואם אני מסוגל לנסוע בכביש בינעירוני על מהירות 90-100 קמ"ש במרחק מהרכב שלפניי שמאפשר לי הרבה חופש פעולה, תמרון ומרחב, זה טוב לי. אני שומר שהמרחק הזה יהיה קבוע והוא מצטמצם רק כאשר אני מתקרב לרמזור ואז בעצירה אני שומר מרחק של לראות את הכביש.

פורסם

לא יודע איך אף אחד לא כתב עדיין בשרשור הזה את הצירוף Brake check.

:twisted:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני פשוט קניתי את זה:

http://www.dealextreme.com/p/no-kiss-car-sticker-color-assorted-46194

גאוני! :-D

אני קניתי כזה, והם בורחים לבד:

sleep-2-460x309.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
נסה גם להפעיל שפירצרים,פעם משהו רשם את זה בתור פיתרון,וזה באמת עובד המים אכן מגיעים עד לשמשה של הרכב הקודם.

מצאתי פתרון זה כפתרון היעיל ביותר.

מנסיוני הרכב מאחוריך מאט כדי לא לקבל את הרסס.

נסה ותחייך,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
לא יודע איך אף אחד לא כתב עדיין בשרשור הזה את הצירוף Brake check.

:twisted:

אני לא כתבתי את זה כיוון שזה מאוד לא מומלץ. זה מקטין את המרחק מה"אגזוזן", מרגיז אותו וגורם לו לבלום בחדות או אף לחתוך אותך ובעיקר, עושה לו "זאב-זאב" עם הבלמים כך שבפעם הבאה שתבלום "על אמת" הוא לא יאמין לך ותקיימו דייט פגושים.

פורסם

אני בהחלט לא מרוצה מהתופעה, אבל מנסה לחלץ את המירב מהמצב, אמנם אני כבר זקן בן 27, אבל עדיין זוכר את אבא שלי אומר :

"מצאתי פראייר שיתפוס את השוטר"

מישהו נצמד אלייך? עבור נתיב, ואם אין נתיב, האט בהדרגה עד שהוא עוקף ושיבושם לו. אני אישית ארד גם לשוליים לרגע כדי לתת לטמבל כזה לעבור אם אין עוד נתיבים, תוך כדי שאני מאט מאוד. למה? אני מעדיף להסתכן לרגע בשוליים מאשר שאחד כזה יהיה דבוק לי לתחת ואני אהיה לחוץ ומרוכז בו במקום לנהוג כמו בנאדם. בנוסף, כשמישהו נצמד אלייך ככה מאחורה, הוא מקטין לך את חופש הפעולה משמעותית, וכל דבר בלתי צפוי שיקרה בכביש יהיה קשה לתפעול בלי תאונה.

לסיכום : רק אידיוט לא שומר מרחק, אפילו אם הבנאדם ממהר ורוצה לעקוף, עדיף לו לשמור מרחק ככה הוא יכול להאיץ לפני שהוא עובר נתיב, ולעקוב ביעילות יותר. שלא נדבר על הסכנות שטמונות בזה...

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
אני קניתי כזה, והם בורחים לבד:

sleep-2-460x309.jpg

אחינו, מה נסגר עם הכיסויי מיטה? :wink:

הפיתרון עם השפריצרים טוב רק נגד מוניות נקיות. למלוכלכות זה לא ממש יפריע.

אגב,הפיתרון הזה יהיה אפקטיבי יותר אם תסובבו את השפריצר לגמרי,ממש לכיוון של הרכב מאחוריכם :twisted:

• תוכן חדש...