Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני חייל משוחרר מזה 5 חודש,אני מעוניין לדעת האם אני חייב לשלם משהו לביטוח הלאומי? או שהמעסיק שלי במפעל שבו אני עובד משלם עלי? שמתי לב גם שבמשכורת כל חודש מורידים ממני 55 ש"ח על ביטוח לאומי,האם זהו בעצם התשלום לביטוח הלאומי?

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

לא נמוך מידי? כשאני לא עבדתי שילמתי 130 שקל וזה אחרי הנחה בגלל מצב משפחתי. אתה עובד ומשלם פחות?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כשאתה לא עובד הם דורשים 130 שקל לחודש,

כשיש לך תלוש אז המעביד משלם. וזה מחושב כחלק מהמשכורת שלך (נמוך יותר מ-130 שקל...).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
כשאתה לא עובד הם דורשים 130 שקל לחודש,

כשיש לך תלוש אז המעביד משלם. וזה מחושב כחלק מהמשכורת שלך (נמוך יותר מ-130 שקל...).

נמוך מ130 ש"ח?????:shock:

אתה בטוח כי כל מי שדיברתי איתו סיפר לי שביטוח לאומי עושקים אותו.

לי הם לוקחים כ300 ש"ח מהמשכורת.

פורסם

בתור סטודנט, עבודות זמניות, עם שכר של כמה מאות שקלים בחודש, אני צ"ל לביטוח לאומי 100 שקל לחודש. מי שלא סטודנט ולא שכיר, צריך לשלם 130 לחודש. ברגע שיש לי תלוש ביטוח לאומי לוקחים לי חלק קטן יותר מ-100 שקל (לפי ההכנסה...)

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בתור סטודנט,שמתפרנס בעיקר מ עבודות זמניות, עם שכר של כמה מאות שקלים בחודש, אני צ"ל לביטוח לאומי 100 שקל לחודש. מי שלא סטודנט ולא שכיר, צריך לשלם 130 לחודש. ברגע שיש לי תלוש ביטוח לאומי לוקחים לי חלק קטן יותר מ-100 שקל (לפי ההכנסה באותו חודש שעבדת בו...)

Skoda Fabia 2025 

פורסם

האם מישהו יכול להבהיר את הנוסע?

גם אני קיבלתי תלושים מביטוח לאומי אבל ברגע שהצהרתי שאני עובד אז הם מנכים לי מהמשכורת.והרבה!!!

פורסם

גם אני צריך לדעת מה קורה עם זה,כי לבסוף יתברר שלא שילמתי כראוי ואז יבואו אלי בדרישות לשלם סכומי כסף אסטרונומיים.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אז ככה, כשאתה לא עובד הם דורשים 130 ש"ח (אלוהים יודע מאיפה אתה אמור לשלם את זה).

כשאתה עובד הם לוקחים אחוז מסויים מהמשכורת. יכול לצאת 10 שקלים, יכול לצאת 10,000 ש"ח. (אם אני זוכר נכון ביטלו את התקרה על ביטוח לאומי).

אני למשל משלם למעלה מ-2000 ש"ח בחודש לנבלות האלה (שבגיל 67 יתנו לי 1300 ש"ח לחודש אם אני אקפיד לשלם.)

אגב, אי שם בשנת 2000 לא עבדתי 4 חודשים ולא שילמתי להם. לפני שבוע הם נזכרו בזה ואחרי הצמדה כמה שיחות טלפון וכמה פגישות איתם הגענו לפשרה שאני אשלם להם 600 ש"ח. ככה שבמקרה הכי גרוע תהיה חייב להם כמה מאות.

כמובן שבעל העסק משלם עבורך, ואם הוא לא הוא עובר על החוק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אז ככה, כשאתה לא עובד הם דורשים 130 ש"ח (אלוהים יודע מאיפה אתה אמור לשלם את זה).

כשאתה עובד הם לוקחים אחוז מסויים מהמשכורת. יכול לצאת 10 שקלים, יכול לצאת 10,000 ש"ח. (אם אני זוכר נכון ביטלו את התקרה על ביטוח לאומי).

אני למשל משלם למעלה מ-2000 ש"ח בחודש לנבלות האלה (שבגיל 67 יתנו לי 1300 ש"ח לחודש אם אני אקפיד לשלם.)

אגב, אי שם בשנת 2000 לא עבדתי 4 חודשים ולא שילמתי להם. לפני שבוע הם נזכרו בזה ואחרי הצמדה כמה שיחות טלפון וכמה פגישות איתם הגענו לפשרה שאני אשלם להם 600 ש"ח. ככה שבמקרה הכי גרוע תהיה חייב להם כמה מאות.

כמובן שבעל העסק משלם עבורך, ואם הוא לא הוא עובר על החוק.

אכן כן.

מי שלא עובד משלם 130 שקל.

מי שלא עובד, אבל הוא סטודנט - יש לו הנחה, ומשלם רק 100 שקל.

מי שעובד משלם (אוטומטית, המעביד מנכה מהתלוש) אחוז מסויים מהמשכורת. ולכן זה מאוד משתלם לעבוד אפילו שעה בחודש במשכורת של 20 ש"ח, רק כדי להיות מכוסה מבחינת ביטוח לאומי (על 20 שקל הם יורידו משהו כמו שקל)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...