Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אחרי טבילה - כשר לנסיעה?

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסתכל ברשת ורואה ים של סרטונים על רכבים שנסחפו או הוצפו במים, בחלק גדול מהם המים כיסו את תא המנוע כליל

מעניין אותי לדעת מה הנזק ברכבים כאלה? מתייבשים בשמש וממשיכים כרגיל? טוטאלוס? תלוי אם היו בפעולה או שלא?

אני מאמין שהדיזל פחות ינזק בגלל אופי הפעולה של המנוע, אבל מה קורה עם רכבי בנזין? והחשמליות, לא נשרף להם המערכת? 

פורסם

דיזל שלא מתרגש ממים היה לפני 40 שנה. היום גם הדיזל ממוחשב כמובן.

אחד הדברים שאתה ממש לא רוצה ליפול עליו בקניית רכב משומש, הוא רכב שעבר הצפה.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מצטרף לדעה הנחרצת: לא לגעת ברכב כזה.

לפני כמה שנים חבר חיפש רכב ונסענו לראות אחד עם נתונים טובים.

כשהרמתי את הכיסוי של הגלגל הרזרבי ראיתי שהכל חלודה שם. אמבטיה, ג'אנט, ג'ק וכל מה שהיה.

שאלתי את הבעלים אם הרכב הוצף בעבר, הוא פשוט משך בכתפיים, נעל את הרכב והלך... אשכרה נוכל.

נראה היה שהרכב עמד רטוב כמה חודשים אחרי ההצפה אם לא יותר, ויובש בצורה חובבנית למדי.

מנסיון בעבודה בחברה לשיקום נזקי אש ומים, אני יודע שלאלקטרוניקה יש חלון הזדמנויות די קצר לשיקום אחרי הצפה,

וגם זה מותנה בייבוש מקצועי שכולל פירוק מוחלט, ניקיון יסודי בחומרים ייעודיים וייבוש מבוקר בחדר ייבוש.

אין סיכוי שרכב סטנדרטי עבר תהליך כזה. הביטוח היה קובע לו אובדן גמור.

רכב כזה שמוצע למכירה, רוב הסיכויים שקיבל אובדן כהלכה בקומבינה עם השמאי, והובא למצב נסיעה במינימום השקעה.

אולי כרגע הוא נוסע בסדר, אבל תקלות אינסוף זה רק עניין של זמן.

• אהבתי 3
פורסם

אני מעריך שמכון בדיקה יעלה על דבר כזה.

בבחינה ראשונית של רכב,

רצוי להציץ בנקודות נסתרות כמו מתחת לשטיח הרכב, מתחת לכיסוי בתא המטען וכדו'.

פורסם (נערך)

יש את התשובה הקצרה ויש את החפירה הארוכה.

שלומיקו,

איזה מהן אתה רוצה לשמוע ?

מה אמרת?

אה, או קי, שמעתי את הקצרה, אז אני יענה בקצרה. (אבל לא מאוד בקצר)

ברכב עקרוני של פעם,

נגיד פורד מודלT

או מינימיינור שנת 1978 או 1983 ,

או אפילו פז'ו 309 שנת 1993. (כולן עם קרבוראטור)

מה שחשוב זה שלא יכנסו מים לתאי השריפה. (לתוך חלל הצילנדרים).

כלומר, תכנס לשלולית עמוקה, אבל לא עמוקה מידי.

כל עוד תשמור על גז יציב בסל"ד מספיק גבוה ,כדי שהאגזוז לא יחנק וימשיך לפלוט את מה שהוא חייב לפלוט, כדי שהמנוע ימשיך לעבוד.

גובה המים בשלולית (כולל גלים מזדמנים) שלא יעבור את גובה כניסת ינקת האויר לרכב.

(פילטר אוויר/צינור יניקת האויר בחזית הרכב/ גובה פתח הקרבוראטור/ גובה פתח המצערת).

אם תקפיד על כל אלה, אולי תוכל לשרוד.

אם יכנסו מים לצלינדרים יקרה הנורא מכל "נעילה הידרוסטטית" , המנוע ישתתק במכה, מצב שיחייב פתיחת מנוע להערכת הנזק.

אם המנוע ישתתק כתוצאה ממים במערכת ההצתה. (מפלג, סלילי הצתה, חוטי הצתה, מצתים).

עדיין יש לו תקומה. העיקר לא לנסות להניע שוב שהרכב שקוע במים.

ברכב שהוצף בחניה, אותו דבר, יכול להיות שנכנסו מים לצילינדרים, העיקר לא לנסות להניע. ואז עדיין אפשר להציל אותו. כי עוד לא נגרם נזק סופני למנוע.

זה לגבי רכב של פעם.

רכב של היום, כמו שכתבו לפני.

עם כל האלקטרוניקה והמיחשוב.

ירחם השם.

(שלא לדבר על הריח של הריפודים והשטיחים).  🤿

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • אהבתי 6
פורסם

להביא רכב שטבע למצב תקין יעלה יותר מערך רוב הרכבים שטבעו. 

לא יכיל לדמיין כמה יעלה להוריד את כל הבדים וליבש אותם שלא לדבר עם מערכות החשמל ברכב. 

חבל שלא מורידים כאלה רכבים מהכביש. 

פורסם

יכול לספר מניסיון שלי לפני כמה שנים הרכב שלי (פאביה) עמד בחנייה ברחוב שהוצף עד גובה המנוע בערך,
לאחר כמה ימים שהכל התייבש לקחתי את הרכב לבדיקה וראו שלא נכנס מים למנוע גם לא לתוך תא הנוסעים
הייתה לי אפשרות או לקבל 95% מהמחירון אם אני תובע את העירייה או לשמור את הרכב.
אני החלטתי לשמור את הרכב ולאחר קרוב לשנה התחילו לי בעיות במערכות חשמליות ברכב שבסוף עלו לי ביוקר.
כ-5 שנים אחרי באותו רחוב עדיין יש הצפות כאלה שיש גשמים כאלה ואנשים שמנצלים זאת כדי להוריד את רכבם מהכביש.

פורסם

אני הייתי מעדכן באתר משומשת את כל הרכבים שרואים בבירור שהוצפו.

שיידעו הקונים וייזהרו.

בעבר היתה סיאט אטקה שפורסמה במגרש כרכב במצב טוב, וב-ynet היה תמונות של אותו רכב אחרי הצפה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמו שהרוב הגיבו לך כאן - זו צרה שלא תיגמר

בדרך כלל וברוב המקרים סביר להניח שמדובר ב"משתמש הפשוט" = אדם שהרכב שייך לו, יש לו ביטוח, וכנראה תבע את הביטוח / עירייה בהקשר להצפה וקיבל מחירון מלא.

במקרים כאלה אתה תוכל לבדוק היסטוריה ביטוחית בהר הביטוח ולראות שם שהרכב אובדן להלכה / גמור.

אולי לא תדע שזה בגלל הצפה אבל זה כבר יתן לך רמז לא להתקרב.

אם זה רכב שלא "טופל" דרך ביטוח אלא באופן שנועד להסתיר מידע - יהיה יותר קשה מהותית לדעת, כי זה להתחיל "לחפור" את האוטו ולבדוק בכל מיני מקומות - בסוף זה נזק שקל להסתיר.

אפשר להכניס סעיף לזכרון דברים בו המוכר מתחייב שאין ברכב מום נסתר לרבות הצפה, אבל גם אז אם תגלה שכן, לא יהיה נעים להתנהל בבתי משפט.

• אהבתי 1

עומר :-)

פורסם

אני עוקב אחרי כמה חבר'ה בארה"ב שקונים מכוניות על או  יוקרה במצב קשה, ומשפצים אותן. ראיתי כמה מכוניות שטבעו ושופצו.

זה פשוט לא יאמן כמה נזק וכמה עבודה.  מים נכנסו אפילו לגיר, למנוע, וגם אם לא עשה נזק ישיר, עשה נזק עקיף. זה דורש פירוק בדיקה וניקוי של חצי מהמכניקה כולל תיקון במידת הצורך.  כל האלקטרוניקה דורשת פירוק וניקוי מקצועי, לחלק מצליח ולחלק לא ודורש החלפה.  זה אומר לפרק את הרכב לגורמים כולל הריפוד בריצפה ולפרק את כל הצמות אלקטרוניקה והמערכות, כולל הדשבורד.  לנקות אחת אחת, לבדוק תקינות, ולהרכיב. רק העבודה הזו לבד תצא בעלות של רכב חדש אם תמצא חשמלאי שיהיה מוכן ומסוגל לעשות אותה. רכב כזה משתלם רק לבעל מקצוע שעושה הכל לבד. קונה רכב יוקרה בגרושים, ומשפץ. לאדם מן הישוב אסור להתקרב לרכב כזה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...