Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 או סקודה פאביה 2023

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש סופרמיני חדשה לנסיעות באיילון( בין עירוני עם פקקים), שיהיה מרווח ונוח עם צריכת דלק סבירה.

בתקציב סביב 115000.

מזדה 2 נראית לי קטנה מדי, הפאביה החדשה והi20 מרווחות, מה עדיף?

פורסם

שתיהן עם מנועי טורבו וגיר רובוטי דו מצמדי

הפנים של הפאביה מרגיש מושקע יותר ולטעמי היא קצת יותר מרווחת ממנה. 

פורסם

בעיקרון מכיוון ששתיהן מציעות את אותו המתכון של שילוב מנוע/גיר-קרי מנוע 3 צילינדרים טורבו וגיר רובוטי דו מצמדי,האמינות אמורה להיות פחות או יותר דומה.

קח בחשבון שגיר רובוטי ופקקים זה שילוב פחות בריא לרכבים הללו.

הייתי מציע לך את היאריס,אך נכון לעכשיו היא לא מוצעת בארץ (עקב יכולות ייצור מוגבלות?)

לכן אם האמינות בכל זאת חשובה לך יותר מהמרווח אז המאזדה 2 בהחלט תתאים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בחנתי לאחרונה את הI20 גם.

עוד אפשרויות שראיתי במחיר הזה הן סוזוקי סוויפט ויונדאי וניו.

הסוזוקי קצרה יותר מהוניו והI20 ב20 ס"מ וקלה בבערך 300 ק"ג.

מנוע אטמוספרי חלש יחסית אבל מאיץ למאה בבערך שניה יותר מה I20 וצורך פחות דלק,גיר רציף שמתאים לפקקים.

מאובזרת לא רע כולל בקרת שיוט אדפטיבית והתראה על שטח מת.

הוניו זה SUV קטנטן באותו אורך של הI20 שעליו הוא מבוסס.

מנוע אטמוספרי 1.6וגיר רציף גם כאן. במקרה הזה צורך קצת יותר דלק מה I20.

רכב גבוה ומרווח מקדימה הרגשה ותנוחת נהיגה אחרת משמעותית מהI20 ושאר הסופר מיני.

אבזור לוקה בחסר אין בקרת שיוט אדפטיבית,התראה על שטח מת ואין הנעה בלי מפתח(אולי בחדשות שמגיעות יש כבר).

הגיר הרציף ב2 הדגמים יתאים יותר לפקקים,אולי שווה לך לעשות נסיעת מבחן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

רכב עם גיר רובוטי פחות הייתי ממליץ לפקקים.

המזדה אכן לא מרווחת מאחור.

הייתי בודק רנו קליאו עם גיר רציף, תהיה מאובזרת,נוחה, מרווחת מהמזדה.

אופל קורסה

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראיתי את הווניו, הסלון נורא פשוט, נראה כמה שנים אחורה.

מאחור יותר צפוף , המרווח הושקע בבגאז, האם לא תהיה לי ירידת ערך גדולה באופל קורסה ורנו?

פורסם

עם שמירת ערך חשובה, הייתי בודק את האיגניס שתשאיר עודף ממ15, המושבים לי היו מאוד נוחים, גיר רציף מעולה לפקקים, נוחה ומרווח מפתיע מאחור.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 39 דקות, א יוסי כתב:

ראיתי את הווניו, הסלון נורא פשוט, נראה כמה שנים אחורה.

מאחור יותר צפוף , המרווח הושקע בבגאז

הכן הסלון לא מודרני מאוד אבל לא נורא לטעמי.

מאחור צפוף קצת ברגליים אבל יש מרווח ראש טוב יחסית לאנשים גבוהים.

נפח תא מטען המוצהר בליטרים כמו ב I20 אבל הוא גבוה משמעותית אז נראה שאפשר להכניס יותר דברים במידה ומורידים את המדף.

והמרווח מורגש גם מקדימה,אזור הנהג מרגיש יחסית מרווח אני למשל לא מזיז את הכיסא עד הסוף אחורה כמו ב I20 והסוזוקי אולי בגלל שיושב בו יותר גבוה.

לפני 28 דקות, yulianx כתב:

הייתי בודק את האיגניס שתשאיר עודף ממ15, המושבים לי היו מאוד נוחים, גיר רציף מעולה לפקקים, נוחה ומרווח מפתיע מאחור.

בדקנו גם אותה,היא כבר ממש מיני.

מאוד קטנה,2 מבוגרים רחבים מקדימה כבר ירגישו צמודים מידי לטעמי.

לי הוריד את החשק גם הבטיחות הפסיבית שלה

רק 800 ק"ג,גבוה, קצר מאוד, ברקסים מרגישים קצת חלשים תוף מיושן מאחורה, צמיגים קטנים וצרים.

בצד הטוב זכור לי גם מושבים מוצלחים, חסכון בדלק,נכנסת לחניות ועושה פרסות כמעט כמו טרקטורון.

פורסם

היא שוקלת 975 קילו,כמעט טון.

פורסם

אני אבדוק את האופל קורסה למרות שמפחיד אותי ירידת ערך גדולה , נראית דיל טוב עם אחריות ל4 שנים, נראה שהגרסא עם ה130 כס שומרת יותר ערך.

אני מתכנן למכור אחרי 5 שנים לפחות.

פורסם

לדעתי "השד" של הגירים הרובוטיים כבר לא כזה נורא, לקורסה אולי אין גיר רובוטי אבל יש לה בעיות משל עצמה עם רצועת הטיימינג ונכון לעכשיו היא לא שומרת על ערכה ברמה של פביה או יונדאי i20. דגמי סוזוקי גם הם לא באמת מתחרים בסופר מיני המודרניות ובחלק מהמקרים הם נחותים באבזור הבטיחות וציונים במבחן הריסוק.

לטעמי פביה עדיפה על יונדאי i20. היא מרווחת יותר, תא הנוסעים איכותי יותר באופן מורגש, בידוד הרעשים עדיף ויחידת ההנעה נעימה יותר. אם יש אופציה אני ממליץ על ה-1.5 שזריזה וחלקה יותר. אני מציע לבדוק בנוסף את סיאט איביזה שתא הנוסעים שלה פשוט יותר אבל היא זולה בפער לא מבוטל מהפביה. לחלופין סיאט ארונה יהיה מרווח יותר ומציע תנוחת ישיבה גבוהה ורמת אבזור טובה מאוד. גם איביזה וגם ארונה מוצעים עם מנועי 1.0 ליטר טורבו או 1.5 טורבו זהים לאלה של הפביה, בכל המקרים ה-1.5 עדיף.

פורסם

אם אתה מתלבט רק בין 2 אלה, הפאביה עדיפה.

מרווחת יותר, צריכת דלק פחות גבוהה (במנוע 1 ליטר), נוחה יותר.

לגבי הגירים הרובוטיים - אפשר לשנות את צורת הנהיגה בפקקים וכך לצמצם למינימום את שיחקת הקלאץ'.

גם פה, בצורת נהיגה זאת,  הגיר של הפאביה (DSG) וותיק יותר ופחות רגיש לשחיקה בקלאץ' (מנסיון , עשיתי מעל 90 אלף על סיאט איביזה 1 ליטר ,ולא היה צריך להחליף קלאץ').

ולגבי מה שכתבו על ה- 1.5 -

מנוע ה-1.5 עדיף.

רק אם אתה לוקח את ה- 1.5 , אז ברמת גימור סטייל. ינסו לדחוף לך את רמת הגימור הבכירה "מונטה קרלו" (אפילו

במחיר יותר נמוך). הבעיה העיקרית ב"מונטה קרלו" זה שאין גג-שמש יעיל, והתוצאה היא שאתה חשוף לאור ולחום השמש, ועלול "להתבשל" בנסיעות ארוכות.

בסטייל אין גג שמש, אז אין את הבעיה הזאת.

בהצלחה

• תוכן חדש...