Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שאני חייב לאכול את הכובע
הטרלול הזה עבד!
חבר קיבל דרכון בדואר אחרי שבועים, כך שגם בהדפסה יש שיפור גדול
לוקח את כל הדברים הרעים שכתבתי בחזרה
מעלה ומוסיף... כשרוצים אפשר!

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

לדעתי בקרוב יופסק "מרתון לדרכון" בחלק מהלשכות. נכון להיום ההיצע עולה על הביקוש ובלשכה בבני-ברק פשוט אין בכלל המתנה לתור. באים לוקחים מספר ובתוך 10-15 דקות עפים מהלשכה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כמה עדכונים אם זה מעניין מישהו

1. יש לייב ביוטיוב שנועד להראות את מצב התורים בכל אחת מהלשכות הפתוחות

2. יש עדכון בלייב לגבי מקבלי שירות בכל לשכה בלינק הבא

https://www.gov.il/he/Departments/DynamicCollectors/status?skip=0&utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral

3. יש סקר חווית שירות - ממליץ למלא 

https://survey.gov.il/he/SekeRashut2022b?utm_source=go.gov.il&utm_medium=referral

4. נפתחו מעל 10 אלף תורים בלשכה בבני ברק

https://www.gov.il/he/departments/news/bneibrak28523

5. והנה לינק מעודכן לגבי הכמויות האנשים שטופלו.

https://www.gov.il/he/departments/guides/updates_marathon_passport

נ.ב. 

עדיין חושב שצריך דרייב אין לרכבים באזור דימונה/ערד/ירוחם.

נ.ב. 2

עדכון מרתון דרכון - עדכון 29.5.23 שעה: 17:00

על פי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, נכון לשעה זו קיבלו שירות בארבע הלשכות הגדולות ובמרכז להנפקת דרכונים בבני ברק 4,605 מבקשי דרכון. 

בלשכת תל אביב 1,088 איש קיבלו שירות
בלשכת חיפה 1,039 איש קיבלו שירות
בלשכת באר שבע 956 איש קיבלו שירות
בלשכת ירושלים 937 איש קיבלו שירות
המרכז לדרכונים בבני ברק 585 איש קיבלו שירות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מעדכן עוד משהו שהתקבל ואושר בקריאה ראשונה - חוק הדרכונים - שר הפנים יוכל לאשר תעודת מעבר במקום מתן דרכון

ציטוט

ביום 28.7.2017 נכנס לתוקף חוק הדרכונים (תיקון מס' 9), תשע"ז- 2017 (להלן – תיקון 2017) שעיקרו קובע כי: "לא יסרב השר לתת דרכון ראשון למי שקיבל את אזרחותו לפי סעיף 2 לחוק האזרחות, התשי"ב-1952 (המסדיר אזרחות מכוח שבות) בשל כך בלבד שטרם השתקע בישראל." משמעות תיקון 2017 הייתה כי עולה חדש, הזכאי לאזרחות ישראלית מיד עם עלייתו, זכאי גם לדרכון ישראלי מיד עם קבלת האזרחות הישראלית.

עד לתיקון 2017 מדיניות שר הפנים בהתאם לדין שנהג, הייתה ככלל שלא להעניק דרכון לעולה בשנת עלייתו הראשונה, וזאת בהתאם להחלטת ממשלה מס' 303 מיום 23.2.1964, לפיה אין ליתן דרכון לעולה הנמצא בישראל פחות משנה, אלא במקרים חריגים, ומכוח סעיף 4(א) לחוק הדרכונים תשי"ב-1952, אשר קובע כי אזרח ישראלי שלא השתקע עדיין בארץ - רשאי שר הפנים להעניק לו דרכון לתקופה קצרה מעשר שנים, או תעודת מעבר.

מדיניות זו באה על רקע העובדה כי בשונה מרוב מדינות העולם, בהן קבלת האזרחות נעשית באופן הדרגתי ולאחר תושבות של מס' שנים באותה המדינה, הרי שבישראל עולים מקבלים אזרחות מיד עם כניסתם אליה. לאור זאת היה צורך למנוע מצב של שימוש בדרכונים ישראליים על ידי מי שמימשו את זכותם לקבל אזרחות ישראלית מכוח שבות, אך למעשה זיקתם לישראל היא פורמאלית בלבד, והביטוי היחיד לה הוא השימוש בדרכון ישראלי.

לאחרונה נעשתה בחינה של השלכות תיקון 2017 ממנה עלה כי תיקון החוק הביא בהתאם לנתונים שנבחנו, לתופעה רחבת היקף, לכאורה,  של ניצול האפשרות לקבל אזרחות ישראלית מידית מכוח חוק השבות אך לשם קבלת דרכון ישראלי, ללא קיום זיקה ממשית אחרת למדינה. גורמי הביטחון העלו חשש כי תיקון זה עלול להקל על ניצול לרעה של חוק השבות, למתן תיעוד ישראלי לגורמים שאינם זכאים לכך, ולשם ביצוע פעולות הפוגעות בביטחון המדינה.

לאור עמדת כלל גורמי המקצוע, מוצע להשיב את החוק לנוסחו כפי שקדם לתיקון מס' 9 לחוק, באופן המסמיך את שר הפנים להעניק דרכון ישראלי לעולה רק לאחר השתקעותו בישראל.

מתוך האתר 

https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/a093Y00001ddnArQAI/תזכיר-חוק-הדרכונים-תיקון-מס-10-התשפג2023?language=iw

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
בתאריך 25.5.2023 בשעה 10:07, סולל הדרך כתב:

האמת שאני חייב לאכול את הכובע
הטרלול הזה עבד!
חבר קיבל דרכון בדואר אחרי שבועים, כך שגם בהדפסה יש שיפור גדול
לוקח את כל הדברים הרעים שכתבתי בחזרה
מעלה ומוסיף... כשרוצים אפשר!

שמישהו ישאיר את דרעי בבית ואת ארבל במשרד הפנים.

מגיע לו חיזוק גם על זה:

משה ארבל עונה לאבי מעוז: אני לא מתכוון להתעסק בעיצובים גרפיים - כיפה (kipa.co.il)

הבחור בא לעבוד.

פורסם

הנה לינק לערוץ של הרשות לאוכלוסין https://www.youtube.com/@pibagovil

שבו ניתן לראות על מה שדיברתי עליו אתמול 👇👇👇👇

לפני 13 שעות, DareDevil כתב:

1. יש לייב ביוטיוב שנועד להראות את מצב התורים בכל אחת מהלשכות הפתוחות

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

הוצאת קיטור לא קשורה קצת. בנוגע לאיכות הדפסה של דרכון.

למה הדרכון הביומטרי נהיה כזה קשיח, הכריכה ממש קשיחה ולא ניתנת לכיפוף בכלל, אי אפשר להכניס אותו לדפדף ניילון אפילו, וקשה אפילו לדפדף בו.

בדף האחורי יש שבב אז למה לפחות לא עשו את הדף הקדמי ניתן לכיפוף.

עשיתי השוואה עם דרכון אירופאי ושם הכריכה נורמלית וניתנת לכיפוף, וההדפסה נראית באיכות יותר טובה מהדרכון הישראלי, שם השבב דווקא בכריכה הקדמית.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

נכון... ולמה כחול ולא אדום
ולא לא כתוב EU?
ולמה אין הולוגרמה של הבבאבא סאלי עליו

ולמה בתמונה הביומטרית יצאתי כזה מכוער?

נו באמת!
סוף סוף שאין תורים והכל בסדר, גם על זה מתלוננים

• מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 10 דקות, car_me כתב:

הוצאת קיטור לא קשורה קצת. בנוגע לאיכות הדפסה של דרכון.

למה הדרכון הביומטרי נהיה כזה קשיח, הכריכה ממש קשיחה ולא ניתנת לכיפוף בכלל, אי אפשר להכניס אותו לדפדף ניילון אפילו, וקשה אפילו לדפדף בו.

בדף האחורי יש שבב אז למה לפחות לא עשו את הדף הקדמי ניתן לכיפוף.

עשיתי השוואה עם דרכון אירופאי ושם הכריכה נורמלית וניתנת לכיפוף, וההדפסה נראית באיכות יותר טובה מהדרכון הישראלי, שם השבב דווקא בכריכה הקדמית.

וואלה לא שמתי לזה, בדקתי. לא נראה לי שזה כזה משנה לי העיקר יש דרכון מעודכן ועם תוקף..

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 5 דקות, סולל הדרך כתב:

נכון... ולמה כחול ולא אדום
ולא לא כתוב EU?
ולמה אין הולוגרמה של הבבאבא סאלי עליו

ולמה בתמונה הביומטרית יצאתי כזה מכוער?

נו באמת!
סוף סוף שאין תורים והכל בסדר, גם על זה מתלוננים

בשתי התמונות הביומטריות יצאתי מכוער, לא יעזור כלום.

ולמען האמת התורים לא הפריעו לי כי ידעתי מתי הוא מסתיים וקבעתי תור ל4 חודשים קדימה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

@car_me גם הכריכה של הדרכון הגרמני קשיחה בשני הצדדים. מן הסתם מדובר בלוח אחד שמכופף במקום אחד בעת ההדפסה.

@סולל הדרך אתה צריך לראות מה עשו לי בתמונה לדרכון הגרמני. השיטה אצלם היא צילום במצלמה הכי פשוטה בעולם ואז photochopping (הכתיב מכוון) כדי לעמוד בתקן הגרמני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדרכון שלי בתוקף עד תחילת שנה הבאה ואני כבר מתכוונן לחידוש.

ברשותי דרכון רגיל (לא ביומטרי) וגם ת.ז כחולה רגילה.

האם לא מחדשים יותר דרכונים רגילים? אלא רק ביומטרים? ואם כן, אני מחויב גם בת.ז ביומטרית?

אפשר לבצע את שניהם באותו מקום ובאותה הזדמנות?

פורסם
לפני 7 דקות, dinnnn כתב:

כן יעשו לך את החידוש של שניהם יחד.

תודה, מה בדיוק לבחור כאן? לא כ"כ הצלחתי להבין אם לבחור באופציה ראשונה או שניה כדי לתאם תור..

image.png.aab00e0b5bc59ab9211a28da21801745.png

• תוכן חדש...