Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי מזדה 6 2006 330,000 ק״מ.אני יד 2 כבר כ 5 שנים.

אני ,וגם הבעלים הקודמים, טיפל/מטפל באדיקות במוסכים מורשים. אני מטפל במוסך ״עד רעננה״. לא מושך חודשים ומקבל המלצות מהם.

האוטו נוסע חלום. ממש כך. יציב, מהיר, היגוי נהדר אחלה רכב.

בין טיפול לטיפול (15 אלף ק״מ) אני מוסיף שמן למנוע. בממוצע 1 ליטר שמן כל 2000 ק״מ.

אני כלל לא מוטרד מהעובדה הזאת. קונה גלון שמן סינטטי טוב (5W30) וממלא לפי הצורך. נוזלים אחרים לא חסרים באוטו אף פעם!

שאלותי הן: לאור העובדה שהאוטו כבר לא צעיר...

1. האם כדאי לשנות את סוג השמן? מבחינת המספרים (לא כלכך מבין בזה) לפחות מה שאני מוסיף באופן ידני ואם כן האם לדרוש גם מהמוסך?

2. האם לקצר זמני טיפול מבחינת ק״מ ו /או מרווח זמנים

תודה לתגובה/ות מלומדות.

פורסם

שמן דליל יותר עלול לגרום לצריכת שמן מוגדלת גם על הקיים. אתה יכול לנסות שמן אחר תראה איך זה ישפיע מקסימום תחזור לתקן הרגיל.

לגבי שינוי מרווח הטיפולים אתה מוסיף 7 וחצי ליטר שמן בין טיפולים (זה המון אגב, לא יודע איך לא מפריע לך) השמן שלך כל הזמן מתרענן עקב כך אין צורך לקצר את המרווח של 15K.

פורסם (נערך)

היי תודה לתשובות. 

ל TZR84 כתבת: ״השמן שלך כל הזמן מתרענן עקב כך אין צורך לקצר את המרווח של 15K.״ לדעתי יש פה משהו מאד חיובי באירוניה כביכול של המצב: צריכת שמן גדולה יחסית אבל שמן ״טרי״ לעיתים תכופות.

והיה וארצה לנסות נתוני שמן אחר? מה עדיף 10W30 או 5W40. האמת לא מבין מה הנתונים האלו אומרים. ואולי לא צריך. אני שם תמיד ״קסטרול״ סינטטי מלא  קונה גלון 4 או 5 ליטר ומוסיף כשמדיד השמן מראה שחסר ליטר אחד.

ל Netanel1014 כתבת : ״ליטר כל 2k המנוע חייב אוברול״ בתיאוריה אולי זה נכון אבל במציאות זה ממש לא כך.

נבדקה במוסך קומפרסיה ידנית!! של המנוע,כל הבוכנות 190.

אגב שמן גיר מעולם לא חסר. מדידה לפי הספר כל פעם.

תודה לכם וגם מראש לתגובות נוספות אם יהיו :)

עריכה אחרונה על ידי meirl1
פורסם

במנוע הנ"ל - אפשר שמן מנוע בצמיגות 5W-40 וגם 10W-40..והוא במצב הנוכחי העדיף.
אפשר שמן סינטטי מלא, וגם חצי-סינטטי של חברות איכותיות.

כדאי לבדוק ולאבחן את הסיבה למחסור בשמן המנוע -  רצוי לגשת למוסך טוב, או אדם
המבין באבחון מנוע.
אפשר והסיבה היא נזילה או שריפה פנימית ואו בוצה
(בוצה - שכבה של שמן שרוף, היוצרים שכבה המונעת אטימה ושימון טוב  ודרכה השמן עובר ונשרף)
בד"כ הבעיה במנועים הללו ברכבים מעל שמונה שנים, ומאה אלף ק"מ - היא הצטברות בוצה.
אפשר לבצע ניקיון בוצה קל עם תכשיר שטיפה - פלאשינג.
& רצוי לאבחן את הסיבה, במצב של בוצה כבדה, כדאי לבצע פירוק וניקיון רציני, וניקיון רשתית משאבת השמן.

ראה דיונים
א. https://carsforum.co.il/topic/425294-בעיה-של-תצרוכת-שמן-במאזדה-6-2-ליטר-דגם-ישן/#comment-3451961
ב. https://carsforum.co.il/topic/624015-שמן-מנוע-מאזדה-6-שנת-2006-מנוע-2000/#comment-5486374 
ג. https://carsforum.co.il/topic/568076-לקראת-טיפול-חושב-לבצע-פלאשינג-הסתייגויות/#comment-4873142 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שוב תודה לתגובות.

1. ראשית אני רוצה ״לסנגר״ מעט על הרכב שלי...ייתכן ולא כלכך הבחנתם שמדובר ברכב

בן 16שנסע 330,000 ק״מ ללא בעיות כלל. לא גיר,לא מנוע, מעט מאד מרכב וכו׳

ובכל זאת אני מקבל בכיף את תגובותיכם ואת הצעותיכם. 

אז מה זה ״פלאשינג״ למנוע? במה זה כרוך? האם אני יכול לבצע לבד? זה דורש פירוקים כלשהם?

במה נחוץ להצטייד מבחינת חומרים כלים ואיך לבצע זאת? (אם זה לא הסבר מפורט וטכני מדי)

2. לגבי הגיר...בכל הרכבים הקודמים שלי תמיד בוצעה החלפת שמן גיר כולל פילטר לאחר ק״מ מסויים עפ״י היצרן.

כשרכשתי את המזדה פשוט היה לי קשה להאמין שכאן לא מבצעים (לעולם) החלפת שמן גיר + פילטר אם הכל מתפקד כראוי.

אבל קראתי פה ושם בפורום שיש כאלה שדווקא ממליצים לעשות החלפה כזאת חלקית (שמן ופילטר) או מלאה כמו מעין ״פלשינג״ לגיר.

הגיר אצלי מחליף נהדר גם בנסיעה איטית הוא מהר מאד בהילוך 5 וגם אם אני מושך הילוך 3 ו 4 בשביל הכיף...

אשמח לחוות דעות נוספות. תודה

פורסם

יש רכבים עם נתונים דומים לשלך ללא צריכת שמן כלל.

לפני שינויים, בטיפול הבא תבקש שמן מנוע קסטרול A5 או שתביא איתך. זה במקום המוטורקראפט חצי סינטטי שמסופק במורשה יבואן. נכנס טיפה פחות מ4 ליטר בהחלפה. 

תבדוק את הפלאגים ואם יש צורך תחליף למקוריים. בהזמנה מאמזון מדובר בפחות מ50 דולר לכל הרביעיה במורשה יבואן כ800 ש"ח. 

אם זה לא עובד, אני לא הייתי מחליף צמיגויות ופשוט מוסיף שמן לפי הצורך. 

פורסם (נערך)

אל תעשה פלאשינג לא לגיר ולא למנוע לרכב כזה שנסע מעל 300k זה יעשה לך נזקים. 

המנוע חייב איבחון. מוזר שיצא קומפרסיה טובה. צריך לאבחן למה הוא אוכל כ"כ הרבה שמן. האם אתה שם שמן לפי התקן הנכון?.

לגבי הגיר - אל תחליף. השמן כבר ישן מידי להחלפה. אם אתה רוצה תוכל לעשות החלפה חלקית (להחליף 1-2 ליטר) כל שבוע עד שתחליף כ 10 ליטר (כל השמן שיש בגיר) אבל זה כרוך בעלות גבוהה. כי המחיר של השמן גיר של מזדה עולה כמו ויסקי.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם
לפני 9 שעות, netanel1014 כתב:

לגבי הגיר - אל תחליף. השמן כבר ישן מידי להחלפה. אם אתה רוצה תוכל לעשות החלפה חלקית (להחליף 1-2 ליטר) כל שבוע עד שתחליף כ 10 ליטר (כל השמן שיש בגיר) אבל 

איך זה ישנה אם הוא יחליף במכה או יחליף במספר החלפות?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכל המגיבים. ההצעות כאן הן הגיוניות ביותר.

לבינתיים אני ממשיך כרגיל ונהנה מהרכב. קונה גלון 5 ליטר סינטטי איכותי (180 ש״ח) ובודק שמן לעיתים קרובות על הבוקר. לא טירחה עבורי.

שוב תודה לכולם

פורסם

לדעתי תחליף ל10w-40 אתה תראה פחות אכילה.

כדאי לך לבדוק נזילות פשוטות וזולות לתיקון של שמן שיכולות לגרום לזה כמו אטם שסתומים (לא רק כלפי חוץ אלה לתוך הפלאגים) אטם קארטר, אטמי קאמשאפט וקראנקשאפט שאפשר להחליף תוך כדי טיימינג וכולי.

• תוכן חדש...