Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, WE988244 כתב:

נושא שנדוש הרבה בעבר,

אבל כבעלים של דאסטר דיזל,

אני יכול לומר לך מנסיון של מעל לשנתים,

כל תחנת דלק נותנת לך כמות נסועה שונה,

למדתי בחיים איפה לתדלק, כבר שנה באותו מקום והצריכה קבועה,

יש תחנות שלצערי לא יודע מה אבל נותנות פחות קילומטרים למיכל,

תחפש על זה שרשורים ישנים בפורום , אבל בפירוש יכול להיות שזו הבעיה.

אני מעל 20 שנה על דיזל, מתדלק כל פעם במקום אחר ולא נתקלתי בזה. תמיד אותה צריכת דלק לא משנה איפה תדלקתי.

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Refaellevy כתב:

הדליק לי נורת סטופ אדומה שאיפסתי אותה השבוע והנסיעה תקינה אבל הקוד תקלה הוא P242F למי שמכיר זה תקלה במסנן חלקיקים

הנה החשוד המיידי שלך. זו לא תקלה במסנן החלקיקים אלא התראה שהוא מלא. 

חבל להסתובב סחור סחור. קנה תוסף ניקוי dpf, ישם אותו לפי ההוראות, וצא לנסיעה בין עירונית בריאה של שעה לפחות. אפס את מחשב הדרך לפני כן ובדוק את הצריכה אחרי. דווח מה התוצאות. נמשיך משם. אין לך מה "לבדוק" לגבי התוסף, פשוט תקנה את התוסף, וצא לדרך, זו לא פיזיקה גרעינית.

לא יזיק גם שלשם שינוי תבדוק תחנת דלק אחרת.

הנה לינק לתוסף לדוגמא, זה סוג התוספים שאתה צריך: https://www.justmotor.co.il/product/תוסף-לניקוי-מערכת-‏dpf-liqui-moly

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

מומלץ לעשות את הנסיעה הבין עירונית במהירות של כ80 קמ"ש לפחות חצי שעה.

אמרת שאתה מחיפה?

סע מחיפה עד חדרה וחזור בשעות הערב המאוחרות. כביש 2 פנוי.

לדעתי תראה לאחר מכן צריכה טובה יותר

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)

עדיף לעשות נסיעה יותר ארוכה, יותר מהירה ויותר מאומצת כדי שפילטר החלקיקים יתחמם לטמפרטורה גבוהה. במיוחד במז"א כמו עכשיו. צריך לשרוף את כל הפיח בפילטר, התפקיד של התוסף הוא להוריד את הטמפרטורה בה הפיח מתחיל להשרף מסביבות 600 מעלות לכיוון 450 מעלות.

• מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 27.12.2022 בשעה 14:04, קורן בן אשר כתב:

עדיף לעשות נסיעה יותר ארוכה, יותר מהירה ויותר מאומצת כדי שפילטר החלקיקים יתחמם לטמפרטורה גבוהה. במיוחד במז"א כמו עכשיו. צריך לשרוף את כל הפיח בפילטר, התפקיד של התוסף הוא להוריד את הטמפרטורה בה הפיח מתחיל להשרף מסביבות 600 מעלות לכיוון 450 מעלות.

אוקיי אעשה את זה השבוע, פילטר סולר כבר החלפתי נשאר רק התוסף הזה והנסיעה הזאת, אילו עוד דברים יכולים לגרום לצריכת מוגברת של דלק? עשיתי בדיקה השבוע נסעתי רק בעיר בלי נסיעות חוץ בשעות צהריים ערב שלא כל כך עמוס הוא עושה לי 1/11 כבר מתחיל להחשיד ואין לי מושג מה הסיבה זה כבר צריכה כמו של רכב בנזין ממוצע

פורסם

אני נתקל בהרבה מקרים שבהם מתלוננים אנשים על בדיקת צריכת דלק ברכבם שמראה על צריכת דלק גבוהה, לעומת נתוני יצרן הרכב וברצוני להסביר כאן כיצד לבצע בדיקת צריכת דלק נכונה.
צריך להבין שבנסיעה עירונית הרכב עומד ברמזורים ופקקי תנועה וצורך דלק ללא כל נסיעה וגם כל תחילת נסיעה היא בזבזנית בדלק ולכן כל בדיקת צריכת דלק עירונית אינה נכונה כלל.
לפני שממהרים למוסכים וזורקים סתם כסף על בדיקות והחלפת חלקים יש לבצע בדיקת דלק בצורה נכונה ולא בעזרת מחשב הדרך שבמכונית אלא כך:
תדלק/י המיכל מצב מלא עד שקופצת ידית התדלוק.
רשום/מי את מונה הק"מ.
בצע/י הנסיעת בדיקה, כפי שכתוב למטה ובסוף הנסיעה תדלק/י שוב המיכל באותה צורת תדלוק ורשום/מי שוב את הק"מ שבמונה המרחק.
חשב/י כמה ק"מ נסעת וחלק/י את הק"מ שנסעת בליטרי הדלק שצרכת ותקבל את תצרוכת הדלק.
נסיעת הבדיקה:
נסיעה של לפחות 100 ק"מ, בכביש מישורי בינעירוני בלבד, במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש, מזגן לא פועל (אני יודע שחם כעת), ללא מטען כבד (רצוי נהג בלבד), ללא האצות פתע.
אני משוכנע שבמדידה כזאת תתקבל צריכת דלק טובה בהרבה.
לרוב גם צריכת דלק זאת תהיה גבוהה מנתוני יצרן הרכב שבודק הצריכה בתנאי מעבדה אידאליים.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, רפי לין כתב:

אני נתקל בהרבה מקרים שבהם מתלוננים אנשים על בדיקת צריכת דלק ברכבם שמראה על צריכת דלק גבוהה, לעומת נתוני יצרן הרכב וברצוני להסביר כאן כיצד לבצע בדיקת צריכת דלק נכונה.
צריך להבין שבנסיעה עירונית הרכב עומד ברמזורים ופקקי תנועה וצורך דלק ללא כל נסיעה וגם כל תחילת נסיעה היא בזבזנית בדלק ולכן כל בדיקת צריכת דלק עירונית אינה נכונה כלל.
לפני שממהרים למוסכים וזורקים סתם כסף על בדיקות והחלפת חלקים יש לבצע בדיקת דלק בצורה נכונה ולא בעזרת מחשב הדרך שבמכונית אלא כך:
תדלק/י המיכל מצב מלא עד שקופצת ידית התדלוק.
רשום/מי את מונה הק"מ.
בצע/י הנסיעת בדיקה, כפי שכתוב למטה ובסוף הנסיעה תדלק/י שוב המיכל באותה צורת תדלוק ורשום/מי שוב את הק"מ שבמונה המרחק.
חשב/י כמה ק"מ נסעת וחלק/י את הק"מ שנסעת בליטרי הדלק שצרכת ותקבל את תצרוכת הדלק.
נסיעת הבדיקה:
נסיעה של לפחות 100 ק"מ, בכביש מישורי בינעירוני בלבד, במהירות שיוט של כ 90 קמ"ש, מזגן לא פועל (אני יודע שחם כעת), ללא מטען כבד (רצוי נהג בלבד), ללא האצות פתע.
אני משוכנע שבמדידה כזאת תתקבל צריכת דלק טובה בהרבה.
לרוב גם צריכת דלק זאת תהיה גבוהה מנתוני יצרן הרכב שבודק הצריכה בתנאי מעבדה אידאליים.

בברכה  -  רפי לין

אני בטוח שאקבל צריכה טובה יותר, בלי פקקים, בלי רמזורים, בלי מזגן, בלי אנשים, בלי משקל, זאת לא הנקודה… יש את אותו הרכב עם כמעט אותם נתונים ומודל לכמעט עשר אנשים שאני מכיר ובתוך העיר למרות הפקקים והרמזורים והגז ברקס הצריכה שלהם הרבה יותר טובה בסביבות ה1/16 למקרה שתשאל אני גם לא נוסע פרוע משתדל לנסוע כל הזמן על טור וחצי מקסימום ולפי הקמש שמתאים לכביש, אני לא מצפה לקבל צריכה של נתוני יצרן (1/23) האוטו כבר עשור על הכביש סך הכל רוצה לדעת איזה סיבות יכולות להיות במנוע דיזל שגורמות לצריכה מוגברת, אני עד לא מזמן הייתי רק עם רכבי בנזין פעם ראשונה אני מחזיק ברכב דיזל הוא אצלי סהכ 4 חודשים ואני לא יודע מה יכול לגרום בו לצריכה מוגברת, קניתי את הרכב הזה ספציפית דווקא מהסיבה שידעתי שהוא חסכוני מכל האנשים שאני מכיר שיש להם את הרכב הזה, אני יודע כמה האוטו שלי צורך ולשם כך השאלה שלי, למי שיש תשובה ישירה לסיבות שיכולות לגרום לצריכה הזאת בלי בדיקות שיגרמו לי סתם לשרוף דלק כל היום אני אשמח לעזרה תודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עשה את הבדיקה כפי שרפי לין כתב.  זה יתן נקודת יחוס לדעת אם יש לך בעייה עקרונית או לא.

לפני 10 שעות, רפי לין כתב:

(רצוי נהג רזה  בלבד),

רפי, תיקנתי לך :-}

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 1
  • מצחיק 2
פורסם

@Refaellevy אנסה להסביר שוב, כי אנחנו מסתובבים במעגלים.

מניסיון של 8 שנים עם הרכב הזה, בנסיעה בין עירונית אתה תקבל פי שניים ויותר ק"מ לליטר מאשר בנסיעה עירונית. 12 ק"מ לליטר בעיר בנסיעות קצרות יחסית עם מנוע קר זה נתון סביר. 16 ק"מ לליטר בנתונים אלה זה מספר דימיוני, אולי תצליח להגיע לזה בנהיגת סבתא, בנסיעה ארוכה עם מנוע חם ובכבישים ריקים בלילה בבאר שבע (הרבה כבישים טבעתיים רחבים וארוכים עם מעגלי תנועה). אז כשאנשים מספרים לך על צריכות דלק פנטסטיות עם פלואנס בעיר, קח את זה עם קילו מלח. אני בטוח שאם תבדוק יתברר לך שהרכב שלהם נוסע גם מחוץ לעיר חלק מהזמן.

כל זה זה בלי קשר ל-DPF. מסתמן שבנוסף יש אצלך בעיה ב-DPF, אבל גם בלי שום בעיה בכלל, אל תצפה לצריכת דלק פנטסטית בעיר.

שנית, כמו שרפי כתב, אין שום משמעות להשוות נתוני צריכת דלק בנסיעה עירונית, כי אצל כל אחד זה אומר משהו אחר. אצל אחד נסיעה עירונית זה פקקים בירושלים בבוקר, אצל אחר זה נסיעה בבאר שבע בלילה. לכן צריך לעשות בדיקה בתנאים קבועים ומבוקרים, והדבר הכי קרוב לזה שאדם מן הישוב יכול לעשות, זה מה שאני ורפי לין הצענו: נסיעה ארוכה בין עירונית במהירות קבועה.

לפני 9 שעות, Refaellevy כתב:

איזה סיבות יכולות להיות במנוע דיזל שגורמות לצריכה מוגברת

כבר ענינו לך. מתחילים מהקל לכבד. שתי הסיבות הנפוצות ביותר והכי קלות לבדיקה הן: DPF סתום/בדרך להיות סתום, ותרמוסטט תקוע כך שהרכב כל הזמן עובד קר. לבדוק שהתרמוסטט עובד זה פשוט - תראה שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה, רצוי גם לחבר סורק OBD. לגבי ה-DPF, גם עניתי לך. אין לך מה לחשוב יותר מדי. קנה את התוסף, סע לתחנת דלק, שים את התוסף על מיכל "ריק", מלא עליו מיכל מלא. אפס מחשב דרך, וצא לנסיעה כמו שהצענו. וודא לחץ אויר בצמיגים - 35 קדימה, 32 אחור.

אם שללת בעיות הנ"ל, ובבדיקה שהצענו (נסיעה בין עירונית במהירות קבועה לאורך 100 ק"מ) מקבל פחות מסביבות 18-19 ק"מ לליטר - אז כבר צריך ללכת לכיוון של בדיקת מערכת ההזרקה, וזה כבר סיפור אחר מבחינת עלויות ומורכבות.

אז לך מהקל לכבד, וקודם כל בצע מה שהוצע. בהצלחה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 3.1.2023 בשעה 12:14, קורן בן אשר כתב:

@Refaellevy אנסה להסביר שוב, כי אנחנו מסתובבים במעגלים.

מניסיון של 8 שנים עם הרכב הזה, בנסיעה בין עירונית אתה תקבל פי שניים ויותר ק"מ לליטר מאשר בנסיעה עירונית. 12 ק"מ לליטר בעיר בנסיעות קצרות יחסית עם מנוע קר זה נתון סביר. 16 ק"מ לליטר בנתונים אלה זה מספר דימיוני, אולי תצליח להגיע לזה בנהיגת סבתא, בנסיעה ארוכה עם מנוע חם ובכבישים ריקים בלילה בבאר שבע (הרבה כבישים טבעתיים רחבים וארוכים עם מעגלי תנועה). אז כשאנשים מספרים לך על צריכות דלק פנטסטיות עם פלואנס בעיר, קח את זה עם קילו מלח. אני בטוח שאם תבדוק יתברר לך שהרכב שלהם נוסע גם מחוץ לעיר חלק מהזמן.

כל זה זה בלי קשר ל-DPF. מסתמן שבנוסף יש אצלך בעיה ב-DPF, אבל גם בלי שום בעיה בכלל, אל תצפה לצריכת דלק פנטסטית בעיר.

שנית, כמו שרפי כתב, אין שום משמעות להשוות נתוני צריכת דלק בנסיעה עירונית, כי אצל כל אחד זה אומר משהו אחר. אצל אחד נסיעה עירונית זה פקקים בירושלים בבוקר, אצל אחר זה נסיעה בבאר שבע בלילה. לכן צריך לעשות בדיקה בתנאים קבועים ומבוקרים, והדבר הכי קרוב לזה שאדם מן הישוב יכול לעשות, זה מה שאני ורפי לין הצענו: נסיעה ארוכה בין עירונית במהירות קבועה.

כבר ענינו לך. מתחילים מהקל לכבד. שתי הסיבות הנפוצות ביותר והכי קלות לבדיקה הן: DPF סתום/בדרך להיות סתום, ותרמוסטט תקוע כך שהרכב כל הזמן עובד קר. לבדוק שהתרמוסטט עובד זה פשוט - תראה שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה, רצוי גם לחבר סורק OBD. לגבי ה-DPF, גם עניתי לך. אין לך מה לחשוב יותר מדי. קנה את התוסף, סע לתחנת דלק, שים את התוסף על מיכל "ריק", מלא עליו מיכל מלא. אפס מחשב דרך, וצא לנסיעה כמו שהצענו. וודא לחץ אויר בצמיגים - 35 קדימה, 32 אחור.

אם שללת בעיות הנ"ל, ובבדיקה שהצענו (נסיעה בין עירונית במהירות קבועה לאורך 100 ק"מ) מקבל פחות מסביבות 18-19 ק"מ לליטר - אז כבר צריך ללכת לכיוון של בדיקת מערכת ההזרקה, וזה כבר סיפור אחר מבחינת עלויות ומורכבות.

אז לך מהקל לכבד, וקודם כל בצע מה שהוצע. בהצלחה.

קניתי את התוסף הזה בדיוק עשיתי מה שאמרת עשיתי נסיעה של כ35 דקות על 90-110 קמש, יצא לי 1/14.5, אני מבין כבר שזה לא תקין, לגבי הטמפרטורת עבודה אצלי ספציפית באוטו המד משחק פעם הוא על הנקודה הכי נמוכה פעם על החצי, יותר מחצי הוא לא מגיע אבל זה רק המד, מבחינת נסיעה לא מרגיש הבדל חוץ מבהנעה ראשונית,מה אני צריך לבדוק מכאן?A2D64854-AD46-4DC3-8972-055CE517EE48.thumb.jpeg.fc4ae3a47c5770a77ad0724930ae3802.jpeg

פורסם (נערך)

שאתה מדבר על המד.

אתה מתכוון למד טמפרטורת מנוע?

האם אחרי שהוא הגיע לחצי, יש מצב שהוא ירד תוך כדי נסיעה?

אם כן. זה מעיד על טרמוסטט תפוס פתוח וגם זה גורם לצריכת דלק להיות לא אפקטיבית 

עריכה אחרונה על ידי om2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 25 דקות, om2 כתב:

שאתה מדבר על המד.

אתה מתכוון למד טמפרטורת מנוע?

האם אחרי שהוא הגיע לחצי, יש מצב שהוא ירד תוך כדי נסיעה?

אם כן. זה מעיד על טרמוסטט תפוס פתוח וגם זה גורם לצריכת דלק להיות לא אפקטיבית 

כן זה בדיוק מה שקורה אצלי מתחיל בפס אחד ואז תוך כדי נסיעה עולה לחצי ואז פתאום חוזר לפס אחד וככה זה משחק עם עצמו

פורסם (נערך)

במז"א הנוכחי הטמפרטורה אמורה לעלות עד החצי תוך כעשר דקות פלוס-מינוס, ולהשאר שם בלי לזוז בלי שום קשר אם עומדים או נוסעים (אני מחריג מקרי קצה כגון ירידה ארוכה מאוד במזג אויר קר).

אם אחרי שהטמפרטורה מגיעה לטמפ' עבודה (חצי), היא ממשיכה לשחק, לרדת בנסיעה ולעלות חזרה בעמידה, בוודאות התרמוסטט תקול, יש להחליף תרמוסטט.

פות"ש, אתה מאשקלון, למיטב זכרוני? אני מציע שתיגש למוסך עמית שירותי רכב בב"ש לטיפול בנושא התרמוסטט + אבחון מצב ה-DPF. סורק מקורי יכול לבדוק פרמטרים רלוונטיים כגון אחוז הסתימה ומתי בוצעו רגנרציות אחרונות, ושם יוכלו לייעץ לך מה לעשות. אם ה-DPF במצב בר תקנה, ייתכן שהמשך נסיעה בין-עירונית עם התוסף יפתור את הבעיה; אם המצב אינו ניתן לתיקון עקב אחוז סתימה גבוה מדי, יהיה כבר צורך בצעדים יותר אלימים וכואבים לרכב ולכיס.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 52 דקות, קורן בן אשר כתב:

במז"א הנוכחי הטמפרטורה אמורה לעלות עד החצי תוך כעשר דקות פלוס-מינוס, ולהשאר שם בלי לזוז בלי שום קשר אם עומדים או נוסעים (אני מחריג מקרי קצה כגון ירידה ארוכה מאוד במזג אויר קר).

אם אחרי שהטמפרטורה מגיעה לטמפ' עבודה (חצי), היא ממשיכה לשחק, לרדת בנסיעה ולעלות חזרה בעמידה, בוודאות התרמוסטט תקול, יש להחליף תרמוסטט.

פות"ש, אתה מאשקלון, למיטב זכרוני? אני מציע שתיגש למוסך עמית שירותי רכב בב"ש לטיפול בנושא התרמוסטט + אבחון מצב ה-DPF. סורק מקורי יכול לבדוק פרמטרים רלוונטיים כגון אחוז הסתימה ומתי בוצעו רגנרציות אחרונות, ושם יוכלו לייעץ לך מה לעשות. אם ה-DPF במצב בר תקנה, ייתכן שהמשך נסיעה בין-עירונית עם התוסף יפתור את הבעיה; אם המצב אינו ניתן לתיקון עקב אחוז סתימה גבוה מדי, יהיה כבר צורך בצעדים יותר אלימים וכואבים לרכב ולכיס.

עשיתי כרגע שוב בדיקה נסיעה ארוכה מחוץ לעיר בשעות הלילה שאין עומס בלי מזגן אבל עם עוד 2 אנשים ברכב והפעם ניסיתי לדייק ולהישאר על ה90 קמש ויצא לי תוצאה טובה יחסית 1/17 זה נראה לי בסדר לנוכח המצב לא?

לגבי הטרמוסטט זה משהו דחוף שמצריך בדיקה או שאפשר להמשיך לנסוע עם זה?

פורסם

זה נשמע קצת יותר טוב. עדיין לא 100% בסדר. תמשיך לנסוע, סיים את המיכל עם התוסף, ובדוק אחרי זה שוב.

לגבי התרמוסטט, זה לא "הסורים על הגדרות", אבל אל תזניח. בטווח הארוך זה עלול להחמיר את הבעיה ב-DPF וליצור בעיות נוספות (עודף פיח + דילול השמן בסולר). 

חוזר על המלצתי לגבי לגשת למוסך בכללי, ולמוסך הנ"ל באופן ספציפי.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...