Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

בדוק במחשב הדרך מה המהירות הממוצעת שלך. 12 ק"מ לליטר זו צריכה שמתאימה לנסיעה בתנועה עירונית צפופה ובפקקים, מהירות ממוצעת כ-20 קמ"ש ומטה.

ייתכן גם שעקב אופי הנסועה שלך פילטר החלקיקים מתמלא לעתים קרובות, והרכב מבצע רגנרציות תכופות, מה שמתבטא בין השאר בצריכת דלק גבוהה. הרכבים האלה צריכים לעשות בערך בפעם באלף ק"מ נסיעה בריאה מחוץ לעיר (רצוי לא פחות משעה) כדי למנוע סתימת הפילטר.

אני ממליץ לבצע את הבדיקה הבאה: לצאת לכביש מהיר מישורי בזמן שלא עמוס, לאפס את מחשב הדרך, ולנסוע *לפחות* שעה במהירות 100 קמ"ש (אם יש בקרת שיוט, להשתמש בה). המחשב צריך להראות סביב 20 ק"מ לליטר (בד"כ יותר). כל תוצאה נמוכה באופן משמעותי - משהו לא תקין.

בטוח שאפשר לקבל תוצאה כזאת של 1/20 ויותר מרכב שכמעט עשור על הכביש? אעשה את הבדיקה הזאת לאחר שאחליף את פילטר הסולר, מכיר עוד סיבות שיכולות לגרום לאוטו לבלוע ככה דלק? 

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Refaellevy כתב:

בטוח שאפשר לקבל תוצאה כזאת של 1/20 ויותר מרכב שכמעט עשור על הכביש?

הפלואנס שלי ישנה משלך בשנה, ועם 180K שזה קצת פחות משלך אבל גם לא ממש חדשה מהניילונים. בתנאים שכתבתי, הרכב עושה 21-23 ק"מ לליטר.

אתה יודע מה, גם אם תקבל בבדיקה 19, לא נלך על זה לרבנות. אבל אם אתה מקבל נניח 15 קמ"ל בתנאים שכתבתי, זה חשוד.

לפני 14 דקות, Refaellevy כתב:

אעשה את הבדיקה הזאת לאחר שאחליף את פילטר הסולר, מכיר עוד סיבות שיכולות לגרום לאוטו לבלוע ככה דלק? 

כתבתי, אולי מסנן חלקיקים שנסתם עקב ריבוי נסיעה עירונית.

אבל לפני זה:

מה המהירות הממוצעת שלך במחשב הדרך, אתה יכול לבדוק?

כתבת שאתה נוסע רוב הזמן בעיר - באיזו עיר? אזור הררי או מישורי?

מעבר לכך, אני ממליץ שתבצע את הבדיקה שהצעתי, צריך ללכת מהקל לכבד, אין טעם לזרוק סתם כל מיני ספקולציות ולהכניס אותך לסרטים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 20.12.2022 בשעה 01:51, קורן בן אשר כתב:

הפלואנס שלי ישנה משלך בשנה, ועם 180K שזה קצת פחות משלך אבל גם לא ממש חדשה מהניילונים. בתנאים שכתבתי, הרכב עושה 21-23 ק"מ לליטר.

אתה יודע מה, גם אם תקבל בבדיקה 19, לא נלך על זה לרבנות. אבל אם אתה מקבל נניח 15 קמ"ל בתנאים שכתבתי, זה חשוד.

כתבתי, אולי מסנן חלקיקים שנסתם עקב ריבוי נסיעה עירונית.

אבל לפני זה:

מה המהירות הממוצעת שלך במחשב הדרך, אתה יכול לבדוק?

כתבת שאתה נוסע רוב הזמן בעיר - באיזו עיר? אזור הררי או מישורי?

מעבר לכך, אני ממליץ שתבצע את הבדיקה שהצעתי, צריך ללכת מהקל לכבד, אין טעם לזרוק סתם כל מיני ספקולציות ולהכניס אותך לסרטים.

החלפתי היום את הפילטר סולר נקווה לשינוי קל, ואני מאשקלון אזור מישורי, במחשב דרך איפסתי בבוקר ונסעתי קצת בעיר כל היום לא הספקתי לצאת מהעיר בכל אופן זה מראה לי 9L/100Km בערך שבחישוב מהיר יוצא בין 1/11 ל1/12 על הפנים אבל שוב אולי זה בגלל הנסיעה בעיר אולי המחשב לא מחשב נכון אני לא יודע, אעשה את הבדיקה שלך ואעדכן.

לפי מה שאתה אומר המחשב דרך אמור כביכול להראות לי בערך 5.5-5L/100Km אם הבנתי נכון.

פורסם
בתאריך 19.12.2022 בשעה 17:57, קורן בן אשר כתב:

בדוק במחשב הדרך מה המהירות הממוצעת שלך. 12 ק"מ לליטר זו צריכה שמתאימה לנסיעה בתנועה עירונית צפופה ובפקקים, מהירות ממוצעת כ-20 קמ"ש ומטה.

ייתכן גם שעקב אופי הנסועה שלך פילטר החלקיקים מתמלא לעתים קרובות, והרכב מבצע רגנרציות תכופות, מה שמתבטא בין השאר בצריכת דלק גבוהה. הרכבים האלה צריכים לעשות בערך בפעם באלף ק"מ נסיעה בריאה מחוץ לעיר (רצוי לא פחות משעה) כדי למנוע סתימת הפילטר.

אני ממליץ לבצע את הבדיקה הבאה: לצאת לכביש מהיר מישורי בזמן שלא עמוס, לאפס את מחשב הדרך, ולנסוע *לפחות* שעה במהירות 100 קמ"ש (אם יש בקרת שיוט, להשתמש בה). המחשב צריך להראות סביב 20 ק"מ לליטר (בד"כ יותר). כל תוצאה נמוכה באופן משמעותי - משהו לא תקין.

הי, אני עם אותו הרכב והמודל, ואותה בעיה, בחצי הקילומטרז 180000. בנסיעה רגועה כמו שתיארת, אני עדיין מגיע ל 1/17 אבל כולל - לא יותר מ 1/12. ממוצע המהירות על פני 10000 קמ האחרונים 46 - הרבה יותר מ 20. לאן ללכת, ומה לעשות? אני אוהב את הרכב הזה, אבל הסולר יקר מאד.

המוסך שלי מצויין, אבל לא מתמחה בדיזל, יש המלצות? אסע רחוק בשביל זה…

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Refaellevy כתב:

החלפתי היום את הפילטר סולר נקווה לשינוי קל, ואני מאשקלון אזור מישורי, במחשב דרך איפסתי בבוקר ונסעתי קצת בעיר כל היום לא הספקתי לצאת מהעיר בכל אופן זה מראה לי 9L/100Km בערך שבחישוב מהיר יוצא בין 1/11 ל1/12 על הפנים אבל שוב אולי זה בגלל הנסיעה בעיר אולי המחשב לא מחשב נכון אני לא יודע, אעשה את הבדיקה שלך ואעדכן.

תעשה את הבדיקה. תאפס שוב, ואז 100 קמ"ש קבוע בכביש מישורי פתוח למשך שעה. נסיעה בעיר זה לא מדד לשום דבר (כי אלה לא תנאים מבוקרים), וכפי שכבר נכתב 12 קמ"ל זו צריכה סבירה מאוד ברכב הזה לנסיעה עירונית.

לפני 5 שעות, Refaellevy כתב:

לפי מה שאתה אומר המחשב דרך אמור כביכול להראות לי בערך 5.5-5L/100Km אם הבנתי נכון.

בדיוק.

לפני שעה, ואדיניו כתב:

הי, אני עם אותו הרכב והמודל, ואותה בעיה, בחצי הקילומטרז 180000. בנסיעה רגועה כמו שתיארת, אני עדיין מגיע ל 1/17 אבל כולל - לא יותר מ 1/12. ממוצע המהירות על פני 10000 קמ האחרונים 46 - הרבה יותר מ 20. לאן ללכת, ומה לעשות? אני אוהב את הרכב הזה, אבל הסולר יקר מאד.

46 קמ"ש זו נסועה שברובה בין עירונית - הייתי מצפה לצריכת דלק הרבה יותר טובה. מציע שתבצע גם אתה את אותה בדיקה שהצעתי.

לפני שעה, ואדיניו כתב:

המוסך שלי מצויין, אבל לא מתמחה בדיזל, יש המלצות? אסע רחוק בשביל זה…

מהיכן אתה?

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

לא בודקים צריכה במחשב על 2 ק"מ בתוך העיר

תבדוק לאורך חודש נסיעה

אחרי איפוס הראה לי 18 ל100 ק"מ וזה יורד בהדרגה

איפסתי לפני שבוע נסעתי מחוץ לעיר לא כמו סבתא ובשילוב עם פקקים ורמזורים ירד ל6.2

עכשיו לאחר כמה ימי בילוי בפקקי חנוכה בתוך העיר מראה 7.2

אבל אצלי הרכב  מטופל טיפ טופ ועבר רק 72K

פורסם

תבדוק צריכת דלק כמו שצריך,

תמלא מיכל דלק מלא, תאפס trip (או תרשום כמה קילומטרים היו לאוטו בזמן התדלוק), תיסע עד שיש לך רבע טנק בערך.

תמלא שוב מיכל מלא.

תראה כמה נסעת, לצורך העניין נסעת 800 ק"מ על 40 ליטרים דלק, תעשה 800 חלקי 40, תקבל 20. כלומר על ליטר דלק אתה עושה 20 ק"מ, 1:20.

מניסיון עם מגאן אסטייט בעלת מנוע מקביל וגיר זהה, בעיר הייתי מקבל בסביבות 1:15-1:16, מחוץ לעיר מעל 1:20. הגעתי ל-1:22 כולל כביש 6 בנהיגה רגועה יחסית (לא נסעתי 90 קמ"ש, אבל גם לא 150 קמ"ש).

גם מניסיון עם אותו מנוע עם גיר ידני על דאסטר ועל קשקאי, בשביל לקבל 1:15 בקשקאי הייתי צריך לעמוד עם הרכב מונע עם מזגן למשך 4 שעות בפקק + לנסוע 200 קמ"ש (בגרמניה). כל שאר התדלוקים שלא כללו פקק היו בסביבות 1:19-1:20. במהירויות הרבה יותר גבוהות מהארץ וכולל נהיגה בערים גדולות ופקוקות בגרמניה ובאוסטריה.

בדאסטר נסענו ברומניה שזה יותר דומה לנסיעה משולבת בארץ (כל פעם אתה נכנס לכפר באמצע נסיעה מחוץ לעיר) ועדיין לא ירדנו מ-1:17, וגם זה היה רק כי הצמיגים לא היו מנופחים כראוי. ברגע שמילאנו שוב צריכת הדלק השתפרה גם כן. שווה לך לבדוק את זה גם.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

@dorsht @nit_zan הבחור יודע מה צריכת הדלק שלו, המטרה בבדיקה שהצעתי היא לקבל נתון לייחוס בתנאים מבוקרים, שניתן להשוות אותו ולקבל אינדיקציה אם המצב תקין או לא. לנסוע חודש, או לגמור מיכל מלא, לא רלוונטי לעניין זה מכיוון שאצל כל אחד נסיעה עירונית זה משהו אחר ולכן לא ניתן להשוות (מניח שאף אחד לא גומר מיכל מלא על גיהוצים בכביש 6 צפונה ודרומה בלבד).

לפני 11 דקות, alechko01 כתב:

תנסה לשים תוסף של מוטול לניקוי DPF .

ניתן לרכוש בחולון בחנות אוטוסטור.

זה אמור היה להיות השלב הבא ב"ניסוי", אבל בתכל'ס לא יזיק לשים את התוסף כבר עכשיו. 

חזיר דיזל

פורסם

נשמע שהוא מודד לפי המחשב אם אני מבין נכון.

אם הוא מודד בצורה המסודרת כמו שאמרתי, אז אין ספק שיש בעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 23.12.2022 בשעה 22:10, dorsht כתב:

נשמע שהוא מודד לפי המחשב אם אני מבין נכון.

אם הוא מודד בצורה המסודרת כמו שאמרתי, אז אין ספק שיש בעיה.

לא אני מודד כרגיל, בעיקרון האוטו עושה מפול טנק עד נורה 600 קילומטר נשרף פה בערך 50 ליטר שזה יוצא לי 1/12 בעיר ובחוץ משולב, הנסיעות שלי הם קבועות בבוקר הלוך חזור לבסיס נסיעה של רבע שעה כל כיוון ואחרי צהריים עם האוטו בתוך העיר, כנראה באמת שיש בעיה שצריך לבדוק כי בלי קשר לאחותי עם אותו אוטו בדיוק ואפילו מונית לשעבר עם 400,000+ קילומטר עושה לה רק בעיר 1/17 אז משולב… 

לגבי התוסף אני בדיוק בודק על תוסף לDPF כי האוטו הדליק לי נורת סטופ אדומה שאיפסתי אותה השבוע והנסיעה תקינה אבל הקוד תקלה הוא P242F למי שמכיר זה תקלה במסנן חלקיקים לא יודע עד כמה זה יעזור לצריכה, המליצו לי על תוסף תרסיס כזה של חברת  Wurth, אבדוק את זה.

תודה לכל מי שעונה פה לנסות לעזור מעריך את זה.

פורסם

מעניין שאף אחד לא שאל היכן אתה מתדלק. 

בדלק מהול יש פחות אנרגיה ולכן הוא ייתן לך את הצריכה הגרועה ביותר וגם בעיית סחיבה. 

אם הפרכת את הנקודה הזאת אז תמשיך לבדיקות בסדר של קל לכבד:

טרמוסטט חום מנוע , פילטר דלק, תזמון משאבת דלק, בדיקת מזרקים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, tamir3000 כתב:

תזמון משאבת דלק

במנועי מסילה משותפת Common rail כמו המנוע הנ"ל (וכל הדיזלים המודרניים האחרים) אין משמעות לתזמון משאבת הזרקה, משאבת הזרקה רק בונה לחץ ברמפת המזרקים.

מי שקובע את התזמון זה נחשב ניהול מנוע, שולח פקודת פתיחה למזרקים.

כן קיימים מנועם עם סימני תזמון על פולי משאבת הזרקה אבל זה רק בשביל שהפעימות שלה יהיו בפאזה עם פתיחת המזרקים זאת אומרת כשהמזרק נפתח ולחץ ברמפה יורד, בדיוק המשאבה נותנת פעימה ומאזנת את הלחץ. אבל זה לא קשור ישירות לתזמון ההזרקה עצמו שכאמר רק המחשב קובע.

פורסם

נושא שנדוש הרבה בעבר,

אבל כבעלים של דאסטר דיזל,

אני יכול לומר לך מנסיון של מעל לשנתים,

כל תחנת דלק נותנת לך כמות נסועה שונה,

למדתי בחיים איפה לתדלק, כבר שנה באותו מקום והצריכה קבועה,

יש תחנות שלצערי לא יודע מה אבל נותנות פחות קילומטרים למיכל,

תחפש על זה שרשורים ישנים בפורום , אבל בפירוש יכול להיות שזו הבעיה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 18 דקות, WE988244 כתב:

נושא שנדוש הרבה בעבר,

אבל כבעלים של דאסטר דיזל,

אני יכול לומר לך מנסיון של מעל לשנתים,

כל תחנת דלק נותנת לך כמות נסועה שונה,

למדתי בחיים איפה לתדלק, כבר שנה באותו מקום והצריכה קבועה,

יש תחנות שלצערי לא יודע מה אבל נותנות פחות קילומטרים למיכל,

תחפש על זה שרשורים ישנים בפורום , אבל בפירוש יכול להיות שזו הבעיה.

הדגם דיזל הזה ספציפית אצלי סהכ 5 חודשים אני מתדלק אותו וגם את הרכב שלפניו באותה תחנת דלק כבר שנתיים והיא תחנה פרטית אבל מאוד מוכרת ומלאה באנשים (Energy) אז לא חושב שהיא הבעיה, אמרו לי לנסות להשים ליטר אחד של בנזין שיתערבב במיכל לסוע איתו קילומטר מכובד ואז למלא עליו פול, אם האופציה הזאת או ניקוי של הDPF לא יעזרו וזה משהו יותר רציני כבר כנראה שאעיף את האוטו כי הצריכה מאוד חשובה לי אני חייל אין לי כסף

מיותר להעיף על צריכת דלק מופרזת.

• תוכן חדש...