Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי עכשיו מנסיעה ארוכה מאוד לרמת הגולן ובחזרה, ובמיוחד לאור שרשור זה, עם ניטור הטמפרטורה לאורך כל הדרך. הטמפרטורה מתייצבת בתחום 80-82 מעלות רוב הזמן, פלוס/מינוס מעלה או שתיים במאמץ או בירידה, בהתאמה. בירידה הארוכה ממרום גולן לצומת גונן הטמפרטורה הנמוכה ביותר שנמדדה הייתה 75 מעלות, וזה כשהטמפרטורה החיצונית סביב 10 מעלות. אף פעם לא בדקתי מה קורה כשמפעילים חימום ב-HI, אבל כשמפעילים חימום "רגיל", לפחות אצלי זה לא עושה שום רושם על מד הטמפרטורה.

לפני 20 שעות, Refaellevy כתב:

אתה יודע בערך כמה עלות החלק כולל עבודה פלוס מינוס? פלואנס 2013

הטרמוסטט ברכב הזה למיטב ידיעתי מבוקר מחשב, אני חושב שעלותו סביב 300 ש"ח. העבודה כנראה לא על הצד הזול. תרים טלפון למקום שהצעתי לך.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, קורן בן אשר כתב:

אף פעם לא בדקתי מה קורה כשמפעילים חימום ב-HI, אבל כשמפעילים חימום "רגיל", לפחות אצלי זה לא עושה שום רושם על מד הטמפרטורה.-הבדיקה שלי נעשתה בסרק לא במהלך נסיעה

הטרמוסטט ברכב הזה למיטב ידיעתי מבוקר מחשב, אני חושב שעלותו סביב 300 ש"ח. העבודה כנראה לא על הצד הזול. תרים טלפון למקום שהצעתי לך.-

הטרמוסטט הזה לא מבוקר מחשב, הוא אביזר "טיפש" שיושב בתוך בית מפלסטיק ויש לו מד טמפרטורה עם קונקטור 2 מגעים מורכב עליו

מקורי בחברה עלותו מעל 600 ש"ח

אפשר להזמין מחו"ל בעלויות של 10-25 דולר לא כולל משלוח שזה עוד כמה דולרים, מגיע תוך שבועיים 3 תלוי במלאי.

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 21 שעות, קורן בן אשר כתב:

חזרתי עכשיו מנסיעה ארוכה מאוד לרמת הגולן ובחזרה, ובמיוחד לאור שרשור זה, עם ניטור הטמפרטורה לאורך כל הדרך. הטמפרטורה מתייצבת בתחום 80-82 מעלות רוב הזמן, פלוס/מינוס מעלה או שתיים במאמץ או בירידה, בהתאמה. בירידה הארוכה ממרום גולן לצומת גונן הטמפרטורה הנמוכה ביותר שנמדדה הייתה 75 מעלות, וזה כשהטמפרטורה החיצונית סביב 10 מעלות. אף פעם לא בדקתי מה קורה כשמפעילים חימום ב-HI, אבל כשמפעילים חימום "רגיל", לפחות אצלי זה לא עושה שום רושם על מד הטמפרטורה.

הטרמוסטט ברכב הזה למיטב ידיעתי מבוקר מחשב, אני חושב שעלותו סביב 300 ש"ח. העבודה כנראה לא על הצד הזול. תרים טלפון למקום שהצעתי לך.

בטוח? בדקתי היום בחנות חלפים פלאנץ קומפלט עולה לי 150₪ ומאמין שהתקנה בסביבות ה100-150 המיקום שלו לא כזה מסובך ראיתי סרטוני הסבר על ההתקנה, אצרף תמונה תגיד לי אם זה החלק.2F36F0A7-3CD8-46D4-B65C-A25D3CD8B539.thumb.jpeg.88117d2a545325f5f824f49a8e1d78e6.jpeg9D2E8302-003C-4FFC-9967-6F10306F85B6.thumb.jpeg.1a77795371306d83c1a4ed7af24fdda5.jpeg

פורסם (נערך)

ויזואלית זה החלק -חליפי

מחיר טוב 

מקורי בקרסו מעל 600 ש"ח

תוודא רק אצלך טמפרטורת פתיחה 83 יש גם 89 

קונקטור יש עם 2 ועם 4 מגעים אצלי זה עם 2 ו83

הכי טוב שהחנות תזמין לפי מספר שילדה

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 6 דקות, nit_zan כתב:

ויזואלית זה החלק -חליפי

מחיר טוב 

מקורי בקרסו מעל 600 ש"ח

תוודא רק אצלך טמפרטורת פתיחה 83 יש גם 89 אולי לבנזין

קונקטור יש עם 2 ועם 4 מגעים אצלי זה עם 2

הכי טוב לפי מספר שילדה ומק"ט 

תאמת אין לי מושג הדגם שלי 2013 1500 טורבו דיזל, לפי מה שקורן אמר הטמפרטורת פתיחה היא 83 

פורסם
לפני 5 דקות, Refaellevy כתב:

תאמת אין לי מושג הדגם שלי 2013 1500 טורבו דיזל, לפי מה שקורן אמר הטמפרטורת פתיחה היא 83 

מניח שאצלך כמו אצלי 83 ו2 מגעות בקונקטור זה אותו מנוע

רק כדי להיות על הצד הבטוח תן לספק שיזמין על פי מספר שילדה, לחנויות חלפים יש תוכנה שיודעת לשייך חלקים ע"פ המספר.

אפשרות נוספת תציץ \תצלם  מזוית באור יום (ואז תוכל להעלות למחשב להגדיל)  ותראה  מה יש לך שם

פורסם

המק"ט הוא 110605536R. זה אכן טרמוסטט פשוט (קומפלט עם הבית, ועם חיישן) ומחירו כמקורי משום מה אכן כ-600 ש"ח, המחיר המטורף גרם לי לחשוב משום מה שזה תרמוסטט מבוקר מחשב.

150 ש"ח זה לחלק תחליפי. אם לא מתקינים מקורי, הייתי לכל הפחות מתקין טרמוסטט תחליפי מפירמה מהשורה הראשונה. חנויות חלפים בארץ מחזיקות בד"כ או מקורי או זבל סיני/טורקי, ולא שום דבר באמצע. לא הייתי רץ להתקין חלק קריטי תחליפי זול מספק בלתי ידוע.

תרמוסטט תחליפי איכותי יעלה סדר גודל של 20-30 יורו, למשל כאן.

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, קורן בן אשר כתב:

המק"ט הוא 110605536R. זה אכן טרמוסטט פשוט (קומפלט עם הבית, ועם חיישן) ומחירו כמקורי משום מה אכן כ-600 ש"ח, המחיר המטורף גרם לי לחשוב משום מה שזה תרמוסטט מבוקר מחשב.

150 ש"ח זה לחלק תחליפי. אם לא מתקינים מקורי, הייתי לכל הפחות מתקין טרמוסטט תחליפי מפירמה מהשורה הראשונה. חנויות חלפים בארץ מחזיקות בד"כ או מקורי או זבל סיני/טורקי, ולא שום דבר באמצע. לא הייתי רץ להתקין חלק קריטי תחליפי זול מספק בלתי ידוע.

תרמוסטט תחליפי איכותי יעלה סדר גודל של 20-30 יורו, למשל כאן.

אני קונה מהחנות הזאת בדרך כלל כל חלק שאני מחליף באוטו כבר שנים, הם אמינים ומכירים אותי פשוט אשאל אותם אם זה סיני/טורקי או לא, באופן כללי במידה וזה אחד מהשתיים זה ממש קריטי הוא לא יעשה את העבודה כמו שצריך?

פורסם

אני בכללי חושד בחנויות חלפים, אלא אם כן הוכח אחרת. אם זו הייתה סתם חתיכת פלסטיק לא חשובה במיוחד, מילא. זה לא שאני חושש שלא יעבוד, מה שקריטי כאן זה שלך תדע אם ומתי הוא יסדק או יתפוצץ לך ותשאר בלי נוזל קירור ואז אתה בבעיה עם פוטנציאל ל"הלך מנוע".

כרגיל, כששואלים אותי מה רע בחלקים סיניים/טורקיים וכו': אם אתה נמצא עמוק בעניינים, ויודע להבדיל בין חלק זבל/מזוייף/מועתק ברמה נמוכה, לבין חלק שמיוצר ע"י ספק OEM על אותו פס יצור, אבל נארז בקופסה אחרת עם מדבקה אחרת ונמכר במחיר אחר, סבבה. לי אין את הידע הזה, ולכן אני מעדיף לשלם פרמיה קטנה וללכת על בטוח. או לפחות יותר בטוח. לשיקולך.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

אני בכללי חושד בחנויות חלפים, אלא אם כן הוכח אחרת. אם זו הייתה סתם חתיכת פלסטיק לא חשובה במיוחד, מילא. זה לא שאני חושש שלא יעבוד, מה שקריטי כאן זה שלך תדע אם ומתי הוא יסדק או יתפוצץ לך ותשאר בלי נוזל קירור ואז אתה בבעיה עם פוטנציאל ל"הלך מנוע".

כרגיל, כששואלים אותי מה רע בחלקים סיניים/טורקיים וכו': אם אתה נמצא עמוק בעניינים, ויודע להבדיל בין חלק זבל/מזוייף/מועתק ברמה נמוכה, לבין חלק שמיוצר ע"י ספק OEM על אותו פס יצור, אבל נארז בקופסה אחרת עם מדבקה אחרת ונמכר במחיר אחר, סבבה. לי אין את הידע הזה, ולכן אני מעדיף לשלם פרמיה קטנה וללכת על בטוח. או לפחות יותר בטוח. לשיקולך.

והקישור ששלחת למעלה של הטרמוסטט זה בדיוק הדגם המתאים והאתר מאובטח ואמין אפשר להזמין משם?

פורסם

זה אותו חלק כמו בתמונות שלך, זהה למק"ט המקורי של קרסו.

האתר מצויין שבמצויינים, רק שים לב שמשלוח יקר, שולח בבלדרות בלבד, בחר באופציה של משלוח ב-DHL, בשום אופן לא פדקס.

יש עוד אתרים מומלצים, אתה ממש לא חייב להזמין משם, זה היה רק כדי לתת לך כיוון.

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 12.1.2023 בשעה 11:10, קורן בן אשר כתב:

זה אותו חלק כמו בתמונות שלך, זהה למק"ט המקורי של קרסו.

האתר מצויין שבמצויינים, רק שים לב שמשלוח יקר, שולח בבלדרות בלבד, בחר באופציה של משלוח ב-DHL, בשום אופן לא פדקס.

יש עוד אתרים מומלצים, אתה ממש לא חייב להזמין משם, זה היה רק כדי לתת לך כיוון.

אוקיי והחלק הזה ששלחת הוא לא סיני הוא איכותי?

פורסם (נערך)

בקישור ששלחתי זה חלק של Sasic, ספקית OEM של רנו וחברה גדולה ומוכרת. יכול להיות שהחלק עצמו מיוצר בסין, אבל מה שחשוב שיש לו "אבא ואמא".

יש לך עוד אופציות, Gates, Magneti Marelli, Meat & Doria, Febi  , ועוד. כולם בסדר. אחד מאלה הוא קרוב לוודאי גם החלק ה"מקורי". העיקר לא חלק אלמוני שאלוהים יודע מהיכן הגיע.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 15.1.2023 בשעה 02:02, nit_zan כתב:

Dauphinoise Thomson SAS

זו חברה צרפתית של הטרמוסטט המקורי

אתה יכול להזמין מפה 

יש גם את החברה הזו CALORSTAT BY VERNET גם חברה צרפתית שמספקת לרנו ונחשבת יצרן מקורי 

אצלי מותקן  מהמפעל הSAS שנה תשיעית בלי בעיות

/cdn-cgi/mirage/01e47698874767515197b2fc0f8573aed361605a2a84657b42a1c3cd73fdb9c1/1280/https://carsforum.co.il/uploads/monthly_2023_01/f9134eb90dc81363257f7394a55af482.thumb.jpg.cdaf3017a316e552a398159aa7abe895.jpg

וואו איזה מחירים, כולל המשלוח המחירים שם מגיעים לפחות מחצי מהמחירים בארץ אני מרגיש תייר שלא קניתי משם עד היום, עוד משהו הסתבכתי בבחירת סוג מנוע לא בדיוק הבנתי את ההבדלים אצרף תמונהDD8183C4-853C-42EF-8A4B-52820CD201B4.thumb.png.cc162f0ee0ffc6250f6867a49dd88357.png

• תוכן חדש...