Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רנו פלואנס מנוע 1500 טורבו דיזל 2013 

האוטו עבר 230,000 קילומטר, ראיתי פרסומים על ניקוי פיח רכב שהוא מייעל את האוטו מבחינת נסיעה ומבחינת תצרוכת דלק, השאלה שלי אם זה באמת מועיל לרכב עם קילומטר כזה גבוה?

מחלק הבנתי שזה מועיל ומנקה ומחלק הבנתי שהפיח כבר כנראה תפס צורה ומקום במנוע ושהניקוי שלו יעשה פערים ורווחים ועלול לגרום נזק.

מישהו שעשה את זה או מבין בזה ויוכל לעזור?

פורסם

דבר מצויין.

כדאי מאוד, דווקא בגלל הק"מ הגבוה.

רק שלעשות את זה ע"י פירוק סעפת יניקה וניקוי שלה עם חומרים יעודיים.

ולא על ידי הזרקת חומרים למנוע פועל ושטויות כאלה שלא עושים כלום

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

לא ראיתי עדיין מי שעושה את הניקוי ע״י פירוק סעפת ולא ע״י אינפוזיה/תוספים מיותרים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
לפני 9 שעות, Refaellevy כתב:

לא הבנתי, אז השיטה המוכרת שכולם מפרסמים שמחברים צינורות ליניקה וכו׳ לא באמת עוזר לאוטו? לא מומלץ?

עבודה בעיניים, מנקה רק את הכסף שלך מהארנק. כל מי שמגיב בפוסטים שזה עזר לו אלו בוטים/אנשים שמקבלים כסף.

• אהבתי 2

2016 BMW M235i.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז יש איזשהי שיטה אחרת לגרום למנוע לנסוע בצורה יותר טובה? האוטו דיזל עבר 230 אלף קילומטר ונסעתי על רכבים אחרים מאותו דגם כמו שלי עם קילומטר דומה ואפילו יותר גבוה וזה מרגיש לי עדיין כאילו שלי קצת כבדה בהאצות ובנסיעה בכללי

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Refaellevy כתב:

אבל לגבי הפילטר סולר אין לי מושג אפשר לבדוק תקינות או שאם פותחים שם אז חייב להחליף?

אי אפשר זו פחית סגורה אטומה שיושבת בתוך בית הפילטר

אתה לא חייב להחליף אם פתחת כי אין מה לפתוח

יש צינור כניסה צינור יציאה ובתוך הפילטר יושב הגוף חימום שמחובר אליו קונקטור

הגישה לשם מורכבת יש להרים את הרכב לפרק גלגל ולהסיר כיסוי כך שאם כבר עושים זאת  מחליפים  וסוגרים ענין

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 9.12.2022 בשעה 10:20, nit_zan כתב:

אי אפשר זו פחית סגורה אטומה שיושבת בתוך בית הפילטר

אתה לא חייב להחליף אם פתחת כי אין מה לפתוח

יש צינור כניסה צינור יציאה ובתוך הפילטר יושב הגוף חימום שמחובר אליו קונקטור

הגישה לשם מורכבת יש להרים את הרכב לפרק גלגל ולהסיר כיסוי כך שאם כבר עושים זאת  מחליפים  וסוגרים ענין

הבנתי, עכשיו שאלה אחרת בלי קשר פילטר סולר שלא הוחלף הרבה זמן יכול לגרום לצריכת דלק מופרזת? האוטו עושה לי ממוצע 1/12 בערך *במקרה הטוב* וקצת לא נראה לי הגיוני לרכב כזה שמוכר כחסכוני לצרוך ככה מנסה לחפש סיבות מה יכול להועיל, אתה תגיד לי בגלל הבלאי והשנה אבל לאבא שלי יש גם פלואנס אותו קילומטר בערך, מודל שנתיים פחות והיא חסכונית בטירוף אז לא יודע

פורסם (נערך)

הצריכה מושפעת קודם מאופן הנסועה והנהג

אם אתה נוסע הרבה בעיר בפקקים זה הגיוני

אם אתה אוהב ללחוץ אז גם כן 

אם הנסועה היא בינעירונית בעיקר ואתה נוסע רגוע  אז יש תקלה כנראה ששווה לבדוק

אצלי משולב זה בין 14-16 ק"מ לליטר  תלוי באחוז הנסיעות עירוני\בינעירוני

פילטר סולר לא קשור ישירות אלא אולי בעקיפין אם לא מחליפים בזמן כי זה יכול לתרום לבלאי משאבת דלק\מזרקים אם הוא מעביר ליכלוך

מצד שני אם הוא סתום יהיו קשיי התנעה הרכב לא יסחוב לא יגיע מספיק דלק למרות שכדי להיות רגועים תמיד טוב להחליף אם אין תיעוד על החלפה אחרונה

לשקט הנפשי בכל מקרה כדאי  לקבל חוות דעת מדויקת   במוסך מתמחה שיחבר לסורק (באזור המרכז מומלצים גבע\אורן)

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
לפני 14 שעות, nit_zan כתב:

הצריכה מושפעת קודם מאופן הנסועה והנהג

אם אתה נוסע הרבה בעיר בפקקים זה הגיוני

אם אתה אוהב ללחוץ אז גם כן 

אם הנסועה היא בינעירונית בעיקר ואתה נוסע רגוע  אז יש תקלה כנראה ששווה לבדוק

אצלי משולב זה בין 14-16 ק"מ לליטר  תלוי באחוז הנסיעות עירוני\בינעירוני

פילטר סולר לא קשור ישירות אלא אולי בעקיפין אם לא מחליפים בזמן כי זה יכול לתרום לבלאי משאבת דלק\מזרקים אם הוא מעביר ליכלוך

מצד שני אם הוא סתום יהיו קשיי התנעה הרכב לא יסחוב לא יגיע מספיק דלק למרות שכדי להיות רגועים תמיד טוב להחליף אם אין תיעוד על החלפה אחרונה

לשקט הנפשי בכל מקרה כדאי  לקבל חוות דעת מדויקת   במוסך מתמחה שיחבר לסורק (באזור המרכז מומלצים גבע\אורן)

אני נוסע מאוד רגוע רוב הזמן הנסיעות שלי הן בעיר בעיקר אבל גם לבסיס כל יום ככה שהנסיעה משולבת ועדיין הצריכה נשארת 1/12 מקסימום, אני לא מחפש ללחוץ עם האוטו הזה זה לא קורבט, והסימנים שאמרת כנראה מעידים אצלי על פילטר סולר, קושי בהתנעה התאמצות בסחיבה, אחליף השבוע ונקווה שזה יעזור בסחיבה ובהנעה ובלי קשר אולי זה יעזור לי קצת בצריכת הדלק.

תודה רבה

פורסם

בדוק במחשב הדרך מה המהירות הממוצעת שלך. 12 ק"מ לליטר זו צריכה שמתאימה לנסיעה בתנועה עירונית צפופה ובפקקים, מהירות ממוצעת כ-20 קמ"ש ומטה.

ייתכן גם שעקב אופי הנסועה שלך פילטר החלקיקים מתמלא לעתים קרובות, והרכב מבצע רגנרציות תכופות, מה שמתבטא בין השאר בצריכת דלק גבוהה. הרכבים האלה צריכים לעשות בערך בפעם באלף ק"מ נסיעה בריאה מחוץ לעיר (רצוי לא פחות משעה) כדי למנוע סתימת הפילטר.

אני ממליץ לבצע את הבדיקה הבאה: לצאת לכביש מהיר מישורי בזמן שלא עמוס, לאפס את מחשב הדרך, ולנסוע *לפחות* שעה במהירות 100 קמ"ש (אם יש בקרת שיוט, להשתמש בה). המחשב צריך להראות סביב 20 ק"מ לליטר (בד"כ יותר). כל תוצאה נמוכה באופן משמעותי - משהו לא תקין.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...