Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה כמה דברים טובים מאוד שמשטרת התנועה עושה:

1. עזרה ואבטחה במצבים של רכב תקוע.

2. אכיפת עבירות פלאפונים.

3. אכיפת עבירות עקיפה מסוכנות.

• רעיון טוב! 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מילה טובה.

שאלת בכותרת - עניתי. רק אומר 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני כשעה, harhanegev כתב:

1. עזרה ואבטחה במצבים של רכב תקוע.

לי היה כזה סיפור לפני 3 שנים בערך כשירדתי עם האוטו מהכיכר של בית קמה

לכיוון כביש 6 היה גשם זלעפות ואוטו מעפאעפן עם צמיגים גמורים להחריד,

החלקתי לשני כיוונים ונעצרתי במעקה הבטיחות בשתי פצצות אחת מקדימה ואחת מאחורה,

היו כמה ישראליים טובים שעצרו לראות מה איתנו (חסידים שחזרו מקניות עצרו והביאו לנו שוקולדים ומני מתיקה)

לאחר כ 10 דקות בערך נוצר קצת עומס ואז ראיתי ניידת סמויה בעומס אז הלכתי לכיוונה והיא קלטה מהר מה קרה, (שוטרת)

הגיע עד אלינו מהשול, דבר ראשון שאלה לשלומנו, עצרה את התנועה כי זה היה מסוכן לעבור כשהאוטו חצי מעוך

באמצע סיבוב, שאלה אם האוטו מניע ניסינו והניע, ואז השוטרת אמרה לי שזה מסוכן להשאיר את האוטו ככה,

אז אתה תסע לאט מאד לכיוון התחנת דלק (מרחק קילומטר בערך) ואני מאחוריך בשביל להאט את התנועה,

וזה מה שעשינו עד שהגענו לתחנה והיא לא עזבה אותנו קנתה לנו שתיה ודברים ודאגה לומר לנו לא להשאיר את 

הרכב ככה בלי השגחה כי תוך שעה לא יישאר ממנו כלום (בדרום), משראתה שאנחנו מסתדרים עזבה אותנו 

במילים חמות של תרגישו טוב וכו, אני מאד התרגשתי ממנה כי הייתה כמו מלאך.

אבל חוץ ממנה ואולי עוד שוטר אחד, לצערי הרב ..... לא, לא יצא לי ראיתי שוטרים נחמדים, בכלל לא.

במקום לבטוח בו כשוטר שאמור להגן עליך אני רק מפחד מהם, ויש כאלו שדופקים לך מבט מתנשא כזה.. כאילו, אני שוטר אחי.. מה הבעיה שלך?!

וזה חבל מאד. חבר שלי קיבל דוח כי הוא "חרדי". ככה השוטר אמר לו, "למרות שאני לא חייב לתת לך את הדוח הזה, אני נותן לך אותו כי אתה חרדי".

בושה וחרפה, משתמש בכוח הזה לשנאה הסתמית שלו.

אבל אולי כן יש שוטרים טובים ואני לא מכיר, אבל לי לא יצא לראות משהו כזה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, dani666 כתב:

המשטרה צדקה לחלוטין.

את האשמה תטיל על מי שמתכנן את כבישי הארץ ללא מפרצי עצירה שבהם ניתן בעת הצורך לטפל ברכב בצורה בטוחה.  גם אז הוא היה צריך ליסע עד למפרץ, אבל לא 10 ק'מ.

שול תקני בכביש מהיר\בינעירוני ראשי היום הוא 3.5 מ'.

אני לא מכיר קטע של 10 ק"מ בכביש החוף בלי מקום בטוח לעצור באמצע, אני רק תוהה כל כמה זמן אתם מציעים לתכנן מפרצים והאם אתם מודעים שבמקרה כזה הם צריכים נתיב האטה והאצה שמביא את כל הסיפור הזה לברוטו של קרוב לק"מ. על חשבון שטחים פתוחים.
נראה לי שזול יותר לדאוג לצמיגים תקינים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

Emergency Refuge Areas - what are they and how should you ...

Emergency refuge area | What is an emergency area? | AA

image.png.fb05dfb7fc6ee2a4f912761ad0e0a5ee.pngAll lane running: Place of relative safety provision and spacing
Mainline provision and spacing
From any entry point on to an all lane running section, the maximum distance to the first place of
relative safety shall not exceed 1.6km.
From any entry point on to an all lane running section, the maximum distance to the first place of
relative safety should not exceed 1.2km

להבנתי המבנה הזה נכנס לשימוש די לאחרונה - 2017 כזה.  אבל בגדול (אם נתעלם מהצבע הכתום, כך היה שם גם קודם בפעמיים שטיילתי באנגליה/סקוטלנד).  אין שוליים - רק מפרצי חירום כל איזה ק'מ ומשהו.

ואם תביא בחשבון שאין שוליים - אז נפתרה דאגתך לגבי "על חשבון שטחים פתוחים".

עריכה אחרונה על ידי dani666
פורסם
לפני 19 שעות, ariel000 כתב:

היה מקרה אחד שבו ניידת הגיעה מהר, נהגת עצרה בשול השמאלי עם תקר בצד ימין, 400 מטר לפני מחלף יבנה.

זה בכלל נוהג לא תקין שהפך לתדיר בשנים האחרונות, משום מה נהגים לא יורדים לשוליים הימניים כפי שראוי ואם אני לא טועה כך גם החוק. 

רכב שעצר בשוליים השמאליים גורם הפרעה משמעותית לתנועה ומהווה גורם סיכון גבוה לתאונה קשה.

מן הסתם אין היכן לעמוד לשמאל הרכב או להתרחק ממנו. כלי הרכב הנוסעים במסלול השמאלי בדרך כלל נוסעים במהירות גבוהה, ומן הסתם זמן התגובה של הנהג עקב ההפתעה של רכב עומד בשמאל מושפע לרעה וזה רק עניין של מזל שאין תאונה בכל פעם שרכב נעצר בשוליים השמאליים. אף נהג נורמטיבי לא מצפה למכשול בשוליים השמאליים, זה כמעט תמיד בהפתעה. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

הם עומדים בחום בקיץ באמצע הכביש ואוכפים

הבעיה שכמשטרת תנועה חסר להם הרבה כח אדם והם לא מתפקדים

פורסם

בעוונותי התנדבתי למשטרת התנועה, גם הארצית וגם עירונית.

חשבתי שאוכל להשפיע מעט כי למתנדבים יש יותר חופש להתמקד בעבירות שבאמת חשובות ולא לחפש את הקנס מתחת לפנס.

אבל פרשתי אחרי עוד מקרה ועוד מקרה שהבהירו לי שלארגון הזה אין באמת מטרה או יכולת להפחית תאונות.

שוטר תנועה זה תפקיד לא נחשק, מה שאומר שהרוב לא רוצים בתפקיד. ואומנם אין לי ידע לגבי תהליכי שיבוץ של שוטרים, אבל מהתצפיות שלי, האנשים האיכותיים יותר לרוב לא יגיעו לשם (במשטרת התנועה הארצית המצב מעט יותר טוב). מתוך כל השוטרים שפגשתי, היו שניים שבאמת יכולתי להעריך. היתר לא הראו מוטיבציה או אכפתיות מעבר למטלות הספציפיות שהוטלו עליהם.

דוגמאות:

1. עמדנו לאכיפת תמרור עצור. ניגשה אישה וסיפרה שברחוב סמוך יש רכב שחוסם את המדרכה. את השוטרת שאיתי זה לא ענין, ענתה בנפנוף לאישה ולא התכוונה לעשות דבר. כי לא מודדים אותה על דוחות כאלה. ניגשתי למקום, זה היה רכב מסחרי שפרק סחורה, הורתי לו לפנות את המדרכה, גם במחיר של חניה מעט רחוקה יותר.

2. התקבלה קריאה על כתם שמן. התברר שזה כתם קטן יחסית (פחות מחצי מטר). העמדנו את הניידת לחסימה כדי שלא יעברו עליו (בעיקר רוכבים שמתקרבים לפניה) והשוטר פתח קריאה לעיריה שתגיע עם באלה של חול. אמרתי לו שחבל לעמוד שעתיים בהמתנה לטונה של חול עבור כתם קטן כזה, אבל אותו עניין לשבת במזגן. הלכתי לחצר סמוכה, מצאתי קצת חול, גרפתי עם הרגל לחתיכת קרטון ותוך 5 דקות הכתם כוסה.

זה היה בעירונית, בארצית יש יותר מנטליות של שריף:

3. שוטר שקופץ הביתה במהלך משמרת, ומנפנף באצבע מאיימת לנהג שצפר לו אחרי שנבהל כי השוטר לא נתן לו ז״ק בצומת. 

4. אין דבר שיותר מרגש שוטרי תנועה מקריאה בקשר על נהג שמתחיל מהומה אחרי ששוטר עצר אותו. מיד כולם קופצים להגיע למקום כמה שיותר מהר לקצת אקשן, כאילו אנחנו מינימום בלוס אנג׳לס שבה יורים בשוטרים כל יומיים. ברוב המקרים זה מסתיים בנהג שהתלהם קצת, ושוטרים שבמקום להרגיע רק מדליקים אותו יותר.

5. שוטר שעוצר רכב לתת לו דו״ח על פנס לא תקין, כשבניידת שלו יש פנס באותו מצב.

6. שלוש ניידות שבכל משמרת יורדות מתפקיד שעה מוקדם כדי לנסוע לאסוף שוטרים שגרים רחוק, ועושות זאת ב-160 קמ״ש (כי אחרת יצטרכו שעה וחצי). כן, זה הנוהל הרשמי, וכולם יודעים ולא מתביישים אחרי זה לחלק דו״חות מהירות.

רוצים בכל זאת מילה טובה?

אז כן, היו שניים שלושה שוטרים שהראו שיקול דעת ורצון לעשות עבודה איכותית ולא רק לחלק דו״חות. אחד מהם ננזף על ידי מפקדו בדיוק על ענין זה, גם כשניסה להסביר שאם בסוף המשמרת שלו לא היו בקטע שלו תאונות וארועים, מבחינתו זה הישג, גם אם חילק פחות דו״חות מאחרים.

דוגמה נוספת, באכיפה של תמרור עצור. נשמעת צפירה מאחד הנהגים שעומד 4 בתור להכנס לצומת. השוטר מסמן לו לעצור ושואל אותו איך ירגיש אם הנהג שעשכיו בתמרור ילחץ מהצפירה שלו ויכנס לצומת לא פנוי ויגרום לתאונה.

אז כן, להיות שוטר תנועה זה לא כיף ולא קל, וכנראה גם לא מאוד משתלם. וחבל, כי אז אולי היו מגיעים לשם אנשים עם יותר מוטיבציה. אבל גם אז, הארגון עצמו מתנהל בצביעות, חוסר יעילות וכוחניות. אז הספקתי להתנדב.

• אהבתי 7
  • מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 18 שעות, shellcase כתב:

שול תקני בכביש מהיר\בינעירוני ראשי היום הוא 3.5 מ'.

אני לא מכיר קטע של 10 ק"מ בכביש החוף בלי מקום בטוח לעצור באמצע, אני רק תוהה כל כמה זמן אתם מציעים לתכנן מפרצים והאם אתם מודעים שבמקרה כזה הם צריכים נתיב האטה והאצה שמביא את כל הסיפור הזה לברוטו של קרוב לק"מ. על חשבון שטחים פתוחים.
נראה לי שזול יותר לדאוג לצמיגים תקינים.

מקצת נהיגה באירופה, כולל 10 ימים בצרפת שהסתיימו אתמול - מצב השוליים בארץ הוא לתפארת. במרבית הכבישים בהן נהגתי אין שוליים - במקרה הטוב עשבים שיידלקו ממגע עם ממיר קטליטי - ובכבישים המהירים שוליים שבקושי מכילים רכב פרטי לרוחבם. יש מפרצוני עצירה טיפה יותר רחבים ליד עמדות החירום (הטלפונים הכתומים).

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...