Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים וסופש נעים,

רציתי לחלוק איתכם מהניסיון שלי בתחזוקת רכב בחלקים לא מקוריים.

לפני כמה שנים עברתי לאופנוע שמשמש אותי ככלי תחבורה עיקרי וככלי לאדרנלין בסופי שבוע, 

הרכב נשאר לימים גשומים ולנסיעות בין עירניות ארוכות הרכב הוא יונדאי ועובר כ 20 אלף קמ מידי שנה.

גובשה החלטה להוריד את ההוצאות של תחזוקה של הרכב למינימום האפשרי.

מכיון  שהרכב עבר הרבה קמ הייתי צריך לתחזוק אותו תחזוקה שוטפת ותחזוקת שבר.

חלקים שנרכשו בחנויות חלקי חילוף מקומיות ובדרך כלל היו מתוצרת סין, טורקיה, קוריאה, מזרח אירפה, גרמניה.

קודם כל חלק חילפי עולה פחות ב 40-80 אחוז מחלק מקורי.

איכות החלקים חילופיים, לפי דעתי האיכות היא סבירה המאפשרת לחלק לעבוד באופן פונקציונלי תקין.

אפרט על החלקים שהוחלפו:

פילטרים: מכיון שלא מדובר הוצאה גדולה ניסיתי להצמד למקורי או למותג ידוע כמו MANN או AC DELCO אך לא תמיד.

פילטר שמן- מקורי כי הוא עולה גרושים וקיים בכל מקום.

פלטר אויר- חילופי, חיסכון של 40 אחוז לעומת המקורי.

פלטר דלק- סיני, הבדל של פי 70 לעומת המקורי מכיון שהוא חלק ממנגנון של משאבת דלק.

פילטר מזגן- סיני, חיסכון של 80 אחוז מול המקורי.

שמנים: הסוד בשמנים הוא ההחלפה שלו לעיתים קרובות אפילו מזו של ההוראות היצרן, אני מחליף כל 10 אלף ק׳׳מ שזה כל חצי שנה בשימוש שלי.

שמן - אין עדיפות למותג הדגש הוא ששמן יעמוד בתקן לפי דרישת היצרן ובצמיגות לפי דרישת היצרן, בדרך כלל נרכש שמן של יורול סנטטי שמחירו הוא 100 שח ל4 ליטר.

אגב גם באופנע ספורט משתמש ביורל ומצנזר את כל ״מעריצי מטול״ שטוענים שלמנוע שמסתובב ב 14 אלף סלד צריך שמן מיוחד 😅.

כימיקלים אחרים: נוזל ברקס-  לפי התקן הממלץ, נזל קירור כל נזל קירור תואם, שמן גיר כל DEX3 סנטטי.

רצועות, קייט טיימינג, פלאגים- מה שזמין וזול באותה חנות, בדרך כלל פלאגים של NGK Basic, ורצעות חילופיות חיסכון של 40 אחוז מול המקורי. 

בולמי זעזועים NO NAME תוצרת קוריאה, זולים כ60 אחוז מקוריים ועושים עבודה טובה.

תושבות בלם תוצרת סין כ50 אחוז זולות יותר לעומת המקוריים.

חלקי פרונט: חלקים חילוף NO NAME של תוצרת טורקיה עושים עבודה מצוינת.

משולשים, בושינגים, תפוחים, תפוח פרונט, מוט מייצב, הכל עובד מעולה כבר עשרות אלפי קמ ללא סימני חופש ויבש וחיסכון עד 70 אחוז מחלקים מקוריים.

תושבות מנוע: חוץ מתושבת מנוע ימין מקורית שאין לה תחלופה זהה, החלפו תושבת מנוע אחרות וקדמית לקוריאנית, חיסכון של פי 3 ממקורי.

ברקסים: מקדימה ברקסים (דיסקים ורפידות) חילופיים של חברת IQ ומאחורה דיסקים סיניים ורפידות IQ, חסכון משמעותי לעומת המקורי.

צמיגים: הבחירה היא לצמיג LONG LIFE במחיר בינוני, בדרך כלל הבחירה נופלת על FALKEN שעושה את העבודה בצורה טובה.

לסיכום: מניסיון אישי ב180 אלף ק׳׳מ שעשיתי עם הרכב, חלקיים חלופיים עושים יופי של עבודה וחוסכים הוצאות רבות.

אמשיך לטפל בחלקים חלופיים גם במכוניות עתידיות ולא רואה צורך להיות פדנט ונעול על סטיגמות רבות מהאינטרנט.

פורסם

לדעתי הפוסט הזה שווה ערך לאדם שיכתוב "חציתי את נתיבי איילון בעיניים עצומות ושרדתי לספר".
רק מה - שאפילו את זה לא באמת עשית, ואני חושב למזלך (הכלכלי).

אם נרד לפרטים אז למשל רפידות בלם של HI-Q מיוצרות בקוריאה, קוריאה זה לא סין ולא טורקיה, הרכב שלך יוצר שם ומדובר במדינה מערבית, מתקדמת מאד טכנולוגית ומתועשת (היינו מתים שת"א תראה כמו סיאול).
פאלקן הוא מותג יפני, יורול הולנדי.
צלחות בלם סיניות לא נבדלות הרבה באיכותן מצלחות ממוצעות רגילות, לצלחת יש השפעה מועטה מאד על איכות הבלימה וכל עוד אתה לא גר בתוואי הררי בו לאיכות הסגסוגת יש משמעות (כי בלמים מתחממים), ההשפעה זניחה.

דבר נוסף, ארצות יצור מערביות אינן פקטור, בכל דבר פרט לטורקיה(וגם זה לא תמיד - כי שם עוד אפשר להתקל בבקרת איכות מערבית) או סין (ממלכת הזבל בתעשיית הרכב) יש משמעות למותג עצמו ולא רק למדינה ולהגיד שהחלפת ל'תושבת מנוע חליפית מקוריאה' לא באמת אומר משהו, יכול להיות שהחלפת לתושבת מנוע מקורית רק ללא מיתוג שמיוצרת ע"י קבלן משנה של יונדאי עצמם.

דבר אחד אני יודע, משולשים, תותבים, תושבות מנוע, וכל חלק שיש בו גומי שמשחק תפקיד מבני - בחיים לא אקנה לא מסין ולא מטורקיה, ואם אמצא מוצר של למפורדר - אבחר אותם תמיד, וזה גם יהיה זול יותר לאורך זמן כי הזבל הטורקי והסיני פשוט לא שורד - ואת זה אני כותב מנסיון אישי לא חד פעמי.
אותו כנ"ל צמיגים, מי שמרכיב צמיגים סינים בעיני שייך לאותה קטגוריה כמו מתנגדי חיסונים ולמזלי את זה רק 'כמעט' למדתי על בשרי.

אני אסכים איתך בדבר אחד - זה שיהיה כתוב יונדאי (או כל יצרן רכב אחר, בין אם מדובר באאודי או סוזוקי) לא הופך את החלק לטוב ביותר, הוא רק מבטיח שהוא לא זבל - אך ההבטחה הזאת עולה לא מעט.
הדבר הנכון הוא לקנות חלפים מיצרנים מערביים איכותיים, המחיר אגב, במיוחד כשמזמינים מחו"ל יהיה זול משמעותית ממחירי מוסך או מחירים של מקורי, יצא לי לקנות תושבות מנוע מחו"ל שכולל משלוח (שלא זול לחלק כבד) עלו כמו מה שמבקשים בארץ לזבל סיני בחנויות חלפים (ואני לא מדבר אפילו על מוסכים).

ממליץ מאד לחשוב טוב ולנסות להבין ולהתייעץ (ולא עם ההוא מהעבודה שעושה ת'עצמו מבין כי פעם החליף פנצ'ר - אלא כאן בפורום) אילו חלקים אפשר לקנות זולים יותר ואילו לא.
מסנן מזגן - ניחא, אבל מסנן אוויר למנוע שתרכיב סיני יקצר את חיי המנוע, יטנף את המצערת, פחות קריטי ברכב מירוץ שעובר פירוק והרכבה והחלפת שמן כל שבועיים, מאד קריטי ברכב שנוסע באקלים האביך והמאובק הישראלי, נסיעות קצרות במשך 15,000 ק"מ או שנה. אם רוצים לחסוך במסנני אוויר, אפשר לרכוש פעם אחת מסנן אינבוקס רב פעמי, להרוויח קצת סאונד בשרני מהמנוע ולקבל מסנן שפעם בשנה\10K מוציאים, מנקים, משמנים ויאללה ביי. במסנן דלק בטוח לא הייתי חוסך, מזרקים עולים המון ולנקות אותם זה סיפור.

• אהבתי 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

היי.

כל עוד חלקים חלפים הם שייכים ליצרן טוב וידוע גם לי אין שום בעיה עם זה ! להפך אין דבר כזה מקורי כי יצרני רכב רוכשים את חלקים לפי מכרז פנימי ואז מחליטים מאיפה לרכוש ובדרך כלל מחיר הוא הקובע. יותר מזה יש יצרני פילטרים שיותר טובים ממקור שמותקן ברכב שנחשב "מקורי" . כמובן לא מדובר על יצרנים סינים מאלי  שמוצרים שם זבל אמיתי. מותג גרמני כמו MANN מייצרים פילטרים ברמה מאוד גבוה וגם טוב יותר מחלק המקורי, נכון יש להם יצור בסין אבל כל עוד לא זיוף אז אין שום בעיה לבצע טיפול עם מוצרים מסוג הזה.

פורסם

מסכים איתך .

לגבי הפילטר , מנסיון אם זאת לא חברה ידועה כמו MANN וכאלה הסינים על הפנים. אצלי הפילטר פשוט התעוות אחרי 5-6 אלף קילומטר אבל עדיין לא החלפתי אותו כי אני לא נוסע כמעט ברכב.

לגבי התושבות , פעמיים החלפתי לסיניות והאיכות ממש גרועה. תושבת גיר הלכה לי אחרי שנה - שנה וחצי. וקניתי עוד סינית כי המקורית גם חרא אחד גדול ונהרסה לגמרי אחרי 3-4 שנים (שברולט קוראני) אז עדיף לי לקנות סיני בחצי מחיר ולהחליף כל שנה - שנה וחצי עד שאני יעיף את הרכב.

פורסם
בתאריך 12.3.2021 בשעה 23:32, x-Anton-X כתב:

אגב גם באופנע ספורט משתמש ביורל ומצנזר את כל ״מעריצי מטול״ שטוענים שלמנוע שמסתובב ב 14 אלף סלד צריך שמן מיוחד 😅.

אני לא מכיר מישהו שטוען שמנוע שמסתובב על 14k סלד צריך שמן מיוחד.

עם זאת, מכיר את התופעה שרוכבים נוטים לקנות את השמן היקר ביותר.

ויותר לעניין- מה שחשוב בשמן זה התקן כידוע, ועל אחת כמה וכמה באופנוע שלך שהשמן משמש את המנוע, ואת הגיר גם יחד. שמן שאינו עונה על התקן עלול לגרום לקלאץ להחליק.

• תוכן חדש...