Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטארט אפ בראשי - מה הלאה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

קודם כל אתחיל ואציין שממש אין לי מושג בעולם הסטארט אפים. לא רוצה לבוא ולשקר או להגיד שאני יודע משהו. לא.

כן אגיד שחיפשתי בגוגל, קראתי הרבה מכל מיני אתרים אבל בכל מקום נכתב משהו אחר שמערער אותי יותר.

אז בקצרה, יש לי כיוון בראש למשהו שלדעתי יכול להיות מאוד מוצלח בעולם (לדעתי אני לא מקצין, זה באמת משהו שיכול להצליח.).

אני יכול להגיד שזו אפליקציה שפונה לקבוצה מאוד ספציפית אבל מאוד גדולה.

בכל מקרה, אין לי מושג מה אני עושה עם הרעיון.

משאבים אין אבל כן הייתי רוצה לנסות להעביר את הרעיון הלאה - גם אם זה אומר לחתום על חוזה עבור אחוזים מסויימים.

שוב, אין לי מושג בעולם הזה ולכן אני כאן כדי להתייעץ. אני יודע שיש חברות שתומכות בסטארטאפים אבל אני לא מכיר אף אחד ואני לא רוצה לדוגמה לפנות למקום שבסוף יעבוד עליי.

אשמח לשמוע כל עזרה , כל כיוון שיכול להוביל אותי לעבר המטרה.

עריכה אחרונה על ידי maor23
פורסם (נערך)

יש עשרות שרשורים בנושא.

התשובה פשוטה: אם אין ידע/ניסיון בסיסי כיצד *לממש את הרעיון* (עזוב משאבים) - הרעיון שלך לא שווה כלום.

אף אחד לא יחתום איתך על שום חוזה לאחוזים של שום כלום, כשהדבר היחיד שאתה מביא לשולחן זה רעיון.

עריכה:

יש גרסה יותר פשוטה לתשובה שלי -

אם אתה מעלה את השאלה, אז התשובה היא אוטומטית לא. למה ומדוע? ההסברים בשרשורים...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה בתחום התוכנה או החומרה או גם וגם?

הקהל יעד זה אנשים פרטיים (B2C) או עסקים (B2B)?

אתה רוצה לממן את זה בעצמך או ע"י משקיע/ים חיצוני/ים?

אתה מסוגל להרשות לעצמך להיות מספר חודשים ללא משכורת?

יש הרבה שאלות שאתה צריך לענות לעצמך (אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי אם אתה רוצה לשמוע על עוד שאלות 😉) לפי שמתחילים דבר כזה.

אבל רק שתדע שמה ש-hans כתב הכי מדוייק - בניגוד למה שחושבים, לרעיון עצמו יש כמעט ערך אפסי.

פורסם

אתה מחפש למכור רעיון , לא ליזום חברה.

יזם מוכן ללמוד , לתכנן , לעשות מחקר שוק מקיף , ליצור proof of concept ולשים לפחות משאבים התחלתיים (זמן או כסף) מאחורי זה כדי להוכיח את הרעיון.

רעיון לא מוכח בלי שום דבר מאחוריו לא שווה כלום וזו סוג של זילות במושג סטארטאפ.

היו כאמור המון שרשורים כפי שצוין בנושא.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חפש בגוגל "חממות סטארטאפ" ותשלח מיילים, אולי מישהו יסכים לשמוע. 

בימים כתיקונם, יכולת להסתובב בחלל עבודה המיועד לזה כמו open valley. 

ודבר אחרון, אל תשמע לאלה שמורידים, אכן כל אדם שני (או אולי כל אדם) שתשאל אותו יגיד שיש לו רעיון לסטארטאפ וזה לרוב "סרק", אבל אין זו סיבה לוותר. בהצלחה

פורסם

חממות סטארטאפים יתמכו במשהו שיבוא ושים את התחת שלו על הכיסא ויתן בראש.

הם לא יקחו משהו ויחפשו לו חברה שתקנה את הרעיון.

אם הבחור רוצה ללמוד , לעשות , לחקור את השוק ולהרים חברה - אהלן וסאהלן - אם הוא רוצה למכור את הרעיון ולקבל אחוזים על סמך משהו שהוא חושב! שגדול בתחום שהוא לא מכיר כלום , אין בדיקת היתכנות , הכירות של השוק או רצון לשבת ולהתחיל to husstle  - פחות ריאלי

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• אחראי פורום
פורסם

לסיכום ולמען הדורות הבאים, הפוסטים של הנס וליביו.

יזם לא יכול להביא כלום. רעיון בלי שום פיתוח שלו הוא כלום ומעטות החברות שיגידו "נראה לי סבבה" על דבר כזה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בסטארט אפ אתה צריך להיות אחד משלושה דברים: האיש שמסוגל לבצע ו/או האיש שמסוגל לממן ו/או האיש שמסוגל לדחוף את הפרוייקט ולדאוג שמה שצריך לקרות ייקרה (להלן: יזם). מה צריך לקרות, זה כבר משתנה מפרויקט לפרויקט, זה יכול להיות גיוס כסף, מכירה ללקוחות, ניהול הלו"ז והמשאבים, ניהול רגולציה... זה משתנה. מה שלא משתנה זה האופי של של היזם. הוא קם בבוקר והוא עושה מה שצריך, לא חשוב מה צריך. לא כל יזם מתאים לכל תחום וסוג פעילות, אבל יזם זה אופי.

לפעמים מישהו עם רעיון הוא גם יזם, ואז הוא מוצא את מי שצריך ואת מה שצריך כדי להוציא את הרעיון לפועל.

וכמו שכבר כתבתי וכתבו פה המון פעמים, אם אתה יזם, אתה לא פותח שרשור בפורום. אתה כבר עושה טלפונים כדי שמה שיש לך בראש ייקרה.

נ.ב. עושה מה שצריך, בלי שאף אחד צריך להגיד לו מה צריך לעשות...

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

אם אתה יזם, אתה לא פותח שרשור בפורום. אתה כבר עושה טלפונים כדי שמה שיש לך בראש ייקרה.

צריך להתחיל ממשהו, לא?

הבחור בסך הכל שאל שאלה.

זה כמו שאם מישהו ישאל בפורום טכני על בעיה ברכב, ויגידו לו - "אתה לא צריך לשאול פה, אתה צריך לקחת סט ראצ'טים ולתקן".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אנלוגיה לא מוצלחת.

צריך להתחיל מזה שאתה אומר לצפרדע: ״לא, את לא חסידה. רק נדמה לך. הנה, אנחנו מסבירים, את צפרדע.״.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אז צריך להיוולד להיות יזם?

אי אפשר ללמוד את זה?

אני מבין את הפואנטה של התגובות - אתה לא יכול להמציא את "הגוגל הבא" בלי שיהיה מישהו שיקודד/יאחסן/יריץ/יקדם/ישווק את זה, ואתה לא יכול למכור רעיון בלי שיהיה לך proof of concept

אבל אפשר להגיד את זה בצורה פחות משפילה לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

צריך להתחיל ממשהו, לא?

הבחור בסך הכל שאל שאלה.

זה כמו שאם מישהו ישאל בפורום טכני על בעיה ברכב, ויגידו לו - "אתה לא צריך לשאול פה, אתה צריך לקחת סט ראצ'טים ולתקן".

אנלוגיה לא קשורה.

למישהו בטכני יש בעיה ספיציפית, מקצועית, ממוקדת, והוא צריך לדעת איך לתקשר עם בעל מקצוע.

התשובה היא, שאם רמת התושייה שלך זה לשאול שאלות כלליות בפורום, יזמות זה לא אתה.

יזם זה מישהו שאם יש לו פטנט בתחום המלט, הוא כבר עוצר כל משאית מלט ברמזור ומתחקר את הנהג, הוא קובע פגישות עם תעשיינים בתחום המלט, מחפש כימאי עם הבנה במלט בגוגל, עם מישהו שיעשה לו תוכנית עסקית, עם מגייס כסף בערבות מדינה, עם עו"ד להכנת חוזי התקשרות ובלה בלה בלה.

האנלוגיה המתאימה זה מישהו שנכנס לפורום ושואל איך להפוך להיות רב-שגל. אני לא יודע אם פגשת פעם רב זנאי כזה, אבל זה סוג בני אדם עם דרייב להשכיב בחורות. הם עובדים בזה. זה בוער בהם בפנים. אם אתה מראש פאסיבי מדי ככה שההתחלה שלך זה לשאול בפורום, עדיף שתלך על חתונה.

נ.ב. כמו כל תכונות האופי הבסיסיות, כן, במידה רבה נולדים עם זה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 35 דקות, vadim6385 כתב:

אז צריך להיוולד להיות יזם?

אי אפשר ללמוד את זה?

יש לי כל אחיינים שלא מצליחים להבחין בין תו עולה לתו יורד במוסיקה.

זיופים כאלה שאי אפשר לתאר. ותאמין לי שניסו לעזור, מורים פרטיים ומה לא. נאדה.

עם אנשים כאלה יש לך חובה מוסרית להגיד ״אל תיכנס/י לתחום״. :-)

פורסם

סיפור מהחיים.

מתישהו בתחילת ימי הסמארטפון בא בחור צעיר, בת של מכרה של אבא שלי, עם רעיון, מחפש כסף, נפגשנו איתו.

הרעיון, בגדול, screen share, בין מסך אחד לכמה אחרים, של חבר'ה שיושבים ביחד.

סבבה.

בו נניח שזה רעיון פגז.

הבחור צעיר, אין לו שום רקע טכנולוגי.

אין לו, כמובן, מושג מה עושים עם זה.

זה מצב ללא מוצא.

כסף, אף אחד לא ייתן לו.

גם אם יצליח לאסוף את התושיה להבין אילו אנשי מקצוע הוא צריך, הם לא יבואו לעבוד אצלו.

אם יימצא יזם שייקח את הרעיון הלאה, היזם יוציא ארנק, ייתן לו 100 שקל, ויגיד תודה על הרעיון.

אתה יודע מה, ייתן לו כמה אחוזים, בשביל להיות סבבה, ונתקשר אליך כשהכסף יגיע לבנק...

והאחוזים האלו, אין לו שום שליטה, אם יקום המיזם, מה קורה איתם.

וזה החיים.

אם אין לך תרומה סגולית לעסק, אתה בחוץ.

עכשיו אני יודע מה אנשים חושבים: הוא יירשום פטנט על הרעיון! ויימכור את הפטנט שלו!

קצרה היריעה, בתחום שאני לא ממש מספיק מנוסה בו, אבל... בהצלחה עם זה ותכין את הארנק.

• תוכן חדש...