Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטארט אפ בראשי - מה הלאה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

צריך להתחיל ממשהו, לא?

הבחור בסך הכל שאל שאלה.

זה כמו שאם מישהו ישאל בפורום טכני על בעיה ברכב, ויגידו לו - "אתה לא צריך לשאול פה, אתה צריך לקחת סט ראצ'טים ולתקן".

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אז צריך להיוולד להיות יזם?

אי אפשר ללמוד את זה?

אני מבין את הפואנטה של התגובות - אתה לא יכול להמציא את "הגוגל הבא" בלי שיהיה מישהו שיקודד/יאחסן/יריץ/יקדם/ישווק את זה, ואתה לא יכול למכור רעיון בלי שיהיה לך proof of concept

אבל אפשר להגיד את זה בצורה פחות משפילה לדעתי.

אני אשים את זה כאן:

בתאריך 28.10.2020 בשעה 04:35, maor23 כתב:

משאבים אין אבל כן הייתי רוצה לנסות להעביר את הרעיון הלאה - גם אם זה אומר לחתום על חוזה עבור אחוזים מסויימים.

שוב, אין לי מושג בעולם הזה ולכן אני כאן כדי להתייעץ. אני יודע שיש חברות שתומכות בסטארטאפים אבל אני לא מכיר אף אחד ואני לא רוצה לדוגמה לפנות למקום שבסוף יעבוד עליי.

אני קורא את זה בתור - יש לי רעיון אבל אני רוצה שמשהו אחר ידחוף , יבדוק , ישים זמן וכסף ואני אקבל אחוזים בבית.

פטנט או לא פטנט (ונשים בצד כמה בעייתי זה לעשות פטנט על תוכנה - בטח אם לא מממשים אותה או עם הכירות מ א ו ד עמוקה של מה יחודי ברעיון. וגם אז - פטנט הוא שם כשיש לך יכולת להגן עליו).

אם זה לא המצב - הבחור היה שואל שאלות כמו:

1. איך מאפיינים רעיון

2. איך בודקים התכנות

3. אם יש חברה - כמה עולה ולמי לפנות לפתח Proof of concept

4. איפה אפשר לקרא על פיתוח אפליקציות וללמוד למשהו ללא רקע

5. איך אפשר להתחיל סטארטאפ שאני רוצה להוביל בלי יכולות טכניות לבצע את הרעיון שלי

6. איך למצא שותפים התחלתיים שישלימו את היכולות כדי לבצע את הרעיון

וכו - והיה מקבל תשובות - כי אלו שאלות של משהו שיש לו רעיון , זה בוער בו והוא רוצה להביא אותו למימוש אל מול משהו שחשב על משהו נראה לו מגניב ושמשהו אחר יעשה.

המציאות היא שרעיון ללא שאר המרכיבים הוא כמעט כלום. כמעט הכל תלוי בביצוע. זו המציעות.

רוב מי שענה פה בצורה שאני עניתי (מאלו שאני מכיר , אבל אני משאר לגבי השאר) - היה בכזה שלב או אחר חלק מסטארטאפ וראה ״איך מכינים את הנקניקיה״

את החברה הקודמת שאני עבדתי בה התחילו שני חברה - אחד טכנולוגי , אחד פחות והם עשו ה כ ל - רצו ממשקיע למשקיע , עשו הוכחת התכנות של אפליקציה בצורה של דף ווב , דיברו עם כל קשר אפשרי שלהם , כתבו קוד בשפות ופלטפורמות שהם לא הכירו , הגיעו לפגישות עם לקוחות פוטנציאלים , עיצבו את הרעיון , אפיינו וכו - הכל מכלום - כי זה בער בהם והם חשבו שהרעיון יכול להצליח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...