Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יום מובילי דעה עם יונדאי i10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, zvit כתב:

נכון לעכשיו ב-2020 נמכרו 1036 דגמי i10 עם גיר רובוטי לפרטיים.

823 ספייס סטאר (מה שאתה קורא מיראז')

ו-1283 ספארק...

העובדות מדברות בעד עצמן...

צודק , 

תשווה את היחסים בכמויות שנה שעברה בין הרכבים הללו כאשר ל i10 לא היה גיר רובוטי , 

או לחלופין תוסיף כמה פיקנטו נמכרו השנה לפרטיים. (עדיין עם גיר אוטומטי פלנטרי , כאשר ידוע שיש מחליפה בקרוב ) 

בהתחשב בזה שהישראלי הוא שמרן בשוק הרכב , ומהפכות לא קורות ביום אחד , לדעתי יש כן בהחלט שינוי כיוון רציני 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 169
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, pooh-bear כתב:

Well done Hyundai for churning out a new city car when few others are bothering. We reckon Hyundai’s right - the world needs small, cheap, relatively simple cars like the i10, and it’s a pity many manufacturers are moving away from them. The i10 has good tech, a spacious interior for the class and feels grown-up to drive, even if it isn’t especially nippy

הם מתייחסים כאן לרכב עם גיר ידני כמובן. חבל שלא הבנת את זה.

גם אני חושב שרכב בסה"כ טוב מאוד. אני מבקר רק את הגיר הרובוטי שלו.

פורסם
לפני 25 דקות, YaronNahum כתב:

מצטער , אבל הילדה שלי , שהיא רק בת 20 , וממש לא "חולת הגה " לאחרונה פסלה את הרכב בגלל הגיר הרובוטי , לאחר נסיעה של כ 15 דקות ברחובות מערב ראשון לציון. המעבר בין ההילוכים פשוט הפריע לה. (רגילה לגיר רציף ) 
והאמת שגם אני במושב האחורי הרגשתי את מעבר ההילוכים. 

אין מה להצטער, הכוונה שלי הייתה לא לפסול אותו מראש רק כי הוא רובוטי. לפסול אותו אחרי נסיעת מבחן זה לגיטימי לחלוטין, כמו לפסול כל רכב על כל סעיף. מה שאני אומר זה "תבדקו בעצמכם ואל תסמכו על מה שמישהו פעם מתישהו אמר לכם". 

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

פיקנטו נמכרו למעלה מ-3000 - אבל נראה לי שיבואן יונדאי מוכר את כל הכמויות שהוא מקבל.

טלקאר הצטיידו מראש במלאי גדול של פיקנטו עם גיר פלנטרי מראש בגלל שהם ידעו מספיק זמן מראש על השינוי , ולהם אין בעיה של מלאי לפחות כרגע.

לפני 25 דקות, Baz698 כתב:

רק כדי לדייק בסיפור צריך להסתכל על כל התמונה.

1. כמה מתוך 1036 נמכרו לידיים פרטיות?

1036 נמכרו לידיים פרטיות 1283 נמכרו בכלל (עד אתמול) כאשר חלק גדול מה-200 שכביכול נמכרו ל"חברות" מיועד למכירה כ-0 ק"מ (מן הסתם לפרטיים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפסול באמת רלוונטי על כל סעיף שהוא. דוד שלי פוסל מכוניות שדלתית מיכל הדלק שלהם לא רבועה. הכל טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 6 שעות, bagira כתב:

לטופ גיר בגילגולה הקודם (קלרקסון ושות) היו חטאים משלהם בלי קשר לקשרים מסחריים, כדוגמא בשלוף, כל(!) מה שבא מבית אופל/ווקסול זה זבל.

👇👇

לפני 6 שעות, David32 כתב:

אני חושב שהוא המתכוון למגזין ולא לסדרה...

רק שימו לב שאדון באז לא הגיב לי, כנראה שקשה לו עם עובדות.

העיקר לרדת על כל כתב רכב בישראל ועל קארספורום בפרט, אבל בחו"ל כולם טהורים ונטולי אינטרסים.

קשה כשאמת מתפוצצת לך בפרצוף.

• אהבתי 1

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
בתאריך 12.7.2020 בשעה 20:58, GhostBuster כתב:

תגיד באז, למה אתה כל כך לא סומך על עיתונות הרכב הישראלית, אבל אתה כל כך כן סומך בעיניים עצומות על עיתונות הרכב הבין-לאומית?

עד עכשיו הסיבה היחידה שלך לא לסמוך על קארספורום בכלל ועל מובילי הדעה בפרט הייתה...אמממ...כלום?

גם אין לך באמת מושג מה האינטרסים של כל המדיות שציינת, וגם אין לך מושג מה מידת האובייקטיביות שלהם.

רק בגלל שהם לא ישראלים אז הם אובייקטיביים?

בוא נדבר על כל הגופים שציינת בתגובה הזאת שלך.

Autocar נמצאת בבעלות ענקית מדיה בשם Haymarket, שהיא בעלת הבית של סוכנות מדיה בשם Wonderly, ובין לקוחותיה של Wonderly נמנית לא אחרת מאשר פולקסוואגן. הופ, הנה אינטרס נסתר.

Whatcar נמצאת גם היא בבעלות Haymarket. לא צריך לפרט שוב נכון? (רמז: שורה אחת למעלה).

Honest John נקלע לקשיים כלכליים בתחילת השנה ונכנס להליכי פשיטת רגל, כאשר שבועות בודדים לאחר מכן האתר נרכש על ידי קבוצת Heycar.
קבוצת Heycar היא בגדול סוג של זירת מסחר לרכבים משומשים, אשר הושקה באמצע 2019 באנגליה (היו קיימים לפני כן, אבל רק בתאריך זה התחילו באנגליה), בתמיכתן של קבוצת פולקסוואגן ודיימלר. קטע, עוד אחד עם אינטרס נסתר.

טופגיר אשר כידוע לכולנו נמצאת בבעלות תאגיד השידור BBC, היא היחידה שככל הידוע לי אין לה קשרים ידועים עם יצרני רכב בצורה כזו או אחרת.

אבל, וזה אבל גדול, ה-BBC זה גוף כל כך גדול שאין לי ספק שיש שם קשרים מסוימים לבכירים ביצרנים מסוימים, פשוט שעדיין לא גילו עליהם, אבל בוא נשים תיאוריות קונספירציות בצד ונגיד שהם נקיים.

את כל מה שכתבתי פה מצאתי בחיפוש של דקות בודדות בגוגל.

אתה בא לקארספורום, שאין לך מושג מי הבעלים שלו ומה האינטרס שלו (תריץ חיפוש, האינטרנט יודע הכל) ותגלה שבעצם קארספורום לא נשלטת על ידי אף גוף מלבד עצמה ולא צריכה לתת תשובות לאף אחד.

עכשיו, אתה יכול להמשיך ולטעון שבגלל שאלה עיתונאי רכב ישראלים הם מושחתים ומפחדים מהיבואנים, אבל לפחות תביא הוכחות (אגב, אף אחד ממובילי הדעה הוא לא עיתונאי רכב. כולם עובדים בעבודות רגילות שהם לא עיתונאי רכב).

בינתיים, כמעט כל הגופים שציינת, הם בעלי אינטרס לפגוע במתחרות שלהן ולדאוג שהכתבות שיוצאות מהם יהיו פחות אוהדות כלפי המתחרות.

אגב, כמעט כל אתר/עיתון רכב בעל שם ומוניטין בעולם, נמצא בבעלות כלשהיא בצורה כלשהיא של קבוצת רכב כלשהיא.

הסיבה לזה גם די ברורה, ואתה הדוגמה המושלמת לכך. גוף המדיה נתפס כגוף בלתי תלוי שמציג את דעותיו ודעות הכתבים כדעה אובייקטיבית ובלתי תלויה, המוני אנשים קוראים/רואים את הדעות האלה, ועך סמך זה מחליטים לרכוש רכב ואיזה.

עכשיו תענה לי שוב על השאלה שפתחתי איתה את התגובה שלי:
למה אתה כל כך לא סומך על עיתונות הרכב הישראלית, ובפרט על קארספורום, אבל אתה כל כך כן סומך בעיניים עצומות על עיתונות הרכב הבין-לאומית?

אדון בז כאן.

עשית מחקר יפה אין מה להגיד.

רק מה, יש פה בעיה אחת: כל העיתונים הנ"ל לא צועקים "יונדאי זבל" אלה שהם צועקים "רובוט זבל". דרך אגב הם צעקו אותו דבר על גיר של סיטיגו/מיי/אפ שלפני מספר שנים היצרן הגרמני ניסה לתאר כקידמת הטכנולוגיה.

פרופלינק: https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/volkswagen/up-2012/

ואם אתה תסתכל כאן אתה תראה כמה בעיות הם חושפים על הרכב, כך שקשה לחשוד בהם שפולקסווגן קנה אותם. 

https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/volkswagen/up-2012/good/

ציטוט

Automated manual is poor. Reports of clutch failure on manuals.

חוץ מזה WHAT CAR לדוגמה מאוד אוהב אי-10 והחל מדור קודם נותן לגירסה ידנית כמובן ציון של 5 (מקסימום). אוטוקר, קארבייר והונסט ג'ון נתנו 4.

בקארבייר אותה תלונה על הגיר:

https://www.carbuyer.co.uk/reviews/hyundai/i10/hatchback/review

כך שבמקרה הספציפי שלנו ברור שהעיתונות הבריטית מאוד פוזיטיבית לרכב ואי אפשר להגיד ששמים את המתחרה הגרמני מעליו.

חוץ מזה יש לפחות עוד שתי סיבות מדוע אני מאמין לעיתונות בריטית בתחום הזה:

1. ניסיון אישי. כל רכבים שלי אני קונה בהמלצות שלהם ולא מצאתי אף פעם ברכב משהו מהותי שונה ממה שהם כתבו עליו.

2. בניגוד לשאר אירופה לאנגליה הום הלכה למעשה אין תעשיית רכב ולכן הקטע של פטריוטיות (מרגישים את זה חזק במיוחד באיטליה) לא מסנוור אותם... הם הכי אובייקטיבים מכל האירופאים.

פורסם
לפני 14 שעות, YaronNahum כתב:

צודק , 

תשווה את היחסים בכמויות שנה שעברה בין הרכבים הללו כאשר ל i10 לא היה גיר רובוטי , 

או לחלופין תוסיף כמה פיקנטו נמכרו השנה לפרטיים. (עדיין עם גיר אוטומטי פלנטרי , כאשר ידוע שיש מחליפה בקרוב ) 

בהתחשב בזה שהישראלי הוא שמרן בשוק הרכב , ומהפכות לא קורות ביום אחד , לדעתי יש כן בהחלט שינוי כיוון רציני 

לא חושב שיש כאן שינוי כיוון,

פשוט לעם ישראל יש זכרון קצר והוא כבר הספיק לשכוח את הקורולה 2008, שגם היא בהתחלה נמכרה בכמויות יפות עד ש...

מעריך שעוד כמה חודשים המכירות ירדו דרסטית אחרי שעם ישראל יבין שרובוטי חד מצמדי זה לא בדיוק זה,

ואז עוד חצי שנה עד שיונדאי יוציאו איזה גרסה לשוק הישראלי עם הגיר הישן.

פורסם
לפני 1 שעה, llaavvii כתב:

לא חושב שיש כאן שינוי כיוון,

פשוט לעם ישראל יש זכרון קצר והוא כבר הספיק לשכוח את הקורולה 2008, שגם היא בהתחלה נמכרה בכמויות יפות עד ש...

מעריך שעוד כמה חודשים המכירות ירדו דרסטית אחרי שעם ישראל יבין שרובוטי חד מצמדי זה לא בדיוק זה,

ואז עוד חצי שנה עד שיונדאי יוציאו איזה גרסה לשוק הישראלי עם הגיר הישן.

לא יציעו. לפחות משתי סיבות. 

1. שוק שלנו מהווה פחות או יותר 5 אחוז מכלל ייצור הרכב. אנחנו זניחים.

2. התקינה שלנו היא תקינה אירופאית וגם כאן יש מיסים גבוהים על רכב מזהם, ומה לעשות עם גיר ישן זה יהיה מאוד מזהם.

הפתרון זה כנראה גיר רציף (ווריאטור) אך הוא יותר יקר וגם לא שמעתי שליונדאי יש גיר כזה עבור רכבי מיני...

פורסם

השוק שלנו אולי נראה זניח אבל יש לו באיזה מקום משקל, ראה דוגמאות של אופל וסובארו בשנות השמונים, מיצובי ומאזדה בשנות ה90-2000,
לאחרונה אכן פחות אבל עדיין ליבואן שמוכר כמה אלפי מכוניות בשנה (מה שאומר שבטווח של 3-4 שנים יש יותר 10K מכוניות לפעמים תופרים חליפה,

זיהום אוויר אכן הוחמר אבל עדיין יחס עלות בודקים מה יהיה הזיהום עם תיבה זו או אחרת ולאן יוכלו להגיע עם המחיר ואח"כ להחלטה האם נשווק או לא.

פורסם

על איזה דוגמאות אתה מדבר? נכון שסובארו היו מוכרים כאן 20000-25000 בשנה (בשנים השמנות שלהם האמצע ה-80) אך לא שמעתי שתפרו משהו מיוחד לשוק ישראלי... 

פורסם

תתפלא - אפילו הגיעו לכאן דגמי טרום ייצור לבדיקות.

לגבי היונדאי - ידוע לי שנבחנה אפשרות ליצור גירסה עם גיר דו-מצמדי - זה פשוט לא כלכלי. 

IVT? אולי בעתיד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

@Baz698 יאללה זורם איתך. כולם אמינים, אף אחד מהעיתונאים בעיתונות הבריטית לא משקר וכולם כותבים את דעתם האמיתית, לטובה ולרעה.

עכשיו תגיד לי על מה אתה מבסס את הדעה שלך שהעיתונות הישראלית בכלל, אבל יותר חשוב - קארספורום בפרט, היא שקרנית ומוטית?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
לפני 6 שעות, Baz698 כתב:

על איזה דוגמאות אתה מדבר? נכון שסובארו היו מוכרים כאן 20000-25000 בשנה (בשנים השמנות שלהם האמצע ה-80) אך לא שמעתי שתפרו משהו מיוחד לשוק ישראלי... 

לאונה 1.3 אוטומטית נתפרה במיוחד לשוק הישראלי.

• רעיון טוב! 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...