Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

.

לפני 20 דקות, רועי5 כתב:

ככל שאני קורא ומבין נוצרים תורים בעמדות הטענה. לא יודע, גם אין סטטיסטיקה שאני מכיר באשר לשאלה מהו חלקם של בעלי עמדות הטענה ביתיות שבא להם חשמל בחינם אצל טסלה, יחסית לאלו שפשוט אין ברירה, אין להם עמדה כזו בבית. על דבר אחד אין מחלוקת נדמה לי, התור במצפה רמון שהוציא לי את החשק סופית, לא היה ענין חד פעמי. כל מי שבא לו אילת מהמרכז וצפונה בטסלה, יחכה שם קרוב לודאי ולא מעט.

לא חייבים לטעון במצפה רמון. נכון שמבחינה אסטרטגית מצפה רמון הוא המקום הנכון לעמדות טעינה למי שנוסע לאילת, אבל אפשר גם לטעון בבאר שבע, שדה בוקר, בקילומטר ה 101 ועוד לפחות שתי נקודות על כביש הערבה. הקטע שרוב בעלי הטסלות נכון להיום "חוגגים" על העמדות החינמיות של טסלה. אבל הרכב מודיע לך את מצב העמדות, כך שאם אתה רואה שמצפה רמון תפוסה אתה יכול לעצור לטעינה בבאר שבע בקצת כסף (בקרוב עמדות של טסלה גם בבאר שבע) ולדלג על מצפה רמון. בתור שהיה במצפה רמון היו כמה lr ופרפומנס שבוודאות יכלו להמשיך לפונדק ה 101 וחלקם אפילו לאילת אבל העדיפו לחכות במצפה.

הבעיה נכון להיום היא דווקא לא לבעלי טסלות, שלהם יש הרבה אופציות.

אני חזרתי משני טיולים ארוכים בצפון בשיא אוגוסט. הטענתי בטסלה חיפה ועפולה ועוד 3 עמדות של אפקון באף אחת מהעמדות לא היה תור. הבעיה הייתה שהיו 2 עמדות אחת  של אפקון ואחת גינרגי שלא עבדו כשהגעתי, אבל מאחר ומעולם לא הגעתי לעמדות על אחוזי החשמל האחרונים פשוט עזבתי את המקום. יתכן שהיה אפשר לתפעל את העמדות דרך שירות הלקוחות.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, רועי5 כתב:

על דבר אחד אין מחלוקת נדמה לי, התור במצפה רמון שהוציא לי את החשק סופית, לא היה ענין חד פעמי. כל מי שבא לו אילת מהמרכז וצפונה בטסלה, יחכה שם קרוב לודאי ולא מעט.

אתה רואה יותר מדי סרטונים ביוטיוב. זה שכפיר וקופל נתקעו שם לא אומר שזו הנורמה (ד"א זה היה אחרי שהם הצהירו שהם "נוהגים רגיל" אבל תכלס לא החזיקו את עצמם והשתוללו, קשה להאשים אותם.....עם הרכב שהם בדקו אפשר בנהיגה נורמאלית לנסוע מהמרכז למצפה וחזרה בלי שום טעינה). אין מחלוקת על זה שטסלה צריכים ובונים עוד עמדות סופרצ'רג'ר - מתוכננות בבאר שבע, קרית גת, נווה זוהר כולן רלוונטיות לאילת. אני מאמין שתהיה גם אחת איפושהוא בערבה(אין כרגע תוכנית). וכמו שרשמו לך מעלי, לא חייבים לטעון בסופרצ'ארג'ר, יש מספיק עמדות אחרות בדרך לאילת רק שהן עומדות די מיותמות, כי כשמחלקים משהו בחינם... 

עריכה אחרונה על ידי OF
פורסם
לפני 16 שעות, OF כתב:

3. אני לא חושב שיש משהו יחודי באחזקה של טסלה בארץ או בכלל. הפיצ'ר הזה הוא בונוס שטסלה נותנים, לא איזה אילוץ.  

מה הכוונה ? לא קיבלתי שום בונוס

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, OF כתב:

בשמחה,

לא בדקתי בלי, הפעלתי את זה באשדוד כשלקחתי אותו... אין סיבה לא להפעיל את זה, בהנחה שיש לך לאן לחבר את הרכב בלילה או בעבודה (אם אין, אני לא הייתי קונה) אתה בלילה טוען 30% סוללה משקע רגיל,  או 100% מעמדה ביתית (זה ל LR, ל SR זה מעל 40% משקע) אז אחוז או שניים שהולכים על כל מיני דברים זה לא קריטי.

הרכב שלי לבן אבל זה לא ממש משנה. חפש תמונות של הרכב מלמעלה - כל תא הנוסעים מכוסה זכוכית שחורה, אז פרקטית, מבחינת חימום תא הנוסעים, כל הרכבים מאד דומים וכולם שחורים. בתאי מטען אולי יש הבדל בגלל הצבע

אכן התלבטות... יש מלא יועצים ביוטיוב אבל בסוף זה מסתכם במה אתה יכול להרשות לעצמך וכמה אתה חרד מהטווח... ה VFM של ה SR הכי גבוה, כי הטבת המס הכי משמעותית (על ההפרש בין ה SR ל LR כבר משלמים מס מלא). בהנחה שאתה לא נוסע יותר מ 100 ק"מ ביום, אין ממש הבדל בשימושיות השוטפת וההבדל מתבטא בנוחות לטעינה לנסיעות ארוכות/טיולים ובפסיכולוגיה של חרדת הטווח (שזה שיקול לא זניח, בעיקר ברכב חשמלי ראשון...). ה LR חזקה יותר בצורה מורגשת, למקרה שזה שיקול בשבילך, למרות שזה לא ממש שימושי ביום יום. שאר הדברים זה כבר בשוליים (ל LR יש סאבוופר, ואודיו עם בס היסטרי אבל זה לא שווה 50,000 ש"ח)   

לגבי הטווח של ה SR+, ממה שראיתי נתוני עולם אמיתי מביאים בערך למחצית מערך ה WLTP (הכוונה בעולם אמיתי היא נסיעה עם מזגן על קירור חזק כמו שדרוש בישראל מרבית השנה, כביש מהיר 110-120 כמינימום, ולחיצות על הדוושה מדי פעם). אם אם ה SR+ מדווחת כ 440 ק"מ טווח, הטווח בתנאים שתיארתי יהיה קרוב יותר לאזור ה 250 ק"מ (בימים החמים ביותר כאן שמעתי גם דיווחים על 200 ק"מ), וזה מדבר על פריקה מ- 100 אחוז לאפס. מכיוון שעדיף לעבוד על הטווח של 80 עד 20, זה משאיר בערך 150 ק"מ לעבוד איתם. אז אני מסכים שאם אתה נוסע עד 100 ק"מ ביום זה צריך להספיק, אבל אפילו  נסיעה של ת"א-ירושלים יכולה כבר לא להספיק. זה לא משרה יותר מדי ביטחון, שלא לדבר שהטווח עוד יורד קצת משנה לשנה הודות להדרדרות הבטריה. 

עריכה אחרונה על ידי noam23
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, OF כתב:

מה הקשר? זה אחוד ביחס לייצור העולמי של טסלה

מחפשים פה את השלילי מתחת לכל אבן.

מה הקשר לחיפוש השלילי, האם מאחורי כל הודעה "שלילית" נגד טסלה יש אינטרס שלילי, זאת הודעה אינפורמטיבית עקב קריאה בקבוצות של טסלה שרבים לא טורחים לקרוא גם בעלי טסלות שכותבים כאן הודעות.

לצורך הענין כל מה שנשאל כאן לגבי קירור תא הנוסעים, הבדלים בין lr ל- sr נטחן עד דק בקבוצות הללו כבר מזמן, מהבחינה הזאת הפורום כאן בקצב צב.

לגופו של ענין מסתמן (לי) שה- 4000 מכוניות של טסלה שכבר נמכרו בארץ או משהו באזור זה, כבר גורמים לעומסים בעמדות הטעינה בזמנים מסויימים ו/או עמדות טעינה מסויימות.

אין לי נתונים סטטיסטיים כמובן, אבל קראתי כמה תלונות של בעלי טסלות על תורים לעמדות הטעינה, כל אחד שייקח את זה לאן שהוא רוצה או שייקרא בעצמו בקבוצות הנ"ל.

זה הכל, לא מידע עם אינטרס שלילי ולא אינטרס חיובי, פשוט מידע אינפורמטיבי.

ובינתיים מישהו ילדותי כבר סימן אצבע למטה על ההודעה שכתבתי, כמו תמיד הפורום הזה משרה אווירה חיובית מאד להתבטא בחופשיות. זה מה שנקרא שימוש "הוגן" במיטבו במערכת הדיסלייקים בפורום.

לפני 14 דקות, noam23 כתב:

לגבי הטווח של ה SR+, ממה שראיתי נתוני עולם אמיתי מביאים בערך למחצית מערך ה WLTP (הכוונה בעולם אמיתי היא נסיעה עם מזגן על קירור חזק כמו שדרוש בישראל מרבית השנה, כביש מהיר 110-120 כמינימום, ולחיצות על הדוושה מדי פעם). אם אם ה SR+ מדווחת כ 440 ק"מ טווח, הטווח בתנאים שתיארתי יהיה קרוב יותר לאזור ה 250 ק"מ (בימים החמים ביותר כאן שמעתי גם דיווחים על 200 ק"מ), וזה מדבר על פריקה מ- 100 אחוז לאפס. מכיוון שעדיף לעבוד על הטווח של 80 עד 20, זה משאיר בערך 150 ק"מ לעבוד איתם. אז אני מסכים שאם אתה נוסע עד 100 ק"מ ביום זה צריך להספיק, אבל אפילו  נסיעה של ת"א-ירושלים יכולה כבר לא להספיק. זה לא משרה יותר מדי ביטחון, שלא לדבר שהטווח עוד יורד קצת משנה לשנה הודות להדרדרות הבטריה. 

תצפה לאצבעות למטה על ההודעה שלך, בפורום כאן הודעות "נגד" טסלה לא מתקבלות בעין יפה.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם
לפני שעה, noam23 כתב:

עם כל המחקר שביצעת על הדגם, לא מצאת שהSR+ למעשה מצויד בבטריות שאין להם בעיה עם טווח טעינה של 100%? כי זה המקרה. בקשר לטווח, להבנתי מדובר באחוזים בודדים על גבי שנים, לא כמו שתיארת שהוא יורד משנה לשנה.

בקשר לעניין העומסים, אני חושב שזה משהו זמני עד שיגבו תשלום. בצורה הנוכחית שהכל חינם, בעלי טסלות יבואו אפילו עם 80% רק כדי להטעין בחינם. ומכיון שאין "עונשים" על טעינת יתר, אנשים פשוט הולכים\שוחכים מהרכב, מה שיוצר עומס. לקרוא לזה בעיה רצינית אני לא חושב שזה הוגן, אלא אם טסלה מתכננת להשאיר את זה בחינם להמון זמן

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, OF כתב:

אתה רואה יותר מדי סרטונים ביוטיוב. זה שכפיר וקופל נתקעו שם לא אומר שזו הנורמה (ד"א זה היה אחרי שהם הצהירו שהם "נוהגים רגיל" אבל תכלס לא החזיקו את עצמם והשתוללו, קשה להאשים אותם.....עם הרכב שהם בדקו אפשר בנהיגה נורמאלית לנסוע מהמרכז למצפה וחזרה בלי שום טעינה). 

מהו המושג, "נהיגה רגילה" בטסלה?

מהי המהירות המירבית להשגת הטווח המירבי, בכביש הערבה למשל, או בכביש מהיר אחר?

{עם מזגן כמובן}.

פורסם (נערך)

שוטטתי ביד 2 וראיתי אחד שמפרסם שיש לו 2 מסכים

אשמח לדעת, האם בכל הדגמים החדשים יש מסך נוסף?

נראה הרבה יותר נח וקריא מאשר המסך הגדול שצריך להציץ עליו אם רוצים לדעת על כמה נוהגים

טל

image.thumb.png.b1a480b02169777fd847e9b80d5deeed.png

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, BRAVO_SX כתב:

אשמח לדעת, האם בכל הדגמים החדשים יש מסך נוסף?

לא. זה מסך אפטרמרקט של חברה סינית בשם Hansshow . יש כמה פתרונות כאלה למי שרוצה לוח שעונים מול העיניים ויש אחד שממש נראה כאילו הוא חלק מהרכב. במקרה של ה-Hansshow הוא מתממשק בצורה מעולה עם המערכות המקוריות בטסלה ומבחינת הממשק שלו והתצוגה, ממש נראה ומרגיש כמו מוצר מקורי של טסלה. הוא גם מגיע עם קארפליי אלחוטי (או אנדרואיד חוטי) שכידוע אין בטסלה כך שהוא גם מספק פיתרון לוויז. 

יש בחור נחמד שמוכר את המוצר הזה שעולה כ-3300 ש״ח כולל התקנה. 

אני חייב לציין שבאופן אישי הייתי בטוח שארוץ להתקין את זה מייד כשאקבל את הרכב, אבל מתרגלים למסך של טסלה ובעיקר לזה שאין לוח מחוונים מול העיניים כל כך מהר שעכשיו אני בכלל לא בטוח שאתקין את זה. 

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם
לפני 4 שעות, nurusz כתב:

מה הכוונה ? לא קיבלתי שום בונוס

הכוונה שלי שלא חייבים להשתמש. טסלה נותנים פה איזה פיצ'ר, מפה לשם כבר נוצרה איזו דעה שחייבים להפעיל את זה כי יש בעיה בתא נוסעים, ואח"כ דנים בצריכת סוללה של זה. אני אומר - זה פיצ'ר נוסף/חדש/בונוס, מי שרוצה יפעיל, מי שלא שווה לא שלא יפעיל. במקומות שבהם חייבים חימום/קירור כדי לשמור על הרכב (כמו בסוללה) הרכב לא נותן לך אופציות ומנהל את זה לבד  

לפני 4 שעות, noam23 כתב:

לגבי הטווח של ה SR+, ממה שראיתי נתוני עולם אמיתי מביאים בערך למחצית מערך ה WLTP... זה משאיר בערך 150 ק"מ לעבוד איתם. 

אין לי SR אבל אני חושב שאתה מגזים. אין בעיה להגיע 2/3 מה WLTP גם בנהיגה לא ממש רגועה. תסתכל בפייסבוק וטלגרם, אנשים מוציאים מ SR טווח ראלי של 300-350 ק"מ בלי יותר מדי מאמץ ונסיעות יומיות הרבה יותר משמעותיות מירושלים וחזרה...  אבל שוב, אם הנושא מטריד אותך כנראה ש LR יותר מתאים

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

מהי המהירות המירבית להשגת הטווח המירבי, בכביש הערבה למשל, או בכביש מהיר אחר?

נהיגה רגילה היא נהיגה כמו שתנהג ברכב סטנדרטי (קורולה לצורץ העניין), תגיע למהירות שיוט של 90-110 ותשאר שם. טווח WLTP נמדד במהיריות עירוניות וגם ה 90 ו 120 קמ"ש, אז אין בעיה. הנקודה היא כמה משתוללים, ועם טסלה הרבה משתוללים. האצות צורכות המון אנרגיה (בכל רכב), ומי שאוהב את זה ומבלה את כביש הערבה בעקיפות והאצות תדירות מ 80-140 מקצר טווחים (גם בבנזין, רק שאתה לא רואה את זה).

פורסם
לפני 7 שעות, OF כתב:

אתה רואה יותר מדי סרטונים ביוטיוב. זה שכפיר וקופל נתקעו שם לא אומר שזו הנורמה (ד"א זה היה אחרי שהם הצהירו שהם "נוהגים רגיל" אבל תכלס לא החזיקו את עצמם והשתוללו, קשה להאשים אותם.....עם הרכב שהם בדקו אפשר בנהיגה נורמאלית לנסוע מהמרכז למצפה וחזרה בלי שום טעינה). אין מחלוקת על זה שטסלה צריכים ובונים עוד עמדות סופרצ'רג'ר - מתוכננות בבאר שבע, קרית גת, נווה זוהר כולן רלוונטיות לאילת. אני מאמין שתהיה גם אחת איפושהוא בערבה(אין כרגע תוכנית). וכמו שרשמו לך מעלי, לא חייבים לטעון בסופרצ'ארג'ר, יש מספיק עמדות אחרות בדרך לאילת רק שהן עומדות די מיותמות, כי כשמחלקים משהו בחינם... 

שמור את ההתנשאות שלך לחברים שלך. אותי סיימת לעניין.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, robertf כתב:

לא. זה מסך אפטרמרקט של חברה סינית בשם Hansshow . יש כמה פתרונות כאלה למי שרוצה לוח שעונים מול העיניים ויש אחד שממש נראה כאילו הוא חלק מהרכב. במקרה של ה-Hansshow הוא מתממשק בצורה מעולה עם המערכות המקוריות בטסלה ומבחינת הממשק שלו והתצוגה, ממש נראה ומרגיש כמו מוצר מקורי של טסלה. הוא גם מגיע עם קארפליי אלחוטי (או אנדרואיד חוטי) שכידוע אין בטסלה כך שהוא גם מספק פיתרון לוויז. 

יש בחור נחמד שמוכר את המוצר הזה שעולה כ-3300 ש״ח כולל התקנה. 

אני חייב לציין שבאופן אישי הייתי בטוח שארוץ להתקין את זה מייד כשאקבל את הרכב, אבל מתרגלים למסך של טסלה ובעיקר לזה שאין לוח מחוונים מול העיניים כל כך מהר שעכשיו אני בכלל לא בטוח שאתקין את זה. 

איך מתרגלים לחוסר בוויז?

לא רואה את עצמי קונה רכב ללא ניווט מול העיניים מתממשק עם הרכב.

פורסם
לפני 18 דקות, רועי5 כתב:

שמור את ההתנשאות שלך לחברים שלך. אותי סיימת לעניין.

לא היתה לי כל כוונה להתנשא, ואם נפגעת ממשהו שרשמתי, קבל את התנצלותי

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...