Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, משפחתי מונה 5 נפשות (3 ילדים קטנים, מתחת לגיל 5) וכבר הרבה זמן אני מחפש רכב שיוכל להסיע אותנו בנוחות (מידי פעם מצטרפת הסבתא, הדודה, הכלב ..) 90% מהזמן בתוך העיר (תל אביב) ושיוכל להכיל עגלה ואופנים/בימבה.. בקיצור רכב 7 מקומות וכמובן שיהיה זול אמין .... בשל מגבלות תקציב (עד 25K) הרכבים שהגיעו לישורת הסופית הינם: קיה קארנס 2010-2012 עם עד200.000 ק"מ או פגו 5008 שנת 2012 עם עד 150.000 ק"מ. כעת הגיע לשאלתי-- בשנת 2012 מופיע במחירון של הפגו מנוע עם 156 כ"ס ואחר עם 165 כ"ס, לפי מה שקראתי באתרים שונים מנוע ה165 הינו מנוע אמין שהחליף את ה156 אבל!!! רשום שרק משנת 2014 הגיע. האם מדובר על אותו מנוע משופר גם בדגמי 2012 ומה ההמלצה שלכם באופן כללי על הרכבים. (חבר שיש לו את הפגו לא חווה אף בעיה אבל בכל מקום אחר מדברים על בעיות אמינות רציניות וכנראה גם המחיר מצביע על כך)

פורסם

הגרסה עם מנוע 156 כ"ס נחשבת בעייתית, לא סתם המחיר נמוך. ה-165 כ"ס זה דגם משופר שכמה שידוע לי נחשב בסדר.

אני לא זוכר עם איזה מנועים עוד הגיעה ה-5008 לארץ, אם יש מנוע דיזל זמין נראה לי שהוא יהיה עדיף, הן מבחינת צריכת הדלק והן מבחינת האמינות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין 5008 דיזל, וגם 165 יש מעט מאוד, ורק מ-2014 והלאה.

ה-156 מנוע מלא בבעיות. לא שאי אפשר לחיות איתו, זה פשוט יהיה יקר.

במקומך הייתי מעלה קצת את התקציב (אם אפשר) ומחפש גרנד סניק עם מנוע 2000. לא חסכוני (בכלל), אבל הרבה יותר אמין.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אין 5008 דיזל, וגם 165 יש מעט מאוד, ורק מ-2014 והלאה.זאת השאלה שלי האם יש רק מ2014 ? במחירון ובמודעות של יד 2 יש כבר מ2012, האם זהו אותו המנוע 165?לגבי הסניק הם ירדו מהפרק בגלל התקציב (הסניק יותר אמין רק מדור 3 שהוא יקר בהרבה)

פורסם

למיטב ידיעתי, ה-165 (המנוע עצמו) עוד לא היה קיים באף רכב ששווק בארץ ב-2012, או בכלל. מי שטוען שיש לו 165 מ-2012, פשוט לא יודע על מה הוא מדבר. המנוע הזה נראה לראשונה ב-c4 פיקאסו ב-2014.

ההפרש בין המחיר של ה-5008 והסניק יתקזז לך תוך שנתיים-שלוש רק מההפרש בעלויות הטיפולים. עזוב את ה-5008, זה לא הרכב לקנות בתקציב מוגבל.

אני מסכים איתך

פורסם

תודה, נראה לי שזו טעות במנוע החיפוש ובמחירון של יד 2 ואולי גם ץץץץ של מפרסמים.פשוט היה נראה לי מוזר למצוא את גרסת 165כ"ס בשנתון 2012

פורסם

הקיה אומנם צפופה הרבה יותר, ופחות נוחה, אבל מבחינת אמינות ותקציב מוגבל, הייתי נוטה לקיה.

אני עם פיג'ו /סיטרואן כבר מעל 11 שנה ובערך 250000 ק"מ. היתה לי בזמן הזה רק תקלה אחת שמנעה המשך נסיעה.

2012 זה כבר לא רכב חדש, ו200,000 ק"מ זה לא מעט, גם הקיה תסבול מתקלות פה ושם (יש לי גם i30 עם 230000 ק"מ ויש פה ושם תקלות) אבל עדיין, כניראה פחות מהפיג'ו.

אני אישית הייתי הולך על פיקאסו/5008 אם הייתי מוצא אקסמפלר שמור

Sent from my E6853 using Tapatalk

פורסם

בפעם המי-יודע-כמה:

מהדור הראשון של ה-5008 נוסעות על כבישי ישראל 1392 יחידות

מתוכן 10 בלבד (פחות מאחוז) הן עם מנוע 165 כ"ס

8 מתוכן עלו על הכביש ב-2015 (מתוך 64 יחידות שעלו על הכביש מהדגם בשנה זו)

2 מתוכן עלו על הכביש ב-2016 (מתוך 7 יחידות שעלו על הכביש בשנה זו)

שורה תחתונה - נמכרה כמות זניחה לגמרי של המנוע המוצלח בשנים 2015-2016 בלבד.

שנת הדגם (בניגוד ל-C4 Picasso) לא מבטיחה מנוע מדגם מסויים כי מנוע ה-156 נמכר בכל שנות הדגם של הדור הראשון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הקיה אומנם צפופה הרבה יותר, ופחות נוחה, אבל מבחינת אמינות ותקציב מוגבל, הייתי נוטה לקיה.

אני עם פיג'ו /סיטרואן כבר מעל 11 שנה ובערך 250000 ק"מ. היתה לי בזמן הזה רק תקלה אחת שמנעה המשך נסיעה.

2012 זה כבר לא רכב חדש, ו200,000 ק"מ זה לא מעט, גם הקיה תסבול מתקלות פה ושם (יש לי גם i30 עם 230000 ק"מ ויש פה ושם תקלות) אבל עדיין, כניראה פחות מהפיג'ו.

אני אישית הייתי הולך על פיקאסו/5008 אם הייתי מוצא אקסמפלר שמור

Sent from my E6853 using Tapatalk

היו לי 5 רכבי PSA עד עכשיו, ואני בוודאי לא פוסל נוספים. הבעיה היא עם המנוע הספציפי הזה, שהתחזוקה שלו מאוד יקרה ופשוט לא משתלמת. אין שום קשר למותג ולסטיגמות.

ל-c4, בנוסף למנוע המוצלח, יש גם גיר רובוטי, אז מהבחינה הזו לפחות ה-5008 עדיפה, אם כבר נכנסים לצרה הזו.

לדעתי, גרנד סניק במצב סביר עם מנוע 2 ליטר סביב 11-12 נמכרות בשלושים וקצת. לא המון מעל התקציב, ואם לא נוסעים ממש המון (ואז צריכת הדלק מהווה פקטור פחות משמעותי), רק ההפרש השנתי בתחזוקה עלול להגיע להפרש המחיר בין הרכבים.

zvit, איפה ראית שנאמר אחרת?

אני מסכים איתך

פורסם

הרכב הכי מומלץ שתקנה בתקציב כזה זה רנו סניק, 5 או 7 מקומות, הוא אמנם עצל וצורך הרבה דלק, אבל מרווח מאוד, אמין, ובטיחותי מאוד לרכב משנתון דומה. עדיף מלהמר על רכב עם 200 אלף ק"מ או פיג'ו עם מנוע בעייתי, .

קרסו נתקעו עם מלאי 2012 ומכרו אותם כיד 1 0 ק"מ (אני קניתי אחד כזה), הרכבים הם 5 מקומות אבל מספיקים למשפחה של 5 וכלב), תוכל למצוא רכבים עם 70-80 אלף ק"מ בתוספת 10 אלף לתקציבך. אם תכפיל את התקציב, יש גרנד סניק 7 מקומות דיזל.

פורסם

היום שמעתי על משפחה שקנתה 5008 מודל 2012 משיקולי תקציב וחובת 7 מושבים.

הרכב נרכש לפני חצי שנה ונמצא יותר במוסך מאשר על הכביש.

חשוב לזכור שהרכב לא אמין בבסיסו. מרבית הרכבים שימשו בציי רכב וסבלו מהזנחה הנהוגה שם.

לכן, היום לא הייתי קונה רכב כזה בשום מחיר.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

כמו שאמרו פה כבר מספר פעמים, חפש רנו גרנד סניק, או 2 ליטר בנזין או 15 דיזל, אל תחשוב על ה5008, המנוע שם פשוט לא אמין ויקר מאוד לתחזוקה

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

לא ממליץ על הקראנס מאחר והוא פחות מרווח. נהגתי עליו פעם לאילת והיה צפוף. גם מבחינת המיזוג הוא פחות נוח מאחר ואין פתחי מיזוג למושבים אחוריים. את ה 5008 לא מכיר, אבל כאן בפורום לא שמעתי דברים טובים. בתקציב שלך ואולי עם תוספת לא גדולה, אתה יכול לקחת קרניבל 7 מקומות עם 185 כ"ס. לדעתי עדיף בהרבה על האופציות האחרות שהזכרת.

פורסם

תודה רבה לכל המשיבים :wave2: , השיקול היחיד "שהערער" את החלטתי לגבי ה5008 היה מנוע 156/165 בשנת 2012, לאחר שהובהר לי שלא קיימת חיה כזו (גם אם היא מופיע במחירון יד 2 וגם מפורסמים רכבים כאלו) ירדתי מחיפוש הפגו 5008. קיה קרניבל גדולה לי מידי, רוב הנסיעות הן בעיר (תל אביב).הבעיה היא שלא נשארו כמעט דגמי מכוניות ששוה לחפש (טוראן, מזדה 5, XMAX...) כולן כמעט נפסלו אם בגלל גודל, אמינות או שפשוט כמעט שאין למכירה. קיה קארנס היא ברירת המחדל (ברור שהכל תלוי בתקציב אבל אם לא היו מגבלות תקציביות ....)

• תוכן חדש...