Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע כמה זה נכון לקנות דירה למגורים שלא הכי מתאימה לך רק כדי להחזיק בנדל"ן. המנטליות הזאת היא אחת הסיבות למה המחירים טסים לשמיים.

לפעמים כדאי להיות עם 400 אלף שמושקעים איפשהו ולשלם שכירות על דירה שמתאימה לצרכים שלך במקום להיות עם חוב של מליונים לבנק לשנים רבות עבור הזכות לגור בדוחק בדירה על שמך.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

והבדל חשוב - את הדירה השכורה להחליף לפי התפתחות הצרכים והיכולת. בניגוד לרכישת דירה שמצריכה תכנון לטווח ארוך מאוד, ולכן יש תקופה שבה דירה כזו היא אוברקיל.

מצד שני, מי שמתכנן 3 ילדים ב-5 השנים הקרובות, כנראה צריך לקפוץ מעל הפופיק, כי תקופת האוברקיל תהיה קצרה.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

המנטליות הזאת היא אחת הסיבות למה המחירים טסים לשמיים.

הפוך גוטה. 

המנטליות (שרצה גם פה) לפיה צריך לקנות ישר אחרי החתונה  דירת 5 חדרים יצרה אנומליה מטורפת בשוק, מה שבתורו תורם מאד לעליית מחירים.

זה מצב יחודי לישראל (באירופה המוצרים האלה קיימים ופופולריים, ובארה"ב השוק שונה מהותית מבישראל, ולא רלוונטי לדיון).

דירות 3-3.5 חדרים הפכו למוצר נדיר, למרות שהוא מתאים למגוון די גדול של אנשים, ודירות של חדר-שניים נכחדו כמו הדינוזאורים, גם באיזורים בהם יש לדירה כזו התכנות כלכלית-חברתית (נגיד, מרכז ת"א, במקום כל דירות השותפים/כוכים מחולקים).

בוא נחשוב רגע, תוך שאנחנו שמים בצד הבניות חברתיות - מה זוג צעיר, 25-30 צריך יותר מדירת 3.5 חדרים עם מרפסת שמש נחמדה, וחניה אחת? וכשיהיה להם ילד אחד, 35-40? 

יבוא הילד השני? מזל טוב, עד שהוא יישן במיטה משלו, אפשר להתחיל לחשוב של שדרוג הדירה.

בינתיים, במשך עשור, בו גם ההכנסות קטנות יותר, שילמת פחות משכנתא, ארנונה וחשמל. 

למה בחור צעיר שרוצה לגור בתוך העיר צריך להתכלב באיזו חורבה משנות ה-40 של המאה הקודמת, יחד עם שני שותפים סטלנים? למה שלא יהיו מגדלים עם דירות קטנות, כשהשירותים הנלווים (כביסה,מים חמים,חימום וקירור וכו') הם משותפים? 

ברמת המקרו, אילו היו מתכננים תבעו"ת שיסלילו את היזמים לבנות בתמהיל גם דירות קטנות בכל פרויקט* , היה אפשר להגדיל את הצפיפות בתבעו"ת (כי דירות קטנות גם צורכות בהכרח פחות משאבים עירוניים), מחיר קרקע ליח"ד היה יורד, וזה לפני שדיברנו על זה שהביקוש לדירות הגדולות היה יורד, מה שהיה הופך אותם למוצר שקונים כשחייבים, כמו אוטו 7 מושבים, נניח.

* יש נסיון לעדשות זאת, מאז שדלית זילבר נכנסה למנהל התכנון, זה היה צולע מההתחלה, ונתקע עוד יותר עם המנהל החדש.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במציאות שבה אין פחד מהשתוללות מחירים לא פרופורציונלית אתה כמובן צודק. אני אקנה דירה זולה וקטנה ואחליף אותה כשאצטרך.

אבל כשאתה יודע שאם תקנה ותמכור ותקנה שוב זה יעלה לה הרבה יותר כסף, אתה תקנה את הדירה הגדולה יותר עוד לפני שנולדו לך ילדים, כי לך תדע מה יקרה כשהם יוולדו, מה יהיו המחירים ואיך יהיה השוק.

זה לא כמו רכב שאתה יכול להחליף בלי יותר מדי כאבי ראש לפי הצורך.

לא חושב שהייתי יכול היום לקנות את הדירה שאני גר בה אם לא הייתי קונה אותה לפני 5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ולהוסיף לתחשיב,כמה מאות אלפי ש"ח בהחלפת הדירה - תיווך, עו"ד, מיסים.

• אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, natco כתב:

הפוך גוטה. 

המנטליות (שרצה גם פה) לפיה צריך לקנות ישר אחרי החתונה  דירת 5 חדרים יצרה אנומליה מטורפת בשוק, מה שבתורו תורם מאד לעליית מחירים.

זה מצב יחודי לישראל (באירופה המוצרים האלה קיימים ופופולריים, ובארה"ב השוק שונה מהותית מבישראל, ולא רלוונטי לדיון).

דירות 3-3.5 חדרים הפכו למוצר נדיר, למרות שהוא מתאים למגוון די גדול של אנשים, ודירות של חדר-שניים נכחדו כמו הדינוזאורים, גם באיזורים בהם יש לדירה כזו התכנות כלכלית-חברתית (נגיד, מרכז ת"א, במקום כל דירות השותפים/כוכים מחולקים).

בוא נחשוב רגע, תוך שאנחנו שמים בצד הבניות חברתיות - מה זוג צעיר, 25-30 צריך יותר מדירת 3.5 חדרים עם מרפסת שמש נחמדה, וחניה אחת? וכשיהיה להם ילד אחד, 35-40? 

יבוא הילד השני? מזל טוב, עד שהוא יישן במיטה משלו, אפשר להתחיל לחשוב של שדרוג הדירה.

בינתיים, במשך עשור, בו גם ההכנסות קטנות יותר, שילמת פחות משכנתא, ארנונה וחשמל. 

למה בחור צעיר שרוצה לגור בתוך העיר צריך להתכלב באיזו חורבה משנות ה-40 של המאה הקודמת, יחד עם שני שותפים סטלנים? למה שלא יהיו מגדלים עם דירות קטנות, כשהשירותים הנלווים (כביסה,מים חמים,חימום וקירור וכו') הם משותפים? 

ברמת המקרו, אילו היו מתכננים תבעו"ת שיסלילו את היזמים לבנות בתמהיל גם דירות קטנות בכל פרויקט* , היה אפשר להגדיל את הצפיפות בתבעו"ת (כי דירות קטנות גם צורכות בהכרח פחות משאבים עירוניים), מחיר קרקע ליח"ד היה יורד, וזה לפני שדיברנו על זה שהביקוש לדירות הגדולות היה יורד, מה שהיה הופך אותם למוצר שקונים כשחייבים, כמו אוטו 7 מושבים, נניח.

* יש נסיון לעדשות זאת, מאז שדלית זילבר נכנסה למנהל התכנון, זה היה צולע מההתחלה, ונתקע עוד יותר עם המנהל החדש.

מסכים איתך כמעט באופן גורף, רק שתי הערות:

1. לא צריך מגדלים. בניינים צמודים של 6-8 קומות עם קו 0 נכון הם הבנייה היעילה ביותר למרכזי ערים.

2. יש דברים שאם יהיו משותפים אין בעיה - מים חמים. דברים אחרים אנשים רוצים לעשות לבד - כביסה לדוגמא. אבל אם בונים נכון זאת לא בעיה.

ואין שום בעיה לזוג + 1\2 לחיות בדירת 3 חדרים. עשינו את זה כמה שנים בכיף. זה שבארץ כולם רצים ל 5 חדרים (ובכלל מביאים כמות מטורפת של ילדים) זאת האנומליה. בסוף קונים 5 חדרים בשכונת שינה ותקועים 3 שעות ביום במינימום על הכביש וכל דבר קטן צריך להוציא את האוטו...

• אהבתי 4
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אין קשר בין בניית שכונות שינה לגודל הדירות כי אותן שכונות מגדלים מחורבנות בפאתי העיר ישארו מחורבנות גם אם רוב הדירות בהן היו קטנות. זה פשוט תכנון אורבני גרוע שמתבסס על רכב פרטי.

לדעתי מוזר לראות באנשים אנומליה, התכנון צריך לשרת את האוכלוסייה ולא לעסוק בצמצום ילודה...

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 דקות, om2 כתב:

אצלי כרגע 3 בנות (הגדולה בת 8 ) ישנות יחד באותו החדר. לדעתי עושה להן טוב.

ומה יקרה כששלותן תזקקנה לפינות לימוד, על כל הציוד הנדרש?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומה קורה אם יש בת ובן? בגיל מסויים כבר אי אפשר להיות באותו חדר.

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

אני עשיתי שיעורים במטבח וזה אחד הדברים הטובים ביותר שזכורים לי מילדותי ... הרעיון שכל אחד צריך חדר לעצמו הוא שגיאה לדעתי ומקלקל יחסים בעיקר בין אחים/אחיות

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

א. זה לא דירה לכל החיים. השאיפה זה לרכוש דירה גדולה ומרווחת יותר.

ב. נכון לכרגע הגדולה עושה ש"ב בפינת אוכל. למרות שיש לה פינה בבית עם שולחן כתיבה. היא מעדיפה להיות באמצע הבית. מניח שהיא תהיה מתבגרת היא תרצה פרטיות

ג. יש עוד חצי חדר שמשמש את אישתי כמשרד בבוקר. מצידי שיעבדו גם שם.

ד. זה לא שיש לי אפשרות לקנות בית 6 חדרים ואני מאידאל שם אותן בחדר אחד. זה מה שיש כספית כרגע. שיסתדרו. (עצוב אבל זאת המציאות)

• אהבתי 4

.

פורסם
לפני 6 שעות, G. P. Magnus כתב:

אני עשיתי שיעורים במטבח וזה אחד הדברים הטובים ביותר שזכורים לי מילדותי ... הרעיון שכל אחד צריך חדר לעצמו הוא שגיאה לדעתי ומקלקל יחסים בעיקר בין אחים/אחיות

אני גרתי בדירת שני חדרים בברית המועצות יחד עם ההורים שלי וההורים שלהם, יש לי זיכרונות מעולים מהתקופה הזאת (הייתי בן חמש). הרעיון שכל אחד צריך חדר לעצמו מקלקל יחסים בין הורים לילדים. 

פורסם

נראה לי שאתה עושה קצת, או קצת יותר, אידיאליזציה.

ילד צריך את המרחב שלו, וככל שהוא גדל צריך יותר מרחב ופרטיות.

חוץ מזה, כמות הציוד שדרושה היום למשפחה הולכת וגדלה. אני משווה את כמות מכשירי החשמל שיש לי למה שהיה בבית בו גדלתי (וזה היה בית מתקדם למדי), ומדובר בסדר גודל שונה. הדבר היחיד שהצטמק הוא הספריה הביתית, לטובת המידע בענן.

פורסם (נערך)

בסדר, יש גם כאלה שמסתובבים עם פאוץ'

לא כולם חייבים לחיות אותו דבר

3 ילדים יכולים לגדול אחלה גם בבית של רח"ל 3 חדרים אוי אוי אוי

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...