Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

מי מהם זה יזם?

מי מהם לקח 70% פריים?

מי מהם מחכה לירידות?

הפרשנות בעיניי המתבונן(?)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני לא יודע על מה אתם מדברים, החברות הגדולות ממשיכות לגייס ועדין חסר מהנדסים עם ניסיון.

כל שבוע אני רואה עוד "חברת הייטק" של 10-100 איש ניסגרת וצעקות על קריסת ההיטק, אבל החברות הללו זה חלק זניח מהייטק הישראלי.

אם כבר מה שמשפיע באמת על הייטקיסטים ודיור זה נפילת הבורסה, אף אחד לא רוצה לממש אכשיו מניות אחרי הנפילה וזה גורם לירדה בביקושים מצד עובדי ההיטק.

טסלה 3 2022

פורסם

אצלנו בהחלט האיטו. לא עצרו, ואם יש מפתח באמת טוב אז יגייסו, אבל לא יורים בכל התותחים. הבעיה היא הירידה בבורסה ועלות הכסף. זה בהחלט גורם לחברות להאט ולחשוב.

פורסם
לפני כשעה, motizkn כתב:

אני לא יודע על מה אתם מדברים, החברות הגדולות ממשיכות לגייס ועדין חסר מהנדסים עם ניסיון.

כל שבוע אני רואה עוד "חברת הייטק" של 10-100 איש ניסגרת וצעקות על קריסת ההיטק, אבל החברות הללו זה חלק זניח מהייטק הישראלי.

אם כבר מה שמשפיע באמת על הייטקיסטים ודיור זה נפילת הבורסה, אף אחד לא רוצה לממש אכשיו מניות אחרי הנפילה וזה גורם לירדה בביקושים מצד עובדי ההיטק.

אילו חברות גדולות?

חושב שמיקרוסופט ואינטל הודיעו כבר על פיטורים בקרוב 

פורסם

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

גם החברות שעדיין מגייסות כבר לא יענו לכל דרישת שכר, כשיש היצע של עובדים שמפוטרים מכל מני חדי קרן שיצא מהם האוויר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מכרז הבונים נסגר.

השתעשעתי ברעיון להגיש הצעה, סתם הייתי מתבזה.

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=skilkz00ej

פשוט לא סביר, שיווק קרקעות שמיועדות לבניית בתי רפאים. פשוט העברת נכסים מהציבור לבעלי ההון שהופכים לבעלי אדמות, והדפוס ממשיך.

הגיע הזמן ששיווק אדמה יהיה לצורך בניה למגורים. לא בתי נופש, לא השקעה. מגורים. אם לא גר בבית שעבורו רכשת קרקע או נרשמת בטאבו? סבבה. מס רכוש משמעותי, בגובה עליית הערך של הקרקע. כל שנה חישוב. רוצה פטור? תבחר נכס יחיד עליו לא תשלם את המס הזה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

הימור שלי, לפחות חצי מהבתים שם יהיו בתי נופש שריקים כל השבוע פרט לסופי שבוע במקרה הטוב. מניח שלזה הוא התכוון.
ככה הורסים ישוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, MiniMiz3r כתב:

רגיל לחלוטין

מי שיש לו 5-6 מיליון למגרש הוא לא מחוסר דיור ולא משפר דיור אלא בעל אדמות.

אם באמת העשירים עוזבים את המרכז ומעבירים את מרכז חייהם לצפון, זה מבורך בעיני. בלי שום טיפת ציניות וכבר כתבתי כך לא מזמן. עשירים שבאים לגור בפריפריה זה בדיוק מה שהיא צריכה. זה מעלה את הרמה, מביא תרבות, מסעדות טובות, אפילו מקומות עבודה משתדרגים, קייטרינג, מבחר בחנויות משקאות. חנויות לדברים ייחודיים וכו'

זה לא המצב.

לפני 25 דקות, farkash7 כתב:

לפחות חצי מהבתים שם יהיו בתי נופש שריקים כל השבוע פרט לסופי שבוע במקרה הטוב. מניח שלזה הוא התכוון.
ככה הורסים ישוב.

אגב, בקרוב בקיבוץ האון. מכרז למקורבים ומקומבנים שיבנו אחוזות על האגם. הפתיחה נדחית כבר שנה+ כל פעם בחודש חודשיים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

גם החברות שעדיין מגייסות כבר לא יענו לכל דרישת שכר, כשיש היצע של עובדים שמפוטרים מכל מני חדי קרן שיצא מהם האוויר.

בינגו. מה שקורה כרגע בשוק זה תיקון, לא איזשהו משבר בהייטק. ב 3 השנים האחרונות הגיוסים נכנסו לקצב מטורף, בעיקר ב 18 החודשים האחרונים. מיליון "יוניקורנים" קמו- והרבה מהם נמחקו מהמפה בפרקי זמן קצרים שוברי שיא. 

אני מוכן להמר שכיום במגדלים למיניהם בת"א משהו כמו 40% מהחברות שהיו שם לפני שנתיים כבר התחלפו.

גם בחברות הגדולות גייסו בלי אבחנה ובלי היגיון מאחורי זה, וכאמור מייקרוסופט ובעיקר אינטל מתכוננות לפטר מאות עד אלפי עובדים.

זה לא אומר ש "ההייטק במשבר" בגדול, אצלנו למשל מגייסים כרגע בקצב.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...