Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנאת עשירים בניחוח קומוניסטי

מה נסגר, אנשים?

הם עבדו קשה על הכסף שלהם, שילמו מס פי כמה וכמה מכל אחד שכותב כאן, וישלמו שוב טבין ותקילין עפ כל נכס נוסף שהם קונים או מוכרים

תתרכזו בלעשות לביתכם ולא בלהצר צעדיהם של אחרים

ושלא תחשבו שאני מדבר מפוזיציה, כרגע אני שייך עדיין לאחד העשירונים הנמוכים ופחות מהחציון

אבל משתמש באנשים האלה כהשראה ולא כמושא לקנאה מיותרת

• אהבתי 4
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, avargel כתב:

מה נסגר, אנשים?

הם עבדו קשה על הכסף שלהם, שילמו מס פי כמה וכמה מכל אחד שכותב כאן, וישלמו שוב טבין ותקילין עפ כל נכס נוסף שהם קונים או מוכרים

ושלא תחשבו שאני מדבר מפוזיציה, כרגע אני שייך עדיין לאחד העשירונים הנמוכים ופחות מהחציון

תנסה לחשוב בראיה יותר אסטרטגית, תבין שמה שמתרחש זו ג'נטריפיקציה. 

כשכל החברים המשכילים שלי או ירדו מהארץ או בודקים אפשרויות כי אפילו בפריפריה לא יגיעו לרמת חיים שמחכה להם בחו"ל, והמדינה מצד שני משווקת קרקעות "למרבה במחיר" ולא למטרת מגורים, זו בעיה. 

אין פה שום קנאה. ההיפך, שיבואו לגור, להיות חלק מהקהילה, לא לנפוש בקרב הילידים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

למיקרוסופט הייתה בכלל תוכנית לגייס עוד 4000~ עובדים לפני מספר חודשים..

איך הם פרסמו את זה ללא מימון ואיך תוכנית כזו משתנה תוך כמה חודשים לפיטורים?🤷‍♂️

אגב,

חולה על מיקרוסופט, זה רק כדוגמא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

המדינה מצד שני משווקת קרקעות "למרבה במחיר" ולא למטרת מגורים, זו בעיה.

כמה אחוז מהשטחים שהמדינה מקצה למגורים הולכים ל"עשירים שיעשו שם בית נופש ויהרסו את הישוב" וכמה דונמים הולכים על מגדלי תחת בפאתי הערים? זה בטל בשישים.
המדינה לא מקדמת יותר תב"עות חדשות לבניה צמודת קרקע, זה מייקר את כל מה שכבר קיים ומאושר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, פריג'י כתב:

זה לא המצב.

ברור שאין לך מושג מה זה מושב הבונים ומי גר שם. חבל על הביטים שמתבזבזים על השטויות שאתה כותב. 

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

ברור שאין לך מושג מה זה מושב הבונים ומי גר שם. חבל על הביטים שמתבזבזים על השטויות שאתה כותב. 

או שתסביר איפה אני טועה או שאל תטרח לצטט אותי.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

כמה אחוז מהשטחים שהמדינה מקצה למגורים הולכים ל"עשירים שיעשו שם בית נופש ויהרסו את הישוב" וכמה דונמים הולכים על מגדלי תחת בפאתי הערים? זה בטל בשישים.

אתה כותב באופן מדויק איפה הבעיה, ולא מבין שזו בעיה. 

פורסם
לפני 9 דקות, avargel כתב:

מה נסגר, אנשים?

לא חושב שזה קנאת עשירים פר ביי.

אי השוויון הוא עצום בקנה מידה היסטורי ואני לא רחושב שיש איכות נסתרת בשרי אריסון למשל על רמי לוי או סתם על מישהו שסיים תואר שני בהנדסה.

פשוט נולדו לתוך קליקה מסויימת.

פורסם
לפני 2 דקות, פריג'י כתב:

או שתסביר איפה אני טועה או שאל תטרח לצטט אותי.

להגיד ג'נטריפיקציה על מושב שמי שגר בו נמצא עמוק במאיון/אלפיון עליון זה מאוד מצחיק ומנותק לגמרי מהמציאות. 

"פריפריה" אעלק, זה אחד המקומות העשירים בישראל, בערך כמו שכרם מהר"ל או עופר זה פריפריה. 

פורסם

בדיוק וזו הבעיה. בגלל זה כתבתי שככה הורסים ישוב.

אין גם ממש מה לעשות נגד זה.

אני לא סובל מזה (עדיין). מי שבעיקר סובל מזה זה מי שנולד שם. מסוג של קיבוץ המושבים הללו הופכים לסביון, ישוב טורטלים טיפוסי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, MiniMiz3r כתב:

להגיד ג'נטריפיקציה על מושב שמי שגר בו נמצא עמוק במאיון/אלפיון עליון זה מאוד מצחיק ומנותק לגמרי מהמציאות. 

"פריפריה" אעלק, זה אחד המקומות העשירים בישראל, בערך כמו שכרם מהר"ל או עופר זה פריפריה. 

אז לא הבנת אותי.

ג'נטריפיקציה זה שהמדינה כאילו מפסיקה לשווק קרקעות לצמודי קרקע ושולחת את כל מי שלא מהאלפיון לגור בדירות, אבל מצד שני לא מחייבת את זוכי המכרז לגור שם, לא מטילה שום מיסוי על הון שיצמצם את הפערים ההזויים, וממשיכה לשווק אחת לכמה זמן.

עכשיו, מי שרוצה איכות חיים אחרת, יכול. רק לא בארץ. 

הבונים הוא ספציפית מושב עשיר, תמיד היה, גם אודים ועוד כמה, אבל אני לא מאמין שכל מי שקנה שם באמת יגור שם.

תופעת בתי הנופש ערה.

וכל ההנחות לגבי המכרז בהאון, כאלה.

בתי נופש בשדה אליעזר - יש הרבה.

באמנון, כנ"ל.

גם בראש פינה.

בהגושרים.

בכפר ראש הנקרה.

You name it. והכל אני מכיר ממקור ראשון.

אז כן, לדעתי לבקש לשלם את העליה בערך הקרקע על שטח שרכשת למטרת מגורים, אם אתה לא גר בו, זו בקשה הגיונית. אפילו במעוז הקפיטליזם הקיצוני זה קיים בצורות כאלה או אחרות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
Just now, פריג'י כתב:

אתה כותב באופן מדויק איפה הבעיה, ולא מבין שזו בעיה.

או, יש המון בעיות במה שהמדינה עושה, רק שזה ספציפית קמצוץ של פירור שלא באמת מזיז לאף אחד.
המדינה עושה הכל חוץ לשפר את ההיצע באזורי הביקוש, ובמקום זה פותרים את הבעיה בגיליון אקסל שמראה כמה דירות הם הוסיפו למאגר כל שנה. רק שרוב הדירות האלה הן הסיבה להרבה מהבעיות פה. 

לפני 8 דקות, Lior_Django כתב:

אי השוויון הוא עצום בקנה מידה היסטורי ואני לא רחושב שיש איכות נסתרת בשרי אריסון למשל על רמי לוי או סתם על מישהו שסיים תואר שני בהנדסה.

פשוט נולדו לתוך קליקה מסויימת.

אין כזה דבר שוויון ובחיים לא יהיה.
לשרי אריסון יש כסף כי ככה, יש לה מזל. זה שלמישהו אחר אין נותן לו הזכות לקחת ממנה? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

לשרי אריסון יש כסף כי ככה, יש לה מזל. זה שלמישהו אחר אין נותן לו הזכות לקחת ממנה? 

לקחת? חס וחלילה. אפשר להתחתן ולחלוק.

לא נולדת לאבא עשיר? יש לך עוד הזדמנות לתקן.

• מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 דקות, פריג'י כתב:

אז לא הבנת אותי.

ג'נטריפיקציה זה שהמדינה כאילו מפסיקה לשווק קרקעות לצמודי קרקע ושולחת את כל מי שלא מהאלפיון לגור בדירות, אבל מצד שני לא מחייבת את זוכי המכרז לגור שם, לא מטילה שום מיסוי על הון שיצמצם את הפערים ההזויים, וממשיכה לשווק אחת לכמה זמן.

אתה צודק, הבנתי אותך הפוך, מתנצל. 

אני מסכים ששיטת המכרזים היא בעייתית מאוד, אבל זה לא ככה בכל מקום. במושבים אחרים מגרשים משווקים בהגרלה במחיר אחיד והזוכה מתחייב לגור שם לפחות חמש שנים. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

או, יש המון בעיות במה שהמדינה עושה, רק שזה ספציפית קמצוץ של פירור שלא באמת מזיז לאף אחד.
המדינה עושה הכל חוץ לשפר את ההיצע באזורי הביקוש, ובמקום זה פותרים את הבעיה בגיליון אקסל שמראה כמה דירות הם הוסיפו למאגר כל שנה. רק שרוב הדירות האלה הן הסיבה להרבה מהבעיות פה. 

אין כזה דבר שוויון ובחיים לא יהיה.

זה שאף פעם לא יהיה שוויון, לא אומר שצריך להעמיק אותו כי "תמיד יהיה אי שוויון ".

יודע מה?

שייקחו ממנה את אותו שיעור המס שלוקחים מעצמאי ממוצע ואני מבסוט.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

מסוג של קיבוץ המושבים הללו הופכים לסביון, ישוב טורטלים טיפוסי.

יודע מה? 

קשה להילחם בזה. באמת. בא אדם מצליח, קנה ורוצה לגור, זכותו. באמת ובתמים. גם אם הוא טיפוס דוחה שקרא לבן שלו לנסלוט. 

אבל אם הוא קונה כדי לבוא פעם ב..., לדעתי כאן המדינה צריכה להגיד לא. רוצה מלון? לך למלון. קרקע למגורים זה הייעוד שלה, בשביל זה הופשרה וזהו זה. על חלק ממנה אפשר להקים צימר אבל בתנאי שעיקרה משמש למגורים.

• תוכן חדש...