Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים. האמת אני חושב שזה גם בזבוז של כסף.
ביוון וילה דומה עולה שמינית מחיר, וללכת לסופש שם זה לא רחוק מלנסוע לפריפריה מהמרכז...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

זה שאף פעם לא יהיה שוויון, לא אומר שצריך להעמיק אותו כי "תמיד יהיה אי שוויון ".

יודע מה?

שייקחו ממנה את אותו שיעור המס שלוקחים מעצמאי ממוצע ואני מבסוט.

מה זה להעמיק אותו? מי מעמיק אותו?

אתה יודע כמה מיסים היא משלמת? אחת כזאת שהמדינה תציק לה יותר מדי עם מיסוי תעבור למדינה אחרת שנוחה יותר לעשירים והמדינה תפסיד את כל המיסים שהיא משלמת, שזה יותר מ100 עצמאיים ממוצעים בשנה, אז מה עשינו בזה? נלחמנו ב"אי שוויון"?

שוויון אמיתי יש רק בכלא, שכולם מקבלים שקל וחצי ביום, אוכלים אותו דבר, לובשים אותו דבר וישנים באותו חדר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 21 שעות, יובל .מ. כתב:

זה לא משנה מה המחיר המקורי, כי לפני שנה אם מישהו היה נכנס ואומר את המילה הנחה היו בועטים אותו מחוץ לדלת.
תכיר בעובדה, הקבלנים בלחץ. גם היזם הראשון שהופיע בכתבה ניסה להגיד "המחירים ירדו באחוזים בודדים", זה ברור שיש לו אינטרס להלחיץ, בתאכלס? הבנקים מתחילים לשבת להם על הראש. 
בהעלאת ריבית הבאה זה כבר יהיה הרבה יותר משמעותי.

זה מצחיק אותי

תמיד היו ותמיד יהיו הנחות

כל מי שהתעסק במכירות יום אחד בחיים שלו יודע שאפשר לפרסם מוצר במחיר גבוה מראש כדי לתת הנחה למי שמבקש , ולבנות גם על אחוז מסוים שיבואו וישלמו בלי לבקש.

זה בדיוק מה שרמי לוי עושה כל יומיים. מעלה מחירים ונותן הנחות

לפני 21 שעות, פינדר כתב:

כל יום יש עוד כמה עשרות או מאות מפוטרים בהייטק.

מי שעובד נצמד חזק לכיסא. האופציות נמחקו והמניות נחתכו. נגמרו הימים של דילוג בין עבודות (עד הגל הבא).

זה מגזר שלם שכבר לא רץ לקנות דירות יוקרה בכל מחיר.

וזו רק סיבה אחת לירידה בביקוש, מעבר לעליית הריבית.

הקבלנים לא יפרסמו מודעות עם המילה הנחה. יקראו לזה בשמות אחרים. אבל בפועל לטווח הקרוב תהיה ירידה.

רק שאף אחד לא יודע לכמה זמן וכשהמיתון הזה ייגמר יהיה עוד פעם זינוק.

בערך מאז שאני זוכר את עצמי יש אנשים שמספרים על מחסור מטורף בעובדי הייטק

ואנשים אחרים שמספרים על גל פיטורים מטורף וסוף עידן ההייטק

זה בסדר

גם עוד 10 שנים יגידו בדיוק אותו דבר ועדיין מי שעובד בהייטק יוכל להתחייב לדירה ולישון בשקט

לפני 21 שעות, D1winner כתב:

הוא מוכר באזור גוש דן, יכול להיות שבפריפריה המצב שונה

אם המצב היה שונה לא היו מפרסמים דירת 4 חדרים באשקלון ב 2 מליון

הזייה

לפני 19 שעות, יובל .מ. כתב:

בשנתיים האחרונות לא היו מבצעים ולא הטבות.

אבל זה לא נכון

בתור אחד שכן מכיר את השוק הזה וכן קונה ומוכר, היו הטבות

היו לא מעט מבצעים של שכ"ד לשנה או שנתיים או עד קבלת מפתח על חשבון הקבלן

זה בעצם 3000-4000-5000 שקל שהוא מחזיר לך  כל חודש

זה לא משנה אם תקרא לזה משכנתא או שכ"ד או מתנה. זה עדיין כסף שהוא מחזיר

פורסם
לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

אבל אם הוא קונה כדי לבוא פעם ב..., לדעתי כאן המדינה צריכה להגיד לא.

אז מה אתה אומר בעצם, שאסור שבן אדם יהיה בעלים של יותר מבית אחד?

אמנם אין מס רכוש, אבל הוא משלם מס רכישה גבוה.

הוא משלם ארנונה למרות שהוא לא צורך שירותים מהרשות אם הוא נמצא שם פעם ב…

תחת ההנחה שהוא שילם מס אמת על הכסף שאיתו הוא קנה את הבית, נראה לי שיש גבול להתערבות של המדינה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Transporter כתב:

בערך מאז שאני זוכר את עצמי

הענף כרגע במצב פחות טוב באופן חד משמעי ממה שהיה לפני חצי שנה. ההוכחה הכי טובה לזה היא שגם הגדולות בהאטה - בפייסבוק עצרו גיוסים בכלל ועצרו תהליכים שהיו כבר באמצע. באחרות צמצמו תקנים וגם פיטרו). זה לא אומר שאין משרות פנויות. לפי הפרסומים עדיין יש בערך 10,000 משרות של מהנדסי תוכנה שמגייסים אליהן ואלוהים יודע כמה עוד משרות פנויות בתפקידים אחרים. אבל באופן טבעי תהייה גם פחות תזוזה של מהנדסים ממקום למקום, כי זה תמיד מלווה בהימור על יכולת ההישרדות של החברה.

גל פיטורים כלשהו היה בתחילת הקורונה, ולפני זה בערך ב-2008-2009. כל העשור בין לבין היה טיסה קדימה.

לפני שעתיים, Transporter כתב:

בתור אחד שכן מכיר את השוק הזה וכן קונה ומוכר, היו הטבות

לא יודע, עקבתי אחרי 2-3 פרויקטים ברמת גן - גבעתיים בשביל הכיף בשנה וחצי האחרונות, ובכולם המחירים עלו בערך כל שבוע, כשהיזם עידכן את המודעות שלו.

אני מניח שזה תלוי במיקום וביזם ובעוד פרמטרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 44 דקות, stx כתב:

מותר, אם הוא מחזיק אותו לצורך מגורים, לא כל כך משנה אם שלו או של מישהו אחר (שכירות). אני מסכים שיש עיוות גדול בכך שהמדינה מחלקת קרקע למגורים לאנשים שבונים עליה נדל"ן שהוא, דה פקטו, לא למגורים ובכך מקטינים עוד יותר את ההיצע הקיים.

אבל מצד שני מדובר באמת בטיפה בים...

לפני 30 דקות, יבגניפ כתב:

בפייסבוק עצרו גיוסים בכלל ועצרו תהליכים שהיו כבר באמצע.

אני לא בטוח שפייסבוק היא דוגמה טובה, מדובר בחברה בנפילה חופשית בלי קשר למשבר הנוכחי. 

בכל השאר אתה צודק, אנחנו בתקופה של הידוק חגורה רוחבי בכל הסקטור.

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

הענף כרגע במצב פחות טוב באופן חד משמעי ממה שהיה לפני חצי שנה. ההוכחה הכי טובה לזה היא שגם הגדולות בהאטה - בפייסבוק עצרו גיוסים בכלל ועצרו תהליכים שהיו כבר באמצע. באחרות צמצמו תקנים וגם פיטרו). זה לא אומר שאין משרות פנויות. לפי הפרסומים עדיין יש בערך 10,000 משרות של מהנדסי תוכנה שמגייסים אליהן ואלוהים יודע כמה עוד משרות פנויות בתפקידים אחרים. אבל באופן טבעי תהייה גם פחות תזוזה של מהנדסים ממקום למקום, כי זה תמיד מלווה בהימור על יכולת ההישרדות של החברה.

גל פיטורים כלשהו היה בתחילת הקורונה, ולפני זה בערך ב-2008-2009. כל העשור בין לבין היה טיסה קדימה.

לא יודע, עקבתי אחרי 2-3 פרויקטים ברמת גן - גבעתיים בשביל הכיף בשנה וחצי האחרונות, ובכולם המחירים עלו בערך כל שבוע, כשהיזם עידכן את המודעות שלו.

אני מניח שזה תלוי במיקום וביזם ובעוד פרמטרים.

הפיטורים בפייסבוק כנראה קשורים למצב החברה עצמה (המניה כבר ירדה 75% מהשיא).

לגבי גבעתיים יכול לאשר שלא ראיתי ירידת מחירים כלשהי, אבל בשטח 9 רואה שלוקח יותר זמן למכור ומדי פעם יש דירה שביקשו סכום פסיכי ואז מורידים קצת אבל זאת טקטיקה רגילה ... מעט הפרוייקטים שיש באזור שלי בגדול לא מראים סימנים של מצוקה וממשיכים לדרוש מחירים בשמיים.

• רעיון טוב! 1

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, פריג'י כתב:

פשוט העברת נכסים מהציבור

איך אלה נכסים של הציבור? לא של המושב?

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, stx כתב:

מותר וכתבתי הצעה.

רוכש בית למגורים שילם וזהו. מס שבח במעבר דירה וכו'. גם אם קנה ב-10 מיליון אדמה, סה טו. שלו. מותר להיות עשיר.

רוכש קרקע למטרת נופש, שיש לו כמה בתים - ישלם כל שנה את תוספת הערך של הקרקע למדינה. 

נראה לי הגון וסביר.

בסוף הוא לוקח קרקע מאדם אחר שלא יכול לרכוש אותה לטובת מגורים, והקרקע של המינהל, כלומר של הציבור, והכמות המופשרת לשיווק מוגבלת.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 22 דקות, פריג'י כתב:

מותר וכתבתי הצעה.

רוכש בית למגורים שילם וזהו. מס שבח במעבר דירה וכו'. גם אם קנה ב-10 מיליון אדמה, סה טו. שלו. מותר להיות עשיר.

רוכש קרקע למטרת נופש, שיש לו כמה בתים - ישלם כל שנה את תוספת הערך של הקרקע למדינה. 

נראה לי הגון וסביר.

בסוף הוא לוקח קרקע מאדם אחר שלא יכול לרכוש אותה לטובת מגורים, והקרקע של המינהל, כלומר של הציבור, והכמות המופשרת לשיווק מוגבלת.

אם מישהו קנה משהו, מה אכפת לך מה הוא עושה איתו? מסיבות\מועדון קריאה\ נופש פעם בשנתיים? (לא שאני מבין איזה נופש יש במדינה הזאת אבל בסדר..)

הוא משלם ארנונה, מיסים כמו כולם, מה אכפת לך מה הוא עושה עם זה?

אפשר להגיד שיש מחסור בדירות ואתה רוצה להעלות נגיד את מס הרכישה של דירה שניה ויותר, אבל מרגע שמישהו קנה - מה אכפת לי מה הוא עושה עם זה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 48 דקות, פריג'י כתב:

נראה לי הגון וסביר.

שאלת תם - מה קורה אם המחירים יירדו?

• תוכן חדש...