Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואם ב20% מ10000 הוא אומר לא מתאים לי ביי? נשארת עם כלום.

ממי שיש לו רק 100 אין לך בעיה לקחת 20% כי אין לו יכולת להתנגד.

אם מס על רווחי הון יהיה כמו מס הכנסה, לא יהיה משתלם להשקיע בשוק ההון וההכנסה ממיסים בתחום הזה תקטן כי כל הגדולים יעזבו.

כדי שנהיה מאופסים, מה אתה מגדיר "אי שוויון"? מה לא תקין פה בעצם, שלמישהו אחר יש הרבה כסף?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ביי ? לאן הוא ילך ?
ההכנסות הן מעסקים ישראליים.

מה ירחיק משקיעים מהבורסה אם המס יהיה דיפרנציאלי ?
נניח שהמס המקסימלי יהיה 25% ולפי מדרגות כלשהן תוריד את המס הנלקח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יקח את הכסף שלו למדינה עם מיסוי נמוך יותר.

ילך לפתוח שם עסקים חדשים.

אבל עכשיו אתה מדבר אחרת, מה שאתה רוצה לעשות זה להפחית מס על רווחי הון, לא להטיל אקסטרה מס על עשירים. אחלה דבר רק שמאיפה המדינה תביא את מה שהיא מפסידה מהמהלך הזה? 

פורסם

לאן הוא ילך? לטורקיה?
בהצלחה.

צריך הפחתה דיפרנציאלית.

אין סיבה שמי שהרווחים שלו יהיו 2000 שקל ישלם אותו שיעור מס כמו מישהו שהרווחים שלו הם 1200000.

זה יכניס עוד אנשים לבורסה כנראה.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, SlowRide כתב:

באחוזים הפלנטה הזאת נשלטת ע"י מקקים ולא בני אדם, אז? אין לזה משמעות כי בסוף מה שחשוב זה הכמות ולא היחס.

מה אתה מעדיף, 20% מ100 שקל או 10% מ10000 שקל?

תראה, כמדינה יש לך מקור כזה שמן למציצת מיסים שגם מייצר לך מקומות עבודה ומזיז את הכלכלה, אתה תרצה לשמור אותו אצלך לטובת כל העניים כמונו שצריכים סבסוד מהמדינה ולא תציק לו יותר מדי כי מדינה אחרת תשמח לקבל אותו. אנשים כמו שרי אריסון לא צריכים את מדינת ישראל כמו שהמדינה צריכה אותם. זו בכל אופן דעתי בנושא.

מי שעשיר ורוצה לשלם פחות מיסים יכול לעשות את זה תמיד. יש לו יכולת להגר מכאן למקום אחר ולשלם פחות מיסים. יש לו יכולת לקנות יאכטה מפוארת לגור בים ולא לשלם מיסים לאף אחד (על מוריס קאהן שמעת?).

אם הוא נשאר כאן כנראה שיש לו סיבות וזה לא המיסים. אם תעלה לו את המיסים זה לא באמת ישנה. המצאת תאוריה שכל העשירים יברחו אבל הם לא. בדיוק כמו שאני לא בורח מפה למרות שהרבה כסף במיסים שאני משלם הולך לפח. יש אילוצים נוספים…

דרך אגב מי שמקבל מניות במתנה משלם עליהן מס שולי (במכירה, על המחיר שניתנו המניות) אז לא יודע מאיפה ליאור הביא את זה.

על דיווידנדים משלמים מס נמוך אם אינני טועה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש לא מעט שמהגרים מכאן בשל נטל המס הגבוה. לא חסרים אנשים שכרגע לא מהגרים במסגרת שקלול עלות תועלת, עליית המס עלולה להטות את השקלול לצד השני. 

פורסם (נערך)

שמעתי על מעט מאוד טייקונים שהיגרו מכאן בשנים האחרונות. האמת שהשם היחיד שעולה לי לראש זה עידן עופר.
בכל מקרה המדינה לא באמת יכולה לנצח במלחמה הזו. שוב מי שרוצה לשלם פחות יכול גם עכשיו לשלם פחות/לא לשלם בכלל, זה לא צריך להיות שיקול.
עשירים באחוזים כנראה משלמים פה פחות מיסים, אבל כלל לא בטוח שלתקוף את הנושא הזה יביא איזושהי תועלת. הבעיה הגדולה היא לא כמה מיסים העשירים משלמים אלה כמה אנשים פה לא משלמים מיסים בכלל ורק צורכים שירותים.
נראה לי שלגרום לאוכלוסיות שלא משלמות מיסים כלל להתחיל לעבוד ולשלם מיסים זה קצת יותר חשוב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

דרך אגב מי שמקבל מניות במתנה משלם עליהן מס שולי (במכירה, על המחיר שניתנו המניות) אז לא יודע מאיפה ליאור הביא את זה.

על דיווידנדים משלמים מס נמוך אם אינני טועה.

אני קצת חלוד בנושא, אבל לא חושב שדיברתי על מתנות, זכור לי שבעלי הון משלמים פחות מיסים כי למשוך משכורת של מיליון בחודש דרך הבורסה יותר זול מדרך העסק.

אבל שוב, יכול להיות שאני טועה פה.

לפני כשעה, farkash7 כתב:

שמעתי על מעט מאוד טייקונים שהיגרו מכאן בשנים האחרונות. האמת שהשם היחיד שעולה לי לראש זה עידן עופר.
בכל מקרה המדינה לא באמת יכולה לנצח במלחמה הזו. שוב מי שרוצה לשלם פחות יכול גם עכשיו לשלם פחות/לא לשלם בכלל, זה לא צריך להיות שיקול.
עשירים באחוזים כנראה משלמים פה פחות מיסים, אבל כלל לא בטוח שלתקוף את הנושא הזה יביא איזושהי תועלת. הבעיה הגדולה היא לא כמה מיסים העשירים משלמים אלה כמה אנשים פה לא משלמים מיסים בכלל ורק צורכים שירותים.
נראה לי שלגרום לאוכלוסיות שלא משלמות מיסים כלל להתחיל לעבוד ולשלם מיסים זה קצת יותר חשוב.

מסכים, אבל קשה למדוד את הסיפא כי אם אני לא טועה אם לא עבדת חצי שנה, מוציאים אותך מהסטטיסטיקות כמובטל. גאונות.

פורסם
לפני 5 דקות, Lior_Django כתב:

איך זה אם דרך מס הכנסה זה 47-50 אחוזים ודרך מס רווחי הון הוא 25%~ ?

מניות שמוענקות ממקום העבודה ממוסות במס שולי. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

אם הוא נשאר כאן כנראה שיש לו סיבות וזה לא המיסים. אם תעלה לו את המיסים זה לא באמת ישנה

לא בטוח.  אין סיבה להתגרות בהם בשביל שטויות כמו שוויון בכאילו. 

חוץ מזה לא רק טייקונים עפים מפה, גם סתם שכירים עשירון עליון עם רצון ויכולת.

לא חושב שזה טוב אם כל מי שחי פה זה כי אין לו ברירה.

פורסם
בתאריך 20.10.2022 בשעה 13:01, farkash7 כתב:

קשקוש. זה עובד בהרבה מקומות. יש המון דוגמאות לערים באירופה ולמדינות שמגבילות את הנושא הזה. השוק מתנהל. אנשים שוכרים דירות והם מאושרים, ומשקיעים משקיעים בדירות.

פיקוח שכר דירה נכשל בכל מקום בו הוא נוסה. זה יוצר שוק שחור, ירידה בהשקעות, ירידה בתחזוקה ועוד. נבדק כבר המון פעמים רק קצת לקרוא מסקנות.

היה לנו פיקוח שכר דירה בישראל (דמי מפתח) אנשים תקועים בדירות עם שכר דירה של 100 שקל כבר שנים ואי אפשר להוציא אותם.

אתה יודע כמה זמן המתנה יש לדירה בשטוקהולם? אתה צריך לרשום את הילד שלך כשהוא נולד שיהיה לו איפה לגור. זה פוגע בשוק התעסוקה כי אנשים לא עוברים בקלות דירה והם לא ככ מהר ילכו לעבוד במשרה חדשה מרוחקת כי הם לא יוותרו על דירה. אנשים גם לפעמים נשארים בדירה גדולה מידי לצרכים שלהם רק כי להחליף דירה זה קשה ותהליך.

בקיצור מזל שלא אתם מחליטים.

גילוי נאות, הכותב גר בשכירויות (וסאבלטים מידי פעם) כבר 7 שנים בעיר שהכי סובלת מה״שוק הפרוץ״ בישראל.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 13:13, Lior_Django כתב:

היה דיור ציבורי פעם, מאז השירות הציבורי הצטמצם משמעותית והמדינה חסכה בגלל האוטומציה ולכן אני לא רואה עלויות נצרכות גבוהות משמעותית.

יודע מה ?

שהמדינה תקדיש לבניית דירות מיליארד שקל בשנה ותשכיר אותן בעלות דיפרנציאלית לאזרחים, בהתאם למחירי הבנייה ולמיסים שהם משלמים.

שתעשה את זה ותשתיק אותי לפחות לשנתיים.

(ראית את הנאיביות?)

המדינה לא יודעת לנהל דיור ציבורי. אתה באמת רוצה שכולם יחיו בסטנדרט של עמידר?

המדינה צריכה להעיף את כל הדירות שלה. מי שצריך סיוע בשכר דירה לפי קריטריונים שיקבל שכר דירה ישירות לחשבון הבנק. המדינה מנהלת דברים בצורה מחפירה ולא יעילה. בכסף הזה היה אפשר לעשות הרבה יותר.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 13:16, יוסי פרנקוס כתב:

מה שזה אומר זה שההשקעה של המדינה בתחום הזה יכולה לחזור בתפוקה ובהעלאת שיעור העובדים.

הויכוח הוא לא על התוצאה הוא על הדרך.

הדרך לשוק דיור ושכירות מתפקד היא פתיחה של השוק, עידוד של עוד בניה, פיתוח תשתיות.

לא הגבלות, הגבלות גם אם נשמעות טוב בסוף יפגעו בשוכרים ובזוגות הצעירים ולא להפך.

בתאריך 20.10.2022 בשעה 14:08, Gosser1860 כתב:

בחיפוש האחרון (ר"ג-גבעתיים-בקעת אונו) חיפשנו רק טווח ארוך. אמנם פה ושם היו חבובים שחשבו ששנה זה טווח ארוך אבל רוב המשכירים דיברו על 3/4/5 + אופציות (אמיתיות).

כמעט כל הסביבה הקרובה שלי גרה בשכירות באזור המרכז, וגם בעבודה הרבה חבובים גרים בשכירות ולמעט מקרה חריג אחד לאף אחד לא העלו ב-15%, וגם באותו מקרה חריג הדירה נשארה ריקה כמעט חודשיים עד שנמצא משכיר במחיר נמוך מהנדרש.

אני לא אומר שאין העלאות כאלה, ואני לא אומר שאין בעלי דירות גרידיים וחסרי הגינות אבל אני לא לגמרי בטוח שזה המצב ברוב המקרים.

אני חושב שברגע שיוצאים טיפהלה מהמרכז של תל אביב, כבר אין את אותו ביקוש שנותן את הכוח הזה לבעלי הדירות ולכן יש הרבה שיסכימו לחוזה של יותר משנה. אפילו בת דודה שלי נשואה עם ילדה וחתמה חוזה לכמה שנים קדימה בבבלי. שלכל הדעות זה מיקום מאוד מרכזי בישראל זה פשוט לא שכונה ספציפית במרכז תל אביב שכל הצעירים רוצים לחיות בה.

• אהבתי 3

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

זה שמשהו לא עבד בכמה מקומות לא אומר שהבסיס שלו לא בסדר.

היה לי רכב שבו החליפו גיר שלוש פעמים בגלל שעשו את זה לא נכון.

זה אומר שאי אפשר להחליף גיר? לא! זה אומר שלא חשבו על התהליך בצורה נכונה.

דווקא במקומות שמשהו לא עבד אפשר לנתח מה התפקשש שם וליישם את זה בצורה נכונה יותר.

לא צריך שליטה מוחלטת של הממשלה על שכירויות, אבל כן אפשר לצפות שהמדינה כגוף עם לא מעט כסף, תהיה גם שחקן בתוך שוק השכירויות.

לבנות דירה לא עולה מליוני שקלים. אפשר עם חצי מליון שקל לבנות דירה או בית, אם לא לוקחים בחשבון את השטח.

הממשלה יכולה לעשות בדיוק את זה, לתת שטחים בחינם לבניה במטרה שיהיו לשכירות לטווח ארוך.

אחרי כמות מסוימת של שנים השוכר יכול לקנות את הדירה ומקזזים לו אחורה חלק משמעותי ממה שהוא שילם.

הקבלן מקבל את הכסף על הבניה אבל המדינה היא היזם והיא נשארת עם הבעלות על הדירות.

אם אין קבלן שיסכים לזה, אפשר להביא קבלנים מסין שיעשו את זה.

מה שזה ייצור זה אלטרנטיבה זולה יותר לשכירות וגם הרבה מאוד היצע, וזה ימתן את השוק.

זה לא צריך להיות רק לנזקקים, אלא אפשר לתת לכל משפחה צעירה (בכוונה משפחה ולא זוג) הזדמנות להכנס לתכנית כזו.

אפשר אפילו לבנות ערים שלמות ככה, עם כמות רגולציה מספיקה ועם הטבות מס לחברות שיעברו לשם.

סך הכל צריך להרחיק משם את הפופוליזם והשחיתות, ולנהל את זה כמו עסק לכל דבר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש דוגמאות לדברים כאלה שהצליחו? שואל כדי להרחיב את הדעת, לא כדי להתווכח.

• תוכן חדש...