Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

אז כן מה עושים? 

על פחות מזה אנשים חטפו שגיאת קומפילציה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 5 דקות, oryo כתב:

רעיון:

במקום לתת לאנשים לרכוש דברים לפי יכולת ההשתכרות שלהם והעלות של המוצרים בשוק, ניתן למדינה לקבוע כמה דברים עולים ולהקצות משאבים לאזרח.

את מה תיארתי עכשיו, קומוניזם או דיור בשליטה ממשלתית?

הערת צד: ״אידיוטי״... אם אתה מעוניין בדיון פורה תמצא דרך לבצע את זה בצורה יותר עניינית בבקשה, נותן לך קרדיט שאולי אנחנו לא מסכימים אבל אתה לא עוד טרול

אם אתה לא יכול להקשיב לרעיון עצמו וחייב להסתמך על רעיונות של שמאל וימין או אידיאולוגיות שלא רלוונטיות לסוגיה, אני לא רואה את הפואנטה בהתווכח איתך.

אין פה שום קשר לקומוניזם ולא אמרתי לשניה שצריך "להקצות משאבים" של המדינה בלי תמורה.

המדינה צריכה לשאוף למצב שבו יש איזשהו סדר בתחום הדיור, אז לא להקצות משאבים על ריק, אלא להיות שחקן שיכול לא להפסיד כסף אבל כן לאזן את השוק.

זה אומר שתהיה אלטרנטיבה של המדינה לשוק הפרטי.

זה אומר שיהיה קבלן שמשלמים לו, אבל כשהיזם (המדינה) מוכר את הדירה, אין את רוב העלות של השטח, או פחות מיסוי.

הרעיון הוא שיהיה תכנון נכון יותר של בניה, ואולי להעביר זוגות צעירים מהמרכז לאזורים קצת יותר רחוקים עם פחות עומס.

הנה, גם פתרת בעיות של פקקים, זיהום אוויר, תחלואה, דיור, ואם עושים את זה נכון ונותנים תמריץ לחברות, גם בעיות של תעסוקה.

כרגע זה מתנהל בצורה לא הגיונית בכלל.

משהו שאמור להיות זכות בסיסית (לא קניית דירה אלא מגורים במחיר סביר) הוא בעייתי מאוד ומהווה נטל עצום על האזרחים.

צריך לפתור את הבעיה הזו כדי שאנשים ירגישו פחות בסיר לחץ.

לי יש כבר דירה אז זו לא התבכיינות שלי.

אני רואה אנשים שעובדים יותר ממשרה מלאה ולא יכולים לקנות אפילו דירה בעפולה.

פורסם
לפני 3 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

אין פה שום קשר לקומוניזם ולא אמרתי לשניה שצריך "להקצות משאבים" של המדינה בלי תמורה.

כנראה צריך לציין שגם אני לא אמרתי שאתה אמרת שצריך להקצות משאבים בחינם, אלא שצריך להקצות משאבים נקודה (זה כל הרעיון של ניהול שוק דיור - המדינה מקצה משאבים ואז מחלקת אותם לפי קריטריונים שרירותיים שנקבעו ע״י הרגולטור).

לפני 4 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

המדינה [1]צריכה לשאוף למצב שבו יש איזשהו סדר בתחום הדיור, אז לא להקצות משאבים על ריק, אלא [2]להיות שחקן שיכול לא להפסיד כסף אבל כן לאזן את השוק.

1. זו מטרה (מסכים)

2. זו הדרך (לא מסכים)

לפני 5 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

הרעיון הוא שיהיה תכנון נכון יותר של בניה, ואולי להעביר זוגות צעירים מהמרכז לאזורים קצת יותר רחוקים עם פחות עומס.

אין קשר בין דיור ציבורי ותכנון של בניה ותשתיות, אז לא הבנתי למה זה קשור כאן (ואני מסכים עם הגישה הכללית)

לפני 6 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

משהו שאמור להיות זכות בסיסית (לא קניית דירה אלא מגורים במחיר סביר) הוא בעייתי מאוד ומהווה נטל עצום על האזרחים.

צריך לפתור את הבעיה הזו כדי שאנשים ירגישו פחות בסיר לחץ.

ראה ההודעה למעלה עם 1 ו-2.

לפני 6 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

אם אתה לא יכול להקשיב לרעיון עצמו וחייב להסתמך על רעיונות של שמאל וימין או אידיאולוגיות שלא רלוונטיות לסוגיה, אני לא רואה את הפואנטה בהתווכח איתך.

הקשבתי לרעיון עצמו הרבה פעמים, ברגע שהבנתי את ההשלכות וראיתי הרבה מאוד מקרים בהן זה הוכח בפועל - גיבשתי דעה.

ההשוואה לאידיאולוגיה ה״לא רלוונטי״ היא השוואה מאוד רלוונטית, ניסיתי להראות לך את הדמיון הרב בין השתיים אבל כנראה לא הבנת/הסכמת. בסופו של יום מדובר בשתי גישות *מאוד* דומות: להסתמך על המדינה עבור ניהול והקצאת משאבים, למרות הידיעה (לכאורה) שמדובר בגוף לא יעיל, לא חכם, ומסואב מאוד עם ויטמין פי ושאר מרעין בישין. 

אני לא מצליח להבין איך אנשים חושבים ברצינות שמדינה שלא מצליחה לפתור דברים מאוד בסיסיים (יבוא? חקלאות? רכב? להמשיך?) ומפוצצת במקורביזם ופרוטקציות עם בחירות כל פעם שמישהו מפליץ ותכנון ארוך טווח של ילדה בת 3 - פתאום תעשה עבודה פנומנלית בניהול מצב סופר מורכב ורב-שנתי.

במילים אחרות: גם אם הדרך היתה נכונה (ואני סבור שהיא לא), האימפלמנטציה (איך אומרים בעברית? הוצאה לפועל?) תהיה בתחת.

לגבי אין פואנטה להתווכח איתי: מגניב, אז דפדף הלאה ואל תגיב, הכל בסדר אני לא לוקח ללב :) 

• אהבתי 2

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 18 דקות, oryo כתב:

על פחות מזה אנשים חטפו שגיאת קומפילציה

כנראה.

לפני 7 דקות, oryo כתב:

האימפלמנטציה (איך אומרים בעברית? הוצאה לפועל?)

מימוש :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

ולטובת הלא-יוסי-פרנקוסים שכן חושבים שיש טעם ״להתווכח״ (הייתי מעדיף להתדיין) איתי:

האמת הבסיסית היא שכמו בין קפיטליזם וקומוניזם, גם בניהול שוק הדיור אין בכלל חלוקה על המטרה (גישה זמינה יותר לדיור עבור כלל הציבור בדיור // העלאת רמת החיים והעושר לציבור בכלכלה) אלא על הדרך.

אתם לא חיים בסקנדינביה, אלא בישראל. ישראל זו מדינה שבנויה פאץ׳ על פאץ׳, עם רמות סיאוב ושחיתויות שלטוניות/פקידותיות עצומות (לא קשור בכלל לשמאל או ימין). מישהו פה סופר מבסוט על דואר ישראל? נמל ישראל? ״ביטוח״ לאומי?

המדינה לא מצליחה להקצות מכשירי MRI אז לנהל נדל״ן היא כן תצליח? מה?

לכן, גם אם איכשהו מישהו השתכנע שדיור ציבורי הוא ה-פתרון - למרות כל המחקרים הכלכליים והדוגמאות בפועל שמצביעים על משהו אחר - גם אז פלוני חייב לשאול את עצמו ״אבל האם זה ישים במדינה בה אני חי?״.

אין לי מושג איך התשובה מתכנסת ל״כן״ עבור שתי השאלות ברצף, או יותר נכון יש לי מושג (שילוב של ייאוש ותקווה) אבל בפן הרציונלי אני פחות מבין את זה.

**

אז מה כן עושים?

כשהביקוש עולה על ההיצע המחירים עולים, זה ידוע.

אפשר לנסות ׳לאלץ׳ את הביקוש כפי שמציעים תומכי הדיור הציבורי למיניהם, אני כאמור פחות מסכים עם הגישה. 

ואפשר (=צריך, לדעתי) להעלות את ההיצע דרך הסרת חסמי בירוקרטיה, חסמי יבוא, חסמי קרקע וכו׳. מוטיבציה לעיריות לפתח את המגורים בהן דרך הטבות תקציביות, כל זאת יחד עם השקעה בתשתיות אחרת ייווצרו לכם עוד הרבה ״פתח תקווה׳ס״ שם יש מלאנתלפים בניינים וכבישים שבקושי עומדים בעומס ויוצרים פקקים ביציאה מהחניון...

בהינתן שהציבור עצמו לא באמת מתעניין (אלקטוריאלית) באף אחד מהדברים האלו ״כי ערבים״, אני פחות מאופטימי :( אבל זה לשרשור אחר :) 

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

המדינה צריכה לעשות שזה יהיה רווחי ליזמים לבנות דיור להשכרה ולעודד בעלי דירות לחתום על חוזים ארוכי טווח. אם זה יהפוך למשהו, תתפתח תרבות של השכרה לטווח רחוק וזה יקרר את מחירי הדירות. 

המדינה לא צריכה לבנות ולמכור לאנשים דירות, או לעשות להם הגרלות על דירות כמו איזה מלך שעומד על המרפסת וזורק מטבעות זהב לעניים שמתקבצים ברחוב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, oryo כתב:

ולטובת הלא-יוסי-פרנקוסים שכן חושבים שיש טעם ״להתווכח״ (הייתי מעדיף להתדיין) איתי:

האמת הבסיסית היא שכמו בין קפיטליזם וקומוניזם, גם בניהול שוק הדיור אין בכלל חלוקה על המטרה (גישה זמינה יותר לדיור עבור כלל הציבור בדיור // העלאת רמת החיים והעושר לציבור בכלכלה) אלא על הדרך.

אתם לא חיים בסקנדינביה, אלא בישראל. ישראל זו מדינה שבנויה פאץ׳ על פאץ׳, עם רמות סיאוב ושחיתויות שלטוניות/פקידותיות עצומות (לא קשור בכלל לשמאל או ימין). מישהו פה סופר מבסוט על דואר ישראל? נמל ישראל? ״ביטוח״ לאומי?

המדינה לא מצליחה להקצות מכשירי MRI אז לנהל נדל״ן היא כן תצליח? מה?

לכן, גם אם איכשהו מישהו השתכנע שדיור ציבורי הוא ה-פתרון - למרות כל המחקרים הכלכליים והדוגמאות בפועל שמצביעים על משהו אחר - גם אז פלוני חייב לשאול את עצמו ״אבל האם זה ישים במדינה בה אני חי?״.

אין לי מושג איך התשובה מתכנסת ל״כן״ עבור שתי השאלות ברצף, או יותר נכון יש לי מושג (שילוב של ייאוש ותקווה) אבל בפן הרציונלי אני פחות מבין את זה.

**

אז מה כן עושים?

כשהביקוש עולה על ההיצע המחירים עולים, זה ידוע.

אפשר לנסות ׳לאלץ׳ את השוק כפי שמציעים תומכי הדיור הציבורי למיניהם, אני כאמור פחות מסכים עם הגישה.

ואפשר (=צריך, לדעתי) להעלות את ההיצע דרך הסרת חסמי בירוקרטיה, חסמי יבוא, חסמי קרקע וכו׳. מוטיבציה לעיריות לפתח את המגורים בהן דרך הטבות תקציביות, כל זאת יחד עם השקעה בתשתיות אחרת ייווצרו לכם עוד הרבה ״פתח תקווה׳ס״ שם יש מלאנתלפים בניינים וכבישים שבקושי עומדים בעומס ויוצרים פקקים ביציאה מהחניון...

בהינתן שהציבור עצמו לא באמת מתעניין (אלקטוריאלית) באף אחד מהדברים האלו ״כי ערבים״, ״אשמדה״ או ״אקיבוש״ - אני פחות מאופטימי :( אבל זה לשרשור אחר

אני איתך אבל בוא נלך רגע תיאורטית לכך שהמדינה מחר משחררת את כל הקרקעות בבת אחת.

היות וקרקע הוא מוצר מאוד מוגבל במדינה שלנו (ובמיוחד במרכז שרובו כבר בנוי), כמה אתה צופה באמת שהמחירים יפלו?

ונגיד שהמחירים נפלו ב-20% אפילו 30%, האם פתאום הרבה אנשים יעברו לגור בפריפריה? אני חושב שלא. אתה?

אני חושב שיהיה ביקוש מטורף לדירות במרכז, המחיר מהר מאוד יטפס חזרה (כי אי אפשר באמת להגדיל את ההיצע במרכז הארץ שלנו, נטו ממגבלה פיזית). 

הפתרון הנכון לדעתי, הוא פתרון שנוגד את רוב מה שאני מאמין בו (שוק חופשי) והוא לא מאוד ישים בעיניי לכן גם אני, כמוך, לא אופטימי. הדרך היחידה בעיניי שהגדלת היצע תעבוד באמת זה אם ההיצע יגדל אסטרונומית ובשביל זה צריך להוציא משקיעים משוק הדיור. למשל, ע"י חקיקה שכל אדם יכול להיות בעל דירה/בית אחד בישראל בלבד, ורק אם הוא מעל גיל 21 נניח (שיהיו אנשי קש על הילדים). מי שיש לו יותר מאחת, בהצלחה יש לך נגיד 5 שנים למכור. או לחלופין, מי שיש לו יותר מדירה אחת לא יכול להשכיר. ברגע שהפכת את שוק הדיור לשוק של דיור ולא השקעות, אז הגדלת היצע בטירוף (יחד עם הפשרת קרקעות). 

אני לא סוציאליסט גדול, אבל אמר יפה טופאק לעיתונאי "למה אתה צריך 6 בתים כשלשכן שלך אין אפילו אחד?"

אז אני לא בעד לחלק דירות לאנשים שאין להם, אבל אני כן בעד להוציא משקיעים מהשוק. מי שרוצה להשקיע, שיילך לבורסה, גמל, בנקים - מה שבא לו. לא לדירות. 

זה לדעתי, הפתרון הריאלי היחיד בטווח הרחוק (של עשרות שנים). 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הבעיה ב"בוא נוציא משקיעים מהשוק" זה מה אתה עושה עם זוגות צעירים שרוצים לנסות לגור ביחד לפני שמתחתנים וקונים דירה, סטודנט מבאר שבע שעבר לגור בירושלים כי לומד בעברית (או ההיפך לבן גוריון), או סתם מישהו שרוצה לעבור לתל אביב כי הוא חייל משוחרר שבא לו לחפש כל ערב מקום אחר לצאת אליו?
כל מי שרוצה לנסות משהו יצטרך לקנות דירה?
גם אם יש שכירות לטווח ארוך, מישהו צריך להשכיר את זה, וכמו שרשמו פה המדינה לא יכולה להיות זאת שעושה את זה (כי היא לא יודעת או לא רוצה).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, ניקו פ. כתב:

אני איתך אבל בוא נלך רגע תיאורטית לכך שהמדינה מחר משחררת את כל הקרקעות בבת אחת.

היות וקרקע הוא מוצר מאוד מוגבל במדינה שלנו (ובמיוחד במרכז שרובו כבר בנוי), [1]כמה אתה צופה באמת שהמחירים יפלו?

[2]ונגיד שהמחירים נפלו ב-20% אפילו 30%, האם פתאום הרבה אנשים יעברו לגור בפריפריה? אני חושב שלא. אתה?

[3]אני חושב שיהיה ביקוש מטורף לדירות במרכז, המחיר מהר מאוד יטפס חזרה (כי אי אפשר באמת להגדיל את ההיצע במרכז הארץ שלנו, נטו ממגבלה פיזית). 

הפתרון הנכון לדעתי, הוא פתרון שנוגד את רוב מה שאני מאמין בו (שוק חופשי) והוא לא מאוד ישים בעיניי לכן גם אני, כמוך, לא אופטימי. הדרך היחידה בעיניי שהגדלת היצע תעבוד באמת זה אם ההיצע יגדל אסטרונומית ובשביל זה צריך [4]להוציא משקיעים משוק הדיור. למשל, ע"י חקיקה שכל אדם יכול להיות בעל דירה/בית אחד בישראל בלבד, ורק אם הוא מעל גיל 21 נניח (שיהיו אנשי קש על הילדים). מי שיש לו יותר מאחת, בהצלחה יש לך נגיד 5 שנים למכור. או לחלופין, מי שיש לו יותר מדירה אחת לא יכול להשכיר. ברגע שהפכת את שוק הדיור לשוק של דיור ולא השקעות, אז הגדלת היצע בטירוף (יחד עם הפשרת קרקעות). 

אני לא סוציאליסט גדול, אבל אמר יפה טופאק לעיתונאי "למה אתה צריך 6 בתים כשלשכן שלך אין אפילו אחד?"

[5]אז אני לא בעד לחלק דירות לאנשים שאין להם, אבל אני כן בעד להוציא משקיעים מהשוק. מי שרוצה להשקיע, שיילך לבורסה, גמל, בנקים - מה שבא לו. לא לדירות. 

זה לדעתי, הפתרון הריאלי היחיד בטווח הרחוק (של עשרות שנים). 

1. לא יודע, אבל ברור שתהיה ירידת מחירים. בלי צל של ספק בכלל, לכתוב כאן את הדוגמא או שזה טריוויאלי מספיק בשביל לחסוך תווים לפבל?

2. כנ״ל - אנשים גרים איפה שיש מספיק תמורה למחיר, תדמיין שדירה בחריש עולה... רגע אל תדמיין, זה קרה, החור הזה (סליחה מהתושבים) נמכר יפה מאוד כשתומחר בזול כשיצא לפועל. כנ״ל עפולה כנ״ל מקומות אחרים. במילים אחרות: המחיר מווסת את השוק.

3. כמובן שיהיה ביקוש, הוספת היצע לא גוררת הורדת ביקושים אלא התכנסות למחיר אחר, זו הפואנטה של סעיף 1 ובגדר אמת טריוויאלית שכולנו אמורים להסכים עליה. לא יודע איפה המחיר יתייצב, אבל כל עוד ההיצע והביקוש נפגשים במקום *שונה* מהיום, אז המחיר יהיה שונה גם כן (בהינתן ששאר הפרמטרים זהים)

4+5. פתרון מחריד שירצח את שוק השכירות, אני תמיד מופתע מעד כמה אנשים שבאמת (באמת!) רוצים בטובת הציבור מוכנים להקריב תוך שניה וחצי את אלו שאין ברשותם יכולת לרכוש דירה. אני מאמין שאתה לא באמת רוצה להקריב אף אחד אלא פשוט מתעלם בטעות מההשלכות מסדר שני של ההחלטות שאתה מעודד כאן. בלי משקיעים אין היצע שכירות, בלי היצע שכירות מה יקרה לגרף המחיר מול האנשים שלא מחזיקים במאות אלפי שקלים הון עצמי, או סתם לא רוצים לרכוש דירה כי לרכוש דירה זה לאו דווקא הפתרון הכי טוב עבורם?

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 2

פורסם

צודקים, לא חשבתי על זה מספיק לעומק. זה באמת יהיה לא חכם. 

מצד שני, היום יש המון משקיעים בשוק שמעלים את המיחירים. אז בוודאי שצריך להיות איזון כל שהוא, האם לדעתכם היום זה מאוזן מספיק?

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני 57 דקות, SlowRide כתב:

המדינה צריכה לעשות שזה יהיה רווחי ליזמים לבנות דיור להשכרה ולעודד בעלי דירות לחתום על חוזים ארוכי טווח. אם זה יהפוך למשהו, תתפתח תרבות של השכרה לטווח רחוק וזה יקרר את מחירי הדירות. 

המדינה לא צריכה לבנות ולמכור לאנשים דירות, או לעשות להם הגרלות על דירות כמו איזה מלך שעומד על המרפסת וזורק מטבעות זהב לעניים שמתקבצים ברחוב.

מה זה משנה אם ישראל ישראלי משלם כל חודש לשכירות או למשכנתא.

המדינה שלנו לא תדאג לך לפתרון דיור שתהיה פנסיונר.

השכרה לטווח רחוק רק תחמיר את המצב.
זה בעצם יצור מצב של אדונים ואריסים. לא תודה.

אם אין קרקע, פתח את שערי ההגירה לארה"ב ולקנדה ותחפש אריס אחר.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, ניקו פ. כתב:

צודקים, לא חשבתי על זה מספיק לעומק. זה באמת יהיה לא חכם. 

מצד שני, היום יש המון משקיעים בשוק שמעלים את המיחירים. אז בוודאי שצריך להיות איזון כל שהוא, האם לדעתכם היום זה מאוזן מספיק?

המחיר מייצג את מחיר השוק, הוא נגזר מכמה דברים - אבל המחיר הוא המחיר.

אני חושב שהשכירות בישראל מטורללת, כמו שהדיור מטורלל, כמו שהרכב מטורלל וכמו שהרבה דברים מטורללים.

א-ב-ל אני סבור כי הורדה מלאכותית או לא אחראית (מוניטרית) זה בטח לא הפתרון, ע״ע לוטו הדירות של כחלון שבגדול לקח כסף מכל הציבור וחילק אותו בהגרלה לאנשים, ואם רכשת דירה לפני שנתיים לך תקעווד או אם אין לך הון עצמי מספיק לא קיבלת הטבה של מאות אלפי שקלים על חשבון משלם המסים - בעוד שאם אתה ׳סתם׳ ישראלי שאוהב כסף חינם אז יכולת לקבל דירה להשקעה בהנחה, ואפילו אם אתה אזרח ישראלי שגר בארה״ב(!) ובא לך free moniez אז משלמי המסים מימנו לך בונוס.

צריך להבין משהו - זה יהיה אותו שטיק גם עם דיור ציבורי, איך מחליטים מי מקבל? איך מאלצים קריטריונים? אתה מבין כמה מנגנונים פקידותיים (=ג׳ובים) צריך להרכיב בשביל החרא הזה? כמה זה יעלה לך? כמה מקורביזם ישפיע על התור שלך בבחירת הדירה אחרי ה״הגרלה״?

האיזון הגרוע היום אינו באשמת המשקיעים (אם כבר - עצם זה שיש חרא של איזון בשוק השכירות מצביע על כך שאין מספיק דירות להשקעה...!), האיזון נובע מתנאי השוק: יש היצע סופר מוגבל בגלל מליון חסמים ותכנון עלוב, עיריות שלא רוצות תושבים כי זה יקר להן, וכמובן קבלנים חזירים שמנצלים את ההיצע העלוב והשוק הגרוע בשביל למקסם רווחים. 

כפי שכבר אמרתי, הכל מתחיל (ודי נגמר) בהיצע המאוד גרוע שיש בישראל, שנובע מהרבה סיבות.

אגב, כן יש משקיעים ״רעים״ - אלו שמחזיקים בדירות רפאים. לדעתי צריך מיסוי עודף עצום לכל מי שמחזיק בדירה ולא משכיר אותה, תעשה את זה לא רווחי למנוע משאב דיור ותגדיל את ההיצע, אבל זה לא מספיק בשביל פתרון שורש אלא בגדר פלסתר ליד קטועה.

כמו כן תודה על המוטיבציה לכתוב (מזכיר לי שיש כאלו שכן קוראים וחושבים - ולא רק מתווכחים לשם הספורט:)

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

לא חושב שיש מחסור בהיצע.

https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/h15r2wp4k

או

https://www.ynet.co.il/economy/article/sjy7p114no

פרידמן גם דיבר על נתוני השוק, התחלות הבנייה וההיצע, ונשמע אופטימי: "יש התחלות בנייה גבוהות והן ימשיכו לעלות. אני מכיר את הנתונים. יש היצע, יש 50 אלף דירות לא מכורות. גם המכרזים כבר לא נסגרים במחירים שנסגרו בעבר. מה שיקרה לדעתי בהמשך זה שיהיו מכרזים שלא ייגשו אליהם, אבל בהמשך ייגשו במחירים נמוכים יותר כי הקבלנים חייבים להמשיך ולהניע את המערכת ולעבוד".

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 8 דקות, oryo כתב:

המחיר מייצג את מחיר השוק, הוא נגזר מכמה דברים - אבל המחיר הוא המחיר.

אני חושב שהשכירות בישראל מטורללת, כמו שהדיור מטורלל, כמו שהרכב מטורלל וכמו שהרבה דברים מטורללים.

א-ב-ל אני סבור כי הורדה מלאכותית או לא אחראית (מוניטרית) זה בטח לא הפתרון, ע״ע לוטו הדירות של כחלון שבגדול לקח כסף מכל הציבור וחילק אותו בהגרלה לאנשים, ואם רכשת דירה לפני שנתיים לך תקעווד או אם אין לך הון עצמי מספיק לא קיבלת הטבה של מאות אלפי שקלים על חשבון משלם המסים - בעוד שאם אתה ׳סתם׳ ישראלי שאוהב כסף חינם אז יכולת לקבל דירה להשקעה בהנחה, ואפילו אם אתה אזרח ישראלי שגר בארה״ב(!) ובא לך free moniez אז משלמי המסים מימנו לך בונוס.

צריך להבין משהו - זה יהיה אותו שטיק גם עם דיור ציבורי, איך מחליטים מי מקבל? איך מאלצים קריטריונים? אתה מבין כמה מנגנונים פקידותיים (=ג׳ובים) צריך להרכיב בשביל החרא הזה? כמה זה יעלה לך? כמה מקורביזם ישפיע על התור שלך בבחירת הדירה אחרי ה״הגרלה״?

האיזון הגרוע היום אינו באשמת המשקיעים (אם כבר - עצם זה שיש חרא של איזון בשוק השכירות מצביע על כך שאין מספיק דירות להשקעה...!), האיזון נובע מתנאי השוק: יש היצע סופר מוגבל בגלל מליון חסמים ותכנון עלוב, עיריות שלא רוצות תושבים כי זה יקר להן, וכמובן קבלנים חזירים שמנצלים את ההיצע העלוב והשוק הגרוע בשביל למקסם רווחים. 

כפי שכבר אמרתי, הכל מתחיל (ודי נגמר) בהיצע המאוד גרוע שיש בישראל, שנובע מהרבה סיבות.

אגב, כן יש משקיעים ״רעים״ - אלו שמחזיקים בדירות רפאים. לדעתי צריך מיסוי עודף עצום לכל מי שמחזיק בדירה ולא משכיר אותה, תעשה את זה לא רווחי למנוע משאב דיור ותגדיל את ההיצע, אבל זה לא מספיק בשביל פתרון שורש אלא בגדר פלסתר ליד קטועה.

כמו כן תודה על המוטיבציה לכתוב (מזכיר לי שיש כאלו שכן קוראים וחושבים - ולא רק מתווכחים לשם הספורט:)

נהניתי לקרוא. באמת. תודה על ההשקעה. 

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, Lior_Django כתב:

מה זה משנה אם ישראל ישראלי משלם כל חודש לשכירות או למשכנתא.

המדינה שלנו לא תדאג לך לפתרון דיור שתהיה פנסיונר.

השכרה לטווח רחוק רק תחמיר את המצב.
זה בעצם יצור מצב של אדונים ואריסים. לא תודה.

אם אין קרקע, פתח את שערי ההגירה לארה"ב ולקנדה ותחפש אריס אחר.

על מה אתה מדבר?

אתה יכול לשלם משכנתא עם ריבית ואחרי 30-40 שנה לקבל דירה אחת, שלא תוכל לעשות בה יותר מדי חוץ מלגור כי אין לך עוד דירה. אולי כשתהיה זקן תמכור אותה ובכסף תגור בדיור מוגן.

אן שאתה יכול לשלם בשכירות לטווח ארוך, לתכנן את החיים שלך ולחסוך את הכסף באפיקים אחרים. 

מה זה המדינה לא תדאג לך כשתהיה פנסיונר? זה התפקיד של המדינה לדאוג לך? אין לך אחריות על החיים שלך? תעבוד, שים כסף בצד, תלמד קצת על פנסיות ותנסה לשפר את התנאים של הפנסיה שלך. 

זה שוב התפיסה השבורה הזאת שאם יש דירה החיים שלך מסודרים עד המוות. אתה בוכה שהדירות כ"כ יקרות לרכישה אבל המצב הזה ככה בין היתר בגלל אנשים כמוך שמאמינים שלקנות דירה זה כמו להגיע לוולהאלה או לזכות בלוטו. הפכו את הבעלות על חלל מבטון ובלוקים לאיזה אידאל עקום. אפשר לחשוב. אתה אפילו לא קונה את האדמה שעליה עומדת הדירה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...