Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, SlowRide כתב:

על מה אתה מדבר?

אתה יכול לשלם משכנתא עם ריבית ואחרי 30-40 שנה לקבל דירה אחת, שלא תוכל לעשות בה יותר מדי חוץ מלגור כי אין לך עוד דירה. אולי כשתהיה זקן תמכור אותה ובכסף תגור בדיור מוגן.

אן שאתה יכול לשלם בשכירות לטווח ארוך, לתכנן את החיים שלך ולחסוך את הכסף באפיקים אחרים. 

מה זה המדינה לא תדאג לך כשתהיה פנסיונר? זה התפקיד של המדינה לדאוג לך? אין לך אחריות על החיים שלך? תעבוד, שים כסף בצד, תלמד קצת על פנסיות ותנסה לשפר את התנאים של הפנסיה שלך. 

זה שוב התפיסה השבורה הזאת שאם יש דירה החיים שלך מסודרים עד המוות. אתה בוכה שהדירות כ"כ יקרות לרכישה אבל המצב הזה ככה בין היתר בגלל אנשים כמוך שמאמינים שלקנות דירה זה כמו להגיע לוולהאלה או לזכות בלוטו. הפכו את הבעלות על חלל מבטון ובלוקים לאיזה אידאל עקום. אפשר לחשוב. אתה אפילו לא קונה את האדמה שעליה עומדת הדירה.

האמת שיש לנו דירת משפחה בתל אביב שיושבת לה בהמתנה, אז אני אהיה "בסדר".

מגורים הם צורך בסיסי כמו אוכל ושום ישראלי ישראל המשקיע לא יקנה דירה בשביל להשכיר לך אותה בהפסד לעומת המשכנתא שהוא משלם חודשית - ולכן זה פשוט לא יעבוד.

השיח הזה מתקרב לעמוד ה 400 שלו ואחד הטיעונים הראשונים בו הוא שעליית המחירים היא בגלל הריבית הנמוכה.

והנה הגענו לימים שהריבית עלתה *קצת* והרכישות התרסקו ב 50%.

אז נכון, אם המחירים ירדו, בסביבת ריבית שפויה, אתה תשלם יותר לבנק, אבל המחירים יהיו בשליטה. (לדעתי האישית)

עריכה:

הריבית בארה"ב צפויה לעלות השבוע ב-0.75%. החשש הגדול: תגיע ל-5% ב-2023

https://www.themarker.com/wallstreet/2022-10-30/ty-article/.premium/00000184-282f-dfc8-a1ec-befff9de0000

אם היו מתחילים להרים את הריבית ב2016, לא היינו בבעיה של היום.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני כשעה, Lior_Django כתב:

אז נכון, אם המחירים ירדו, בסביבת ריבית שפויה, אתה תשלם יותר לבנק, אבל המחירים יהיו בשליטה. (לדעתי האישית)

המחיר הריאלי לא יכול לרדת. אם אתמול ישראל ישראלי יכל לשלם כל חודש משכנתא של 5,000 שקל גם מחר הוא יוכל. הדבר היחיד שישתנה זה שאתמול ההחזר החודשי הזה כיסה קרן של 4,000 וריבית של 1,000 ומחר הוא יכסה קרן של 3,000 וריבית של 2,000. כלומר הוא ישלם אותו דבר, פשוט במקום לקבלן הוא ישלם לבנק. 

• רעיון גרוע 1
פורסם

עובדתית המחירים הריאלים ירדו בהיסטוריה הישראלית.

יש פה איפשהו גרף באחת התגובות הקודמות שלי.

אני בכלל בדעה שאנחנו בסיטואציה שעדיין לא הייתה לנו בהיסטוריה הכלכלית העולמית ומה שקורה בבורסה בדרכו לשווקי הנדלן העולמיים.

אגב,

לדעתי פתרון חלקי הוא בכלל פיזור מרכזי תעסוקה.

נניח לחברות בתחומי הבנקאות והביטוח, לתת הנחה בארנונה של 20% תמורת העברת המשרדים הראשיים למודיעין, לחיפה או לרחובות.

וכדומה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, Lior_Django כתב:

מגורים הם צורך בסיסי כמו אוכל ושום ישראלי ישראל המשקיע לא יקנה דירה בשביל להשכיר לך אותה בהפסד לעומת המשכנתא שהוא משלם חודשית - ולכן זה פשוט לא יעבוד

לא כל דירה להשקעה שמושכרת יש עליה משכנתא. 

מגורים הם אכן צורך בסיסי כמו אוכל, אבל כמו שהמדינה לא מבשלת ונותנת לך לאכול, ככה גם לא צריך להיות עם דיור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

נדלן בלי מינוף לא שווה הרבה

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 8 שעות, oryo כתב:

אגב, כן יש משקיעים ״רעים״ - אלו שמחזיקים בדירות רפאים. לדעתי צריך מיסוי עודף עצום לכל מי שמחזיק בדירה ולא משכיר אותה, תעשה את זה לא רווחי למנוע משאב דיור ותגדיל את ההיצע, אבל זה לא מספיק בשביל פתרון שורש אלא בגדר פלסתר ליד קטועה.

כשאני כתבתי את זה לפני כמה ימים האשימו אותי בשנאת עשירים וקומוניזם...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, SlowRide כתב:

על מה אתה מדבר?

אתה יכול לשלם משכנתא עם ריבית ואחרי 30-40 שנה לקבל דירה אחת, שלא תוכל לעשות בה יותר מדי חוץ מלגור כי אין לך עוד דירה. אולי כשתהיה זקן תמכור אותה ובכסף תגור בדיור מוגן.

אן שאתה יכול לשלם בשכירות לטווח ארוך, לתכנן את החיים שלך ולחסוך את הכסף באפיקים אחרים. 

מה זה המדינה לא תדאג לך כשתהיה פנסיונר? זה התפקיד של המדינה לדאוג לך? אין לך אחריות על החיים שלך? תעבוד, שים כסף בצד, תלמד קצת על פנסיות ותנסה לשפר את התנאים של הפנסיה שלך. 

זה שוב התפיסה השבורה הזאת שאם יש דירה החיים שלך מסודרים עד המוות. אתה בוכה שהדירות כ"כ יקרות לרכישה אבל המצב הזה ככה בין היתר בגלל אנשים כמוך שמאמינים שלקנות דירה זה כמו להגיע לוולהאלה או לזכות בלוטו. הפכו את הבעלות על חלל מבטון ובלוקים לאיזה אידאל עקום. אפשר לחשוב. אתה אפילו לא קונה את האדמה שעליה עומדת הדירה.

בוא נחזור לדיון הקודם - נניח משפחה צעירה (יעני הורים גילאי ה30, ילדים בני 5-6) צריכה לעבור דירה כי הבעל בית החליט.

סיכמנו כבר שזה לא נוח וכיף נכון? יופי.

בגיל 60? 70? 80? 90?

זאת הכוונה לא ידאגו לך, אף אחד לא מדבר על זה שאדם צריך לחיות כאילו הוא מלך בלי לשים שקל בצד, אבל בסופו של יום כשמישהו יוצא לפנסיה הוא רוצה להנות בראש שקט עד שהוא מחזיר ציוד.

אז דירה בהשכרה רגילה - לא מתאים מהסיבות למעלה.

דירה בהשכרה לטווח ארוך על ידי המדינה - לא יעבוד כי קומוניזם וכל זה.

נשאר לו דירה בבעלות.

גם אם יהיו לך 12 מיליון שקל בקופות גמל, אם אין לך מקום יציב לחזור אליו בערב מה זה עוזר לך?

לפני 32 דקות, פריג'י כתב:

כשאני כתבתי את זה לפני כמה ימים האשימו אותי בשנאת עשירים וקומוניזם...

מדינה צריכה להגן על עצמה ועל האזרחים שלה, זה לא קומוניזם.

מבחינתי משקיעי חוץ שבאים לקנות פה דירות להעביר שבועיים בקיץ שישלמו פי 10 מסים על הדבר הזה. ישראל ישראלי שרוצה מקום לגור יותר חשוב לי מצרפת צרפתי שבא להסתלבט.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

מגורים הם אכן צורך בסיסי כמו אוכל, אבל כמו שהמדינה לא מבשלת ונותנת לך לאכול, ככה גם לא צריך להיות עם דיור.

אז אתה נגד שהמדינה תתן הטבות לאזרחיה, אבל בעד שהיא תתן הטבות לקבוצה קטנה על חשבון כל השאר ?

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

המדינה צריכה לעשות שזה יהיה רווחי ליזמים לבנות דיור להשכרה ולעודד בעלי דירות לחתום על חוזים ארוכי טווח. אם זה יהפוך למשהו, תתפתח תרבות של השכרה לטווח רחוק וזה יקרר את מחירי הדירות. 

המדינה לא צריכה לבנות ולמכור לאנשים דירות, או לעשות להם הגרלות על דירות כמו איזה מלך שעומד על המרפסת וזורק מטבעות זהב לעניים שמתקבצים ברחוב.

המדינה, כמעורבת עד הצוואר ממילא בשוק הדיור צריכה לתת את הפתרון.

ולאזרחים, לא לקבוצת מקורבים.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
בתאריך 29.10.2022 בשעה 15:29, Lior_Django כתב:

ביי ? לאן הוא ילך ?
ההכנסות הן מעסקים ישראליים.

מה ירחיק משקיעים מהבורסה אם המס יהיה דיפרנציאלי ?
נניח שהמס המקסימלי יהיה 25% ולפי מדרגות כלשהן תוריד את המס הנלקח.

מה זה לאן ילך. אתה מסתכל על מישהו ספציפי שההכנסות שלו הן רק מישראל. אבל אנשים שמכניסים הרבה בד״כ הם אנשים עם אופציות. זה אנשים שיכולים להכניס הרבה גם במקומות אחרים. ואם תמשיך לשתות אותם הם לא ישארו פה. המס בישראל דיפרנציאלי מידי גם ככה. רוב השכירים בכלל לא מגיעים לסף המס במיוחד אם יש להם נקודות זיכוי על ילדים.

• רעיון טוב! 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

נדלן בלי מינוף לא שווה הרבה

למה? אחרי שסיימת לשלם משכנתא עדיף למכור את הדירה ולא להמשיך להשכיר אותה?
מעניין לראות כמה מתוך הדירות להשכרה בישראל עם משכנתא וכמה לא, אין לי מושג.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אז דירה בהשכרה רגילה - לא מתאים מהסיבות למעלה.

דירה בהשכרה לטווח ארוך על ידי המדינה - לא יעבוד כי קומוניזם וכל זה.

נשאר לו דירה בבעלות.
גם אם יהיו לך 12 מיליון שקל בקופות גמל, אם אין לך מקום יציב לחזור אליו בערב מה זה עוזר לך?

אבל השכרה לטווח ארוך זה לא חייב להיות ע"י המדינה, גם עדיף שזה לא יהיה ע"י המדינה.
אם המדינה יוצרת תשתית שמעודדת יזמים ובעלי דירות להשכיר לטווח ארוך, אני לא מבין מה הבעיה פה.
זה גם לא ממש ראש שקט לבן אדם בן 70 לגור בדירה משלו ולהיות אחראי לתחזק אותה, אם הפנסיה שלו יחסית קטנה זה לא ממש עוזר לו.
אם יש לך 12 מליון שקל בקופות גמל יש לך את החופש לגור איפה שאתה רוצה.

אז אתה נגד שהמדינה תתן הטבות לאזרחיה, אבל בעד שהיא תתן הטבות לקבוצה קטנה על חשבון כל השאר ?

איזה הטבות? הגרלת דירות זה הטבה לאזרחים או לקבוצה קטנה של זוכים? דיור ציבורי זה הטבה לכל הציבור או רק למי שעומד בקריטריונים?
אין כזה דבר "הטבות" לציבור. המדינה צריכה לתת שירות לאזרחים, לא הטבות כמו איזה ג'יני שמעניק משאלות.

המדינה, כמעורבת עד הצוואר ממילא בשוק הדיור צריכה לתת את הפתרון.

ולאזרחים, לא לקבוצת מקורבים.

ואולי הפיתרון הוא למדינה להפסיק להתערב עד הצאוור, כי זה מה שהוביל אותנו למצב הנוכחי?

• אהבתי 1

פורסם

האמת שאני מסכים עם אור, שכמו עם כל דבר את התאוריות צריך לבחון גם ביחס למקום שאנחנו חיים בו. ובישראל קשה לחלום על מדיניות סוציאלית כי היא לא תשרת אותי או אותכם, אלא בעיקר מקורבים. 

יש בישראל מחסור אמיתי בדירות, זה משהו שאי אפשר לפתור בלי לבנות. יותר מזה, יש מחסור באזורי ביקוש. וכמובן שאפשר לשלוח אנשים לחיות בפריפריה, כמו שישראל עושה כבר 70 שנה. אבל התוצאה לא מוצלחת מדי. 

כתבתי את זה כבר כמה פעמים, כל עוד לוקח 6-7 שנים או יותר לבנות בניין - אנחנו נמשיך להיות בבעיה. 

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

אבל השכרה לטווח ארוך זה לא חייב להיות ע"י המדינה, גם עדיף שזה לא יהיה ע"י המדינה.
אם המדינה יוצרת תשתית שמעודדת יזמים ובעלי דירות להשכיר לטווח ארוך, אני לא מבין מה הבעיה פה.
זה גם לא ממש ראש שקט לבן אדם בן 70 לגור בדירה משלו ולהיות אחראי לתחזק אותה, אם הפנסיה שלו יחסית קטנה זה לא ממש עוזר לו.
אם יש לך 12 מליון שקל בקופות גמל יש לך את החופש לגור איפה שאתה רוצה.

המחשבה שלך היא לא של אדם בן 90 אלא של בן 40+- שכנראה עובד בעבודה יחסית סבבה וגמיש עם האופציות שלו (לא מכיר אותך אז זה דיי הימור אבל הייתי מהמר על זה בראש שקט).
זה בדיוק העניין - אם אתה מגיע לגיל מבוגר עם דירה משלך בלי משכנתא ועם פנסיה יפה, אתה חיי בכיף, ופה נכנס הרעיון של לדאוג לעצמך. ברור שבמצב כזה גם החיים שלך יהיו יותר יפים מאשר מישהו בדירת עמידר מתפרקת שחי מביטוח לאומי.
גם אם יש לך את החופש לגור איפה שאתה רוצה, רוב הסיכויים שהקשישים במדינת ישראל לא יחפשו לעבור ממקום למקום.
הדבר היחידי שיכול לעלות לראש בהקשר הזה שלא יירצה דירה הוא קשיש שיחסית בודד (לא ערירי בלי ילדים או משהו כזה) שיש לו סכום כסף מאוד מאוד גדול ועובר לאיזה דיור מוגן של הדה בסט. לא דירה של איזה בעל בית שמחפש לסגור את המשכנתא שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אבל אם יש לך שכירות לטווח ארוך ואתה בן 90, זה עדיף לך.
אתה יודע בדיוק כמה אתה משלם כל חודש ואתה לא צריך להתעסק בכלום. זה קצת כמו דיור מוגן, רק שאתה לא משלם 15 אש"ח בחודש ויש פיליפיני שהולך אחריך עם כוס לימונדה ומזכיר לך לקחת את התרופות.
אני לא אומר שזה רע להיות עם דירה משלך בגיל 90, רק שאם היתה חלופה של שכירות ארוכת טווח, זה יכול להיות אפילו יותר טוב. 
במקום שהכסף שחסך כל החיים יהיה ב4 קירות, הוא יכול להיות נזיל ונגיש.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, יוסי פרנקוס כתב:

זה גם פתרון מעולה, שמשלים את האחרים.

המדינה יכולה לשלם לקבלן ואז לתת הנחות על הדירות כי היא הבעלים של הקרקעות.

זה אומר שאפשר לבנות כמה שהמדינה רק רוצה.

היא גם יכולה לתת לאזרחים הלוואות עומדות לרכישת דירות, שהאזרח יחזיר בעזרת השם בלי נדר מתישהו.

אני חושב שזה המצב בהולנד וסינגפור.

או לסבסד רכישת דיור בתנאי שאותו אזרח יגור X זמן באותו הבית, לא ישכיר אותו למישהו אחר, ואין בית אחר בבעלותו. למשל לזוגות צעירים או רווקים שרוכשים את הדירה הראשונה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...