Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחדשות 13. מהיום בערב.

https://13tv.co.il/item/news/economics/kzdko-903321100/?pid=62&cid=903321100

הערכה: עליית מחירי הדיור תיעצר בשנה הבאה

סקר שנערך בקרב קבלנים מהמרכז מעלה כי רובם מאמינים שהעלייה במחירי הדיור תיפסק באופן מוחלט בתחילת 2023. בנוסף, חלה ירידה של כ-45% בסכומי ההלוואות שניטלו בחודש שעבר לצורך דיור, ביחס לחודש ממוצע אחר.

הדבר עלול לגרום ליציאה של כ-700 קבלנים מהענף, בין היתר בגלל סיבות כלכליות.

• מצחיק 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

כל מי שנהר לנדלן באיחור כדי לעשות ארגזים (קבלנים, משקיעים וכו') יצטרכו לספוג (וכבר סופגים) את ירידת הערך ומוכרים בהפסדים.

כי אחרי עשור של ריבית אפס, יש אנשים ששכחו שגם נדלן יודע לעלות ויודע לרדת.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

אתה חייב ללמוד להפריד בין משאלות לב לבין נתונים. בין דעות אישיות לבין עובדות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא יודע. כמה הכתבה משקפת תמציאות.

https://www.ice.co.il/realestate/news/article/909257

שוק הנדל"ן בקריסה: העיר הזאת מכרה 40% מהדירות בהפסד

דו"ח הרבעון השני לשוק הנדל"ן החופשי בארץ מתפרסם, ומגלה כי למרות שדירות ממשיכות להימכר בדרום ובצפון הארץ, בעלי הדירות עושים זאת בהפסד ענק עקב פזיזות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

אתה מבין בזה יותר ממני, אתה יכול אולי להסביר לי את המושג "מכירה בהפסד" שמוזכר בכתבה?

הפסד יחסית למה? למחיר הקניה של דירת יד דניה? יש לך אולי נתונים של מתי התבצעה הקניה ומתי המכירה?

כתוב בכותרת המשנה "הפסדי ענק".

יש לך אולי נתונים למה היו אחוזי ההפסד?

ציטטת כתבה.

תעזור לנו קצת בפרשנות עבורה.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הוא לא יכול כי בכתבה לא כתוב כלום מלבד "מכרו בהפסדי ענק".
לכל האופטימיים, תמצאו לי עכשיו דירת 4 חדרים חדשה מקבלן על הנייר בחדרה ב1.5 מיליון. אתם אומרים שיש ירידות יאללה תמצאו יש מצב גדול שאני אתן לכם 2% דמי תיווך.
*אל תצלמו לי פה מודעת פישינג כמו טרנספורטר שהמספר עליה מוביל להלוואות מהשוק האפור, תעשו בדיקה אל תעשו מעצמכם צחוק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בקליקבייט לכתבה ובכותרת הראשית זה "קריסה בשוק הנדל"ן". 

רק בשביל הקטע, ממליץ ללחוץ על הקישוריות לכתבות המשך שבתוך הכתבה הראשית.

יש שם כמה פנינים.

ובינתיים בת"א עוד פנים מכוערות למשבר הדיור:

image.thumb.jpeg.d30d67ff826f1681bb251392a50066cd.jpeg

• מצחיק 3

פורסם
לפני שעה, natco כתב:

אתה מבין בזה יותר ממני, אתה יכול אולי להסביר לי את המושג "מכירה בהפסד" שמוזכר בכתבה?

זה אמור להיות ביחס למחיר בו הם רכשו

פורסם

מה נפלתם על הבן אדם? ציטט כתבה, את הנתונים האלה פרסמו גם בפריים טים בטלוויזיה, עכשיו על כל כותרת צריך להביא מקורות ותחקירי תזה?

image.thumb.png.78d60a28853f0f0c0c84a1d0cc11155c.png

הנה מה שהוצג בטלוויזיה, והנה התחקיר של הכלכלנית הראשית, תלונות אליה בבקשה - 
נציין כי בחישוב זה לא נכללות ההכנסות משכ"ד, אלא ההפרש הריאלי בין מחיר המכירה למחיר הרכישה בניכוי הוצאות המותרות בניכוי כגון מס רכישה

https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/periodic-review-real-estate-2022-q2/he/weekly_economic_review_periodic-review-real-estate-2022-q2.pdf

• רעיון טוב! 1
פורסם

או.קי.

אז אתה טוען ש-40 אחוז מהאנשים שרכשו דירות בבאר שבע בשנת 2005, ומכרו אותן היום, הפסידו "הפסדי ענק"?

או שמדובר באנשים שרכשו בעשור האחרון? בחמש שנים האחרונות? שנתיים? קנו אתמול ומוכרים היום?

ושוב,

כמה זה "הפסדי ענק"? 50 אחוז על הקרן? 30? 15?

איפה מוצאים את הנתונים הסטטיסטיים?

אני מאד מודאג.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 1 דקה, natco כתב:

או.קי.

אז אתה טוען ש-40 אחוז מהאנשים שרכשו דירות בבאר שבע בשנת 2005, ומכרו אותן היום, הפסידו "הפסדי ענק"?

או שמדובר באנשים שרכשו בעשור האחרון? בחמש שנים האחרונות? שנתיים? קנו אתמול ומוכרים היום?

ושוב,

אני מאד מודאג.

כתוב לך איפה פורסם הדוח, למה אתה כל כך מודאג? שתה כוס מים, ותחפש בגוגל. בגלל החשש הכבד לבריאותך, פרסמתי את הדוח גם כאן.

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם
לפני 5 דקות, natco כתב:

או.קי.

ושוב,

אני מאד מודאג.

סביר שזה רכישות בשנתיים האחרונות כשהריבית על המשכנתא קפצה והשכירות לא מכסה אותה, אז מוכרים

פורסם
לפני 32 דקות, natco כתב:

ובינתיים בת"א עוד פנים מכוערות למשבר הדיור:

צחקתי בקול רם.

אולי אני טועה כי זה על סמך תחושות, אבל בעשור בו גרתי בצפון הישן רוב השכנים שלי לא היו הייטקיסטים וגם בעלי הדירות לא. 

יש לא מעט פנסיונרים ואני מנחש שרובם לא מהאלפיון העליון, חוץ מזה שאולי יש להם נדלן באחד האזורים הכי יקרים בארץ.

מחירי הקפה, חוץ ממקום אחד בערך, די זהים למה שהם במקומות אחרים, בזה אני די בטוח כי אני קונה בלא מעט מקומות.

ובכל מקרה, אם הייתי הם - הייתי עובר ללוינסקי או התקווה ונהנה מציניות ושוק (למרות שלוינסקי ספציפית עובר ג'נטריפיקציה יפה).

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...