Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת "רכבתי" על זה:

לפני 47 דקות, yuvalganim כתב:

לא רק במספרים היבשים, אלא גם באכיפה והיעדר פיקוח.

למשל הסיכוי שיתפסו אותך אם לא תשלם מס על דירה להשקעה שיש לך (בהנחה ויש לך דירה אחת או שתים) שואף לאפס אם אתה שכיר, וכמעט אפס אם אתה עצמאי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

הכנסות המדינה משיווק הקרקע (שהיא הבעלים שלה) לא נחשבות ב13 אחוז תמג?

אההמ...

נראה לי שכן, אני לא כל כך מכיר איך זה מחושב. אתה הרבה יותר מתמצא בזה ממני, זה בטוח.

התמ"ג הוא פשוט הדרך היחידה שלי להוכיח את הנקודה שלי בנתונים מבוססים.

והנקודה שלי היא:

יש המון, אבל המון אנשים שמתפרנסים משוק הנדל"ן בצורה ישירה או עקיפה.

(כן, אני ביניהם, למרות שזה הדבר שממש מפריע לכמה מטקבקים פה לקבל את העובדות).

אם לא תהיה לאנשים האלה עבודה, הם לא יקנו מכוניות ומוצרי חשמל, יפחיתו צריכת שירותי תרבות ופנאי, ואולי אפילו צריכת מזון. 

מה שאומר שזה יתניע תגובת שרשרת, שתגרום לעוד ענפים למצוקה.

בנוסף, הבנקים (וגם הפנסיות של כולנו יחד איתם) מושקעים מאד חזק בשוק הנדל"ן, כשהבטוחות שלהם הם הפרויקטים שבתהליך. 

תשאלו את הכלכלנים כאן מה יקרה כשזה יקרוס.

ולמי שאמר שלא מייחל לקריסה טוטלית אלא רק ל"יזם אחד" - ובכן, לזה לא תהיה שום השפעה.

אפילו לא על המשפחה של אותו יזם.

(לא. לא תהיה כאן הרמת מסך. זה לא חפציבה. יונה נתן ערבויות אישיות לרוכשים. בגלל זה ניערו אותו מנכסיו הפרטיים)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

באמת שאין צורך לדבר על היזמים, הם עושים בדיוק מה שמצפים מהם, האשם העיקרי הוא המדינה, זו שמתמחרת את הקרקעות ומכאן נגזר כל השאר. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

הרבה פעמים לא חושבים על דברים עד הסוף, כמו ההיא, אבא שלה לא חשב שבסוף ייתפס כי הבת שלו פתחה את הפה בשידור והודתה שרימה את רשויות המס

אבא שעושה את זה לא אוהב את הבת שלו.
היא מפסידה מזה לא מעט זכויות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה מצחיק, כי כשמפטרים עובדי הייטק בצרורות אף אחד לא מלין על "לא יקנו מכוניות ומוצרי חשמל, יפחיתו צריכת שירותי תרבות ופנאי, ואולי אפילו צריכת מזון. מה שאומר שזה יתניע תגובת שרשרת, שתגרום לעוד ענפים למצוקה." אלא כולם שמחים לאיד. אבל שזה ענף הנדל"ן? אוי אוי אוי, המדינה תקרוס, ארמגדון בפתח! מצדיע לענף על פרופגנדה של שנים על שהצליחו להטמיע את הפאניקה הזו באוכלוסייה, באמת.

המדינה לא תקרוס, בסך הכל חזרה לfundamentals כפי ששוק נדל"ן במדינת עולם שלישי מוכת טילים צריך להיראות. (אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה..)
יסתדרו, ומי שלא, שימציא את עצמו מחדש, אלה החיים וככה העולם עובד. זו ממש לא סיבה להמשיך את הcharade הזה רק בשביל לשמר את הטרלול הלא נורמלי הזה שניפחו פה שנים על גבי שנים.

למען הסר ספק, לא בעל דירה וממש לא מעוניין לקנות פה אחת. גם ככה עוד שניה על המטוס להתחפף מפה, מודה שפשוט רוצה לראות דם ברחובות כי יש בי איזו אמונה נאיבית שאנשים צריכים לקחת אחריות על המעשים שלהם (אבל זה חלומות באספמיה, המדינה תפתח את העו"ש שלי ותציל את האהבלים האלה לפני שתיתן להם ליפול ולשוק להתנהג כמו שוק אמיתי). 

• אהבתי 8
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה סיבה יש למדינה, שהיא בעלת הנדל"ן בתכלס (כי כל הקרקעות כמעט שייכות למדינה), לעשות כזה דבר? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 שעות, motizkn כתב:

איזה דירה באשקלון אתה מדבר? תן לי להבין, אתה מכיר אישית בן אדם שמכר דירה באשקלון ב 2 מיליון? לכן שלא יבלבלו אותך עם נתונים כלל ארצים שמציגים האטה בשוק וירידה בשוק המשכנתאות כי מבינתך כל עוד ההוא מאשקלון מכר את הבית ב 2 מיליון המחירים יציבים ועולים?

מכיר הרבה יותר מקבלן אחד שמפרסם דירת 4 חדרים ב 1.9 או 5 חדרים ב 2

וגם אם בסוף הוא ימכור ב 50 אלף פחות

זה לא משנה בכלל

דירת 4 חדרים באשקלון צריכה לעלות 1.2 1.3

לא 1.7 ולא 1.9 ובטח לא 2

פורסם

לפי מה החלטתה שדירה באשקלון צריכה לעלות 1.2? אולי היא צריכה לעלות 800K? אולי 1.6?

תראה אין לי טעם להתווכח על כלום, אני רק מציין שאתה מבסס את ההחלטות שלך לפי x אנשים שאתה מכיר ושיקול הדעת שלך.

בזמן שלרוב מה שמתפרסם מבוסס על נתונים בפועל של רישום דירות שנימכרו והייקף המשכנתאות שנלקחו, כלומר נתונים כלל ארצים שמשקפים את כלל השוק.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 13 שעות, YoJ כתב:

המדינה לא תקרוס, בסך הכל חזרה לfundamentals כפי ששוק נדל"ן במדינת עולם שלישי מוכת טילים צריך להיראות. (אבל כולנו יודעים שזה לא יקרה..)

אני לא חושב שאתה מבין איך שוק עובד. המחירים גבוהים כי להרבה אנשים יש הרבה כסף.

• משעמם 1
פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

תחושת עושר קלאסית. מושג מאוד מוכר בכלכלה.

ככה זה כשהכסף לא עולה כסף

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בתאריך 18.11.2022 בשעה 09:57, motizkn כתב:

לפי מה החלטתה שדירה באשקלון צריכה לעלות 1.2? אולי היא צריכה לעלות 800K? אולי 1.6?

תראה אין לי טעם להתווכח על כלום, אני רק מציין שאתה מבסס את ההחלטות שלך לפי x אנשים שאתה מכיר ושיקול הדעת שלך.

בזמן שלרוב מה שמתפרסם מבוסס על נתונים בפועל של רישום דירות שנימכרו והייקף המשכנתאות שנלקחו, כלומר נתונים כלל ארצים שמשקפים את כלל השוק.

אני לא החלטתי שהיא צריכה לעלות 1.435 או 1.613 

אבל היא בטוח לא יכולה לעלות 2 מליון

אני כן יכול להבין  למה דירה בנתניה עולה ועולה ועולה.

בנתניה אין אזעקות כל שני וחמישי. זה קרוב מאוד למרכז, יש ביקוש והגיון

אשקלון?

עוד שניה ייפסק פה השקט מהרגיעה האחרונה ואף אחד לא ירצה לגור שם. על מה ולמה 2 מליון ?

בתאריך 18.11.2022 בשעה 11:21, MiniMiz3r כתב:

לפי ההגיון אם יהיו כאן פחות אנשים עם כסף, המחירים אמורים לרדת

פיטורים בהיטק זה צעד  שיכול להוביל לזה

אבל שוב, לא רק

זה צריך לכלול פיטורים בהייטק -> פחות תנועה למסעדות באיזורי תעשיה -> עליית מחירים במסעדות, כי אין מספיק תנועה -> פחות קהל במסעדות  או פחות שעות שהמסעדות פתוחות אז פחות שעות עבודה לעובדים > פחות שכר במשק, פחות אנשים שיכולים לקחת משכנתאות על ימין ועל שמאל כאילו הכסף צומח על העצים

אם זה יקרה, אף אחד לא יודע

האם "המדינה תתערב ותציל את המצב" ? גם למדינה יש גבול כמה היא יכולה להתערב כשכדור שלג מתחיל להתגלגל

אין פה קסמים

• תוכן חדש...